Jump to content

Guidelines

Regulament şi ghid de utilizare - Forumul Daewoo & Chevrolet Club

1. Scurtă descriere

1.1 Acest forum se adresează în principal posesorilor de automobile Daewoo si Chevrolet, pentru facilitarea discuţiilor şi schimbului de informaţii pe teme automobilistice. Pentru a învăţa cum funcţionează, citiţi mai întâi secţiunea 'Întrebări frecvente'. Înregistrarea nu este obligatorie pentru a citi mesajele, dar este necesară pentru a putea scrie mesaje, a deschide subiecte noi de discuţie şi pentru a descărca fişierele ataşate mesajelor. Accesul la forum şi înregistrarea sunt gratuite. Nu veți putea deschide un topic nou până nu aveți 10 mesaje aprobate pe forum. Dacă trebuie să deschideți un topic deoarece informația căutată nu există pe forum, trimiteți un mesaj privat către VAXXi.

1.2 Explicaţiile termenilor folosiţi: - cont: un set de informaţii personale (incluzând un nume şi o parolă) ce permit accesul şi identificarea utilizatorilor acestui forum - topic sau subiect: un grup de mesaje cu o temă comună - avatar: o imagine de dimensiune mică, asociată unui utilizator şi afişată lângă fiecare mesaj scris de acesta - ban: interdicţie de accesare a forumului pentru un anumit cont, o adresă sau o gamă de adrese IP, pe o durată de timp precizată sau pe termen nelimitat - pictogramă sau smiley: o imagine ce poate fi introdusă într-un mesaj pentru a sugera grafic diverse expresii sau sentimente ce nu pot fi reproduse prin text - custom title: un text de lungime scurtă, asociat unui utilizator şi afişat sub nume lângă fiecare mesaj scris semnătură: un text scurt ataşat după fiecare mesaj scris (similar cu o semnătură pe un document scris)

2. Mesaje

2.1 Numărul de mesaje scrise în forum nu are nici o importanţă şi este afişat cu titlu informativ. Nu se face nici o diferenţiere între utilizatori în funcţie de acest lucru.

2.2 Nu daţi răspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu ştiţi sau nu aveţi ce spune, lăsaţi pe alţii să răspundă. Dacă vă abateţi de la firul discuţiei, mesajul dumneavoastră poate fi editat sau chiar şters de către un moderator sau administrator fără explicaţii suplimentare.

2.3 Folosiţi un limbaj decent, fără atacuri la persoană, jigniri, ameninţari şi expresii vulgare, chiar şi atunci cand folosiţi mesageria privată.

2.4 Înainte de deschiderea unui subiect nou, asiguraţi-vă că nu există deja un topic cu tema dorită în alte secţiuni ale forumului folosind funcţia 'Căutare'. Dacă nu s-a mai discutat, puteţi începe o nouă discuţie încadrând mesajul la secţiunea corespunzătoare. Subiectele deschise în secţiuni nepotrivite vor fi mutate de către administratori sau moderatori acolo unde le este locul fără explicaţii suplimentare. Folosiţi titluri clare şi uşor de înţeles pentru noile discuţii (de exemplu: "Problemă cu motoraşul de la ştergătoarele de parbriz" şi nu "PROBLEMĂ MARE! HELP!").

2.5 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.2 introducerea mesajelor, avatarurilor şi semnăturilor care conţin: - informaţii despre alte site-uri, magazine, firme dacă nu sunt relevante pentru discuţia în care sunt scrise ("SPAM") - texte sau imagini pornografice, erotice, rasiste, defăimătoare sau orice alte date în contradicţie cu legislaţia în vigoare - informaţii care încalcă legea dreptului de autor

2.6 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.1 introducerea mesajelor care conţin:- text în care există culori fara rost, mai mult de 3 pictograme ('smileys') consecutive, semne de punctuaţie repetate, fara semne de punctuatie, majuscule etc.- mesaje scrise cu majuscule- mai puţin de 20 de caractere - evitaţi mesajele scurte, fără informaţie utilă- mesaje ce au scop de a atrage atenţia moderatorilor asupra unor mesaje din forum (aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator STRICT PRIN MESAJ PRIVAT)- text scris folosind limbaj IRC- imagini asociate (avataruri) animate, sau care nu au nici o legatură cu profilul acestui forum (personaje din desene animate, filme, viaţa publică, caricaturi etc)

2.7 Semnăturile nu trebuie să depăşească 2 rânduri de text, iar mărimea scrisului nu trebuie să fie mai mare decât cea a textului din mesaj. Nu se acceptă imagini în semnătură, mesaje publicitare, informaţii despre firme sau magazine sau orice alt fel de informaţie care contravine prezentului regulament. Nu se acceptă legături (linkuri) în semnătură, pentru acest lucru există în profil opţiunea 'Pagină personală'. Nu se accepta semnaturi ce au scopul de a atrage atenţia moderatorilor / administratorilor asupra unor mesaje sau actiuni.(aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator STRICT PRIN MESAJ PRIVAT)

2.8 Imaginile asociate au o limită a dimensiunii în pixeli şi o limită a mărimii de fişier în kilobytes precizată în momentul înregistrării. Folosiţi o imagine a autoturismului propriu, sau o imagine cu tematică auto dacă nu aveți un autoturism propriu. Nu se acceptă avataruri animate.

