Jump to content

Viktor

Membru
 • Content Count

  4506
 • Joined

 • Days Won

  179

Everything posted by Viktor

 1. Arata bine ce-i drept masca aia insa pe timpul verii cam da in clocot toate cele sub capota, avind in vedere ca-i obturat fluxul de aer natural in radiator. Da', ma rog, pur si simplu opinia unui necunoscator!
 2. Pompele de benzina mecanice (instalate pe motor) pe aprox. 90% din sistemul de alimentare creaza vacum (traseul dintre rezervor si pompa) iar intre pompa si carburator e presiune. Faptul ca nu exista alimentare dupa carburator, nu neaparat ca acesta (carburatorul) sa fie defect si poate fi verificat la fata locului. La fel pompa in sine poate fi verificata de e OK ori ba si nu in ultimul rind traseul in sine intre pompa si rezervor unde se regaseste si un furtun flexibil de legatura de la conducta metalica la sorbul din rezervor. Ei bine, daca furtunul in cauza e deteriorat nu intr-atit incit sa lacrimeze ci suficient sa aibe pori, pompa vacum creind pe acea portiune o sa traga in mare parte aer astfel fiind in incapacitate de alimenta carburatorul. Caz intinlit, si greu acceptat de proprietar ca acolo e problema. Dupa ce m-am asigurat ca carburatorul e in regula, pompa verificata si in regula, a ramas de verificat traseul iar dupa ce a fost inlocuit acel capat de furtul totul a revenit la normal. Faptul ca nu vedem, asta nu inseamna ca nu exista, adica, daca nu vedem un furtun lacrimind asta nu insamna ca nu e spart ori prezinta pori suficient incit sa creieze probleme !
 3. Trandachir di la Moldova (!) fain ii la Slanic - Moldova! Mai lasati-o bre cu autostrazile, ce poate fi mai fain si palpitant decit un drum haios si cu peripetii in sinul mamei naturi ... De copil, nu fu vara sa nu dam cel putin o tura prin zona, in special la izvoare. Fain! recomand chiar!
 4. Nici in zona nu-s acceptati lejii pe calesti de acestea nu vin din fabrica astfel echipate, chestie cu care mi-s absolut de-acord. Nici macar nu le sade bine "babutelor" cu leji mai ales de-i un putregai pe 4 roti din care rinjesc lejii. In afara de a ma da cooor de elefant ca am leji la ce imi folosesc? La nimic! Mai pun si certificatul de inmatriculare la bataie aiurea ca nah, gradomania costa! Dupa experienta cu leji in marsarier (o pereche de leji primiti cadou) ce au injumatatit vizibilitatea comparativ cu becuri normale de 21W m-am lecuit (!) de leji, intuneric, marsarier, si un soi de ceata asa in retrovizoare ca de vazut mare lucru nu vedeam ... in regim de urgenta repuse becurile normale iar maretii leji direct in cosul de gunoi! De protectia instalatie electrice si d'astea ... nici nu vreau sa aud!
 5. Ei vezi, fara leji n-o fi viata? Sigur ca e! Foarte valabile becurile normale. Eu unu am luat tragaciu cu leji in pozitii iar printre prioritati a fost inlocuirea acestora cu becuri normale si asta nu de teama de a ramine fara talon, ci pur si simplu nu au ce cauta acolo! In plus,chiar nu vreau ca cineva (dintre cei ce inspecteaza tragaciu) sa-si puna pielea (funcia) la bataie pentru moftul meu. Tragaciu trece ITP-ul pe bune conform certificatului de nastere ori deloc!
 6. Viktor

