Jump to content

iuliu m.

Cont inchis
  • Content Count

    244
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

4 Followers

About iuliu m.

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Vanuatu
  • Auto
    Maybach
  • Model
    57S
  • An
    2012
  • Nr. Inmatr.
    tipic
  1. Sunt uleiuri extrem de usor accesibile in rominica. Esti extrem de prost informat Nu merg cu Ravenol fiindca merg cu Redline. Nu pot divulga sursele fiindca s-ar considera reclama.
  2. http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-fuel-economy-low-saps-fel-5w-30-302.html http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-vollsynthetic-wiv-iii-sae5w30-22.html http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-longlife-synthetic-g-sae5w-30-23.html http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-vmp-sae-5w-30-24.html http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=2&pcid=21 http://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/gasoline/sae-5w-30-signature-series-100-percent-synthetic-motor-oil/?page=%2fstorefront%2fasl.aspx http://renewablelube.com/shop/index.php?route=product/product&path=98_67_68_73&product_id=139 http://www.thelubepage.com/amsoil-5w-30-synthetic-oil-asl http://www.penriteoil.com.au/products.php?id_categ=1&id_base_oil=1&id_products=276 De data asta m-am lasat "pus la munca" insa pe viitor o sa te rog sa iti irosesti propriul timp daca vrei sa afli cate ceva nu sa ceri asa "mura-n gura". Bafta maxima!
  3. M-am referit strict la vascozitate asa cum bine a remarcat cineva mai sus. Care este in opinia ta, "semisinteticul"? 5W-30-ul? Iti pot face liste cu full sintetice in vascozitatea asta, fara a avea pretentia ca sunt exhaustive... Nu stiai ca exista?!?!?!
  4. Salut, Sa fim bine intelesi, nu ai tu vreo vina ca nu "le ai prea bine" si nici nu e normal sa fim o natiune nascuta "invatata" cand vine vorba de masini, fotbal, politica si sex. Poti fi , spre exemplu, un profesor de matematica talentat, un neurochirurg sau un cercetator in domeniul biologiei. Unde e problema? Trebuie sa fie toata lumea invatata si , mai mult chiar, experta in tot ceea ce tine de domeniul auto, ca altfel nu poate socializa cu nimeni si trebuie sa se simta singura, trista si ostracizata?!? Nu mi se pare pertinent rationamentul. Eu ti-am zis fara patima ca nu te pricepi si poti folosi ce-ti spun eu care, intamplator, stiu ce vorbesc. Dar in niciun caz nu trebuie sa te simti in vreun fel inferior mie din pricina asta. Chestia asta cu "parerismul" si "novicitatea agresiva" este o caracteristica pur romaneasca. Te asigur. Cateva mii de km mai la vest nu gasesti asa ceva. Cine vorbeste stie ce spune si este ascultat de cei care nu stiu, insa nu se simt nasol ca nu le stiu pe toate ci iau fara nicio greata la cunostinta ce au aflat si folosesc informatia in avantajul lor fara sa injure catusi de putin "printre dinti"... Keep walking!
  5. 5W-30 este absolut echivalent cu 0W-30 doar ca ultimul este mai putin vascos la "rece" (40 de grade Celsius) unde nu-i problema daca este asa fiindca oricum nu s-a inventat inca uleiul suficient de subtire/putin vascos pentru aceasta aplicatie. Ar mai fi cateva fineturi legate de concentratia de polimeri dar nu e cazul sa iti faci probleme la motorul "micului gigant". Il poti pune linistit pe oricare dintre ele(Fuchs Titan si Ravenol) fara sa iti faci vreo problema si poti folosi "posirca" aia din poze la uns usile sau orice altceva... Iti spun eu care ma pricep(de asta ma voi fi si adresat asa, probabil, vazand ca nu prea "le ai" cu uleiurile astea...). Multa bafta si sanatate!
  6. Am postat eu aici doua uleiuri A3/B4 0W30 full PAO si full SAPS totodata. Nu trebuie decat sa cauti. Inainte de "a muri" in "proiectul Valvoline Synpower"... Inexact. Flash Point-ul nu are niciun fel de relevanta in ceea ce priveste consumul prin evaporare. Acesta este este punctul unde uleiul arde, adica "ia foc". Pentru pierderile prin evaporare exista un coeficient numit Noack, cum am mai postat. Keep walking!
  7. Salut, Flash Point-ul nu are legatura cu consumul de ulei. De asta este responsabil Noack-ul. Cu clasificatiile API nu e asa problema. Mai nasol e cu "low-mid-full Saps"-ul de care se ocupa norma C3. Ar trebui sa evitati uleiurile care o respecta. Drumuri bune!
  8. Asa trebuie. Au un joc prescris. I-ai returnat degeaba.
  9. http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=82&pcid=17 numai daca sunt cu role si se lubrifiaza in timpul montajului. Altfel, la cei radiali nu trebuie sa intervii in vreun fel asupra lor ci sa-i montezi cat mai profesional(cu presa). Bafta!
  10. Oarecum adevarat desi unele dintre brand-urile enumerate sunt fuzionate cu altele , iar unele sunt localizate gresit. De exemplu "cel mai bun producator mondial" FAG, este "urmat" de INA pana la "identificare" intrucat fac parte amandoua din grupul Shaeffler, care are "ar vrea el" sa ajunga sa fie cotat ca SKF in ceea ce priveste calitatea. Insa , desigur ca nu este o alegere de "lepadat" pe langa "mizeriile" de brand-uri inventate care apartin unor ambalatori. RBC lucreaza din 1902 care este inainte de 1916(sau nu?) si nu se compara in state cu Timken, s.a.m.d. Si, de asemenea, multe nume de brand-uri enumerate sunt ale unor producatori minusculi sau efemeri sau disparuti( de exemplu autohtonul URB). Mai aduce a "cunoasterea subiectului" dar sunt "ingramadite" si inexactitati... Sanatate!
  11. Asta-i o prostie enorma! SKF sunt cei mari si mai buni PRODUCATORI DE RULMENTI DIN LUME! Oare ce tampenii s-or mai debita pe forumurile astea si unii se mai si iau dupa ele...???!??? Ashika si Optimal sunt buticari(i) in toata povestea asta. Iar tu trebuie sa inveti sa folosesti majuscula. Poti incerca! Niciodata nu-i prea tarziu! Tu inca nu pricepi ca eu vorbesc in cunostinta de cauza?!? Inceteaza cu datul cu parerea ca devii hilar. Treaba ta!
  12. Treaba ta! Nu esti singurul care face alegeri gresite in "deplina" necunostinta de cauza. Eu am oarece background in domeniul asta si te asigur ca alegi complet aiurea. SKF face unde poate si unde are capacitati rulmenti dar calitatea este mai presus de orice. E diferenta mare fata de orice alt brand. Optimal sunt niste ambalatori nemti care nu fabrica nimic nicaieri si rulmentii aia sunt niste "no name"-uri execrabile. Capisci?
  13. Cine sa "fabrice"??? "Optimal"?!?
  14. Ii mai zice si "grasime"...
 

×
×
  • Create New...