Jump to content

iso

Membru
  • Content Count

    1126
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by iso

  1. Chestia aia lichida care se vede pe strada este seceta in exces prevazuta de specialistii INMH.
  2. iso

    Vand Jocuri Psp

    Pret pentru toate jocurile 300Ron.
  3. iso

    Vand Jocuri Psp

    Vand urmatoarele jocuri pentru Play Station Portabil : Fara Carcasa : Test Drive Unlimited - 30 RON Need for Speed Undercover - 25 RON Star Wars Renegade Squadron - 30 RON Tom Clancy ghost recon : Advanced Warfighter 2 - 50 RON Ridge Racer 2 - 25 RON Bubble Bobble revolution - 10 RON Cu Carcasa: Sonic Rivals 2 - 40 RON Prince of Persia : Revelations -35 RON Tekken : Dark Resurection - 30 RON God Of War : Chains of Olympus - 40 RON God Of War : Ghost of Sparta - 40 RON Naruto - Ultimate Ninja Heroes - 35 RON Gran Turismo- 35 RON Need For Speed Carbon - 30RON Sims 2 - 25 RON SmackDown vs Raw 2011 - 40 RON Untold legends 2 - 30 RON The Godfather - 30 RON Jocurile merg perfect , nu sunt rupte sau lovite. Contact. Tel. 0744229966 sau PM.
  4. iso

