Jump to content
 

Sign in to follow this  
Bia

Matiz - Se Aprinde "check" Si Nimeni Nu Stie De Ce

Recommended Posts

Salutare, am avut o problema de genu cum ai si tu, asa aleator mi se aprindea check-ul, de cand alimentez numai de la Lukoil (nu este reclama) mi-a disparut, incearca sa schimbi bautura la masina :) poate poate

:lavolan:

Share this post


Link to post
Share on other sites
... incearca sa schimbi bautura la masina ...

Ia pune acum alta beutura in rezervor, se mai aprinde becul ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema ta poate fii un senzor de turatie din delco....( asta in cazul in care nu este euro 3 ) Mai dute la un service si roaga-i sa iti dea pe hartie ce cod(`uri ) de defect apar pe Scaner...poate cineva de aici s-a mai intalnit cu asa ceva...Da-ne si noua un raspuns ...Intradevar e f.f curioasa situatia...Fa treaba asta si vino cu un rezultat

Edited by Pepinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fara un cod de defect nu vei primi decit pareri mai mult sau mai putin pertinente.Nu te panica si continua sa folosesti masina dar nu te aventura in afara localitati si atunci cind se v-a aprinde becul mergi in service si inainte ca el sa fie sters noteaza codul de defect care este de forma P xxxx unde x este o cifra de la 0 la 9 mai putin prima care nu poate fi decit 0 sau 1 (in cazul matiz). Probabil codul tau de defect este P 0300 -multiple misfire detected , P0171 sau P0172 legate de amestec ( fuel trim sistem to lean , fuel trim sistem to rich).Dupa descrierea defectului data de tine, cel mai probabil un injector functioneaza defectuos (aleator ) , senzorul MAP defect intermitent sau furtunul de legatura dintre canistra acumulare vapori benzina ( canistra carbon ) si supapa de purjare spart in urma frecari de galeria de admisie. Daca respectivi stiu sa apeleze acest lucru cu scanerul, in memoria Ecm in cazul aparitiei unui cod de defect care influenteaza polarea se stocheaza toti parametri motorului in momentul respectiv si se poate diagnostica mai usor defectul.Bafta si nu mai fi asa de suparata la urma urmei nu este decit un fier si mai devreme sau mai tirziu o sa scapi de problema.

PS.PEPINO, nici sa nu indraznesti sa citesti postul de mai sus. De tinut minte nici nu incape discutie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi pentru informatii si incurajari! Azi eram programata sa-mi curate injectoarele si nu m-am mai dus sa fac operatiunea aceasta pentru ca m-am gandit ca aveti dreptate. Problema cea mai mare va fi probabil sa gasesc un service autorizat care sa vrea cu adevarat sa se ocupe de masina pentru ca parerea mea e ca nimeni nu si-a dat silinta pana acum ... Vedeti si voi pot fi multe cauze si doar un mecanic bun si interesat va putea sa ii dea de capat! Am o saptamana de cand nu s-a mai aprins! Ma gandesc sa-i mai pun niste solutie de curatat motorul, sa mai repet operatiunea pentru ca a fost o imbunatatire data trecuta cand am pus! Voi ce ziceti? Si urmatoarea data cand ajung in service promit sa notez codul! Desi ma rog sa nu mai ajung prea curand!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu iti recomand calduros sa nu mai calci in service-ul unde ai facut prima revizie, aia "te-au facut" client permanent... Sunt patit cu unii care au facturat set de role dar le-au pus tot pe cele vechi si a pocnit cureaua de distributie la 54k km...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna,

