Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Fumători, Nefumători ?

Fumez...  

345 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Cum stăm la subiectul ăsta ? ce fumăm, cum fumăm... :twisted:

 

Eu zilnic, cam un pachet de Marlboro roşu scurt. Din păcate, ţigările produse la noi s-au prostit rău (am impresia că momentul declinului a fost ordonanţa prin care statul obligă producătorii autohtoni să utilizeze 50% tutun românesc, ordonanţă despre care n-am găsit pe net decât acest articol), ca atare când am ocazia, încerc să cumpăr "fără timbru" :mrgreen:

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

[-X

Pai cu fumatul in felul urmator: 5 ani nu, 1 da, 3 ani nu, 3 luni da. Acum NU.

Iar cand fumam, ehe in tinerete, STAR LAKE, iar la batranete KENT sau Rothmans.

In masina fumati domnilor/doamnelor, domnisoarelor?

Edited by Mecmar

Share this post


Link to post

Mda, am uitat de aspectul cu maşina ... modific poll-ul acum. Eu fumez şi în maşină.

Share this post


Link to post

Oricand, oriunde, oricum... :spumelagura: ... am avut la un mom dat o perioada cand eram atit de stresat incat ma trezeam pe la 3-4 dimineata sa aprind o tigara...nororcul meu ca intre timp am trecut la asa-zisele Extra-super-ultra lights...whatever :-?

Share this post


Link to post

... Detest fumul/fumatul :spumelagura: si fumatorii din preajma mea :-W .

 

Cit despre "marfa" de calitate zilele trecute am avut o oferta . ;)

Share this post


Link to post
am trecut la asa-zisele Extra-super-ultra lights...

 

Nu ai absolut nici un avantaj din aceste ţigări, dimpotrivă - ai dezavantaje.

 

O ţigară light (de fapt în cuvânt_urâtând se pare că se va interzice această titulatură, fiind considerată înşelătoare) conţine mai puţină nicotină, în schimb are cam aceleaşi cantităţi de gudron.

 

Deoarece ţigara e un drog, ai nevoie de o doză zilnică de nicotină, pe care să zicem că o obţii din fumarea unui pachet de ţigări normale. Dacă treci la lights, care au mai puţină nicotină, tendinţa va fi de a fuma mai multe "lights" decât "normale", ingerând cantităţi mai mari de gudron (substanţa dăunătoare principală). Am constatat pe pielea proprie asta la prima ţigară de foi, după ce în prealabil fumasem doar ţigări normale; asta de foi fiind mult mai tare, vreo 2 ore nu mi-a mai trebuit nici o ţigară :)

Share this post


Link to post

Intre 2 si 3 pachete de Viceroy rosu. Fumez si la volan. Ma trezesc si noptea sa fumez. Nu fumez la calculator pt ca sar asa de 5 pachete (testat).

Share this post


Link to post

am aproape 40 de ani si nu fumez de loc doar la virsta de 15-16 ani a fost ceva asa ca la adolescenti., dar de atunci cred ca am fumat maxim o tigara pe an, la cite o ocazie mai deosebita

e mai bine fara tigari. (sanatate si economie)

Share this post


Link to post

Fumez de relativ recent: vreun an. M-am apucat de probleme si nervi. Cand ma enervez tare in trafic pe vreo unu decat sa cobor sa-l iau de mot sau sa-i iau fata cu frana brusca si sa ma folosesc de carligul de la Fiat mai degraba imi aprind o tigara si ma gandesc cat e de rau sa fii prost ca el :) ) .Tigari fumez numai Kent 4 sau chiar 1. Oricum nu fumez mult (in genere cateva tigari pe zi), imi intrec masura numai la shouri si la nervi.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Nu fumez. E mai simplu asa. Cred ca asa am cam o ora in plus pe zi sa fac ce vreau. Urasc cand trebuie sa merg intr-un drum lung cu masina si colegul tine neaparat sa ne oprim sa fumeze (pt ca evident la mine in masina NU SE FUMEAZA!!!). Plus ca de ce sa dau banii pe tigari cand de banii aia pot sa bag benzina/ schimb boxe/ beau... Cred ca fumatorii se simt mai stresati ca nu au tigara si ca trebuie sa fumeze, nu ca tigarea are efect relaxant. De exemplu eu nu sunt niciodata la fel de stresat/stresant ca ei in momentul cand vor o tigara.  <img src= S"> :-W

