Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Uleiuri recomandate - MATIZ

Cele mai utilizate uleiuri la MATIZ !  

1180 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Scuze 110000km,se mai intampla,ce sa faci ok totusi ms pt sfaturi

dupa 58 d pagini :)

Edited by etyekboy

Share this post


Link to post
am folosit Mobil1 10 w40

 

Nu exista Mobil 1 10W-40...

Share this post


Link to post

recent am facut o segmentare am cumparat 15w40 pt rodaj cu filtru pt 500km.

Inainte am folosit Mobil1 10 w40 ,masina are 1100000km.

Acum ma gandesc de ce sa ma apuc de Castrol sa Valvo sau sa continui cu Mobil 1 ,

 

Prietene, daca ai facut o segmentare atunci dupa ce faci rodajul dai cu o solutie de curatat motorul si baga-i 5W30 ca acum e ca nou

Share this post


Link to post

Cel mai probabil a avut Mobil1 Super S 10w40 (facut in Polonia, asa scrie pe bidon) si inca se mai gaseste...asta-l am si eu pus ultima oara de service, dar o sa-l schimb in curand cu Valvoline SynPower 5w30.

Share this post


Link to post

Era Super S si se gasea foarte greu acuma vreo 4 luni.Insa s-au schimbat etichetele de pe flacoane,si pretul lor a crescut consistent,chiar si cu 10-15 ron/l.(L-am cumparat de la o vulcanizare :) )

post-22255-1254598518_thumb.jpg

Edited by etyekboy

Share this post


Link to post

Daca ai citit acest topic, Super S 10w40 este un ulei semisintetic si este considerat ca fiind unul din cele mai proaste (personal nu stiu ce s-a intamplat in motor, deoarece mi s-a pus in service in garantie numai acest tip).O sa aflu in curand daca s-a uzat motorul (pana la 40000km) deoarece am folosit acest ulei de la primul schimb la 1000km si pana in prezent.Voi baga Valvoline SynPower 5w30 XL-III si daca-l "papa", asta este, oricum e prea tarziu ca sa mai fac ceva.

Share this post


Link to post
Era Super S si se gasea foarte greu acuma vreo 4 luni

 

Deci am intuit perfect."High Mileage" nu-i chiar un "hit" pentru utilizatorul obisnuit..."Super S" nu-i "1", de la Mobil.Sunt in clase de calitate diferite.

 

Daca ai citit acest topic, Super S 10w40 este un ulei semisintetic si este considerat ca fiind unul din cele mai proaste

 

+1, numai ca n-as fi chiar asa categoric.Mai degraba , as zice ca nici nu se poate compara cu nici un "full synthetic" autentic.Si are review-uri cam "slabe"...

 

Toate cele bune!

Share this post


Link to post

Cred ca nu are rost comparatia de semisintetic cu sintetic.Nu stiu dupa ce criterii se spune ca un ulei este prost sau bun, la nivel de utilizator.Eu am folosit numai Super S, care era bagat in toate taxi-urile din oras si au facut max. 500000km pana la segmentare (cu consumuri de ulei normale).Am facut cu Super S cate 6-7000km intre schimburi, la 6 luni si nu au fost probleme, mers 80% in oras (dupa 35000km parca "si-a dat drumul" motorul si consumul la drum intins a devenit 5,5, fata de 6,2 cat era inainte, in oras nu e nici o schimbare).

O sa trag concluzii dupa schimbarea cu Valvoline XL-III (o sa pun ulei din Germania, ca sa nu existe dubii de provenienta) si parcurgerea catorva mii de km, daca sunt diferente ca si functionare (culoare, nivel, sunet motor).

Share this post


Link to post

:) va salut pe toti,eu sunt mai nou pe aici si in legatura cu uleiul mobil super s 10w40 asta am folosit de aproape 40 000km si eu la indicatia celor de city center,mie unul mi -a lasat un gust amar acest service,acum vreau sa trec pe valvoline 5w40 synpower ,mai folosesc acest ulei la alta masina si sunt super multumit.

Share this post


Link to post

Ce ar fi sa treci la uleiul recomandat de producator, adica 5w30?

  • Like 1

Share this post


Link to post

... tot Valvoline SYN POWER. Înainte de schimb bagă-i şi un motor flush.

  • Like 1

Share this post


Link to post

da ,are tbn-ul bun valvoline si o sa spele el motorasul bine, o sa tin mai putini km primul schimb si dupa aceea il trec in regim normal.

asa am procedat si la cealalta masina si sa cunoscut efectele,pentru mine este cel mai bun ulei,plus ca l-am folosit si inainte cu ani buni .  <img src= ">

Share this post


Link to post

am schimbat azi uleiul la maty,si anume am trecut de la mobil synt s 10w40 la valvoline syn power 5w40,altfel merge motorasul plus ca au mai disparut din trepidatii si din zgomot, fiind mai silentios si asta dupa primii 20km facuti azi in bucuresti.

sunt multumit.

Share this post


Link to post

Daca ai trece la 5w30 nu stiu cat de mult ai fi tu multumit, insa motorul da, mai ales ca se apropie iarna.

  • Like 1

Share this post


Link to post

O chestie putin ciudata este ca atunci cand am pus 5W30 (Havoline) mi-a mancat ulei destul de binisor, si aveam doar 20000 km. In rest i-am pus doar 10W30 Havoline si nu am probleme. Mai nou am trecut pe Shell Helix 10W40 iar motorul parca are un zgomot mai gros in rest pare OK.

Share this post


Link to post

Si esti bucuros ca-i bagi iarna ulei numai bun de mers in sahara cu el, nu?

Share this post


Link to post

 Mai nou am trecut pe Shell Helix 10W40 iar motorul parca are un zgomot mai gros in rest pare OK.

Eh, se chinuie, nu-l lua în seamă :-j

Share this post


Link to post

Pai si ce daca ai un consum mic de ulei? Important este ca uleiul iti asigura parametrii de ungere! Asa mi-au zis si mie boii aia de la service "nu bagam 5w30 ca il consuma".

Share this post


Link to post

Ca sa v-o intorc 30000000.gif vreau sa mentionez ca uleiul asta 10W40 e pus din primavara iar din cate stiu eu specificatia termica porneste de la -20 gr C pana pe la +40 gr C. In plus iernile nu mai sunt cu erau. Incalzirea globala sau nu mai stiu de ce.

 

Si revenind la 5W30: de ce sa consume ulei un motor atat de tanar? Cand spun consum de ulei zic completare la 400 km!

Share this post


Link to post
... de ce sa consume ulei un motor atat de tanar?

Daca are probleme de montaj la segmenti (fante aliniate), cum s-a mentionat de atatea ori pe aici.

Share this post


Link to post

merge si cu 5w40 ,daca e full syntetic de n-are treaba ,sa fie o marca buna si serioasa si o sa vedeti rezultate.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...