Din pacate si eu m-am confruntat cu aceiasi problema, se aprindea check enginul. Totusi sa detaliez, am un matiz luat in sept 2005 (euro 3) si dupa aprox. 6 luni a inceput sa se aprinda ckeck enginul. Ideea este ca eu citisem tot aici pe forum ca acest defect apare destul de des la matizurile euro 3 asa ca nu am intrat in panica si am mers cam inca o saptamana cu masina avand check enginul aprins. Ce-i drept motorul mergea la fel ca inainte de a se aprinde check enginul, tragea bine, nu erau probleme numai ca era minunea aprinsa in bord. La service au pus-o pe tester si a dat codul cu missfire injection, la care tipul de la service a spus ca deocamdata ii anuleaza din calculator codul de eroare si sa mai merg cu ea asa iar in caz ca mai apare check enginul aprins sa vin din nou in service. Ce pot sa va spun, dupa o saptamana s-a aprins iarasi si pana sa ajung eu la service s-a stins, dupa care iar s-a aprins si tot asa pana s-a stabilizt la aprins dupa care am fost iar la service si mi-a anulat codul de eraore din calculator. Cred ca de 4 sau 5 ori mi-au anulat codul de eroare din calculator fara sa schimbe nimic la masina. De remarcat ca motorul mergea bine, nu tremura, avea putere ca si inainte. Numai in doua, trei cazuri dupa pornire, la relanti incepuse sa tremure mai tare insa si-a revenit repede. Intr-un final cel de la garantii de la service mi-a schimbat injectoarele spunandu-mi ca-mi pune de euro 2 (adica cu un singur orificiu, cica cele de euro 3 au 3 orificii). Schimbarea injectoarelor a fost prin octombrie 2006. Dupa o luna s-a aprins iarasi check enginul si pana sa ma hotarasc eu sa ma duc la service s-a stins (cam 2 saptamani a stat aprins). De atunci nu s-a mai aprins, insa ce vreau sa subliniez este ca defectul nu este din cauza injectoareleor (cel putin la mine) si de abia astept sa se aprinda iar ca acum nu mai aman si ma duc imediat la service. Eu banuiesc mai mult un contact imperfect, pt ca prea a aparut si a diparut de multe ori acest defect fara sa intervin cu ceva asupra masinii. Daca mai e cineva care a avut ceva asemanator si a rezolvat problema m-as bucura daca mi-ar da cateva sfaturi, sugestii. Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuia sa verifice intai bujiile daca sunt de care trebuie si daca distanta la electrod este ok apoi sa monitorizeze parametrii senzorilor de oxigen,egr,etc.

Treaba este delicata pentru ca ei nu stiu sa faca diferenta intre ce ar trebuii sa fie si ce este in realitate la parametrii unui motor.

Cand ai probleme iar cauta alt service.Poate din greseala gasesti pe cine trebuie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matijii din septembrie 2005 incoace, sunt echipati din uzina, cu bujii NGK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel putin la mine, si la alti cativa de pe aici, chiar si practic ! :) Oare de asta nu mi s-a aprins niciodata indicatorul check?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am tot bujii NGK, insa probleme cu martorul check am avut. Dimineata statea aprins pana opream motorul. Asta dupa ce pargurgeam si o distanta de cca. 5 km. La repornire se stingea. Am schimbat benzina si s-a rezolvat de la sine. Am facut si o programare la service insa nu am mai ajuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceiasi problema cu check-ul aprins o am si eu pe Matizul meu E3. A inceput sa se aprinda acum vreo saptamana cand porneam masina dimineata. Precizez ca o alimentam cu benzina de la un Petrom co95. Am fost cu el in service si mi-au anulat eroarea cu sfatul de a schimba benzina. Azi am alimentat cu efix si maine o sa va spun daca se mai aprinde becul. Precizez ca si cu becul aprins masina se comporta normal, trage bine iar daca o opresc si o repornesc becul se stinge

Share this post


Link to post
Share on other sites

am avut o problema asemanatoare (atit cu seviceul cit si cu masina) in cazul meu de vina a fost mdulul de bobine (matiz euro 3) masina mergea intrerupt, lipsa putere ce mai ca tractoru si asta dupa nici 6 luni problema s-a rezolvat dupa ce am fost timp de o luna la service prin schimbarea service-ului cu altul (unde m-am dus recomandat)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et moi aussi  <img src= ("> ! Adica se aprinde si la mine mai tot timpul,numai ca nu se intampla nimic cand se aprinde,motorul merge normal.Am tot fost pe la service,au pus-o si pe tester si nu au gasit nimic,ma intreb daca se poate intampla ceva mai rau daca merg cu ea asa,din moment ce nu se intampla nimic cand se aprinde :-? .Cel de la care am luat-o mi-a zis ca si el este familiarizat cu treaba asta si la el se intampla la fel,cica ar fi pe la filtru de aer o problema (pe care eu l-am schimbat). Help !

Edited by exemplu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum adica nu au gasit nimic. Ti-au dat codul de eroare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va salut!

