Jump to content
 

Viktor

Membru
 • Content Count

  4444
 • Joined

 • Days Won

  171

Everything posted by Viktor

 1. Viktor

  Tănculeţu' Meu

  In ziua de azi, cu atita technologie de precizie sa nu fi in stare sa executi o lucrare corecta ce sa cada patent unde ii e locul ori pentru ce a fost proiectata ...pe mine unu ma depaseste. Si astfel se ridica Gica Rasculatu si greieste : daca voi nu sinteti in stare a proiecta si executa doua cleme (sa zicem) ce sa cada patent pe caleasca mea, mi le fac singur ! S-apoi voi ... cu produsele voastre cu tot !
 2. Viktor

  Octavia Nera

  "Cei frumos si lui Dumnezeu ii place !" Raven84, astia chiar isi merita reclama pozitiva de astfel isi manifesta buna vointa in raport cu clientul. Atitudine de pus in rama ! Ce-i de lauda fie lautat (!) iar ce-i de criticat ... lasat la mila mea ca un talent di valeiiii ... de critic la modul serios dau senzatia ca se apropie sfirsitu' lumii nu alta ! 😉
 3. Viktor

  Tănculeţu' Meu

  Fain ! La 16 ani arata cel putin la fel de bine ca la 3 ani, comparind pozele recente cu cele din 2010 data achizitiei. L.E. Ah, ceva - ceva lipsea din portret si nu-mi dadeam seama ce... Cirlig remorcare ce din punctul meu de vedere face toti banii, este, da' unde-i troliu ? Tractoras fara troliu ... ⁉️
 4. Viktor

  Tănculeţu' Meu

  Cam gros prafu' pe topingu' asta ... Cum se simte Jimny Boy ?
 5. Viktor

  Octavia Nera

  O geometrie corecta si eficienta se face cu bucsaraia si toate cele la zi altfel ii doar trasa de par. Bucsaraie, pivoti, capete bara, stabilizatoare, caucioace in toate mintile, fara joc rulmenti ... Eu unu n-am facut vreodata geometria rotilor (nici mie nici altuia) cu consumabile ce "inca mai merg". Ii ceva mai costisitor insa imi iau de-o grija pe termen lung plus ca le stiu pe toate la locul lor.
 6. Viktor

  Octavia Nera

  Preturile ... in crestere galopanta si diferente semnificative pe acelasi produs de la magazin la magazin. Ma uitam astazi la un sampon auto sa-i fac calestii o baie sanatoasa cu un burete si toate cele inainte de a aplica un polish ca ultima data la spalatorie a lasat cam multe urme si oricum nu indeparteaza impuritatile de pe caroserie la fel cum ar fi luat la mina fiecare cm3 in parte. Doua soiuri de sampon la niste scoruri ... mai date dreq zic, e gluma sau ce ? In cazul asta o spal cu sapun de casa facut de bunica-mea fir-ar mama ei de treaba ! Acuma, nu mi-s eu ala ce-si haleste de sub el, o zgirca de om da' ce e mult e mult da-o in durere de treaba, ridica nene pretu' da' mai cu bun simt asa ori iti cloceste samponul pe raft ! Nu-i o graba asa ca o sa-mi fac rost din alta parte.
 7. Fiare. Mai dau si cu oistea-n gard aiurea la cite o "scama". Eu unu mi-s asa linistit ... chiar si in cazul in care s-ar aprinde martorul panica (check-ul) sperietoarea multora, de cind au bagat perversii sperietoarea in cabina e jale, inca un motiv de stres. U - u - u, problema mare ; problema mare ... probleme la motor ! Haidi breee ... ti-o crapat motoru'n doua ? Nu ! Sesizate simptome anormale de functionare ? Nu ! Lichidele-s la locul lor ? Da ! Vezi-ti linistit de drum ca n-are nici pe naiba ! Maxim ia ceva boabe de tensiune de ai la tine.Eu unu stiu una si buna, cind o fi sa-si arate coltii cu adevarat o va face si de ii mingai suruburile zinlic. Sigur, cind se sesizeaza o neregula, o problima si persista trebue doctorita dar altfel ... imi repet : fiare, mama lor de dependente !
 8. Putem cade de comun acord ca perfect nu exista, adevarat ? 😉 Cele mai uricioase situatii is cele in care o manifestare anormala e temporara, aproape imposibil a fi determinata cauza cum ar fi in cazul de fata pierderea frinei de motor. Eu unu am invatat un lucsu si anume, de nu se trece la investigatii fix cind a facut figura ... e grele, se intra pa tarimul speculatiilor cu bataie de cap serioasa cu rezultate pozitive aproape de zero.
 9. Viktor

