Jump to content

Viktor

Membru
 • Content Count

  3607
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  112

About Viktor

 • Rank
  Forumist

Contact Methods

 • Gender
  Male

Profile Information

 • Din
  Budapesta
 • Auto
  Daewoo
 • Model
  Nexia GLE 1.5, 8V
 • An
  1995

Recent Profile Visitors

12187 profile views
 1. Multam, Cris. O crapat cea pe dreapta in zona filtrului de benzina. Avind in vedere virsta, e firesc sa cada. Sper sa si gasesc, altfel mergem pe conducta cupru la metru.
 2. Viktor

  Mâtzu'

  Banui ca stii in ce consta inlocuirea cablului frinei de mina la matiz. Preferabil a fi schimbate doua ambreiaje decit amaritul ala de cablu. Odata mi-am incercat norocul cu o asa operatie si mi-am promis ca aia fu si ultima .
 3. Viktor

  Vine iarna...

  Mda. Galosi, lanturi, termostate, calorifere, cartoane si ... nervi de otel ca deh, iarna nu-i ca vara.
 4. Viktor

  Mitsubishi Pinin - Restaurarea Exploratorului

  Ceva similar am primit si eu pentru marsalier si mi-au parut oarbe comparativ cu alea clasice. Asadar, au rezistat pe caleasca fix pentru test, nimic mai mult.
 5. Seara buna. De are cineva la indemana codurile conductelor (alea lungi, metalice) frina, pentru cielo, rog a fi postate. Multam.
 6. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Aveti perfecta dreptate referitor la aparatoare, doar de aia fu conceputa. Poveste asemanatoare centurilor de siguranta, si-asa-i rau - si-asa nu-i bine. Da' macar benoclez prin ochelari de protectie, si asta dupa ce mi-au scos in doua rinduri spanu' din ochi. O mai crapat si cite un disc ce-o zburat cit colo, dara nah, cica prost sa fii, noroc sa ai ... Altfel, deloc rea ideea cu plexiglasu' . Bre Geo, cu aparatoarea pusa si tot te-o alergat flexosu ... ?
 7. A nu fi obturat, infundat la exterior.
 8. Mai degraba e vorba de termostat. Ori volet semi-deschis, ori calorifer nu tocmai "transparent" la exterior. Pe tema.
 9. Viktor

  Mâtzu'

  Cu cit crescu nivelu' pe joja ? Ori nu fu plini cilindrii ...
 10. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Sincer, nu. Nu imi doresc o aparatoare si subliniez si de ce. Pentru mine aparatoare pe un flex gen (de 125mm, am gresit cu 115 in postarea anterioara, nu e mare diferenta intre ele da' ca idee si pentru a-mi rectifica eroarea) e doar o piedica. E incomod a lucra cu aparatoarea montata pe diverse sectionari in plus, folosind diverse discuri care mai late care o idee mai inalte in functie de necesitate plus perii de sirma ori disc plat cu abraziv pe suprafete plate, aparatoarea nu doar ca nu-si are rostul, ci pur si simplu nu poate fi folosit astfel, iar sa pun si sa scot aparatoarea la fiecare 5 minunte ... mai bine ma las lipsit, n-o pun pun deloc (si-asa habar n-am pe unde o fi, am aruncat-o p-acolo pe undeva de noua). De mi-s atent la modul intrebuintarii in functie de discul folosit, n-o sa fie problema, da' de ma las greu pe flex cu disc de 1mm ... si normal sa crape. La flex-uri din alea mari, serioase, da, nici nu incape in discutie a fi folosit fara aparatoare. Intr-adevar, discul ala diamant ii pentru taiat, ca nu am (inca) unul expres pentru polizat da' isi face treaba, avind in vedere ca forta presarii din lateral e aproape zero. Nici nu e indicat a se poliza (ascuti) sub presiune, ca arzi materialul. E suficient a se atinge doar de disc si asta in reprize scurte si fine. Valabil in orice cind e vorba de ascutire. Ca-s pinze, ca-s cutite, ca-s burghie s.a.m.d Pastilele alea videa is cit se poate de ok, Mike. Altfel nu-mi bateam capul cu ascutitul aleia. Pinza aia nu a fost ascutita niciodata si ce se vede in poza inca nu e ascutita. Am ascutit o alta de 350 pe care am si pus-o la treaba si merge brici, si asta fara de dispozitiv, ci ascutita la mina pe piciorul ala rosu doar, cu unghiuri date ochiometric. Nu-s vibratii, nu-s trepidatii si chiar de o prinde o idee (ce spar ca nu) nu ma deranjeaza, ca "bat" ele unele chiar de noi. Oricum nu ma apuc de timplarie sau alte fineturi. D-apoi nici sa cumpar pinze la infinit cind le pot ascuti cel putin de vreo 5 ori. Gata, se rezolvara si dispozitivul pentru ceapraz (a pinzelor clasice).
 11. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Aparatoare n-o sa primeasca, incomoda fiind pentru un disc cu diametru de 115/125mm pe sectionari cit se poate de precise. Asta in cazul sectionarilor. Flexu' ala ii de 115mm doar iar eu lucru cu disc 125 - 150 - 180mm in functie de diametrul materialului. In cazul de fata, pentru vidia ii folosit discul diamant, iar pentru pinza clasica disc pentru metale de 150x2,3mm ce cade la fix pe adincimea dintelui fara a deteriora si/sau modifica constructia si unghiurile de inaintare.
 12. Viktor

  Daewoo Matiz E

  Jetul de apa ii cel mai bun detector pentru localizarea cu exactitate a scurgerilor de ulei. Cel putin in cazuri similare agatate in semnul intrebarii. Cu alte cuvinte, spalat motorul apoi verificat la interval de citeva ore. Nici traseul carterului nu m-ar mira sa piarda.
 13. Viktor

  Mâtzu'

  Banui ca o sa fumege nitel de la uleiul ala si cam atit. Pe o stationare indelungata de ordinea lunilor, anilor se cade "naftalina" dar altfel nu prea cere.
 14. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Din ciclu' "iarna nu-i ca vara". Inca nitel si ii pun si aripi ghidusiei . D-apoi deh, daca trebuie, trebuie, ce mai ... Cei drept, cam de multa vreme am in plan a confectiona un dispozitiv pentru a putea sa-mi ascut pinzele de circular. In sfirsit s-a realizat, atit penru discuri cu vidia cit si pentru discuri clasice . As putea deschide o paranteza referitor la cele doua modele de discuri insa avind in vedere ca p-aici se lucra cu fieroase si nu lemniase ... ma abtin. Ce e important e ca cel cu pastile vidia se ascuta cu disc diamant, iar celalalt cu disc pentru metale. Unghiuri, ceapraz si toate cele ... ii alta poveste.
 15. Viktor

  Planetare Epica

  Cauza si efect > cercetare si documentare. Da' io-s mai tont asa de fel si nu ma multumesc cu problema rezolvata fara a lua la cunostinta cit mai exact unde fu buba. Mda ...
×