Jump to content
Sign in to follow this  
Mammut

Probleme Electrice Tico

Recommended Posts

Imi pare bine ca ai gasit ,te sfatuiesc sa cositoresti lagaturile ,vei remarca de asemeni o imbunatatire a luminii farurilor ! ;)

 

 

Multi dintre prieteni imi spun sa aprind faza scurta si sa nu mai stau cu luminile de pozitie :) )

Share this post


Link to post
Multi dintre prieteni imi spun sa aprind faza scurta si sa nu mai stau cu luminile de pozitie :) )

 

 

De ce?

Share this post


Link to post

pai faza scurta lumineaza exact ca luminile de pozitie de la o masina mai normala

Share this post


Link to post

Am si eu o problema poate oleaca offtopic dar va rog sa nu dati cu pietre.

Vreau sa imi instalez ceva echipamente electrice in portierele ticozaurului meu sl .. ei bine problema mea cea mare e ca nu gasesc de cumparat acele furtune de cauciuc dintre caroserie si portiera prin care sa trec firele electrice... nici coduri n-am gasit nimic ... ma intereseaza daca exista cineva care are cunostinta de asa ceva ... ma gandeam de asemenaea daca ar merge de la alt tip de masina matiz sau spark ... si daca da unde as putea gasi.

Precizez ca sunt din Braila si pe aici toti aia cu piese auto la care am fost mi-au s-au uitat lung la mine si au zis ca nu au auzit de asa ceva.

Va multumesc anticipat si precizez ca am rascolit oleaca forumu asta (fara rezultat dealtfel) in unui raspuns pana sa postez aici.

Share this post


Link to post

Cauta la capodimonte, au asa ceva, universale.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Singura problema pe care am avut-o la partea electrica a fost la cablurile de la lampa de ceata , mers inapoi si nr. de inmatriculare care efectiv s-au corodat...

Share this post


Link to post

Am gasit, multumesc mult Mircea am sa comand, raman dator.

Share this post


Link to post

Salut sunt nou pe aici.

 

Am intampinat ieri o problema la tico si nu ii dau de cap imi merge tot la instalatie electrica in afara de avarii,poziti, faza scurta,faza lunga,stop pe frana si flash + claxon, motorul porneste deci restul merge tot.

 

Care poate fi cauza ca eu unul nu ii dau de cap. Masina este '95. 

Share this post


Link to post

Daca e vorba de luminile de avarii (ca nu inteleg din descrierea ta - le-ai insirat pe toate intr-o fraza), verifica comutatorul de avarii (S14 in schema) si siguranta F4 (conform schemei). Vezi pe capacul de la sigurante. Uite si schema instalatiei de semnalizare-avarie la Tico:

Revin: in tabelul cu sigurante din manual, pentru avarii e F5, iar pentru semnalizare F11. Cum am scris mai sus, verifica pe capacul de la tabloul de sigurante.

DOC022.pdf

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Toate aste sunt concentrate in blocul de lumini (inclusiv releul de avarie semnaliazare si temporizatorul stergatorului)

Mai mult ca sigur bloc lumini defect (sper sa ma insel) avand in vedere si varsta lui !

Verifica si cupla cu doua fire aflata in preajma motorasului de la stergator ,sunt doua fire(care pleaca de la borna +) acolo ,unul merge la blocul de lumini ,se poate sa ai contact slabit acolo ,eu am desfiintat cupla aceea !

Edited by ToPser

Share this post


Link to post

Releul de semnalizare nu este in blocul de lumini, :) ci in tabloul de sigurante. Daca comutatorul de avarie este inclus in blocul de lumini e cam nasol. Totusi, acest comutator este mai rar folosit si poate ai norocul sa nu fie defect. Verifica si sigurantele de care ti-am scris mai sus.

