Jump to content

cris06

Membru
 • Content Count

  1965
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Everything posted by cris06

 1. Viktor, nu. Pompa de benzina nu e noua. E de la Cielo gri, donator. Releul l-am făcut de curând, în speță, un temporizator care decuplează pompa de benzina la câteva secunde după pornirea pe gaz. Nu am sesizat fenomenul cand se intampla exact (gaz sau benzina). Am sa merg separat pe gaz, și apoi pe benzina. Am separat circuitele electrice: injectoare și alimentare ECM. Sonda lambda e alimentata prin alta siguranta. Oricum, schemele electrice sunt praf!
 2. Scriu in jurnal de o problema careia nu-i dau de cap: arderea sigurantei de la pompa de benzina. Pompa a fost schimbata anul trecut. Functionand pe GPL, pompa de benzina lucra si ea. Cand mi-au montat instalatia de GPL nu s-a put face intreruperea pompei de benzina. I-am adaptat eu un releu comandat de elctrovalva pricipala. Studiind schema electrica, siguranta responsabila de circuitul pompei de benzina e F7 (30A). Aceasta protejeaza si circuitele de alimentare ale injectoarelor si cel de comanda a rezistentei de incalzire din sonda lambda 2, precum si alimentarea dupa contact a ECM. Cei doi conectori maro S101 si S102 din comparimentul motor (de pe cablajul injectoarelor) defapt, niste strapuri, alimenteaza separat circuitele amintite. Conectorii i-am desfacut si sunt ok. Ma gandesc sa fac un artificiu: sigurante separate pe fiecare circuit alimentat si sa vad care intra in scurt. Manifestarea o are doar la cald. Am rezolvat, mai elegant, si pierderea de ulei pe la capacul axului cu came de care e fixat modulul de aprindere: snur Loctite pt infiletari utilizat la instalatiile sanitare.
 3. Citisem de pe telefon si nu vazusem tipul de motor. Senzorul MAP cu conducta de vacum le-ai verificat?
 4. Ms. Il mai tin pe linia de plutire. Tabla e problema!
 5. Multumesc! Azi a facut 16 ani de cand e in familie. Km actuali: 267 de mii.
 6. Salut! Mai ai Cielo?

   

 7. @rcnmutu: ce instalatie BRC ai? E veche intrebarea dar, mai sunt posesori de masini cu instalatii BRC.
 8. Salut. Arata ca noua! Sigur o vinzi? 🙂
 9. Corect, colega. Asta strategie am adoptato si eu. E scris undeva. @ corneda: masina are garnitura de chiulasa originala?
 10. Am ajuns si la un sfert de milion:
 11. Pozele au fost facute pe intuneric, zona fiind iluminata cu lanterna telefonului si cu o lampa de lucru facuta dintr-o bagheta de leduri la 12V. Nu e mizerie. Din 2018 de cand am schimbat chiulasa motorul a mancat Ravenol si Mobil. Cu uleiul Triax a mers vreo 11500 de km si m-a convins sa continui cu el datorita caracteristicilor din fisa tehnica care nu mint (vascozitate la cald aproape 15, Hths de peste 4, TBN de 10 si altele). Consumul de ulei s-a redus semnificativ, adica 1,5 l in 11500 de km. Motorul e neumblat la el.
 12. cris06

  Epica 2.0 Vcdi

  Felicitari! Banui ca Opelul il "mariti"?
 13. Da, e o ring. Am incurcat denumirile. Neavand un subler la indemana, cunoasteti, cumva dimensiunile o ringului?
 14. Veșnicul simering capac delcou care nu tine mai mult de 2 ani... Am montat tot "daewoo" pana găsesc ceva siliconic. I-am schimbat și bujiile mergând tot pe Beru ultra z. Am dat jos și capacul tachetilor sa vad cum arata după funcționarea cu uleiul Triax. I-am făcut schimbul de ulei tot cu Triax. Km: 249000
 15. Inca, se tine bine! Cati km are?
 16. Foarte probabil ca tabla pe care se așază tripla sa aibe vreo deformare. A fost zona reparata?
 17. Sigur pe la stop se infiltreaza apa? Ai verificat scurgerea antenei?
 18. RIP Doamna Draga Olteanu!
 19. Da-i cu ulei curat ca e mai bun. Pune, bre, si tu, un carton sub fuzeta...
 20. Super! Am sa "fur" si eu adaptarea. 😀
 21. Asa, cautam solutia asta a ta. Nu atinge in lonjeron? Hatchbackul tau are toba mai scurta?
 22. De curand am schimbat esapamentul preluat de la donatoarea gri, cu exceptia tobei finale si a saxofonului cu racord flexibil. Ei, ast de la cea gri avea gatul mai lung atat cat sa preia lungimea precatalizatorului. Se pare ca precatalizatoare au montat pe la sfarsitul lui 2005? Problema e sudura tevilor in peretele tobelor (primele 2 pozele sunt de la toba celei gri ). Efectiv, stutul se plimba in toba! (poza a 3-a de la toba rosiei) Bineinteles, am resudat toate incheieturile. Finala am ales-o Bosal. Acum trei ani am pus Asso, daca nu ma insel. Asta s-a rupt, efectiv, in doua! Problema e condensul acumulat sub brida mediana de fixare. Trebuie sa regandesc sistemul asta de fixare. Km actuali: 246 000.
 23. Un difuzor original (in speta cel de pe masina in cauza ce are aproape 25 de ani) nu mai poate fi in parametri! Imbatranirea membranei e inerenta, mai ales ca pozitionarea sub luneta faciliteaza efectul de sera. Demonteaza un difuzor spate, monteaza unul nou si vezi diferenta. Oricum, un dif e mai ieftin decat un player.
 

×
×
 • Create New...