2.9 Nu este permisă citarea integrală a mesajului anterior, acest lucru ducând la un consum inutil de resurse. Dacă doriţi să răspundeţi ultimului mesaj scris în discuţie, nu folosiţi citarea mesajului. Puteţi cita un mesaj anterior doar dacă doriţi să răspundeţi numai la unele pasaje ale acelui mesaj.

2.10 Este interzisă aducerea în atenţie a subiectelor vechi prin postarea de mesaje tip "up!" (bumping). Subiectele în cauză vor fi şterse în întregime. Fotografiile vor fi introduse în mesaje la momentul postarii anunţului şi nu ulterior (excepţie fac fotografiile adăugate în urma solicitărilor suplimentare de explicaţii şi/sau fotografii făcute de alţi useri).

2.11 Este interzisă postarea de anunţuri de vânzare în alte secţiuni decat cele dedicate sau anunţurilor de vânzare mascate în posturi comune. Anunţurile de vânzare aprobate de moderatori nu pot fi deturnate prin introducerea altor oferte de vânzare decat cele aprobate iniţial si cuprinse în titlul topicului. Topicurile de vânzare sunt personale si în ele poate oferta numai iniţiatorul topicului.

2.12 Nu se acceptă introducerea în mesaj a imaginilor găzduite pe alte site-uri. Acest lucru este incorect faţă de respectivele site-uri (utilizarea conţinutului fără accesarea site-ului respectiv), cât şi deranjant pentru utilizatorii cu conexiuni de viteză redusă. Dacă politica de copyright a celorlate site-uri permite utilizarea conţinutului, imaginile pot fi salvate şi ataşate în mod normal în mesaj.

3. Administratori, moderatori

3.1 Administratorii sunt persoanele care deţin acest forum şi se ocupă atât cu partea sa tehnică, cât şi cu partea administrativă. Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum şi nu răspund în faţa nimănui pentru acţiunile lor.

3.2 Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalţi utilizatori ai forumului şi a interveni în discuţii prin modificarea sau ştergerea mesajelor, urmând în acelaşi timp prezentul ghid. Funcţia de moderator implică responsabilitatea peste o secţiune a forumului sau pe întregul forum, fără a fi necesare explicaţii pentru acţiunile efectuate. Un moderator nu poate fi adăugat sau destituit decât în urma deciziei unui administrator, fără a fi necesare explicaţii suplimentare.

3.3 Orice dispută sau abatere de la regulament a unui moderator va fi semnalată prin mesaj privat unui administrator.

4. Conturi

4.1 Pentru înregistrare şi activarea contului este necesară completarea tuturor câmpurilor cerute, cât şi o adresă de e-mail funcţională. Adresa furnizată va fi folosită doar pentru procedura de înregistrare în forumul Daewoo & Chevrolet Club şi pentru anunţurile administrative.

4.2 După înregistrare, trebuie să vă completaţi datele personale. Conturile fără datele personale completate în întregime NU VOR FI APROBATE.

4.3 Puteţi renunţa oricând la contul dumneavoastră. Trimiteţi un e-mail sau mesaj privat unui administrator în care cereţi acest lucru, iar contul va fi închis (mesajele scrise de dvs. nu vor fi însă şterse).

4.4 Nu se acceptă la înregistrare ca nume de utilizator adrese de e-mail sau adrese internet. Administratorii îşi rezervă dreptul de a suspenda temporar orice cont care încalcă această regulă până la clarificarea situaţiei.

5. Mesageria privată

5.1 Mesageria privată este un sistem de comunicare între utilizatorii forumului. Informaţiile transmise prin această metodă pot fi citite doar de către cei cărora le sunt adresate mesajele, şi nu apar în secţiunile publice ale forumului Daewoo & Chevrolet Club. Nu se pot trimite fişiere ataşate prin mesagerie privată.

5.2 Se interzice trimiterea de informaţii comerciale nesolicitate (SPAM) prin sistemul de mesagerie privată. Încălcarea acestei restricţii se va pedepsi cu închiderea contului.

6. Sancţiuni

6.1 Încălcarea punctelor 2.3, 2.4, 2.5 se pedepseşte cu avertisment 20% (în cazurile speciale, avertismentul poate fi dat într-un procent mai mare). Încălcarea repetată a punctului 2.2 se pedepseşte cu avertisment 20%.

6.2 Încălcarea punctului 2.5 se pedepseşte cu ştergerea imediată a contului şi a mesajelor care încalcă regulile enunţate.

6.3 Incalcarea punctelor 2.6-2.12 se sanctioneaza cu warn de 20% sau mai mare in cazul in care se constata o recidiva.

6.4 Nu se acceptă creearea mai multor conturi de către un utilizator pentru a evita sancţiunile aplicate de administratori şi/sau moderatori, pentru a influenţa rezultatele sondajelor sau în alte scopuri. Sancţiunea în cazul conturilor multiple este ştergerea tuturor conturilor duplicate şi aplicarea unei interdicţii de acces pentru contul cu cele mai multe mesaje scrise, pe o perioadă decisă de administratori.