Share this post


Link to post

hai salut, se pare ca aceasta este o masina care merge dupa cum vrea ea ... cand bine, cand aiurea ... ma uitam la problema ta ... iti faci probleme din cauza la 2 difuzoare de 10 cm si unele de 23x16 fii serios... pe ticalosul meu zace o statie, un subwoofer si nu este nici o problema ... cand le dau in "blana" nu mai troncane nimic, nu mai bate nimic, nu aud politie nu aud salvare ... mai vad doar pe strada "una-alta" ... totusi ca problema am si eu una tot pe consum electric...cand aprind faruri, aeroterme (consumatori) imi scade din puterea motorului, le opresc merge ok, le pornesc trepideaza ca "barca pe valuri", pornesc muzica in blana merge ok (dar fara faruri sau alti consumatori), de unde poate sa fie aceasta problema ciudata ??? asa ca daca cunoasteti un electrician bun...dar bun sa fie sa mi-l recomandati si mie ... multumesc

Share this post


Link to post

stie cineva un electrician in sectorul 3? Am multe probleme electrice mici de rezolvat si nu ma pricep

Nu-mi indica becul rosu de la benzina,temperatura, stergator spate,etc

Share this post


Link to post

Dar tico are bec la indicatorul de benzina?????? :-?

Share this post


Link to post

Dupa schema electrica si figura tabloului de bord: da, are indicator luminos nivel redus de comb.

Share this post


Link to post

Da are numa ca unele modele ( si al meu din pacate) au sonda cu un singur fir adica cel sesizor de nivel, exista sonde cu trei fire care au si iesire pentru sesizorul optic dar daca nu e nu cred ca merita sa schimbi sonda pentru asa ceva ... Am incercat eu ceva montaje electronice(pe care sa le adaptez la tipul asta de sonda) care din pacate nu au prea mers, ce-i drept nici nu am avut timp sa le testez pe indelete. Mai am un montaj de testat pe care colegi forumisti m-au indrumat cum sa il fac timp imi mai trebuie... daca iese dau de veste.

Share this post


Link to post

Daca te iei dupa schema in afara de martor nivel combustibil ai sa gasesti si avertizor acustic centuri de siguranta si martor nivel ulei !!! Astea au fost dotari ale modelului DX fabricate prin 95' sau modelele comercializate in Poland !

Share this post


Link to post

Sincer la mine are martorul de avarii acolo in locul martorului de nivel scazut.Am ridicat bancheta din spate si intradevar instalatia electrica este prevazuta cu inca un fir care nu este legat la nimic!

Share this post


Link to post

am constatat si eu zilele trecute o mica problema si anume cand aprind farurile motorul merege cam neregulat la relanti cum le sting cum merge calumea, in rest nu am observat alte probleme nici nu am avut impresia de putere scazuta nimic... de la ce sa fie oare?

Ideea e ca diferenta de mers e destul de evidenta.

Share this post


Link to post

Asta se intampla deoarece ai turatia de ralanti prea mica.

Eventual avansul este prea mic.

Totusi, datorita faptului ca motorasul masinii este mic, e normal sa se simta o oarecare scadere a turatiei de ralanti atunci cand pornesti consumatori electrici. Daca e suparator, regleaza si vezi diferenta.

Toate cele bune.

Share this post


Link to post

Verifica si bornele bateriei si mai ales cablurile de masa, eventual schimba-le sau dubleaza-le intre baterie si caroserie.

Share this post


Link to post

Multumesc de sfaturi .. am sa verific si am sa reglez ... dupa aia dau de veste.

Share this post


Link to post

am si eu o problema, as avea nevoie de un sfat ..cam acum o saptamana mergeam cu masina prin oras ..noaptea ..cand deodata am observat ca nu mi se mai aprind ledurile care imi lumineaza bordul ..atat partea cu ceasurile cat si cele de la ventilatie ..nici cel din scrumiera nu mai mergea ..bezna totala (cel de faruri si frana de mana merg..) ..a 2-a zi, am plecat la un drum lung, la fel, nu se aprindeau, cand m-am uitat in timp ce mergeam si am vazut ca ledurile mergeau ..am zis ca si-a revenit ..a 2-a zi, cand sa plec, iar nu au mai mers, si de atunci deloc ..cam ce ar putea avea ? unde sa ma uit ? ms :)

Share this post


Link to post

salut, am si eu o rugaminte, am o problema cu alternatorul, au inceput sa gajaie rulmentii, m-am hotarat sa-l demontez de pe masina, am luat rulmenti si releul de incarcare (au fost impreuna), mentionez ca alternatorul functiona singura problema era cand aprindeam farurile imi scadea turatia motorului (se poate sa fie din reglajul relantiului???), este complicat de dat jos alternatorul? imi trebuie presa pt. rulmenti? trebuie sa cumpar si punte diode? Va multumesc frumos!

Share this post


Link to post

derutatu: luminile de pozitii exterioare functionau?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...