tomis Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 (edited) Tot ce se poate. La vedere, EVO SXR 5W30 e similar QUARTZ Future 9000 5W30 : http://www.lubadmin.com/upload/produit/MultiPDF/lang_42/59.pdf http://www.lubadmin.com/upload/produit/MultiPDF/lang_42/21.pdf Total Grup are sucursale in multe tari, cred ca se repeta povestea si pe acolo. Edited June 3, 2013 by tomis Link to comment
mitosu Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 (edited) urmatorul schimb de ulei se va face cu total quartz 9000 5w40 am prins o oferta de nerefuzat 85 ron 3 litri +filtru mann 20 ron . mobil 3000 5w40 s-a tinut bine insa oferta uleiului total a fost una buna. posibil ca total sa fie un ulei bun. Edited June 11, 2013 by mitosu Link to comment
tomis Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Are clasa API SM. La Matiz si la astea cu motoare mai vechi si nu prea sofisticate este bun uleiul cu API SJ sau SL, care mai au inca Zincul la 1000... Astea noi, API SM si SN, au Zincul redus la 800... Adica o componenta antifrictiune a fost diminuata cu 20% Link to comment
tomis Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Da. Si API scrie scurt ca in ordinea gradelor, uleiul este din ce in ce mai bun, depasind cerintele gradelor anterioare. Si cam atat. Nu am acum specificatiile gradelor API, tin minte ca SL era cam la fel cu SJ. Problema cu zincul nu apare in documentatiile masinilor sau uleiurilor. Apare pe site-urile unor societati americane carcotase, ca informari semi-oficiale pentru cetateni, dar cu argumentatie beton. Dupa care s-au raspandit si au ajuns si pe Wiki. However, it should be noted that, although an oil that meets a more recent API specification can generally be used in an application that originally called for a less recent specification (API SM oils can be used in vehicles calling for SL, and so on), it is not ALWAYS the recommended option. (...) In years past, phosphorus levels in some oils have been as high as 1300-1600ppm or more. A drop from well over 1000ppm to 800ppm or less is a significant reduction in anti-wear additives that could result in more wear in your engine. So, the decision to use an API SM rated oil is one that should be taken very seriously. The lower ZDDP content is not harmful to late model engines with roller lifters or followers because the loads are much lower on the camshaft lobes. But on pushrod engines with flat tappet cams, the level of ZDDP may be inadequate to prevent cam lobe and lifter wear. Tech Bulletin: Flat Tappet CamshaftsRecent changes in oil are likely the cause of premature camshaft failure;.... Changes in today's oil products because of catalytic converters and "advanced" internal engine design (roller lifters and cams) have contributed to a harsher environment for the flat tappet camshaft ... Link to comment
korydon Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 (edited) ... motorul mi se pare mai silentios... culbutorii parca se aud ceva mai tare... Aici eu nu prea inteleg, ori e silentios , ori nu ? Ultimul mohican "ieftin si bun" , MOL Essence 5w30 tocmai si-a schimbat reteta si este mult mai slab ca cel anterior si un pic mai bun ca GM&DW 5w30, dar diferenta de pret nu este justificata. Edited June 13, 2013 by korydon Link to comment
adrian_r5 Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 MOL Essence 5w30 tocmai si-a schimbat reteta si este mult mai slab ca cel anterior ce au facut ? Link to comment
korydon Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 1. indice de vascozitate 166 fata de 170 cat avea cel vechi; 2. flash point 200 fata de 225 ; 3. vascozitate la 40*C 66.9 fata de 65, sau ceva de genul. 4. TBN-ul la asta nou nici macar nu mai este afisat, probabil este si asta mai mic. 5. singurul lucru bun este ca se pastreaza API SL-ul atat de necesar Matiz-ului. Modelul nou este in bidon gri, deci poate fi diferentiat usor fata de vechea versiune. Link to comment
