Jump to content
 

Horica00

Membru
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

About Horica00

 • Rank
  Forumist
 • Birthday 06/09/2000

Contact Methods

 • Gender
  Male

Profile Information

 • Din
  Onesti,Ploiesti
 • Auto
  Daewoo
 • Model
  Cielo
 • An
  1997
 • Nr. Inmatr.
  BC 03 AUS

Recent Profile Visitors

1896 profile views
 1. Așadar, revin cu pozele promise. A se menționa că sunt făcute cu telefonul, în realitate nu luminează așa 😁. @Viktor mastic la greu de jur împrejurul garniturii (pe ambele părți). Nu am avut probleme în peste doi ani. Ceva, ceva tot mai intră, dar pe la cheder. Momentan, mi-a fost milă de noile stopuri și n-am dat cu nimic. Aștept niște ploi mai sănătoase.
 2. Și, după cum scrisesem anterior, s-au montat următoarele: -amortizoarele pe față (KYB), arcurile (GM) și flanșele cu rulment (SACHS) -bucșele inferioare de la bascula (FEBI). Am și unele GM, luate de la Rădăcini, care însă erau mai mari și nu s-au potrivit. Foarte ciudat întrucât, conform catalogului, pentru reperul respectiv există un singur cod. În fine, au reușit cei de la service să găsească ce trebuie. -capăt de bară stânga (TRW). Cel vechi nu avea joc, dar întrucât schimbarea amortizoarelor presupunea oricum și reglarea geometriei, am spus de ce nu. Cel din dreapta e schimbat acum 3 ani. -lampa de semnalizare. Deși l-am frecat la cap pe vânzător să-mi aducă originală, mi-a trimis una DEPO. Nu zic, respectă chiar bine originalul și pare destul de bine lucrată, spre deosebire de chinezăria ce tocmai s-a dat jos de pe mașină. În orice caz, am găsit pe ebay una originală. În caz că cea DEPO va face figuri, montez originala. -proiectoarele de ceață. Nu sunt diferențe între ele și luminează frumos. Au până și tăblițele anti-orbire. Deh, era și culmea, fiind OEM. Mai erau în plan și bucșele de la bara stabilizatoare. Mecanicul însă a zis că mai bine nu întrucât demontarea lor presupunea multă chinuială (șuruburi, putem spune, pietrificate), iar cele ale mașinii nu sunt încă uzate. Oricum, demontarea reperelor ce au fost schimbate a fost un adevărat calvar, luând în considerare că nu s-a umblat la ele de când e mașina. În concluzie, mă felicit și pentru acest demers. Am mers astăzi cu ea pe un drum denivelat (de test așa) și broasca a devenit lebădă: modul în care absoarbe denivelările, faptul că a dispărut senzația că se rupe mașina în două. Per total, felul în care se simte. Era să uit, am primit din Italia și conducta dublă pentru AC. Poze mâine, că azi n-am apucat să fac.
 3. La Rădăcini era o singură bucată proiector galben. Dacă erau ambele disponibile, poate le-aș fi luat. Că tot am adus vorba de Rădăcini, am comandat la ei amortizoare față pe ulei (KYB) și flanșe cu rulment (SACHS). Săptămâna viitoare le montez. Mă exasperase senzația că se rupe mașina în două. Pe spate au fost schimbate acum vreo 10 ani, cu tot cu arcuri, însă au făcut cam 15/20.000. Nu sunt curse. Arcurile le-am schimbat a doua oară cu KYB în 2019. Nu erau rupte, dar era prea cocoțată de spate.
