Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Nu stiu sigur, este cumva o premiera ? Discutia de aici se pare ca a luat o alta turnura ...

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Nu este neaparat o premiera. Sunt atatea circumstante agravante acolo... Circumstante care nu au de a face cu greseli de manevrare a covrigului. Si pana acum, atunci cand soferul era beat sau cand fugea de la locul accidentului se dadea pedeapsa cu executare. Mie, ce s-a intamplat la Tancabesti si atitudinea soferului profesionist mi se par mult mai grave.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Haidi bre las-o cu soferul profesionist ca ala nu are carte nici jumate de cat ai tu. Parca nu stii cu ce difera chestionarul de profesionisti de cel de amatori ;)

 

Si scoala aia "de soferi profesionisti" e o mare...

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Soferul profesionist pe langa permis mai are si un atestat de sofer profesionist dobindit in urma unei scolarizari si examen la ARR.La politie nu mai stiu cum este acum dar inainte erau 2 chestionare diferite.Auto cu 26 de intrebari :limita de promovare 22,si mecanica cu 11 intrebari limita de promovare 9. La practica se dadea examen cu 2 masini diferite.Turism si camion cu/fara remorca.

Eu am dat si poligonul cu camionul, cronometrat. Maximul era 5 minute. A, si camionul era un SR-114M. :thumbl:

Edited by DGT

Share this post


Link to post

Incep sa cred cu toata taria ca suntem o tara de idioti, daca suportam asa ceva: Soferul baut, pietonul mort si vinovat

 

În urma verificărilor, s-a stabilit că vina pentru producerea accidentului din data de 14.05.2010, i-a aparţinut victimei, un vârstnic, Gheorghe Frosa, care nu s-ar fi asigurat circulând pe porţiunea de trotuar din dreptul porţii instituţiei.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Haidi bre las-o cu soferul profesionist ca ala nu are carte nici jumate de cat ai tu. Parca nu stii cu ce difera chestionarul de profesionisti de cel de amatori ;)

 

Si scoala aia "de soferi profesionisti" e o mare...

 

zi cu soferii profesionisti cum e?nu e un atac sau altceva doamne fereste,va respect pe toti dar ma uit la unii idioti care nu stiu sa faca o parcare laterala de exemplu.soferul profesionist in schimb mai are in spate cel putin 17 metri masina de manevrat.aici se vede diferenta intre conducatori auto cu cat b numai si soferi profesionisti.cu respect...

Share this post


Link to post

Despre soferii profesionisti avem un baritai topicul si din pacate si printre ei exista destule uscaturi. Daca vrei, discutam acolo, aici se discuta despre accidente.

Share this post


Link to post

un biciclist pe dn1.nici o sansa pentru el!!!

post-26373-030245400 1290367490_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Saracul. E un om corect si muncitor si ar trebui sa ne fie mila.

  • Like 1

Share this post


Link to post

azi dupamasa la interval de cateva minute...

post-26373-004277400 1291927510_thumb.jpg

post-26373-030071500 1291927551_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Mda, a avut bafta oricum, daca mai venea unul care dormea din spatele tirului...

Share this post


Link to post

Brrrr,terifiant.  <img src= S">

Edited by velican_costi

Share this post


Link to post

Azi dimineata pe A1, km 66, sensul Pitesti-Bucuresti, am intrat in depasirea unui TIR, moment in care soferul depasit semnalizeaza stanga! Reduc viteza si am timp sa trec in spatele lui - pe jumatate din banda a doua se odihnea un alt TIR care trecuse prin parapetii care despart sensurile si care nu era semnalizat; nici macar avariile sau faza scurta!!

 

Nu am numarul de imnatriculare (era murdar) al celui care m-a salvat, pot doar sa MULTUMESC!

Edited by cpop

Share this post


Link to post

Cind am vizionat filmuletul postat de RD-Woo mi-am zis "Da Doamne sa nu trec vreodata prin asa ceva ! ". Ei bine, astazi am trecut prin ceva asemanator. Mergeam pe bucata dintre Pod Cotroceni si Pod Grozavesti. Pe banda 3a, putin in fata mea, dormea linistit un taxi, Logan. In timp ce ma apropiam de berbec, sa mai fi fost vreo 20m, deodata derapeaza, face o pirueta de toata frumusetea, se intoarce la ceva mai mult de 180*, luindu-ma la tinta. Evitat prin stinga, cred ca nu au fost mai mult de 5 mm intre rotile MOSului si bordura ... Daca luam bordura ala eram ! Putina sansa combinata cu un comportament excelent al masinii si al anvelopelor de iarna :thumbl:

Share this post


Link to post

Din ciclul imbecili cu gume de vara.

Azi pe barbu vacarescu, inainte de hotel caro, ambele benzi pline si linia de tramvai relativ libera, cu zapada necuratata dar practicabila cu 20-30 la ora si gume ok. Vad din sens contrar o honda acord (sau rover, ca seamana la acea generatie) venind tare si depasind pe linia de tramvai o masina care mergea cu o viteza decenta pentru ce era pe jos. Prinde zapada de pe linii, si ii fuge curul, la care idiotul (ca nu ii pot spune altfel) calca frana si masina incepe sa se rasuceasca cu o tendinta clara de intersectie cu traiectoria mea... Frana de motor urgent, semnal, al de alaturi se prinde si ma lasa sa intru in coloana, dar intre timp honda intalneste lateral un stalp de curent al tramvaiului, si se opreste in el, jumate pe banda pe care eram eu cu cateva secunde mai devreme.

