Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

Eh, sa fie intr-un ceas bun! :)

 

PS: Cauta in meniul RCD sensibilitatea. Da-o pe maxim.

Share this post


Link to post

Felicitari Maniacz !

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Si sa te bucuri de ea.

Si sa se invarta roata cat mai mult ca altfel ... e cam scump kilometrul !!!

 

Referitor la motorul de 1.4 16 V - e fain de tot. Are viata :lavolan:

 

Dar parca zicei ca-ti iei cu motor de 1.2 . Sau m-am inselat ?

 

Este intr-adevar o masinuta super.

Tinuta de drum mi se pare si mie excelenta (dupa 1300 km).

 

Ma mir ca ti-au dat 5 usi cu sabii Jedi. Cand am luat-o eu, mai aveau in show room una in 5 usi dar era cu semnalizatoarele inglobate in far (ca si la a mea).

Sabii jedi am mai vazut (la dealer) numai la modelele in 4 usi.

 

Referitor la rovigneta. Mie mi-au spus de la dealer ca la Petrom nu dau pe numere rosii. Din acest motiv mi-au recomandat sa iau de la Mol. Dar am mai scris undeva despre asta.

Sfatul meu este sa incerci totusi sa iti cumperi rovigneta ca nu se stie ...

 

Ultima alimentare am facut-o si eu cu Petrom 99+. Si imi place. Si masinutei pare sa-i placa ;)

Edited by marr

Share this post


Link to post

:thumbl: Multumesc.

eu am vrut 1.2 SE albastru pastel +AC+2 airbagi. era in jur de 7300 Euro.

 

Da' mi-a propus dealerul, la un pret asemanator, o masina din lichiadrea de stoc (stocul din Slovacia ma refer)... e model 2005 cu sabii jedi, da modelul asta s-a mai vandut doar in primele 2-3 luni, dup-aia au facut face-lift-ul.

 

1.4 16V SX full , numa' ca e rosie. Da-mi placeeeeeee...

 

Marr, eu am comandat masina cu mult inaintea ta, dar datorita unor probleme cu o societate de leasing... s-a prelungit atata! Chiar si cand am fost eu, ei aduceau si vindeau numai modele d-aste noi... Am avut eu noroc sa faca lichidarea de stoc aia din Slovacia tocmai atunci, si le dadeau cu discount...

Share this post


Link to post

Si la cat ti-a iesit in final (ma refer la pretul CIP de oferta) ?

Share this post


Link to post

Prima mea optiune (aia de 1.2) era 7550 Euro (cu metalizata inclusa).

Asta pe care am luat-o a fost 7337 Euro.

Am vazut o diferenta intre 3 usi si 5 usi la interior. Tu ai in spate tetiere "mici", d-alea cu profile de L intors, nu?. Eu am tetiere normale, ca in fata.

 

Pentru statistica, si a mea are oglinzile negre.

Share this post


Link to post

Impresie super am si eu , tot ieri am luat-o !

Mie la Rompetrol mi-au dat rovigneta!!!!!!!!

Am numere de ilfov din alea rosii si e cu Jedi si a mea !

Muzica e f misto semnalul mi s-a parut ok !

Eu i-am dat max 110 pe DN 1 Bucuresti ploiesti!

A mea a fost botezata ieri la un pahar de sampania chevylica!

Ayi plec la Sinaia , sa vedem cum o sa se comporte .

O sa revin cu impresii!

Share this post


Link to post

Rovgineta am luat si eu cand aveam numerele rosii de la Posta. Actele mi le-a facut trecand seria masinii, pentru a fi o identificare si dupa ce trec la numerele de inmatriculare definitive.

Share this post


Link to post

 <img src= "> cred ca suntem cam ultimii care-si mai ia Jedi... Mama, da' ma baga in boala semnalizatorele. Imi place cum se vad ( le vad in spatele aluia din fata mea)... Si bordul e superbissim... " Verde martian" (copyright Satori, cel putin asa stiu eu) e beton... Nu m-as mai da jos din ea...

Dupa discutii multe, mi-au dat si mie rovigneta de la Petrom. Acum e rotunda... nu mai e chestia aia patrata care se dadea pe la inceputul anului...

 

Mi-au dat de la dealer un aditiv, care am uitat sa-l bag in rezervor inainte de plin. Acu' ce fac? Consum cat mai mult, apoi il bag si fac plinul, sau il pot baga cand e rezervorul pe la jumatate si ii fac plinul? Parca mi-a zis dealarul sa-l bag jumi-juma... hmmm... eram atat de bucuros ca plec cu "racheta rosie", ca nu mai auzeam nika! :lavolan:

Share this post


Link to post

Si la Iasi din cite imi dau eu seama "Forta" e la noi. :banana:

Eu rovigneta nu mi-am luat-o inca pt. ca am inteles ca nu e obligatorie la numere rosii.