 4. Nu știu ce să zic, fapta e oricum consumată. Totuși, m-am uitat destul de atent la ele: ambele sunt din sticlă (identică), au aceeași construcție, inscripții, etc. Adică, la o primă vedere, n-am constatat diferențe. Dacă o fi ceva, vedem la montaj sau cum luminează. @Viktor ce era diferit la sticlă. Cumva era una normală și alta galbenă ? Știu căȘaua existat proiectoare galbene. Dacă nu mă înșel, văzusem la Rădăcini acu' ceva ani. În privința triplelor, sunt într-adevăr vreo două sau 3 soiuri. Și eu sunt pățit. Parcă și scrisesem aici pe topic despre cum luasem o triplă cu 2 socluri în loc de 3. Totuși, fiecare model de triplă are codul ei.
 5. De unde știam că o să întrebi ? 😁 Ai PeMeu, deși nu cred că nu-i știi. @Viktor proiectoare originale căutăm încă de acum 3/4 ani. Cum n-am găsit, m-am mulțumit cu ce am avut. Culmea, ieftinăturile marca Kor Tec s-au dovedit a fi decente. Le-am comandat folosind codul din catalogul disponibil pe site la Rădăcini. Sunt absolut identice. Nici n-ar avea ce să difere.
 6. O să încerc să fac o ,,simulare" comparând prinderile cu cele de pe compresor, respectiv butelie. Măcar să-mi fac o idee. Pe unde am mai citit, se zicea că piesele de R12 sunt ceva mai măricele decât cele de R134a. În privința buteliei, doamna de la Gara de Nord mi-a zis că nu merge. Am rugat-o să întrebe și pe cineva din service, răspunsul fiind același. Canistra da, e aceeași cu cea de pe E3. Oricum ambele au folosit r134a. Nici nu știu care e faza cu R12 la Cielo. Până și la primele loturi din '95 am văzut tot r134. Mă gândesc că a fost ori o chestiune de piață ori s-au montat pe exemplarele cele mai timpurii. Dacă nu mă înșel, tipul ăsta de refrigerant e interzis în EU încă de prin anii '90. Revenind, azi mi-a sosit din Franța și proiectorul din stânga. Nașpa că nu vin împreună cu ramele. Spre sfârșitul săptămânii aștept și lampa de semnalizare. O să scap în sfârșit și de ultimele chinezării montate pe mașină. Pentru doritori, vânzătorii mai aveau diverse piese de Daewoo (și nu numai) , zic eu, ,,interesante".
 7. Încă un update, a ajuns și unul dintre proiectoare:
 8. @Viktor arată bine și în realitate. Le-am măsurat ochiometric și, dpdv constructiv, nu am sesizat diferențe. Pe ușă, la fel, a căzut foarte bine. Sperăm să țină cât mai mult. Astăzi a venit o piesă de rezistență a instalației de AC, ceva ce pe plan intern n-am reușit să găsesc. Ar fi fost la Rădăcini, dar am aflat că e de R12 și că nu merge montată la mine. Am anulat comanda, m-am resemnat și am căutat mai departe până când, mulțumită Ebay, am găsit. Mai am de procurat încă două conducte, cea dublă din compresor și pe cea de înaltă presiune, însă nu prea am succes. Nici urmă de ele pe ebay. Pe cea dublă aș avea-o, luată acum 2 sau 3 ani de la Rădăcini, însă e R12. Pe atunci nu știam de faza asta cu R12. Adică știam că e freonul vechi ,,non-eco-friendly", însă nu mă gândeam că piesele nu sunt interschimbabile. Am luat-o oricum la preț de dumping, așa că nu mă oftic.
 9. @Viktor, de nu era spart, aș fi încercat poate o curățare. Așa, să-i fie țărâna ușoară. Am schimbat azi mânerul de la ușa din dreapta față. Deși ambalajul nu este GM-Daewoo, s-ar putea să fie totuși original. Pe spate am găsit ștanțele identice cu alea de pe cel vechi. Are inclusiv sigla Daewoo. Nu știu cât este de relevant, dar pare bine făcut și a rezolvat problema cu închisul ușii. Mânerul vechi se mai ținea doar în două șuruburi, având inclusiv o clemă ruptă. Lampa de semnalizare urmează să sosească în cursul săptămânii viitoare. Între timp, navigând pe ebay, am reușit să găsesc două proiectoare de ceață originale și acumulatorul (butelia) de freon. Urmează să vină și astea.