    Vand Componente Pc

    Pret nou pentru tot setul 180Ron.
  5. iso

    Vand Componente Pc

    Salut, Vind urmatoarele componete PC: Procesor AMD Athlon 64 3000+ soket 754, cooler original nefolosit. Pret 40Ron. Placa de baza Gigabyte GA-K8VT800 ,AGP8X, 2xSATA, soket 754. Pret 50Ron. Memorie 1GB RAM DDR400 Kingmax. Pret 40Ron. Placa video Gigabyte Radeon 4650, 1Gb DDR2, AGP8X, HDMI. Pret 100Ron. Garantie pina in 11.05.2013 Sursa alimentare Gembird 500w real, doua ventilatoare. Pret 40Ron. In afara de sursa de alimentare componentele sint in cutiile originale, insotite de manuale si accesorii. Componentele au fost folosite la frecventele standard si sint in stare normala de functionare. MB, CPU, Placa video se vind numai impreuna! Pret final set complet 240Ron. Taxele de expediere vor fi suportate de cumparator. Contact pe PM sau 0744229966.
  6. "In orice baterie, are loc acelasi gen de reactie electrochimica prin care electronii migreaza dintr-un pol in celalalt. Metalele si electrolitii folositi controleaza tensiunea bateriei - fiecare reactie are un voltaj propriu. De exemplu, iata ce se intampla intr-o celula de baterie de masina plumb-acid: Celula este formata dintr-o placuta din plumb, o alta placuta din dioxid de plumb si un electrolit - acid sulfuric puternic, in care sunt scufundate cele doua placute. Plumbul se combina cu SO4, dand nastere la PbSO4 plus un electron. Dioxidul de plumb, ionii de hidrogen si ionii de SO4, plus electroni proveniti de pe placuta de plumb, dau nastere pe placuta din dioxid de plumb la PbSO4 si apa. Pe masura ce bateria se descarca, se aduna PbSO4 (sulfat de plumb) pe ambele placute, iar in acid se acumuleaza apa. Tensiunea caracteristica este de aproximativ 2 volti in fiecare celula, astfel ca prin combinarea a sase celule se obtine o baterie de 12 volti. O baterie plumb-acid are o caracteristica importanta - reactia este complet reversibila. Daca aplicati bateriei curent la o tensiune potrivita, se formeaza din nou pe placute, plumb si dioxid de plumb, astfel ca puteti utiliza bateria de mai multe ori." Asa functioneaza o baterie cu plumb din punct de vedere teoretic, partea proasta este ca o parte din sulfatul de plumb PbSO4 sub forma de pulbere ajunge la baza placilor de Pb din elementul acumulatorului scurtcircuitandu'l. Reactia dintre Pb si SO4 este reversibila prin reincarcarea bateriei dar din pacate nu toata masa compusilor chimici ramine disponibila. In bateriile moderne pulberea de SO4 reziduala ce cade de pe placi este colectata in niste saculeti impiedicind scurtcircuitarea bazei elemetului bateriei prelungind astfel durata de viata a bateriei de la 4ani la 6ani in medie. Producatorii auto recomanda schimbarea acumulatorului auto la fiecare 6ani chiar daca acesta inca mai functioneaza. Personal nu cred in resuscitarea bateriilor de acumulatori si utilizarea peste cei 6ani deoarece alternatorul poate fi afectat de sarcina suplimentara ce apare odata cu sulfatarea bateriei respectiv scaderea rezistentei interne(scurtcircuitarea) bateriei.
  7. Cum orice poveste trebuie sa aiba un sfirsit sau macar o morala, povestea alegerii Astra H s'a dovedit, in lunile ce au trecut de la achizitie si cei 2.6ookm parcursi, a fi o poveste frumoasa si o alegere buna. Masina merge bine, nu am depistat defecte de fabricatie, calitatea materialelor este cea stiuta adica ok, n'am regasit vechile probleme din anii de inceput ai Astra H, confortul este ok, consumul de carburant mixt se afla dupa cei 2.6ookm pe la 6,8-6,9L/100km, calitatile Astra H fiind parca mai pregnante decit in anii de inceput ai modelului. In concluzie ma felicit pentru alegerea facuta in raport cu ceea ce aveam pe lista de achizitii respectiv Chevrolet Cruze sau chiar Astra J, modele noi, poate mai frumoase dar pline de bubele enervante ale "tineretii" ce te fac sa te simti cobai pe banii tai si sa stai cu caciula in mina prin reprezentante in loc sa te bucuri de masina si banii dati. Problemele tehnice, erorile de proiectare si de fabricatie ale Cruze sint deja pe larg expuse pe forum. Cruze se comercializeaza deja de un an, timp in care posesorii i'au cam descoperit toate neajunsurile si problemele. La Astra J lista de probleme este abia la inceput, pare'se problemele fiind mai putine prin comparatie cu Cruze avind in vedere si platforma comuna Delta 2 pe care o impart. Problemele Astra J le gasiti deja pe forumurile Astra. Ca o ultima remarca la Astra J, vad ca lumea se bucura de puterea variantelor turbo ale motoarelor mici de 1,4 si 1,6L pe benzina dar nimeni nu se gindeste si la faptul ca prin adaugarea turbinei fiabilitatea generala a motorului ar putea scadea. Sper ca Opel sa pastreze si sa dezvolte in continuare motoarele aspirate pe benzina.