  Scule Speciale

  Sa-mi fie rusine ! Oare chiar sa nu fi pus la cale vreun prototip atita vreme ? Chiar nu-mi vine in minte, ma rog. Macar sterg nitel praful de pe topingu asta.
 10. Le sade mai bine in grila lejilor decit pe cupola. Chiar de se poarta si e la moda cu faruri pe acoperis, eu unu tot undeva la inaltimea farurilor as monta auxiliare. Sigur, un moft personal.
 11. Cum ai rezolvat-o cu apa ce curgea in portbagaj pe la triple ?
 12. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Revenim nitel la ghidusie cu o imbunatatire necesara. Situatia a cazut in asa fel incit, de cum am terminat barele portbagaj a doua zi deja s-au cerut puse la treaba, pur si simplu astfel au cazut zarurile. Cu atit mai bine zic, macar au parte de-o prima proba. Nu am cronometrat da' nu dureaza 5min pentru a fi montate pe pozitie. Bon, pina aici totul in regula. Pasul doi a constat in a ancora "pachetul" pe ele unde, avind in vedere ca intre bare si cupola is doar 30mm ... mi-a cam dat de furca ancoratul, sa trec acele chingi (sau cum le-o zice...) printre bara si cupola nu e tocmai agreabil mai ales daca nu doresti a deteriora vopseaua pe cupola. Acuma, daca e sa ancorezi o data de doua ori mai merge, da' dupa cum noi punem problema pe termen lung si ma mai si grabesc cu ancoratul am toate sansele sa las urme pe cupola ceia ce nu-mi doresc ! Conexiuni rapide si sigure, ceia ce am vinat printre altele. Bon. Miscarea cea mai grea abea acum isi face prezenta si anume sa gindesc, sa-mi pun mintea la contrubutie incit sa impac moftul cu necesitatea. In prima faza ma gindeam sa dau citeva gauri de 6mm in bare iar prin intermediul unor suruburi sa montez piulite ochi. Nu e bine ! Astea vor fi fixe si-or sa cada fix unde nu trebuie, ori cade "pachetul" fix pe el ori la o distanta prea mare. Sa tai canal pe lungul si centrul barei prin care sa ma leg cu surub si inel ancora ... iarasi nu e bine ca ma trezesc cu bara plina de apa, impuritati si toate cele ce iarasi nu da bine, in plus, nu am posibilitatea de a introduce patina culisanta in bara pentru a asigura o priza buna si mai deteriorez si bara, iarasi nu e bine ! Si astfel a trecut o zi, a trecut doua cind ce sa vezi, stind eu asa pe ideolog (pricepeti voi ce-i ala ideolog, acel coltisor de urgenta unde de regula se nasc cele mai bune idei) imi aduc aminte ca am pe undeva un soi de cleme 4 la numar (si speranta ca le am pe toate, de le am inca) ce posibil sa cada la fix pe bare cu pisla de protectie inclus. Bingo ! le-am gasit cu suruburi si piulite (alea cu protectie plastic) cam obosite saracele da o reconditionare merita din plin asa ca la treaba ! Curatate exemplar, grunduite, vopsite, apoi pisla cu autoadeziv dupa care am alergat vreo doua'j de km ca nu aveam de 1.5mm grosime ci doar de 3.5mm ce era prea groasa. Lipita pisla, suruburi noi, barele sus si o proba de ancorare. Merge treaba de minune. Iar acele cleme pot fi culisate (prin detensionarea suruburilor) fix unde se cere, unde situatia impune. Cam asta ar fi rezultatul.
 13. Observ diferente de paleti la cele doua pompe, constructia paletului pompe noi ii mai eficient, transporta lichidul mai bine.
 14. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Ceva similar am patit un urma cu vreo ~15 ani moment in care mi s-a luat de "briceagul chinezesc", adica chestiile astea universale bun la toate ce pe mine unu ma lasa rece. Bare portbagax expres pentru modelul in cauza, in confectionez unu ce 100% nu-l ia vintul de pe acoperis, ori deloc ! Nu ne sta in fire a gafa a doua oara, a comite aceiasi greseala !
 15. Viktor