 10. @Viktor da, este caloriferul vechi. Azi am reușit să comand mânerul interior de la ușa din dreapta față, după ce în ultimul timp au început să apară probleme la închisul ușii, buzunarul ținând momentan loc de mâner. Am căutat în ambalaj GM. Degeaba, nu mai există pe nicăieri. Am ales ce era disponibil, ceva ,,coreean", producător Daedong. N-o fi strălucit, da' măcar e nou. Am mai găsit și semnalul din stânga față, nou și OEM. I-am tranșat vânzătorului: nou (OEM) sau SH. Revin cu poze după ce vin/montez piesele.
 11. Și, niște poze din timpul operațiunilor:
 12. Ei bine, astăzi s-au întâmplat lucruri mărețe: cu ajutorul lui @mirceajo s-a montat în sfârșit noul calorifer. Mă felicit pentru decizia de a-l schimba. Lăsând deoparte că nu mai dădea căldură cum trebuie, nu m-am mirat să văd că și curgea. Bănuiam de mult timp că e fisurat. Nu aburea parbrizul, dar eram nevoit să completez antigelul după câteva mii de kilometri. Nu se vedeau pierderi prin altă parte, așadar era principalul suspect. Deși debitul de aer nu mai e chiar ca la cel vechi, fierbințeala e foarte aproape de adevăr. Pe treptele superioare ale aerotermei ar merge un grătar 😅. Alături ne-a fost și @Dj_Dark.
 13. @Dj_Dark un motiv în plus să fii de față 😁. M-aș fi mirat să nu fie anumite nepotriviri. De Nissens au zis și ăștia din service că nu s-ar potrivi mereu la fix.
 14. Iată că a venit și piesa de rezistență. După cum spuneam, marca Nissens. Din nou, era cam singura variantă optimă. OEM n-am găsit. Mi-aș fi dorit unul, mai ales de cupru. Nu mă aștept să dea același randament ca cel vechi. Însă, așa cum spunea și @Viktor, lucrul nou este lucru nou. Pare binișor făcut. @Dj_Dark sper să poți veni săptămâna aceasta. Mi-ar face plăcere, că de vreo 3 ani tot promit că vin la întâlnire... @vrazvanc fostul/actualul Conex, dacă nu mă înșel. Era specializat pe componente de caroserie. În rest, importa masiv piese de calitate cel puțin dubioasă, în principal din China. Controlul calității se făcea la mișto sau era inexistent. @Viktor la vară sper să stau în mașină cu cojoc 😅
 15. Până la urmă, am decis înlocuirea caloriferului. După cum știți, nu prea mă leg la cap cu soluții pe termen scurt. Nu de alta, dar tot la înlocuire se ajungea. N-am găsit original, cu atât mai mult de cupru, așa că am luat Nissens. Cel mai bun compromis zic: chinezării, gen ASAM, picau din start, iar unul SH de aceeași etate risca să fie la fel. Recunosc că am fost (și sunt) puțin în dubii, căldură încă am, încă pe treptele 1/2 mor de cald. Dar e ceva ce nu e în parametri și asta nu-mi dă pace. O să-l păstrez oricum și pe cel original. L-am sunat pe Tudor, a zis că la Cielo n-a mai schimbat și nu s-ar băga, dar m-a îndrumat către un adevărat maestru de aici de pe grup. O să vă las să ghiciți, sunt convins că e limpede la cine mă refer. Mâine sau luni îmi vine piesa, rămâne numai să stabilim întrevederea. @Andrei.ss da, acum vreo 2 veri, doar că n-am pus plasă. Iese o mizerie de acolo.... Mi-e teamă și pentru vaporizator, mai ales că nu există filtru de polen. Deși n-am auzit în viața mea de vreunul spart. Aici pe grup cel puțin nu.
 

×
×
 • Create New...