Jump to content
 

mr_

Membru
 • Content Count

  2574
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

About mr_

 • Rank
  Forumist
 • Birthday 02/09/1981

Contact Methods

 • Gender
  Male

Profile Information

 • Location
  Lume
 • Din
  Lume
 • Auto
  Skoda,
 • Model
  Suberb 1.8TSI
 • An
  2010

Recent Profile Visitors

5025 profile views
 1. mr_

  Covid 19

  Pe vremea lui ceașcă era o vorba. Vizionara, deși probabil azi ar fi interzisa. "Munca e pentru tractoare, negri și calculatoare." Acum dacă americanii pot sa piloteze drona de deasupra Teheranului din America, si nea Costică tractoristul ar putea să-și piloteze tractorul de la distanta.
 2. mr_

  Covid 19

  Ala care are 20.000 in privat probabil ca nu învârte mititei pe grătar sau shaorme. Are probabil un job de birou care se poate face și de la distanta. Ai mei locuiesc într-un cartier unde majoritatea vecinilor munceau de acasă dinainte de criza. In IT. Părerea mea e ca aia care lucrează într-un domeniu gen it, financiar, etc pot lucra de acasă. Iar dacă nu pot nu-i vina guvernului ci a unor manageri sau patroni prosti care aplica metode de CAP. "munca acasă =stat degeaba" e fix genul de manageri de care spun. Că-i plin și in privat de din ăștia, nu doar la stat. Loviți nasol sunt aia gen horeca... Însă majoritatea ălora n-au 20000 salariu
 3. mr_

  Ghidusii Homemade

  Daca tot nu se mai intampla nimic notabil cu masinile, hai sa batem campii despre altele. De exemplu... a vopsit cineva "aftermarket" tamplarie din PVC pe exterior? Cum a iesit? Dupa cat timp a inceput sa se scorojeasca si sa arate ca dracu'?
 4. Caut 225/55/r18 Vredestein Ultrac Satin am găsit acilea cu 94e. Găsesc în ro la același preț? Michelin primacy 4 xl cu 135. Aici am văzut că-s cam aceleași preturi.
 5. Copii, voi de unde va luati pneuri? Caut sa comand online in Romania (pentru socra-miu) si am descoperit cu surprindere ca preturile sunt cu vreo 20% mai mari decat la mine. Oare e normal, sau nea Gugl ma ia de chiabur si ma indruma doar spre siteuri de escroci?
 6. mr_

  Covid 19

  Pentru virusul asta nu-i nevoie de medicina star trek. Doar igiena și în mare tehnologie de pe vremea lui Dej. USA are mai puține paturi de terapie intensiva per capita decât România. Asta pentu ca e un sistem "eficient" si "optimizat". Optimizarea asta reduce costurile pe timp de "pace" însă când situația o ia razna e nasol. E mai "eficient" sa imporți măști din China cu 1 cent bucata decât din doua trei surse, eventual una locala cu un preț mai mare. Însă iar, eficienta asta e buna in vremurile "normale". Dacă plăteam 15e/luna în plus la asigurarea de sănătate preț pentru integrarea unei forme de rezilienta a sistemului (ca să acoper o anumita redundanta, diversificarea furnizorilor etc) în vremea boomului economic poate nu eram criza de măști, fix când și economia o ia la vale.
 7. mr_

  Covid 19

  Nu sunt defetist, și nici eu nu ma tem de virusul în sine. Vreau doar să spun că ne-am bazat pana acum pe un model economic și social în tensiune, pe care o pala de vânt îl poate da jos. Niciun "agent economic" de pe lumea asta nu-i încurajat de piață sa se pregătească pentru zile negre, crize, etc. O asemena eventuala idee e eliminata de competiție și de piață libera, nimeni nu-și permite să păstreze resurse neutilizate. Dincolo de slogane, durabilitatea vine cu un cost, iar piața e împotriva ei. Dacă noi doi suntem concurenți și tu ești prevăzător și faci reserve, sisteme redundante de aprovizionare și distribuție etc iar eu un disperat care merg veșnic pe datorie, pe piața actuala n-ai nicio șansă să mă concurezi si nici sa găsești prea mulți care sa investească în tine. Mie îmi da de gândit ca luata global omenirea (un sistem aproximativ închis) are 250 trilioane datorie. Cam 300% din gdp... Pentru mine virusul asta e un avertisment.
 8. mr_