korydon Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 La mine zgomotul cel mai mare este provocat de culbutori, prefer sa ii reglez la schimbarea distributiei. Daca nu te deranjeaza zgomotul mai mare al motorului poti folosi fara probleme GM&DW 5w30, nu este cu nimic mai prejos fata de alte uleiuri. Singurul dezavantaj este flash point-ul foarte mic 200*C, ceea ce cauzeaza un consum mai mare de ulei, dar la motoare care au inceput cu 5w30 acest lucru este neglijabil. Link to comment
iuliu m. Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Salut, Flash Point-ul nu are legatura cu consumul de ulei. De asta este responsabil Noack-ul. Cu clasificatiile API nu e asa problema. Mai nasol e cu "low-mid-full Saps"-ul de care se ocupa norma C3. Ar trebui sa evitati uleiurile care o respecta. Drumuri bune! Link to comment
korydon Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Un ulei cu flash point-ul mic se vaporizeaza mai repede si este ars, logic nu ? Link to comment
iuliu m. Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 (edited) Am postat eu aici doua uleiuri A3/B4 0W30 full PAO si full SAPS totodata. Nu trebuie decat sa cauti. Inainte de "a muri" in "proiectul Valvoline Synpower"... Un ulei cu flash point-ul mic se vaporizeaza mai repede si este ars, logic nu ? Inexact. Flash Point-ul nu are niciun fel de relevanta in ceea ce priveste consumul prin evaporare. Acesta este este punctul unde uleiul arde, adica "ia foc". Pentru pierderile prin evaporare exista un coeficient numit Noack, cum am mai postat. Keep walking! Edited June 14, 2013 by iuliu m. Link to comment
cris06 Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Hmm, Vw 505.01? Asta-i o norma pe care Vw nu o prea amesteca cu altele. E cea speciala pt motorul TDI PD. Cred ca-i facatura Agipul ala... Link to comment
iuliu m. Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Eu vorbesc de 5W30, asta vreau in motorul meu. Am studiat destul topicul asta, atat de mult incat s-ar putea sa le omit/uit/incurc, nu trebuie sa "vorbesti de sus". In plus, stii vorba aia, "fiecare cu pasarica lui", eu sunt multumit de ce folosesc eu, nu vreau sa fac experimente. 5W-30 este absolut echivalent cu 0W-30 doar ca ultimul este mai putin vascos la "rece" (40 de grade Celsius) unde nu-i problema daca este asa fiindca oricum nu s-a inventat inca uleiul suficient de subtire/putin vascos pentru aceasta aplicatie. Ar mai fi cateva fineturi legate de concentratia de polimeri dar nu e cazul sa iti faci probleme la motorul "micului gigant". Il poti pune linistit pe oricare dintre ele(Fuchs Titan si Ravenol) fara sa iti faci vreo problema si poti folosi "posirca" aia din poze la uns usile sau orice altceva... Iti spun eu care ma pricep(de asta ma voi fi si adresat asa, probabil, vazand ca nu prea "le ai" cu uleiurile astea...). Multa bafta si sanatate! Link to comment
tomis Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 (edited) Este cam pe langa Matiz. N-are treaba cu Brasovul. http://olie.ndi.eu/Produktdatablad/Agip%207004.pdf Edited June 14, 2013 by tomis Link to comment
