Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Anvelope

Recommended Posts

Nu sunt un specialist in anvelope.

Profilul V e in special pentru zapada. (kormoran)

Celalalt profil (roadstone) e pentru un carosabil curatat (de regula) dar inghetat.

Share this post


Link to post

Pe langa anvelopele astea (175/70/13):

 

Firestone T Multihawk - vara - 128.48 ron

Kleber T Viaxer - vara - 144.14 ron

Goodyear T Dura Grip - vara - 162.4 ron

 

am mai cautat pe net si am mai gasit

Fulda EcoControl

Hankook Optimo K715/415

Nokian i3

Semperit comfort-life

Continental Eco3

eukohama A-drive

 

Nu stiu pentru care sa optez? Un sfat?

Multumesc!

Share this post


Link to post

Din curiozitate, am sapat pe net sa vad citi la% dintre colegii din trafic folosesc anvelope de iarna in sezonul rece.DURERE! Aproximativ 60% NU folosesc anvelope de iarna + unii le considera un moft.

EU, le consider o nesecitate. Voi?

Share this post


Link to post

Fa un sondaj.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

E ceva ce tine de fashion,e cool :D .Acuma fiecare cu piticii lui pe creier,eu inca nu simt nevoia de cauciucuri de iarna.Sa fim seriosi,daca se pune zapada de o palma nu mai misca nimeni.

Intradevar,diferente sunt intre V'urile sxclusiv de vara si cele de iarna.Momentan am AllSeazon noi pe masina si astept prima zapada :) .

Share this post


Link to post

Nu tine deloc de moda. Eu sunt unul dintre aia care nu iubesc anvelopele de iarna si de regula schimb tarziu cele de iarna si devreme cele de vara.

Dar de o saptamana si ceva le-am pus si nu imi pare deloc rau, deja pe frana e diferenta buna si pe uscat.

Nu mai zic ca iarna fac cateva mii de km inafara, unde nu stiu cat de la moda e, dar daca prinzi nitica zapada sau ceva inghet faci balet cu intermediarele.

Si o zic in deplina cunostinta de cauza, nu din povesti.

Share this post


Link to post

In cazul tau ca faci naveta Bucuresti-Iasi,eu prefer sa stau in parcare,sunt prea multi amatori care nu stiu sa mearga pe ploaie dapai pe zapada,nu mai suport ca sa-mi mai fie masina lovita iarna din cauza unui handicapat care nu are nici o notiune drepre condus in conditii de iarna,pe urmatorul cred ca il omor.

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Pina la prima intilnire cu zapada, postez citeva impresii despre eukohama-urile W. Drive (exclusiv de iarna) cu care am incaltat MOS-ul in urma cu vreo 3 saptamini.

 

Le-am dus si pe autostrada (uscat) pina la 180-190km/h, le-am rulat si pe carosabil umed. Ofera o senzatie incredibila de stabilitate, sincer nu credeam ca "devotamentul" fata de GY imi va fi pus la incercare atit de curind ! Diferenta fata de anvelopele de vara este foarte foarte mica atit in ceea ce priveste frinarea cit si stabilitatea in viraje sau la viteze mari. Zgomotul de rulare este cvasi-inexistent. Fata de GY UG7+ care acum au poposit pe puntea spate, eukohama au cauciucul considerabil mai dur, din motivul asta astept sa le vad si pe zapada/polei. Pina la proba respectiva le acord fara nici o ezitare nota 10 !

 

Un punct oarecum slab il reprezinta pretul. Fiind fabricate in Japonia, drumul si taxele vamale isi cam spun cuvintul. Astfel, de noi, la dimensiunea necesara MOSului, o bucata costa intre 450 si 500 lei. Astea pe care le-am luat eu nu sint noi, au avut cam 1200-1500km, insa la 100lei/buc. sint aproape ... moca.

 

Eu unul le recomand cu toata convingerea.

 

LE: Pe un site american (http://www.eukohamatire.com/tires/wdrive.aspx) vad ca modelul asta e considerat Ultra/High Performance ... asta ar explica multe, inclusiv pretul ;)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Ieri am cumparat de la Metro anvelope Sava Eskimo S3 (1757013) 157lei bucata.