  Cele 2 Bmw-Uri

  Nu clampane etrierii fara de placute montate ?
 16. Interesanta piesa. Pare a nu fi mare lucru, o piulita ... Da, o piulita da' inscriptionata si nu oricum, ceia ce vrea sa insemne ca producatorul si-a asumat ceia ce vrea sa insemne calitate !
 17. Asa este , Geo. Aia ar fi procedura corecta ce la rindul meu am sugerat-o detinatorului tragaciului in cauza inca din prima faza. Intrucit raspunsul a fost "nu" ca nu se merita ... atunci nu sa fie. Inlaturata grasimea aia pe cit se poate si cam atit, cit poate sa curga pe la busonul de golire si pe racordul turului de sub rezervor. Cine vrea sa priceapa ca un rezervor trebuie sa fie curat de bine cine nu ... n-are decit. Daca ar fi vorba de frine spre ex. s-ar proceda fix cum spune mandea ori deloc ! La capitolul asta (ce tine de siguranta) nu incape tocmeala, cel putin in ce ma priveste. Ciudatenii gen cu sursa de aer cald in rezervor n-am pus in practica, la un benzinar sigur n-as face-o (aviz incepatorilor !) da' la un diesel ar trebui sa mearga. O sa-mi pun mintea cu operatiunea "bum" s-apoi de nu mai incurc p-aicea ... a se considera nereusita ! 😉
 18. Aia e o piulita prezon roata ?
 19. Se face vorbire de un UAZ (GAZ69) diesel , veteran in toata regula . In prima faza , cu motorina proaspata in rezervor a pornit extrem de usor dupa ce a fost actionata pompa (tip cilindru) manual in ciuda faptului ca a stationat ani in sir, aproape ca a luat-o la sfert . De regula minunile tin 3 zile insa in cazul de fata n-a tinut mai mult de 3 min. Raspundea foarte greu acceleratiei dupa care se mai si oprea drept urmare s-a trecut la investigarea cauzei . Filtrul de motorina aproape imbicsit , turul de alimentare constipat iar mergind pe firul problemei sa constat ca pe tur e un soi de gelatina care , dupa miros , pare a fi ulei/grasime de dupa cartofi prajiti combinat/a cu motorina . Cert e ca a format depuneri nu doar pe trasei ci si in rezervor . Sigur filtru motorina nou , traseu tur nou ... ramine de curatat rezervorul care , cind se incalzeste afara picura (pe jos, pe la buson golire) grasimea din el cind se raceste timpul stagneaza picuratul . Motorina in sine nu spala/curata acele depuneri , avind in vedere ca motorina proaspata extrasa din rezervor a iesit curata . Acuma , a se demonta rezervorul in ideia curatarii nu se doreste astfel , pentru a se scurge (pe cit posibil) grasimea aia din el ramin doua variante : faclie cu flacara pe sub rezervor , practica des intinlita acu vreo ~40 ani ori , sursa de aer cald direct in rezervor . Prima varianta mi chiar foarte cunoscuta si pusa in practica pe cind luam lectii de decongelare a motorinei in acele ierni adevarate (faclie cu flacara la gura tubulaturii filtrului de aer pentru a ajuta pornirea etc) da' cea de a doua varianta ... teoretic nu prea are cum sa faca "bum" da' totusi , un punct de vedere in plus nu strica .
 20. Viktor