6.5 Orice alt caz care nu a fost prevăzut de regulamentul în vigoare, inclusiv cele menţionate la punctul 7.1, va fi sancţionat în urma unei decizii comune a administratorilor forumului.

6.6 Când un utilizator ce a fost anterior avertizat cu 20%, petrece o perioadă de minim 60 de zile de la abatere fără să mai incalce regulamentul, warn-ul se va retrage. Pentru avertizări mai mari, perioadele se dublează pentru fiecare 20% în plus (60 de zile pentru 20%, 120 zile pentru 40%, 240 de zile pentru 60%, 480 de zile pentru 80%). Warn-ul poate fi retras si de catre moderatorul care l-a acordat, daca acesta constata ca userul a incetat sa mai incalce regulamentul si inainte de expirarea termenelor de mai sus.

6.7. Când suma avertismentelor atinge 100%, contul va fi suspendat pe o perioadă de 15 zile de către administratori sau moderatorul care a acordat ultimul avertisment. In cazul suspendărilor pentru abateri grave sau pentru acumularea de 100% warn în serii de cate 20% din aceleaşi motive (recidivă), la perioada de suspendare de 14 zile se pot adauga sancţiuni suplimentare de 15 până la 60 de zile în care se permite doar vizualizarea subiectelor forumului. In cazul în care un utilizator a acumulat de două sau de mai multe ori 100% warn, perioadele de suspendare se dubleaza/tripleaza etc, după caz. În cazuri excepţionale, se poate închide definitiv contul unui utilizator şi interzice accesul pe bază de adresă IP ('ban').

7. Alte menţiuni

7.1 Situaţiile care nu au fost prevăzute de acest ghid vor fi soluţionate de către administratorii forumului, prin metode având ca scop final buna funcţionare a site-ului şi prevenirea oricărei acţiuni răuvoitoare sau care ar putea prejudicia în orice fel utilizatorii forumului Daewoo & Chevrolet Club.

7.2 In momentul înregistrării se consideră că aţi fost de acord în totalitate cu regulile acestui ghid. Dacă la momentul introducerii sau a modificării ghidului eraţi deja înscris ca utilizator, acţiunea de a scrie mesaje în continuare înseamnă acceptarea implicită a acestor reguli. Necunoaşterea prezentului _regulament_ nu vă absolvă de sancţiunile acordate ca urmare a încălcării regulilor mai sus enunţate. Dacă nu sunteţi de acord cu Regulamentul, semnalaţi acest lucru unui administrator şi contul dumneavoastră va fi închis (mesajele deja scrise nu vor fi însă şterse).

7.3 Acest regulament se bazează pe respectul reciproc al dumneavoastră faţă de colegii de forum.

7.4 Informaţiile forumului sunt publice, iar răspunderea pentru conţinutul mesajelor aparţine în întregime autorilor lor. Conform "Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe", este interzisă folosirea informaţiilor existente într-unul sau mai multe mesaje fără acordul scris al autorului sau autorilor. În cazul citării unor porţiuni dintr-un mesaj sau a unui sau mai multor mesaje se recomanda precizarea sursei în formatul: "Sursă: Forum Daewoo & Chevrolet Club România - www.gmclub.ro".

7.5 Administratorii forumului îşi rezervă dreptul de a modifica acest regulament fără notificare prealabilă. Schimbările survenite pot fi anunţate în secţiunea "Despre Forum".

Actualizat la 25 aprilie 2018.

 

Privacy Policy for daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro

 

The privacy of our visitors to daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro is important to us. At daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro , we recognize that privacy of your personal information is important. Here is information on what types of personal information we receive and collect when you use visit _daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro , and how we safeguard your information. We never sell your personal information to third parties.Log Files: as with most other websites, we collect and use the data contained in log files. The information in the log files include your IP (internet protocol) address, your ISP (internet service provider, such as AOL or Shaw Cable), the browser you used to visit our site (such as Internet Explorer or Firefox), the time you visited our site and which pages you visited throughout our site. Cookies and Web Beacons: we do use cookies to store information, such as your personal preferences when you visit our site. This could include only showing you a popup once in your visit, or the ability to login to some of our features, such as forums.We also use third party advertisements on daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro to support our site. Some of these advertisers may use technology such as cookies and web beacons when they advertise on our site, which will also send these advertisers (such as Google through the Google AdSense program) information including your IP address, your ISP , the browser you used to visit our site, and in some cases, whether you have Flash installed. This is generally used for geotargeting purposes (showing New York real estate ads to someone in New York, for example) or showing certain ads based on specific sites visited (such as showing cooking ads to someone who frequents cooking sites).You can chose to disable or selectively turn off our cookies or third-party cookies in your browser settings, or by managing preferences in programs such as Norton Internet Security. However, this can affect how you are able to interact with our site as well as other websites. This could include the inability to login to services or programs, such as logging into forums or accounts.