Azi le-am pus pe masina! Deja este altceva, in primul rand a disparut zgomotul. Masina a fost "incaltata" cu Matador MP12

Share this post


Link to post

Ieri seara parca am cobit ... insa nu eu am chemat zapada si poleiul ... promit :D ! Insa, daca tot a venit zapada, pot spune ca am inlaturat orice rezerva vis-a-vis de eukohama. Sint tari ! Zapada, gheata, zloata ... nu e ca si cind masina ar merge pe uscat insa senzatia de control si siguranta este la cote foarte ridicate.

Share this post


Link to post

Din trei motive am ramas la Kormoran, care astazi le-am cumparat si montat pe jante.

1) Imi place profilul care il au.

2) Am un prieten care lucreza la fabrica de anvelope, care, are montat pe propria masina acelasi tip de anvelopa de citiva ani si sint laudate (dar ma voi convinge daca intr-adevar asa este).

3) Nu in ultimul rind, pretul. Cam de o luna am stat cu ochi pe aceste anvelope, asteptind reducere de pret (oricum nu a fost nici o graba de a le cumpara pentru ca le aveam pe alea vechi si nu riscam nimic). Stiam ca undeva, cindva va veni o reducere. Saptamina trecuta le-am prins, pret real 175 lei - cu reducere 124lei/buc si 50% reducere pus pe jante. Sint fabricate in saptamina a II-a din luna Iulie 2009.

Share this post


Link to post

Well, eu am pe fata 2 anvelope Infinity Winter si pe spate tocmai ce am pus inca 2 Tigar. Daca in combinatia iarna pe fata, vara pe spate mai mi s-a intamplat ieri sa-mi fuga spatele de vreo doua ori, in combinatia iarna - iarna, azi nu mi s-a mai intamplat. Am optat pentru anvelope de iarna un pic mai inalte decat cele de vara, respectiv am 195/60 R15 in loc de 195/55 R15, montate pe jantele de tabla, cu capace de plastic. Sincer nu cred ca este indicat sa mergi cu anvelope de vara iarna, fie si numai din motivul lipsei tractiunii, daca nu mai aducem in discutie si transformarea lor in plastic la venirea frigului.

Share this post


Link to post

Salut! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niscai informatii: ce se poate intampla (rau) daca pun pe Spark anvelope all-season de 165/65/R13, in loc de 155 (sau 145), cum prevede CIV? Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Am pus pe fata Kumho KW 7400, 190RON/buc. Asta am mai gasit prin magazine exceptind "chinezariile" gen Avon, America, Kingstar etc.

Prima impresie : hmmm, subiectiv dupa o tura de 6-7km prin oras, par ca se comporta oarecum la fel cu Debica Navigator (all seasons) care le-am pus acum pe spate.

Oricum incomparabil cu patinajul care il faceam cu aceeasi marca dar de vara 10000000.gif, parca aveam roti de plastic...

 

Charlie alea sint mai late, se poate sa-ti atinga in aripa, cel putin la hopuri,gropi etc :)

Edited by lascarica
  • Like 1

Share this post


Link to post

Trebuie sa-mi cumpar anvelope de iarna. Ce parere aveti acestea la pretul de 187 RON : Hankook 185/60 R14 82T W440 ?

 

post-13547-126114525684_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Daca sunt facute anul acesta si, poate, in Coreea, nu sta pe ganduri! Baga mare!ok.gif

Share this post


Link to post

Hankook a surprins in materie de anvelope de iarna in ultimii 2 ani. S-a clasat mereu pe locuri fruntase detronind (la anumite tipo-dimensiuni) nume mari. Pretul nu este nici el rau iar modelul indicat a obtinut rezultate bune in teste. Eu cred ca raportul calitate-pret este bun.

Share this post


Link to post

Eu nu am incercat decat Hankook standard cu care vine fiesta. Nu am cuvinte de lauda fata de ele, aderenta la franare este sub mediocra, pe umed lafel. Poate or fi cele de iarna mai bune :) .

Share this post


Link to post

Nu este pe post de reclama ci de informare. Cu germana sint certat, nu ne intelegem deloc unul cu celalalt, insa am vazut ca ADAC a acordat 4* din 5* posibile. Ma refer strict la anvelopele de iarna.

Share this post


Link to post

Tinand cont de densitatea lamelelor (crestaturilor) destul de mare si a profilului median usor in "V" cred ca isi vor face datoria pt. scopul proiectat. O intrebare: cauciucul component e moale?

