Jump to content

varais

Membru
  • Content Count

    308
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    21

1 Follower

About varais

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 08/04/1976

Contact Methods

  • Gender
    Male
  • Yahoo
    vraciumarian@yahoo.com

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo / VW / Alfa Romeo
  • Model
    Nubira II / Passat / Alfa Mito
  • An
    2004 / 2013 / 2011
  • Nr. Inmatr.
    B08NGM/B40VRM/B626RLK

Recent Profile Visitors

3766 profile views
  1. Pai vezi de ce nu are ursul coada ?
  2. @George_Paraschiv jantele sunt pe 17 iar cauciucurile sunt 215/45. Chiar mi-ar fi util un catalog cu codurile de piese. Am gasit eu ceva dar nu prea detaliat.
  3. Am luat si jantele. Din pacate capacele sunt cu 2mm mai mari si nu se potrivesc. Am comandat altele.
  4. @Viktor ce spui tu e dedicat - cunoscatorilor !
  5. Am rectificat km. Daca nu prea apuc sa merg cu ea.... Deocamdata prezoanele sunt la locul lor. Am ceva dubii cu desfacutul pentru ca masina a stat pe bara cam 2 ani. Vedem la vara cand schimb rotile.
  6. 70850 km. Am tot incercat sa gasesc pe cineva care sa imi repare ledurile arse de la triplele spate. Cel mai bun pret a fost de 400 ron/buc. As ca ca le-am cumparat noi si originale cu 440 ron/buc. Pe langa astea am dus jantele originale la refacut si deabia astept sa ma duc in seara asta sa le iau. Bineinteles ca am luat si capacele de janta noi. Incet dar sigur ii rezolv eu toate chichitele.
  7. GPF este chiar prea mult. Mult mai restrictiv ca DPF si mai greu de curat. Toate stiu si regenerare la ralanti dar dupa maxim 10 minute se cam opreste si daca nu e completa se reia la urmatoarea pornire. Daca faci numai drumuri de 2-5 km risti sa nu termine nici o regenerare complet si se infunda definitiv. In concluzie regenerarea trebuie sa se termine in mers pentru a fi completa. De preferat la mers constant peste 2000 rpm......
  8. I-am facut instructajul foarte bine, chiar mi-a spus ca au certat-o prietenele ca nu sta cu motorul pornit noptea pe frig prin locurile lor de adunare. Cat despre regenerare DPF la JTDM -ul asta situatia e clara. Te anunta clar ca are nevoie si nu te opresti din mers pana nu se stinge. De preferat sa mergi peste 2000 Rpm. Asta spre deosebire de Passatul meu la care iti dai seama ca a inceput regenerarea doar la ralanti dupa sunetul specific sau dupa faptul ca sta cam la 950 Rpm.
  9. Ne-a lovit - Particule filter clogged. Am primit vestea de la fimea speriata toata ca ce face ea in cazul asta ca vai nu mai poate sa foloseasca masina, ca i-am luat masina "stricacioasa" etc. etc. etc. Din cate stiam eu si s-a dovedit a fi adevarat, este printre putinele sisteme DPF care te anunta clar ca trebuie sa isi isi faca regenerarea. Ca sa fiu sigur am aruncat un ochi in manualul utilizatorului si dupa o tura mica mers cat de cat constant cu peste 2000 rpm ( a se citi varfuri de 190 km ) situatia a fost rezolvata. Martorul s-a stins inainte sa gasesc eu o bucata de centura libera pentru ca am avut in fata doua tiruri dar daca tot am plecat pregatit de razboi...... .
  10. @Salex ar fi fost prea de tot sa iau automata ca prima masina. Am insistat sa faca scoala pe manuala și acum chiar se descurca. Daca ar putea nu s-ar mai da jos.
  11. Update pentru astazi 79.000 km Am rezolvat și cu geometria. Singurul interval de service prezent in calculator este la 35.000 km. Nu am auzit de asa ceva. Motorul nu prezintă nici o scurgere si am vazut primul scut de motor fara ulei pe el.
  12. Știți cum se spune : nu te poți numi un entuziast al lumii auto pana cand .... Nu ai deținut o Alfa Romeo. Buburuza am luat-o pentru fimea siiiiiiii putin pentru mine ( in special în modul Dinamic ). Are 79.000 km an 2010 septembrie. A fost cumparata de la Autoitalia istoric complet. La 75.000 km in 2023 s-au schimbat : Kit distribuție cu pompa de apa. Curea de accesorii cu intinzator. Ulei și filtre. Purjat lichidul de racire. Uleiul am vazut ca este Castrol . Astazi la 79380 km schimb de ulei Ravenol 5W/ 30 cu norma Fiat de fapt și de drept 9.55535-S1. Am luat inclusiv filtrele dar cred ca nu va fi nevoie. Sa le vad cum arata.
  13. varais

    PASSY

    249.870 km In sfarsit mi-am facut timp si am schimbat : Lichid de frana Ulei cutie Ulei hidraulic Mechatronic Senzor de parcare fata / dreapta / centru.
  14. Pai și cu ce piese ? Sau cine are piese și se mai baga la Nubi ?
 

×
×
  • Create New...