 

Norocul meu ca m-am "dat din drumul lui" din momentul in care am vazut ca ii fuge spatele, anticipand ce va urma :(

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Din ciclul "cum mi-am petrecut 2 ore din viata stand pe DN1", iar un accident in curba aia tampita de la Saftica, 1 mort si 7 raniti. Cred ca-i al 5-lea pe care-l vad acolo, sta-i-ar sarmalele in gat cui a decis sa puna porcariile alea de plastic in loc de parapet de beton.

 

Si nitel offtopic: sa le stea sarmaua in gat si meltenilor care se baga pe acostament, sa depaseasca ei coloana; la un moment dat n-am mai rezistat si i-am blocat punand masina pe diagonala, impreuna c-un coleg cu camionu', dar degeaba; atata timp cat sunt alti fraieri care-i lasa sa se bage la loc in coloana, nu vor renunta la manevra asta. Fata unui mujic la volan de X5 in trening si fes a fost priceless.

IMG_20101221_111824.jpg

Share this post


Link to post

In prima seara in care a nins (joi parca) era sa se urce un jeep pe mine. Trecere de pietoni 2 masini pe banda 3 care opresc regulamentar, eu pe banda 2 lasand-o sa curga pana mai aveam cam o lungime de masina sa ajung aproape in paralel cu ele cand un mare as la volan vine cu viteza tot pe banda 3, nu mai poate opri si se baga peste mine, bafta mea ca am fost pe faza si m-am eschivat repede pe banda 1.

 

Aseara am vazut 2 "close-up" de opriri la mm cu ABS,tot tacamul, la distanta de maxim o ora unul dupa altul, un lexus pe DN la viteza destul de mare si un Vectra B la iesire din pasajul Victoria spre Titulescu. La ambele eu mergeam pe banda 1 si s-au intamplat pe banda 2 la maxim o masina in fata mea.

 

Uff.. incep sa ma simt ca la leapsa :) .

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Am avut parte duminica seara, de aventura, datorata cel mai probabil cauciucurilor vara de pe spate. Anul trecut (aveam cauciucuri de vara fata-spate, m-am intors de doua ori in curbe pe drum de tara, pe zapada tasata, inghetata, la viteza de 40-50 km/ora, intorcerile fiind la 270 grade; spatele incepea rotatia de fiecare data. Eram constient de riscuri si as fi incetinit din timp daca venea vreo masina din fata. De fiecare data am avut norocul sa ma opresc la marginea santului aproximativ perpendicular pe strada.

Sa revenim duminica seara; de data asta eram mai sigur pe mine avand cauciucuri de iarna pe spate. Ma suna un prieten pe la ora 09:00 si ma roaga sa-l ajut cu o filmare, el botezand o fetita dintr-o familie cu o situatie financiara precara; vin repede acasa ca pe la 11:00 trebuia sa plecam, pregatesc aparatele si plecam pe drumuri de tara. la intoarcere, pe la 22:00 ne intoarcem spre casa; se lasase gerul. Apare in fata un iepure; in spate statea prietenul meu cu orga lui performanta si in dreapta mea era o prietena a lui; au botezat impreuna.

Prietenul meu imi zice: "Calca iepurele, sa facem o friptura!" Ma uit in dreapta si prietena lui isi pusese mainile la ochi si se intorsese cu spatele; mi se facu mila si nu am vrut sa-l calc; am fugarit iepurele ala mult timp; l-am extenuat; era tanar. L-a un moment dat mai aparuse unul si aveam 2 iepuri in bataia farurilor. Intr-un tarziu au fugit; dupa o perioada apare un altul mare, imens; prietenul meu iarasi: "Calca-l. calca-!l" Eu nu am vrut nici in ruptul capului. Asta fiind mai cu experienta a plecat relativ repede din bataia farurilor. Ajungem la intrarea intr-un sat; o curba la dreapta ( un unghi de 120 grade)- nu aveam mai mult de 40 la ora si gata iarasi spatele fuge; pasagerii s-au speriat insa nici eu nu eram mai breaz; rotatia a fost de 270 grade; am fost inspirat ca pe ultima parte a rotatiei sa calc brusc frana astfel ca m-am oprit iarasi la marginea santului. De alt an imi voi pune cauciucuri de iarna si pe spate; astea sunt momente in care cauciucurile de iarna pot face diferenta.

  • Like 1

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Am avut parte duminica seara, de aventura, datorata cel mai probabil cauciucurilor vara de pe spate.

 

Aici spui ca aveai cauciucuri de vara pe spate.

 

Sa revenim duminica seara; de data asta eram mai sigur pe mine avand cauciucuri de iarna pe spate.

 

Iar aici te contrazici singur, ca apoi la sfarsit sa spui acelasi lucru ca si la inceput. Pana la urma cum e?

 

P.S.: Nu cred ca ai citit titlul topicului cum trebuie. Mai bine postai la "Vine iarna..".

Share this post


Link to post

Poate te hotarasti sa pui si pe spate pana nu e prea tarziu...de cate ori crezi ca vei mai avea bafta de pana acum.

Share this post


Link to post

Aseara la Arcul de triumf un berbec cu o duba n-a fost hotarat pe care parte sa intre si a intrat pe mijloc. Peste semafoare  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu am mai reusit sa fac rost de un dosarel care o sa se termine 99.99% cu NUP. De data asta nu m-am mai autoaccidentat, am accidentat un pieton femela care traversa aiurea. Pur si simplu, a fost prea brusc pentru mine. Culmea e ca ranirea grava a fost de la cazatura pe asfalt, dar na... Nu cadea daca nu eram eu.

Sper ca aici se termina sirul dosarelor ca nu-mi plac deloc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...