  aveo 1.4 2012

  Acuma, n-or fi ele woo-urile prea stralucite la tabla da'nu le putem stanta a fi "bune de nimic" pentru prostia unuia sau altuia, treaba de mintuiala. Incarcat cu kit la greu dintr-o bucata si nu in straturi, vopsea si lac groase date, mai adaug si pregatirea si tratarea necorespunzatoare a tablei, suta-n mie problematica lucrarea, crapa!
 7. Mi-s de parere a o lasa asa ca prea mult nu poti scoate din ea! Motor mic, instalatie AC subdimensionata (cred) comparativ cu alte motorizari, vlaga ioc (!) iar de unde nu e ... nici soferu' nu poate cere.
 8. Pai ... e discutabil, depinde la ce tip de valori facem referire! Din punct de vedere uman trebuie (sau ar trebui) sa fii fixat pe un tip de valori gen : fi corect, ai bun simt, nu da cu jmangla etc. e un set de valori (de exista) pe cap de individ. De ne referim la valori technice ce tine de moft, inscrisuri intr-un tabel date de proiectantul unui AC, din punctul meu de vedere e doar un reper si nu ca atit trebuie sa fie.Un 5˘pentru unu e mult, pentru altul e putin, pentru un altul e fix ce trebuie ... E "patura aia de genii" ce vin si spun, ce pe mine unu ma lasa rece, ce vin si spun: sa nu halesti dupa ora 7, sa dormi la doua'j de grade, sa nu stai cu ichii in tavan ca visezi urit, cu sa te adresezi muierii ... Ai las-o dreq, adica ... stii "tu" mai bine ce e bine pentru mine , ha? Ma lesi ... Aceiasi poveste in cazul AC-ului, ai dat ceva date ca reper, de restu' ... las-o la mila mea! Acuma, e foarte simplu. Esti ori ba multumit pentru confortul tau de cum baga AC-ul ori tii neaparat a atinge 0˘pentru ca asa scrie la carte. Sincer, pe mine unu prea putin ma intereseaza ce scrie la carte pe aceasta tema !
 9. Intrebarea e foarte simpla: ce are prioritate, moftul ori ce spune cartea? Cu alte cuvinte, de la carte spune ca trebuie sa bage 0°ma conformez cu riscul sa-mi crape falcile de frig in cabina ori imi asigur confortul dorit? Important e ceia ce "tu" doresti a fi si nu ce spune cartea ca la urma toata asta tine de moft. In ce priveste functionarea unui motor da, tu ca producator stabilesti parametri da' nu si cite grade sa fie in cabina.
 10. Am vazut si eu astfel de teste cu 5°la grila insa, din punctul meu de vedere nu e cazul de asa rece ca e cu recul in timp, aerul ala rece trimis in genunchi, in fata (de unde si o probabila sinuzita) o sa-si spuna cuvintul peste ani ! Acuma, fiecare dupa cum doreste ... Chiar am sa masor si eu la grila din curiozitate cit baga la mine, cert e ca dupa un timp devine insuportabil de rece, asta au spus-o si altii ceia ce vrea sa insemne ca nu e prea OK. Rezolvata pierderea aia de freon si cam atit, zic eu. In rest, de ce rezulta la grila tine de moft.
 11. Se cunoaste cauza problemei ori a ramas asa ...
 12. Eu da, m-am prins, am observat ca e ceas'u si laveta sa arate si miroase a primavara.😉 Ce mi-a furat imaginea ii drumul ala haios cu 4 curbe in 200m, extraordinar! Chiar nu se putea mai bine? A ii da o traiectorie placuta ochiului? Intreaba unu de la mine din sat!
 13. Intrebare careia eu unu nu-i gasesc raspuns. Complicat, ma depaseste!
 14. Cit rece ai dori sa bage, zero grade? Aia12° ii mai mult decit suficient! La un trei'j si de grade afara ii o diferenta uriasa careia corpul nu-i face fata, nu e capabil a se adapta asa rapid si te trezesti cu pneumonie, zornaieli de oase si toate cele.
 15. Da, in mare parte offroad ca-mi place la nebunie pe coclauri si drum de tara! S-apoi dupa cum noaprea nu-i ca ziua ... trebuie sa vedem si traseul, in ciuda faptului ca toate drumurile duc spre casa. Reglaju'i facut la ochi asa zis, nici vorba de perete ... mai nodific de e cazul. "Agregatu" din dootare.😉 Amu, n-aruncati cu pietre ...😀
 16. Mie imi pare a fi destul de OK reglajul asta ori ba? Sa bata oare prea sus? Eventual prea slaba lumina?
 17. Nah, n-ai fost in stare a o schimba in 7 ani cind altii au schimbat vreo 3 ... Eu unu tot modelul ala l-as lua!
 18. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Si-am mai nimicit un pitic ! Ca tot ne pricepem in ale lemnului. Bike stand !
 19. Bai frate baaa... Vai de ... cocosu' nostru !
 20. Imi place la nebunie a vizita locuri gen! Nu ca as fi eu un mare pasionat de istorie da' imi place a casca ochii la d'astea sa inspectez eu cu ochiul meu ce si cum in trecut, ce purtau, ce haleau, cum construiau, cu ce se cafteau ...
 21. Viktor

  Parere alegere bujii

  Alea sigur mai mergeau, cu o resetare a gap-ului o mai duceau probabil inca pe atit !
 22. Mda. Istoria se repeta ! Mai sa fie ...
 23. Sa nu fie pompa in sine cea de da rateuri, faptul ca-i aproape noua nu inseamna nimic! Ori, releul in cauza sa joace un ON/OFF la cald.
 

×
×
 • Create New...