Share this post


Link to post

fumez dintr-a noua si ce-i ciudat la mine e ca pot sa nu fumez si o saptamana si nu simt vreo modificare comportamentala.

deasemenea sunt zile cand fumez un pachet pe zi sau un pachet la 4 zile.

daca s-ar scoate kent 8 cred ca m-as lasa de fumat.

eu cred ca cel mai mult conteaza mediul in care traiesti. sa stai printre fumatori, parerea mea este ca nu ai cum sa te lasi.

Share this post


Link to post

N-am fumat niciodata si nici nu simt nevoia, dar am pufait o data si nu m-am simtit tocmai bine asa ca... in rest nu am nimic cu fumatorii, atata timp cat nu stau prin preajma lor...

Share this post


Link to post

m-am prostit pe sub masa pe la 5 ani cu niste dacia, da de atunci ioc si maica-mea si taica-miu zici ca sunt vecini cu sidex da nu am fost tentat, probabil tocmai pentru ca nu mi-a fost interzis... ard banii in alt mod...

Share this post


Link to post

Chiar mi-am aprins o tigara de pofta in momentul asta :D

Fumez de la 15 ani( de 11 ani!!) 2-2.5 pachete de rothmans pe zi.

daca n-ar fi rothmansul as fuma viceroy sau kent lung.Nu suport tigarile lights!Pe alea sa le fumeze femeile! :D

Share this post


Link to post

Nu stiu cum sa votez... :-? eu ori fumez juma de pachet intr-o seara (dar numai daca ies in oras) ori o tigara la 4-5 zile sau nici aia. cand aveam seminarii pe la facultate ieseam uneori la cate o tigara dar mai mult pentru ca fumau si ceilalti. Subscriu parerii lui Hellcat ca daca se fumeaza in jurul tau iar tu ai pus la viata ta tigara in gura greu rezisti.

Mai degraba fumez la volan decat daca stau acasa. la un drum acasa fumez cam 5-6 tigari, asta pentru ca am si comunele stiute dinainte (aka Moara Grecilor, Muntenii de sus, ca sa nu mai vorbesc de Galati-Tecuci cand trec pe-acolo), adica fumez la plictiseala mergand cu 59 la ora. Eu unul am fumat mult mai mult cand m-am apucat acum 3 ani si mult mai tari, dar le-am redus treptat si am trecut pe Light's. Inainte fumam winston dar in ultimul timp incepuse sa intoarca lumea capul la mine cand treceam pe langa ei asa ca am trecut pe kent 8. Ce imi place ca ajunge sa se uzeze pachetul in buzunar. :thumbl:

votez ocazional, pentru ca pot sa stau zile intregi fara tigari daca nu ies in baruri sau cu fumatori.

Share this post


Link to post

VAXXI, ai uitat sa pui "Am fumat, dar m-am lasat!"

Adica, am fumat 12 ani, apoi m-am lasat...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Si eu am inceput sa fumez inca din timpul liceului. Am reusit insa performanta de a nu deveni niciodata dependent. In momentul in care am simtit ca viciul tinde sa ma acapareze, le-am "taiat" pana cand situatia a reintrat sub control. In functie de anturaj, imprejurari sau dispozitie , pot fuma pana la 7-8 tigari pe zi sau pot trece si doua saptamani fara sa fumez deloc. In medie un pachet de tigari ma tine cam 1-2 luni. Din ce se gaseste pe piata prefer Chesterfield, Lucky Strike, Pall Mall sau Winston (evident toate rosii), marci pe care obisnuiesc sa le alternez. Din pacate nu se mai importa marci ca Peter Stuyvesant, Craven A, Bensson & Hedges sau More (Kojak), care erau cu totul altceva fata de ce se produce in prezent in tara.