  8. Salutare, Pe soclu Festoon/Sofit ma intereseaza lampa pentru plafoniera cu 9 sau mai multe LED(3cip) alb cald 42mm. Daca ai si pe 36mm cu 3-6LED(3cip) tot alb cald. Prefer solutiile "de fabrica". Multumesc.
  9. Am facut ca si cainele lui Iany: Opel - Chevy, Chevy - Opel, s.a.m.d. si pina la urma am ales Astra H. Pot sa zic ca alegerea a fost facuta la rece, afara erau -12grade C. N'am avut nevoie decit de una bucata soata care uraste "fiarele" in discutie cu acceasi masura. Concluzia referitoare la Cruze a fost: scaune prea tari(mi s'au parut mai moi la drivetest), calitatea slabuta a materialelor(chedere, "plastice" si mocheta), mirosul puternic de chinezarie din interior, cind a mai vazut ca materialul s'a destramat in dreptul stilpului B pe partea soferului, optiunea Cruze era moarta si ingropata. Acestea au fost numai considerentele legate de habitabilitatea la bord, cine stie ce surprize mai ascundea si partea tehnica dar cum nu puteam sa demontez masina oamenilor din showroom ne'am limitat la ceea ce se vedea. Din pacate am ajuns la aceeasi concluzie la care am ajuns si cu Lacetti: pacat ca masina a fost desenata asa frumos dar arata atit de "ieftin". ...imi pare rau prieteni, poate data viitoare...
  10. Salutare TheMircea! Ma intereseaza un set de bandouri laterale pentru Astra H hatch 5-usi . Sint originale, original design, aveti mai multe modele, negre, primeruite, etc. Te rog, daca poti, sa postezi ceva poze pentru fiecare varianta in parte. Multumesc.
  11. Iata ce scriam despre Cruze dupa drivetestul din Mai 2009 : "Am avut placerea de a face un drive test cu Chevy Cruze 1,6L(Z16XER) nivel echipare LS, prin amabilitatea dealerul local Gold&Platin. Trecind peste aspectul exterior impunator si liniile fluide ale caroseriei care se "imbina" mai frumos in realitate decit in poze, am pornit la drive test ! Pozitia la volan este de exceptie, scaunul te imbraca, suportul lateral fiind foarte bun, posibilitatile de reglaj multiple ale volanului si scaunului soferului impreuna cu cotiera reglabila fac ca o persoana de 1,84m sa'si gaseasca rapid si usor pozitia optima/confortabila de condus. Oglinzile de dimensiuni mari si suprafetele vitrate uniform "distribuite" in jurul soferului dau o vizibilate suficient de buna in jurul masinii. Zgomotul interior in plaja de turatii 800-4000rpm este mai mult decit discret. Comenzile se manevreaza usor, pedalele, schimbatorul de viteze imbracat in piele cu cursa scurta si volanul mic imbracat in piele contribuie la confortul general. Motorul de 1,6L cu distributie variabila pe curea raspunde bine la accelerari fiind mai mult decit suficient pentru o masina de familie . M'a impresionat elasticitatea acestuia si raspunsul destul de vioi, cutia lung etajata facind ca la 100Km/h turometrul sa indice numai 2600rpm. Tinuta de drum este buna, masina este legata bine, suspensiile sint rigide dar in acelasi timp reusesc cu succes sa inghita neregularitatile drumului, in concluzie un sasiu bine echilibrat si reglat. Zgomotul si felul in care se inchid usile mi s'a parut bestial ... Interiorul desi placut la vedere, cu butoane si comenzi amplasate ergonomic amesteca, din pacate, elemente de buna calitate: volanul si comenzile, bordul si consola centrala, scaunele si tapiseriea acestora, tapiseria plafonului si imbracamintea de plasic a stilpilor, cu plasticul dur de pe usi si bord. Se observa atentia pentru detalii, sigle, finisajele din piele, asamblarea componentelor interioare, comenzile RadioCD'ul si consola centrala, ... pacat de plasticul dur si respingator de pe bord si usi. Dupa mine acesta cred ca este cel mai mare minus al lui Cruze peste care cred ca se poate trece, mai greu dar se poate... ( Ca tot sint la capitolul neajunsuri as' mai enumera: display'ul central cam mic pentru base si LS, lipsa lamelelor stergatoarelor tip aerotwin si pozitionarea neinspirata a stropitorilor de parbriz pe capota. In concluzie mi'a placut masina pentru ceea ce este si ofera, Cruze devenind astfel o optiune seriosa pentru viitoarea masina. Am ramas placut impresionat de amabilitatea celor de la Chevrolet G&P Galati si in special a Cameliei Gavrila care a dat dovada de profesionalism si cunoastere a produsului. Felicitari si pe aceasta cale!" Dupa 9 luni de la drivetest imi pastrez parerile de atunci despre Cruze. Mi'a placut atunci, imi place si acum, cum arata, cum merge. Trecind peste problemele zic eu minore semnalate de posesori, multe datorate in parte necunoasterii masinii cit si redactarii defectuase a manualului de utilizare, pe total Cruze pare ok si repet: prin comparatie cu Astra H, Cruze arata a masina. Cum am mai zis, Astra H cu motorizarea de 1,4L am mai avut timp de 5-6luni si nu mi'a placut la vremea respectiva, motivele pentru care as mai lua AstraH ar fi pur "utilitare".