  Covid 19

  Eu personal cred ca nebunia asta a scos la lumina o problema mai profunda decât simpla incompetenta a unui guvern sau altul. Cu câteva excepții, nimeni n-a fost pregătit pentru o asemena situație și n-a putut sa gestioneze criza arunci când se putea face cu un minim de efort. Nici englezii, nici americanii, nici nemtii, nici romanii. Problema e una structura după mine, nu una dintre circumstanță. Adică după o decada de prosperitate și "boom economic" la nivel mondial nu ne putem permite sa stam doua luni acasă, și avem de ales între a muri de virus și a muri de foame, în secolul 21?! Dacă muti dintre ça simpli indivizi noi pot supraviețui câteva luni fără venit, mi se pare ciudat ca orice întreaga societate sa nu aibă nicio rezerva.
 9. mr_

  Covid 19

  Nu prea vad ce treaba are UE cu virusul și cu masurile. Nu UE a cerut lockdown, și nici închiderea granițelor, ci dimpotrivă insista sa se păstreze măcar coridoare de transport "umanitar" și mărfurile sa circule. A dat drumul la ajutoare de stat, a elimina restricțiile la datorie... Ce a putut sa facă a cam făcut. În afara de agricultura și de piață interna / concurenta UE nu prea are cine știe ce puteri, răspunderea rămâne în tari. De aia și răspunsul în Europa e pestriț, fiecare tara cu alte masuri. Părerea mea e ca toți improvizează, bol de cristal n-are niciunul, și nici soluții garantate. Mie personal nici măcar nu mi se pare ca în România lucrurile ar fi asa de rele. Când vad ce se întâmplă peste garla de exemplu îmi dau seama ca putea fi mai rău. După părerea mea singurii care au știut sa gestioneze criza au fost coreenii. Toți ceilalți s-au trezit târziu când situația a scăpat de sub control.
 10. Io mănânc din industria chimica
 11. mr_

  Covid 19

  Nu e fake news, între timp a ajuns recomandare oficiala a ministrului. https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/03/14/face-au-coronavirus-le-ministre-de-la-sante-recommande-de-ne-pas-prendre-d-ibuprofene_6033095_3224.html Faptul ca e fake news e fake news Acum fiecare crede ce vrea, pe Olivia Steer sau un ministru european al sănătății, treaba lui.
 12. mr_

  Covid 19

  Eu sunt în carantina din alt motiv. Exces de viteza, pneuri slick, derapat pe iarba uda fix în fata casei -> fractura la suspensie pe stânga. Tăiat, șuruburi, carantina 6 săptămâni, mai am 4.5... Fix în ziua aia cu noroc o colega din echipa noastră a fost diagnosticata cu covid. Dacă pana joi n-am simptome însemna că de la ea n-am luat-o. Însă din motivul asta toată echipa lucrează de acasă pana la noi instrucțiuni. S-a dat oricum ordin în toată cooperativa ca tot ce se poate trebuie făcut de acasă si la birou se vine doar în caz de urgenta. Și etajul meu e interzis chiar dacă cică au dezinfectat. Tipa respectiva a fost izolata acasă și deja pare vindecata. Iar copii au fost aproape asimptomatici. În alta ordine de idei ironia sortii face ca în momentul asta chiar lucrez la genul asta de probleme și intru în contact cu diferiți experți. În Franța au ajuns la concluzia ca în caz de febra sa NU luam ibuprofen, ci dafalgan. Cică toti cei tineri și fără probleme cu simptome suficient de serioase încât sa fie internați luaseră ibuprofen, pare sa fie factor agravant. Eu nu-s expert, spun doar ce-au zis alții, poate ajuta pe cineva...
 13. Am vazut ca pe contractul tipizat de vanzare-cumparare ca la "obiectul contractului" scrie "dobandit la data".... "conform actului". La ce act se refera? Eu n-am un act de vanzare - cumparare cu dealerul, am doar un bon de comanda care e egal cu zero, si certificatul de inmatriculare. La noi cand vinzi o masina dai cumparatorului cheile si un formular eliberat de echivalentul rar-ului, care reprezinta si cererea de inmatriculare, contractul de vanzare-cumparare in sine e optional.
 14. Iuhuu, v-ati scos, TDI rulz! Aer cu vitamine, vorba nemuritorului Porta, pentru tot bucuresteanul, mic si mare...
 15. Al meu are 100k and counting S-a schimbat ceva atunci când faci testul cu scosul busonului?
 

×
×
 • Create New...