Share this post


Link to post

Fumez de pe la 22 de ani, adica de vreo 12 ani. La inceput fumam Lucky Strike, apoi am trecut pe LS light, apoi pe Viceroy Light (albastru), apoi Viceroy Ultralight (gri), apoi Viceroy Ultra Special (ultra light cu double filter). Un fel de aer de munte!

 

Fumez cam 2 pachete la 3 zile, in mod normal, dar la petreceri, prieteni, atmosfera ma duc la 2 pachete pe noapte fara probleme!

 

Acu vreo 4 ani, m-am lasat pt 14 luni ... apoi m-am reapucat... de plictiseala!

Totusi jumate din placerea de a fuma o reprezinta aprinsul tigarii cu bricheta mea Zippo!

Share this post


Link to post
Guest donraulo

:twisted: zilnic minim un pachet de LM (light).......

si eu deplang lipsa calitatii tigarilor romanesti, in comparatie cu cele fabricate "in afara"

 

PS si in masina si pe masina si sub masina... oriunde se poate >>>>fumez 8-X

Share this post


Link to post

Mie mi-ar fi pofta de un Dunhill sau de un Rothmans international ( din ala cu doua compartimente) sau de un Gauloise Blonde .

de unde draq mai gasim tigari din astea in tara asta??

La Buzau vinde unul Kent netimbrat ( cu nu stiu ce castel pe el) cu 50.000 pachetul?!!? jenant..

Share this post


Link to post

Zilnic si si in masina.Chesterfield lights.Cam 2 pac la 3 zile.

Share this post


Link to post
de unde draq mai gasim tigari din astea in tara asta??

 

Se găsesc, trebuie să ştii unde să cauţi însă :( tot la 50k pachetul, dar şi alte mărci: JP, Dunhill, Rothmans (pachetele late)...

 

Pe când în afară poţi să-ţi cumperi ce vrei tu, ce producţie şi ce marcă doreşti :-W http://www.smokeplaza.com/ de exemplu.

Share this post


Link to post

Rothmans International se gaseste in toate pietele din Bucuresti: 45.000 pachetul dar sunt aduse din Moldova: snagov nene in cutie frumoasa. Erau mai bune acum 1 an.

 

Pall Mall albastru: 30 tzigari pe zi.

 

In facultate: Coloana cartonat (de Tg Jiu)...

 

Acum m-ati pus pe ganduri: chiar fumez serios de 6 ani... :(

Share this post


Link to post

si eu fumez :( m-am lasat de fumat o luna anul trecut si m-am apucat pentru ca am gasit tigari in casa :spumelagura:

am trecut de la pall mall rosu la viceroy gri special (1 pachet pe zi -- nu am schimbat cantitatea), si m-am lasat de fumat cu pall mall alb din exasperare ca sunt paie. imi tot fac curaj sa incep din nou cura de lasare de fumat, doar ca de data asta sa arunc toate tigarile din casa in prealabil.

pana atunci fumez oriunde e voie, inclusiv in masina.

Share this post


Link to post

prima tzigara am aprins'o cand am aflat ca am intrat la facultate, in sept. '94.. rothmans 120, in pachet de fitze/gagici..

am "fumat" vreo 3-4 pachete pana la revelionul 94-95 cand mi'am luat un pachet intreg shi am zis ca'l omor shi GATA..

shi gata a fost toata facultatea (colegii fumau tone in jurul meu ashteptand rezultate la examene, io nimic!..).

apoi, din problems/nervi/refulare chiar dupa ce am terminat facultatea am inceput din nou..

mai intai cu lucky strike full, apoi cu kent 100, apoi cu marlboro lights la care m'am oprit de 4 ani de zile. nu intra mai mult de juma de pachet pe zi orice ash face, exceptzie fiind zilele cu chefuri/discoteca/night-out..

sunt de acord cu vaxxi ca cele mai mishto ca shi aroma sunt cele plain, especially marlboro shi rothmans, dar parca ma impac mai bine cu astea cica "lights"..

ce'mi place la cele facute de philip morris este ca nu au acei super aditivi de ardere sau macar intr'o cantitate foarte mica fatza de kent, camel etc care ard singure...

 

cel mai bine ar fi sa ne lasam, dar.. nessu' ma ashteapta, tzigara'n gura, mana pe bricheta.. > :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...