  12. Multumesc pentru raspunsuri boieri dumneavoastra. Dupa cum vad pina la aceasta ora Astra H are cistig de cauza conform pool'ului si nu numai: http://www.clubopel.com/viewtopic.php?p=703169#703169. ... hm greu de ales, cu inima la Cruze si mintea la Astra H. Cruze mi'a dat impresia de masina bine legata, tabla destul de zdravana, spatioasa, bine structurata, ergonomica, moderna, frumoasa, cu o platforma tehnica updatata pentru acest moment. Fara de Astra H, masina coafezei, Cruze arata mult mai bine. Singurul neajuns pe care i l'am gasit este calitatea plasticului de pe bord si de pe fetele de la usi. Motorul de 1,4L turbo iese din discutie oricum, intr'o tara unde calitatea carburantilor este indoielnica turbina este un "accesoriu" riscant. Motorizarea de 1,6L mi s'a parut decenta si multumitoare pentru mine. Epica e prea balena pentru gusturile mele. Pe de alta parte Astra H, am mai avut in posesie una pentru 5-6luni, nu pot sa zic ca m'a dezamagit dar nici nu m'a incintat in masura in care a facut'o Astra G. Cu un design discutabil si disputabil, o platforma tehnica buna cu unele mici neajunsuri, destul de confortabila si nu prea, Astra H are avantajul de a fi o masina "populara" pentru care servisarea si piesele sint accesibile, destul de cautata pe piata second hand unde cit de cit isi va pastra valoarea. ...vorba cuiva de mai sus: la sfirsit oricum nu voi fi multumit. )
  13. Salutare. In discutie intra Astra H echipare N'joy si in plus climatronic, cotiera, pachet lumini si vizibilitate cu motorizarea de 1,4L - Z14XEP, 90HP. Pret de lista 15.043Euro, acum la reducerea de lichidare de stoc se vinde la 11.000Euro DDP in general este disponibila in culori metalizate. A doua optiune ar fi Chevrolet Cruze echipare LS plus mai nou vin dotate cu jante de aliaj pe 17", motorizare 1,6L si 113HP. Pret de lista 13.9xxEuro, acum cu reducerea de 12% ajunge la 12600Euro DDP, vopseaua metalizata inclusa in pret. Daca adun 3 rable sau mai bine zis actele de la ele si facind o socoteala grosomodo preturile celor doua dupa inmatriculare, tinind cont ca la Cruze nu se plateste taxa de inmatriculare fiind Euro 5 ar fi: Astra H ar ajuunge la aprox. 9900Euro iar Cruze 10.600Euro. Voi ce alegere ati face si care ar fi motivele pentru care optati pentru acea varianta ?
  14. Daca calculatorul de airbag ar fi fost resetat corespunzator totul ar fi trebuit sa functioneze normal. Totodata trebuiau inlocuite(sau macar simulate) airbagurile sarite si/sau centurile cu pretensionare daca au fost activate si acestea. Folosirea altui calculator de airbag provenit de la alta masina implica si programarea de varianta a acestuia adica setarea pentru doua sau 4 airbaguri in cazul tau.
  15. Pentru cei ce doresc sa stie cit mai multe despre masina lor, manualul de reparatii, schema electrica, etc, un punct de plecare ar putea fi : http://www.rapidshareindex.com/Chevrolet-Europe-TIS-04-2009_280000.html sau pe google : Chevrolet_Europe_TIS_04.2009_[by_Cr@zy_house] . Veti gasi inclusiv Cruze, totul si in limba romana. Enjoy !
  16. balogm, recunosc ca am citit pe sarite topicul tau dar pina la urma n'am inteles unde ai gasit semnalul pentru difuzoare. Ai tras fire din fata de la RadioCD sau ai gasit semnalul pentru difuzoare in usa in vre'o mufa?
  17. Cruze ramine pentru mine o optiune serioasa la next car.
  18. Pai si care sint alea 100 optiuni care lipsesc de pe lista ta ? Eu cred ca(,) Cruze are de toate. Problema este ca nu pot fi comandate dupa nevoile fiecaruia, dotarile fiind "intepenite" in versiunile standard de fabricatie. Cred totusi, ca dupa ce Cruze va fi lansat la nivel global iar productia va fi optimizata, pachetele de optionale vor fi disponibile liber la alegere. Totusi nu m'as criza din punctul acesta de vedere, Cruze arata un mare potential de upgrade aftermarket. Dupa scaderea preturilor la toata gama GM-DAT Chevy cu aprox 2000euro datorita eliminarii taxelor prin acordul intre UE si Korea, Cruze devine o oferta si mai "interesanta".