 

 

Share this post


Link to post

Toate anvelopele facute de Hankook au cauciucul moale. Din cauza asta nici nu stau f. bine la capitolul durabilitate.

Share this post


Link to post

Insa, la temperaturi scazute au suprematie!

Share this post


Link to post

Eu am pe masina Barum Polaris 2, toate 4 bucati. Cele din fata sunt luate anul acesta si sunt facute in Portugalia, iar cele din spate sunt luate anul trecut si sunt made in Slovacia.

Am cautat toata toamna pe la toti importatorii, voiam musai Barum P2, ( cand mi se pune pata, imi iese TOT ce-mi propun :mrgreen :) si intr-un final am gasit la Bucuresti, la Depozitul de Anvelope.

 

Spre surprinderea mea, am vazut ca sunt facute in august 2009, deci sunt extrem de proaspete. Culmea, la un moment dat se dusese vestea ca nu s-ar mai fabrica acest model, dar mi s-a dovedit contrariul.

 

Pentru mine, e clar, iarna voi merge pe Barum, masina se comporta ca un buldozer pe zapada, am senzatia ca merg pe senile, fara nicio greata. Vremea de afara stiti cum este si chiar in conditiile astea senzatia de control DEPLIN o am chiar si la 60 de km/h. Presiunea pe timp de iarna o mentin sub 2.0 pe ambele punti, in general 1.9.

 

Pe zapada am avut curajul sa merg chiar cu putin peste 70 in oras ( intr-o depasire) si pot zice ca aveam masina sub control, fara emotii.

Incercand sa fac niste piruete intr-o parcare a unui hypermarket vreau sa va spun ca am reusit cu mare GREUTATE sa invart spatele. La franare, masina se comporta excelent pe zapada batatorita sau afanata, muscand din zapada foarte prompt.

 

Le-am luat mai mult pentru zona de la tara unde merg aproape zilnic si unde pe mijlocul soselei se formeaza in fiecare iarna niste creste/ caneluri de gheata inalte de 10-15-20 cm pe de-a lungul, acoperite de zapada. E o curiozitate a naturii, e singura zona de aproape 4 km unde am intanlit asa ceva. Marginile acestei portiuni dau intr-un sant adanc de trei metri pe ambele parti... va imaginati, cred, grija si viteza cu care se circula pe acolo, masinile alunecand/dansand pe acele creste in permanenta, fiind foarte greu de pastrat controlul. In fiecare iarna macar 3-4 masini ajung in santul respectiv.

 

Cu aceste gume am reusit pentru prima data sa merg mai tare de 15 km/ h pe acea portiune, dansand putin stanga dreapta, e adevarat, dar masina reactionand extraordinar de bine la comenzi. Pentru comparatie, acolo se merge in general cu 5-6 km/h si indiferent de gerul de afara te apuca toate transpiratiile chiar si la viteza asta...am reusit sa intorc Dacia de cateva ori pe acolo, evitand santul la mustata de fiecare data.

 

Recomand cu multa caldura, ( habar nu am unde se situeaza in clasamente, dar sincer NU ma intereseaza, experienta proprie valoreaza mult mai mult) cred ca am devenit fan Barum ( doar pt cele de iarna) .

 

Pret 2 bucati : aprox 480 lei cu tot cu transport curier rapid.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Offtopic: @Englishman: patronul depozitului de anvelope este tizul tau :mrgreen: .

Share this post


Link to post

Trag caucioacele la numele asta, clara treaba.  <img src= ">

 

Ca o paranteza, imi aduc aminte cu mult drag de Nova mea echipata cu Pirelli de VARA ( acum vreo 10 ani) cu care am intrat intr-o iarna intr-un perete de zapada ( o depasire, pierdut controlul pe la 60/h ...si din care am iesit afara prin portbagaj :mrgreen: ....exact ca un glont infipt in lemn m-am simtit, e o "super" senzatie. Tot prin portbagaj am intrat inapoi, dand un nou sens cuvantului claustrofobie...

Nici Novalina, nici subsemnatul, nu am patit nimic...imi aduc aminte ca radeam singur in mijlocul campului. =))

 

Atasez un link din care imi dau seama ca Polaris-urile au cam batut multe nume grele.

 

http://www.testberic...27&objectType=4 ( clasamentul este scris cu rosu, pe mijlocul paginii, Winterreifen)

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...