Jump to content

Viktor

Membru
 • Content count

  3597
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  112

About Viktor

 • Rank
  Forumist

Contact Methods

 • Gender
  Male

Profile Information

 • Din
  Budapesta
 • Auto
  Daewoo
 • Model
  Nexia GLE 1.5, 8V
 • An
  1995

Recent Profile Visitors

12030 profile views
 1. Viktor

  Planetare Epica

  Cauza si efect > cercetare si documentare. Da' io-s mai tont asa de fel si nu ma multumesc cu problema rezolvata fara a lua la cunostinta cit mai exact unde fu buba. Mda ...
 2. Viktor

  Planetare Epica

  Eu unu nu prea bag de seama marea diferenta a canelurilor, probabil pe viu se vede mai clara treaba. Un test la rece s-o facut pentru a fi determinat jocul intre cele doua piese ? Inclin a crede ca toate cele 3 componente la un loc au atins acel joc de 1-2 cm. Ar fi culmea ca doar din ax sa capete o asa bataie.
 3. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Alea nu-s piulite fluture ci suruburi (8mm) pe capul carora am sudat acele saibe pentru a putea fi strinse la mina ce pe urma testelor nici nu clinteste menghina pe placa. Cel mult cite o saiba grover intre flansa si capul surubului pentru o crestere a presiunii asupra menghinei pe placa. Altfel, de moment cam o juma' de filet necesita pentru blocare/deblocare. Pina una alta o pun la treaba iar bibilitu' vine pe parcurs de-o face fente.
 4. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Sloturile au fost executate cu burgie de 6, 10 si respectiv 16 mm. Al din urma avu o mica bataie si nu a perforat tocmai ok dar acceptabil. Deci : trasata placa menghinei, punctat, perforat, dupa care retrasata sectiunea ce urma a fi indepartata si taiata jos cu flexul. Apoi menghina centrata pe pozitie, trasat si perforat orificii de 8mm in placa fixa urmat de aftuirea a doua piulite de 8mm pe spatele placii fixe (ar fi mers taiat filet in placa dar nu mi-am batut capul). Menghina, cu ajutorul celor doua suruburi insotite de cele doua saibe rosii ( flasne telescop spate mai exact) se ancoreaza de placa fixa.
 5. Viktor

  Mitsubishi Pinin - Restaurarea Exploratorului

  Grozav ce depuneri ... Cu ce ai curatat ?
 6. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Rezolvat sí sistemul de fixare. In doua moduri de blocare la mina sau cu cheie (13mm) o toleranta de stinga-dreapta de 10mm, plus usor in diagonala pe stinga-dreapta. Asta multumita lu' taticu lu' Stefan cel Mare.
 7. Viktor

  Planetare Epica

  Avind in vedere ca-i pe siguranta axa nu ar trebui sa culiseze pe lung. O abatere de maxim 1-2 mm se accepta ca joc mecanic si asta datorita sigurantei ce probabil (dupa cum aminteai) nu se fixeaza ori nu ramine blocata in locasul respectiv. Odata presata acolo ar trebui sa ramina, cum de altfel extragerea acestea opune rezistenta serioasa unde de regula se foloseste presa ori socuri serioase. Cu alte cuvinte, aia nu are voie se iasa din siguranta. Aia 1-2 cm nu ar trebui sa existe dat fiind piesa in cauza ii o piesa de legatura doar, fixa, si nu deserveste culisarii extinderii - destinderii planetarei exterioare. De-altfel jocul pe orizontala de 1-2 cm personal il gasesc anormal. Un joc minim ii firesc sa apara in timp, insa ce e mult, e mult ... Totusi, nu cumva rulmentul in cauza ii cel de provoaca acel zgomot ?
 8. Viktor

  Planetare Epica

  Nu prea inteleg unde fu localizat jocul. In culisa planetarei pe caneluri ori cu totul din punctul de sprijin a celor doua planetare ca din cite observ in schema atasata pe celalalt topic, e prevazuta cu "pat" precum in cazul cardanelor ce de regula is pe rulment.
 9. Haidi-ti bre cu releele in torpedou ... Ce naiba faci cu el cind ramii fara lumini in toiul noptii inainte de a intra pe curba spre ex cum am patit-o eu ? Cobori si-l schimbi din mers, sau ce ? Geo. Acel plus ii atras gratie traseelor in paralel. Fiecare becos cu siguranta si releul lui. Astfel, in cazul unui scurt sa zicem ce sa-ti buseasca siguranta ori releul pe linia respectiva, pierzi doar un far si nu ambele. Chiar si in cazul remedierii ii mult mai simplu mergind doar pe linia respectiva si nu luat la purificat toata instalatia. Dj-u. In decursul a 6 luni (de nu ma insel) am patit-o de doua ori cu luminile. Da' iti inteleg perfect punctul de vedere (ca nu esti patit, inca) cum ca "nu e cazul" si intr-adevar, fiecare procedeaza dupa cum doreste. Altfel, chestia asta trebuia rezolvata pe calesti inca din fabrici, ca tine de siguranta in trafic (de care tot amintesc mai marii) si nu sa implementeze un amarit de releu pe intreaga instalatie ce odata cu defectul atrage si dezastrul. ZDN, ii la libera alegere, mergi pe doua relee mari, ori patru mai mici pe fiecare becos. Da cu banu ... si mergem pe noroc.
 10. 8 is prea multe, da' 6 cred ca merg la fix. Probabilitatea de a cade blocului de lumini scade in ecuatie, pentru ca in prima faza scopul releelor e de a proteja blocul de lumini, ori ba ? Cu un releu pe faza am realizat un plus dar nu un extra. Iar dupa cum aminteam, daca tot ma murdaresc pe miini, de ce sa nu creez o "punte" de siguranta ? Altfel, parerile-s impartite si ma repet : nu contest faptul ca un un singur releu pe faza n-ar fi suficient, ci ma degraba vad un plus ce poate fi pus in practica cu usurinta.
 11. Eu mi-s de-acord cu faptul ca un singur releu pe faza face fata cu brio insa, de prin absurd imi cade releul , ramin pe intuneric. Da' daca tot imi prind gherutele p-acolo, de ce n-as evita contactul cu bezna? (deh, tot patitu-i priceput)
 12. Banui ca vru sa spuna cite un releu pe fiecare becos, nu pe faza. Mie imi cazu fisa tirziu (dupa ce fu amintit p-aici) sa fi mers pe doua relee sí pe faza lunga, dar la cit de rar folosesc faza lunga... ii suficient sí unu.
 13. Viktor

  Un Mos ... Coreean

  Placutele alea inca mai aveau carne. Pacat de ele...
 14. Viktor

  Reparatii Caroserie - Scos Rugina

  N-am vazut din ala pe piata, Geo. In schimb, ca sa nu o mai lungesc am luat pasta prevent pentru crom. Stiind ca-i un produs chiar foarte bun, cel putin al de l-am folosit pentru caroserie, mi-am incercat norocul si cu asta ce intr-adevar isi face treaba foarte bine. Il recomand chiar.
 15. Viktor

  Metal Detecting - Sau Fiare Vechi

  Sa-ti dau un pont bun, Geo. Bronzu' nu mai e, da' buldozeru-i acolo. Ia da o cautare cu detectoru' ...
×