  19. Am studiat in viteza schema electrica a noului Cruze si am observat urmatoarele: - diagnoza se face atit pe CAN(pinii6 si 14 OBD2) prin intermediul BCM- body control module, dar motorul poate fi accesat si pe pin7 k-line. - se pare ca se poate monta cruise-control aftermarket cu conditia: ca mufa cu doi pini pentru butoanele C-C sa fie prezenta sub mascuta de pe volan sa existe cablajul pina la BCM inclusiv spiralele de pe volan aferente functiei C-C si desigur posibilitatea de a activa cu testerul functia in BCM - din pacate nu sint edificat inca asupra sculelor audio montate pe Cruze si posibilitatea montarii difuzoarelor spate acolo unde nu sint, ...dece nu upgradarea display'ului minimal la cel ce vizualizeaza info pentru climatronic, ... Am sa revin cu noi info dupa ce ma mai acomodez cu Tis'ul GMDAT.
  20. La modelele Opel pe CAN Astra H, Tigra B, Corsa D, etc se poate activa BC'ul aftermarket, metoda este des folosita in RO... Problema e ca datele afisate de BC sint eronate in cele mai multe din cazuri in principal datorita sondei litrometrice din rezervor ce are o precizie mult mai redusa fata de masinile dotate din fabrica cu aceasta functie. Multi proprietari de Astra G au sesizat calitatea slaba a materialelor si a asamblarii la Astra Classic fabricate in Polonia, desi fabrica de la Glivice e fost fabrica Daewoo ...
  21. Hai sa zic si eu vre'o doua ... E drept ca Astra Classic mai are in comun cu Astra G doar forma, din pacate reducerea pretului de achizitie a facut ca materialele folosite, insonorizarea si feelingul general sa difere mult fata de "original" - Astra G. On Topic, daca e sa comparam Aveo si Astra Classic avem de'aface cu un paradox, Astra Classic desi mai veche ca si conceptie foloseste solutii tehnice mai noi decit Aveo si anume: servodirectia electrohidraulica(ajuta la reducerea consumului), sasiul DSA cu suport pendular pentru motor, motoare euro 4 cu clapeta electronica si aprindere in capul bujiei(ajuta la reducerea consumului), caroserie galvanizata garantata 10ani la coroziune. Deci vorbim de masini din ere diferite, un remake Astra oarecum nereusit fata de original si un Aveo din epoca cind Daewoo - GMDAT lansa pe piata masini deja expirate din punct de vedere tehnic, nu rele dar "expirate". Un alt mare avantaj al Astrei Classic si al Opelului in general este posibilitatea de upgrade aftermarket cu tot felul de gadgeturi originale prezente pe variantele superioare de echipare la preturi accesibile. La capitolul design, desi Astra a fost desenata in "97 inca place datorita liniei biodesign in care a fost "imbracata" chiar in detrimentul mai tinerei Astra H. Interiorul Astra G ofera un confort si o ergonomie buna, suprafetele moi placute la atingere, linistea si impresia de spatiu "presurizat" contribuie la senzatia de bine . Cit despre motorul Z14XEP de 1,4L cu admisie twinport, distributie pe lant, aprindere secventiala si clapeta electronica va pot spune ca este o bijuterie, dezvoltat de Opel in colaborare cu Bosh impreuna cu motoarele Z10XE si Z12XE/XEP din care deriva, este mindria Opel in ceea ce priveste eficienta si fiabilitatea. Pe Astra H am avut exact Z14XEP si pot sa confirm un consum de 5,2 - 5,4L/100Km afisat de BC in regim de pilot automat 95 - 100Km/h. Cum aceste motoare la 100Km/h intr'a 5 a sint turate la 3000rot/min nu exista nici un pericol de ancrasare a EGR ... Desigur, si Opelul are problemele lui dar din fericire acestea apar dupa muuulti km parcursi .
  22. iso

    La Multi Ani

    La multi ani ADO cu sanatate, fericire, bani, ... si gume noi la Astra !
  23. iso

    Cruze In Romania

    Ok, eu sint unul din cei ce sustin ca motorul de 1,6L este cel putin suficient pentru Cruze si ma bucur ca am avut ocazia sa prind la drive test exact aceasta motorizare. In rest nu are rost sa discutam filozofia de sofat a fiecaruia, eu pur si simplu nu doresc sa stau ca mitza in gheare pe volan de dragul vitezei si depasirilor nebunesti pentru 5minute "cistigate". In fond cit sint la volan n'am nimic de demonstrat nimanui, tot ce'mi doresc este sa ajung impreuna cu familia in siguranta la destinatie si sa ne bucuram de peisaj si de calatorie. Mi'a placut una dintre remarcile facute de domnisoara de la vinzari: "... la drive test toti isi doresc sa conduca versiunea cea mai puternica dar cind vine vorba de cumparat o aleg pe cea de buget...! "
 

×
×
  • Create New...