Jump to content

Cele 2 Bmw-Uri

Dj_Dark

Recommended Posts

Clar, am inceput deja, azi am avut o repriza de 180, aseara 160, e bun rodajul 🙂

Serios acum, incerc sa nu o calc "blana" dar cateodata trebuie, si daca trebuie incerc sa nu fie sustinut mai mult de cateva secunde, gen 10.

Oricum imi place ca nu e nici o diferenta fata de ce era inainte, trage frumos, constant, fara sincope si tot miroase a motorina 😄

Posibil sa fi rezolvat si o problema pe care o aveam vara pe calduri mari de vre-o 2 ani, cand o chinuiam gen calcat blana sustinut mai mult timp si schimbam treapta, initial tragea tare, dupa avea o scadere de putere de 1 secunda doua, dupa care revenea si nu mai cadea pana nu schimbam urmatoarea treapta. Se vedea cel mai bine la treptele 5-6  pe ceasul de consum instand, initial se ducea blana la 20 litri, dupa scadea pe la 12 litri, si dupa se ducea iar blana.

Stiu, suna mai mult a geometrie variabila la turbo lesinata dar cine stie, vedem la vara 🙂

• Like 1
  • Haha 2
  • 11 months later...

Salut , nasol ce ai patit cu M47-le tau (motorul) si cu E46-le bine inteles . Intersant ca la doar 400 si ceva de mii de kilometri , Kaput . Motorul asta e cunoscut pentru fiabilitatea lui , foarte buna , ca si M57 cel de 2.5 si 3.0 Diesel . O fii ceva defect de fabricatie in el . Zic asta pentru ca E90-ul fratelui meu n-are nici o problema si nici nu a avut la motor , desi e din 2005 si are ceva kilometri atat reali care nu sunt pe bord si ce-i din bord . Undeva tot la vre-o si ceva de mii are si el (E90-ul) , reali . 

On 11/6/2023 at 12:09 AM, vrazvanc said:

Nu cred ca imbatranesti neaparat...

Am lucrat si eu, ca tot omul, la una-alta, pe la cazanele mele. Dar la Phaeton am crezut ca fac infarct la o simpla inlocuire de broasca, care nu se mai incuia. Ma durea in piept si nu mai aveam mult pana sa plang.

La Mazda e lux, fix aceeasi problema = 30 min. La gunoiul asta de GermanyKKT = 7 ore. Da-i dreq de nemti!

Aveau ai mei o vorba (aia batrani): "fir-ar nemtii ai dracu'!" si nu intelegeam... Acum inteleg; DA-I DREQ DE NEMTI!

Bafta cu nemtia!

Sunt si alea Nemtesti masini bune , depinde de model si marca si de intretinerea masini respective . La treaba cu Phaeton , da aia e o masina ultra proiectata sau Over Engineered , de asta e si asa de complicata . Ca si mai toate masinile din categoria ei , adica Exclusive .

• 3 weeks later...