  Youtube

  Faze tari cu oameni prosti ! Cit de ingust la minte tre sa fi de parca ar fi unica solutie in a rezolva un transport . "Toate cele iti sint ingaduite pe fata pamintului DAR nu toate iti folosesc ! ". Dimpotriva ! Berbecule !
 21. Fain ! https://www.unipart.ro/produs/lampa-ceata stg(galben)-96175353NGG-15899895
 22. Night breakere pe faruri combinate cu galbene pe proiectoare ... o minune nu alta atit ca aspect cit si vizibilitate . Macar becoase galbene in proiectoare .
 23. Nu , nu a fost vorba de culoare . Sticla nu avea ridurile (ori cum le-or zice) alea identice ca si celalalt . Spre ex. trebuia sa fie cum e al tau cel din poza dar nu , nu se asemana deloc , avea ceva riduri pe el da' parca erau asa la misto si nu se imperechea neam cu cel normal . In rest , n-am sesizat alte nefacute . Si nici modelul clar nu era . Galben nici atit ca mi-ar fi placut mie a intra in posesia unor proiectoare galbene , astea fiind cele mai valabile din punctul meu de vedere . Povestea e mai bine de vreo 10 ani si din cite retin , naspetele procurate din Ro. le-am lasat cadou celor de la piese daewoo de unde le-ap procurat pe astea normale , sa faca ce vor cu ele ca nu le vedeam bine deloc . Iti dai seama , le-am asteptat ca pe o piine calda si cind in sfirsit le-am avut in mina si-am deschis coletele ... radical s-a prosus schimbarea la fata ! Ce-i asta nene ... serios ? In noile proiectoare am pus becuri galbene OSRAM-uri H3 allseason 12V 55W 64151 ALL-01 E 4B o raritate pe atunci , nu se gaseau chiar la tot coltul iar cind in sfirsit am dat de ele am cumparat in nestire vreo 8 -10 perechi din cite retin de parca nu mai vazusem becuri , am trimis si in tara (colegilor) din ele si inca mai am doua rezerva in ambalajul lor original. Cred ca o sa le pun pe Ford sa vad de-i priesc , ar trebui sa-si faca treaba ca galbenul ii cel mai valabil pe ceata ! Becoasele de pe Nexia inca isi fac treaba dupa atitia ani . Recomand OSRAM pe galben , vad ca mai nou se gasesc cu +30% lumina .
 24. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Inaltimea acestora a fost unul din piticii ce nu incapea in discutie a fi altfel , la limita , cit mai joase posibil si doi la mina , lungimea acestora sa nu atirne in afara longitudinalelor , maxim sa cada pe ele dar nimic mai mult. In prima faza am rasfoit net-ul sa vad posibilitati ce ar cade pe cerinte . Se gasesc de noi insa universale (la pret acceptabil) ce mie unu nu-mi trebue ca n-o sa cada patent cit ii lumea in plus am patit-o odata cu un soi de universale ce au zburat cu tot cu pachet de pe cupola ... Iar cele expres pentru modelul in cauza (avind unghiurile barelor modelate imbirligate rau) is foarte scumpe si inalte , iar cele ceva mai joase acceptabile aj zice is extrem de scumpe la care am zis pas. Preturi deja nesimtite pentru niste rahaturi de transversale ! S-apoi de astfel stau lucrurile zic ... mi le confectionez eu cu minuta mea ! N-or fi de pus in vitrina da' prototipuri sigur , mai ales la ce-mi trebuie mie si ce rar folosesc asa ceva ... Material este , scule sint , ceva pricepere se agata ... osu' la treaba !
 25. Pot sa apara neplacute , Horica . Am patit-o cu proiectoarele comandate in Ro. la Bacau. Defapt , le-am procurat de noi prin intermediul unei cunostinte ce a mers in tara cu ani in urma . Am optat pentru acea varianta pentru ca erau la juma' de pret fata de puteam lua aici . Si ce sa vezi , cimd mi-a fost inminate produsele sa constat ca cele doua proiectoare erau cel mult verisoare nicidecum surori in ciuda faptului ca codurile de pe ambalaje erau ceia ce trebuie in schimb , unul avea sticla cu totul altfel decit ce-ar fi trebuit . Nu retin de cel din stinga ori cel din dreapta fu problematic da' cert e ca mi-am bagat picioarele in amindoua si-am cumparat altele in zona chiar de m-a costat dublu . Cum fu treaba . Omul , cel ce mi le-a procurat (caruia nu-i gasesc vina) necunoscator in domeniu nu si-a dat seama de faptul ca , luindu-le la bucata unul dintr-un magazin celalalt dintr-un altul dupa cum le-a gasit , probabilitatea ca cele doua sa nu se asemene e in vigoare asa ca , a luat ce i s-a dat . Codurile se pupau , sticlele nu . Valabil si in alte situatii cum ar fi faruri , triple etc. Acuma , ori doua bune , ori doua proaste da' macar perechi .
 

×
×
 • Create New...