iuliu m. Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Nu ma pot lauda ca le am prea bine, dar nici pe langa subiect nu sunt, avand in vedere ca nu ma duc la magazin si cer "dati-mi ulei pentru Matiz". Salut, Sa fim bine intelesi, nu ai tu vreo vina ca nu "le ai prea bine" si nici nu e normal sa fim o natiune nascuta "invatata" cand vine vorba de masini, fotbal, politica si sex. Poti fi , spre exemplu, un profesor de matematica talentat, un neurochirurg sau un cercetator in domeniul biologiei. Unde e problema? Trebuie sa fie toata lumea invatata si , mai mult chiar, experta in tot ceea ce tine de domeniul auto, ca altfel nu poate socializa cu nimeni si trebuie sa se simta singura, trista si ostracizata?!? Nu mi se pare pertinent rationamentul. Eu ti-am zis fara patima ca nu te pricepi si poti folosi ce-ti spun eu care, intamplator, stiu ce vorbesc. Dar in niciun caz nu trebuie sa te simti in vreun fel inferior mie din pricina asta. Chestia asta cu "parerismul" si "novicitatea agresiva" este o caracteristica pur romaneasca. Te asigur. Cateva mii de km mai la vest nu gasesti asa ceva. Cine vorbeste stie ce spune si este ascultat de cei care nu stiu, insa nu se simt nasol ca nu le stiu pe toate ci iau fara nicio greata la cunostinta ce au aflat si folosesc informatia in avantajul lor fara sa injure catusi de putin "printre dinti"... Keep walking! Link to comment
mitosu Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 5W-30 este absolut echivalent cu 0W-30 doar ca ultimul este mai putin vascos la "rece" (40 de grade Celsius) unde nu-i problema daca este asa fiindca oricum nu s-a inventat inca uleiul suficient de subtire/putin vascos pentru aceasta aplicatie. Ar mai fi cateva fineturi legate de concentratia de polimeri dar nu e cazul sa iti faci probleme la motorul "micului gigant". Il poti pune linistit pe oricare dintre ele(Fuchs Titan si Ravenol) fara sa iti faci vreo problema si poti folosi "posirca" aia din poze la uns usile sau orice altceva... Iti spun eu care ma pricep(de asta ma voi fi si adresat asa, probabil, vazand ca nu prea "le ai" cu uleiurile astea...). Multa bafta si sanatate! mai explica odata ca eu pricep greu , un ulei semisintetic e echivalent unuia sintetic? UAU Link to comment
korydon Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 (edited) Sa fim bine intelesi, nu ai tu vreo vina ca nu "le ai prea bine" si nici nu e normal sa fim o natiune nascuta "invatata" cand vine vorba de masini, fotbal, politica si sex. Poti fi , spre exemplu, un profesor de matematica talentat, un neurochirurg sau un cercetator in domeniul biologiei. Unde e problema? Trebuie sa fie toata lumea invatata si , mai mult chiar, experta in tot ceea ce tine de domeniul auto, ca altfel nu poate socializa cu nimeni si trebuie sa se simta singura, trista si ostracizata?!? Nu mi se pare pertinent rationamentul. Eu ti-am zis fara patima ca nu te pricepi si poti folosi ce-ti spun eu care, intamplator, stiu ce vorbesc. Dar in niciun caz nu trebuie sa te simti in vreun fel inferior mie din pricina asta. Chestia asta cu "parerismul" si "novicitatea agresiva" este o caracteristica pur romaneasca. Te asigur. Cateva mii de km mai la vest nu gasesti asa ceva. Cine vorbeste stie ce spune si este ascultat de cei care nu stiu, insa nu se simt nasol ca nu le stiu pe toate ci iau fara nicio greata la cunostinta ce au aflat si folosesc informatia in avantajul lor fara sa injure catusi de putin "printre dinti"... Keep walking! Total off-topic, pentru astfel de afirmatii exista "Zona libera"... Si mai este ceva...modestia ( care caracterizeaza in general oamenii intelepti )este un drum pe care nu ai sa calci niciodata. Mandria a provocat intotdeauna catastrofe in istoria omenirii. @mitosu: cred ca se referea la vascozitate, sunt uleiuri 0w30 mai "groase" decat 5w30. ( Total - Elf) Edited June 15, 2013 by korydon 1 Link to comment
iuliu m. Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 (edited) mai explica odata ca eu pricep greu , un ulei semisintetic e echivalent unuia sintetic? M-am referit strict la vascozitate asa cum bine a remarcat cineva mai sus. Care este in opinia ta, "semisinteticul"? 5W-30-ul? Iti pot face liste cu full sintetice in vascozitatea asta, fara a avea pretentia ca sunt exhaustive... Nu stiai ca exista?!?!?! Edited June 16, 2013 by Mircea Link to comment