 

Am si eu o problema! De o vreme mi se tot aprinde (oarecum in mod aleator) beculetul CHECK. Nu mi se mai stinge in ziua respectiva, decat uneori dimineata uita sa se mai aprinda, sau daca totusi isi aminteste si se aprinde, merg in service si imi reseteaza cu scannerul. Codurile de eroare sunt P0300 si P0133. Sfatul celor de la service a fost ori sa curat injectoarele pe cheltuiala mea ori sa ignor acel beculetz (!!!) si cand mi-a zis la fel a 3-a oara i-am intrebat daca am nimerit intr-adevar intr-un service auto, cum e posibil sa imi dea astfel de raspunsuri?

Dupa mai multe insistente mi s-a spus ca saptamana asta o sa imi schimbe injectoarele cu altele noi, insa nu m-au convins deloc ca asta ar fi solutia problemei mele.

Astept de la voi sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare, ce sa insist sa verifice cand merg inapoi in service.

 

Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut! micul gigant nu ai precizat daca pe linga aprinderea martorului chek se mai produc si alte fenomene tremuraturi, scadere putere etc.

0133 ''oxigen sensor no activity'' o fi ars sau murdar

0300 ''multipe cylinder misfire'' aici poate fi de vina orice componenta a sistemului de alimentare sau de aprindere

''Solutia'' sa cureti tu injectoarele pe banii tai ii scuteste pe ei de schimbat injectoarele si pe tine te pagubeste de vro 100ron, si exista o mare posibilitate sa nu fie injectoarele de vina

cei din sevice trebuie sa ia prin eliminare toate componentele sa le verifice/schimbe pina gasesc ''vinovatul'' asa ca tu trebuie sa insisti sa rezolve problema ,aprinderea martorului, care la o masina care merge bine si nu are defectiune nu se aprinde (eu am 2 matiji)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sfat pentru micul gigant:

Schimba bujiile. Pune aditiv de curatare in benzina, curata IAC, da reset, mergi circa 200 km turat. Apoi vezi daca mai ai simptomele.

S-ar putea sa trebuiasca sa schimbi sonda lambda. N-ai consum mare?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Problemele de "bad user" nu tin de garantie si service.

 

tolin micul gigant nu a dat detalii si de alte simptome ale defectului eu am banuit ca este in garantie si cum am patit si eu ceva asemanator , mie mi-au spus ca trebuie sa curete ei injectoarele si costa 150 ron am acceptat si pentru ca nu s-a rezolvat nu mi-au mai facturat operatiunea(nici nu plateam), dar daca el se duce in alta parte si le curata risca sa nici nu rezolve problema si sa cheltuie aiurea

In cazulmeu s-a rezolvat prin inlocuirea modulului de bobine e3 si dadea acelasi cod multiple cylinder misfire

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze, micul gigant, am vazut mai tarziu codurile de eroare. In cazul tau, problemele sunt de la circuitul de incalzire a sondei Lambda (P0133). Afectarea injectoarelor este o consecinta. Trebuie verificat circuitul electric de incalzire a sondei. Daca acesta este corect, atunci trebuie schimbata sonda. Altfel, poate fi o intrerupere in circuit sau un scurt.

 

PS am retras suspiciunea de bad user.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc pentru raspunsurile prompte.

 

@tolin: nu am prea inteles povestea cu "bad user", dar daca s-a clarificat atunci poate nici nu trebuie sa-mi mai bat capul

 

@cip & mircea: m-am gandit si eu la asta (in urma studierii a mai multor post-uri de pe site) si am procedat in consecinta. Au fost schimbate bujiile recent, de asemenea am incercat sa pun aditiv pentru curatarea injectoarelor (dar se aprindea si cu aditiv in benzina) iar pasul urmator a fost sa schimb si benzinaria de la care alimentam pana atunci (de cand a fost luata masina doar din OMV am alimentat, acum m-am indreptat catre MOL)

 

Conform celor spuse de voi o sa insist sa verifice si eventual sa schimbe si sonda Lambda... o sa va tin la curent cu evolutia ;)

 

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca era doar cod P0300 si injectoare infundate la Matiz, cum am vazut initial, nu putea fi alta cauza (bad user), bietul motor suporta orice bujii, orice benzina, dar vrea turatie mare.

La sonda Lambda sunt legate 4 fire: doua sunt de semnal si doua sunt pentru alimentarea rezistentei de preincalzire. Sa verifice integritatea rezistentei si circulatia curentului prin ea. Daca nu este alimentata si o sonda noua se va comporta la fel !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...