mitosu Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 (edited) chiar mai facut curios, astept lista a celor 5w30 care sunt full sintetice pao, grupa a4a, si nu a celor 3+. Edited June 16, 2013 by mitosu Link to comment
iuliu m. Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 (edited) http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-fuel-economy-low-saps-fel-5w-30-302.html http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-vollsynthetic-wiv-iii-sae5w30-22.html http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-longlife-synthetic-g-sae5w-30-23.html http://www.ravenolromania.ro/produse/uleiuri-sintetice-45/ravenol-vmp-sae-5w-30-24.html http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=2&pcid=21 http://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/gasoline/sae-5w-30-signature-series-100-percent-synthetic-motor-oil/?page=%2fstorefront%2fasl.aspx http://renewablelube.com/shop/index.php?route=product/product&path=98_67_68_73&product_id=139 http://www.thelubepage.com/amsoil-5w-30-synthetic-oil-asl http://www.penriteoil.com.au/products.php?id_categ=1&id_base_oil=1&id_products=276 De data asta m-am lasat "pus la munca" insa pe viitor o sa te rog sa iti irosesti propriul timp daca vrei sa afli cate ceva nu sa ceri asa "mura-n gura". Bafta maxima! Edited June 16, 2013 by Mircea Link to comment
mitosu Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 (edited) tot ce ai prezentat tu sunt uleiuri mai greu accesibile in ro. cativa vor sta pe net si vor comanda astfel de uleiuri crezand ca au apucat pe dumnezeu de picior. dragi prieteni care aveti capul pe umeri , iuliu m a descoperit uleiul full sintetic in marca ravenol. ce usor e sa citim de pe net tot felul de bazaconii si sa ne dam interesanti . iuliu m cati km ai facut cu matizul cu ulei fulllll sintetic ravenol 5w30? Edited June 16, 2013 by Mircea Link to comment
iuliu m. Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 (edited) Sunt uleiuri extrem de usor accesibile in rominica. Esti extrem de prost informat Nu merg cu Ravenol fiindca merg cu Redline. Nu pot divulga sursele fiindca s-ar considera reclama. Edited June 16, 2013 by Mircea Link to comment
Mircea Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Va atrag atentia ca discutati despre uleiuri. Am facut eu curat acum si dat warn in stanga si dreapta. Daca veti continua, continui si eu si va dau si timpi de calmare. Link to comment
opelvn Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 cele mai antiwear norme sant vw50700 si C30 DE LA PORSCHE in softul de la LUBRIZOL nr 1 mondial in aditivi ulei pt producatori lubrifianti http://origin-qps.onstreammedia.com/origin/lubrizol/Markets/EngineOilAdditives/100132RPtool2012Deploy/rp/pc/index.html click pe sagetile mici negre stanga iar ca uleiuri C30 aici http://www.opieoils.co.uk/c-1263-porsche-porsche-c30-engine-oil.aspx Link to comment
tomis Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 (edited) Softul ar fi bun, cu cateva observatii. Tabelele cu date nu sunt complete (ma rog, date mai multe la uleiurile mai noi). Nu e clar de unde au scarile de valori ale uleiurilor, de presupus ca au fost facute teste, in documentatii nu apare asa ceva (pentru anti-wear exista cateva teste). Nu sunt prezente scorurile complete pentru toate clasele, aparent ar avea valori zero. De remarcat si existenta unor diferente mari de valori... Am facut si eu o comparatie. De exemplu uleiul raspandit avand ACEA A3/B4 si API SM. Apare ca e vorba de doua sortimente serios deosebite, in acelas ambalaj ... Edited June 24, 2013 by tomis Link to comment
Recommended Posts