Azi am calculat si primul consum si mi-a iesit 8.2l numai in oras, ca nu am apucat sa plec cu ea in afara. E acceptabil avind in vedere ca e inca in rodaj si am mai facut si niste liniute si depasiri unde sigur a sarit de 10.  <img src= S">

Pina acum a mincat numai OMV 100 dar cred ca o sa o mai tin si la regim de 98 sau 95 in cel mai rau caz. :mrgreen:

O intrebare pt. cei din bucuresti care au trecut de prima revizie :lavolan: , sunt fiabile bucsaria si celelalte ca si Iasul acum e cam plin de gropi sau in reparatii cel putin daca traversezi orasul ca mine.(Tatarasi - Pacurari)

Share this post


Link to post
sunt fiabile bucsaria

Pana acum (~1 an, >9000Km), pare ca da. Dar e cam greu sa-ti dai seama (eu cand mi-am luat-o am crezut ca mi-au dat-o cu bucsele troznite de-a gata; de-acum m-am mai obisnuit, dar tare-s curios cum fac bucsele de Kalos cu adevarat troznite).

Totusi, evita gropile! Nu pare (de fapt, nu e) o masina facuta pentru raliuri off-road.

Share this post


Link to post

Impresie dupa primul drum mai lung , adicatalea Ploiesti , Sinaia , Predeal , Ploiesti !

Excelenta masinuta , cu cateva clase peste Cieloul pe care l-am avut si care era si acela Koreean !

Sistemul audio excelent totul este bine incheiat , portbagajul parca o idee mai mic decat la Cielo.

Viteya maxima 115!

Dupa cum am scris si ieri , tot lotul (cel putin ce am vayuit eu vineri laUMR) era cu Jedi :banana:

A aparut si Kalos negru , era unul expus la UMR si mi s+a parut f misto!

Mai ne auzim! :lavolan:

Share this post


Link to post

body, parca era mai demult o reclama la Honda : "the waiting is over !" . Acum cred ca se potriveste tie si Kalosului tau... :> Sa o stapanesti sanatos. Negre am mai vazut, nu cerd ca e o noutate, dar sunt mai rare, stiu pe cineva care a vrut culoarea asta si nu s-a putut.

 

Observ ca sunteti foarte incantati dupa primele drumuri... Este intr-adevar peste Cielo (ce am avut unii dintre noi inainte) la dinamica si desing atat interior, cat si exterior si silentiozitate, insa nu as spune ca si la stabilitate, asa ca atentie la curbe !

Share this post


Link to post

Am avut inainte Cielo, iar acum am Kalos, asa ca pot sa-mi dau si eu cu parerea. Avand in vedere inaltimea Kalos-ului, credeam si eu ca vor fi probleme de stabilitate, dar experient mi-a demonstrat ca, exceptand cazurile de vant lateral (unde inaltimea masinii isi spune cuvantul), Kalosul sta pe drum mai bine decat Cielo. Parerea mea :thumbl: .

Share this post


Link to post
Am avut inainte Cielo, iar acum am Kalos, asa ca pot sa-mi dau si eu cu parerea. Avand in vedere inaltimea Kalos-ului, credeam si eu ca vor fi probleme de stabilitate, dar experient mi-a demonstrat ca, exceptand cazurile de vant lateral (unde inaltimea masinii isi spune cuvantul), Kalosul sta pe drum mai bine decat Cielo. Parerea mea  :thumbl: .

Exact asta e si parerea mea !

La drum parca se asterne un pic mai bine decat Cielo ( poate unde e mai silentios) dar la vant lateral parca face mai urat !

Bafta

Share this post


Link to post

sal. sunt nou si taicamiu vrea sa-si ia o masina noua. am citit tot de pe forum dar as vrea sa stiu, cat de urat se misca masina la vanturi laterale? se simte puternic sau asa, trecator. ms pt. timpul acordat.

Share this post


Link to post

atat timp cat vantul este constant nu ai probleme. nu am pierdut niciodata controlul sau sa fiu pus in situatii dificile dar nici nu am trecut de 130kmh avand vant lateral.

Share this post


Link to post

Eu am mers cu 160 cu vant lateral si se simtea destul de tare (mai ales ca eram singur in masina si masina goala)..iti dadea o senzatie de nesiguranta . Dar eu zic ca poti sa mergi cu 140-145 chiar (nu 130 cum zice satori) fara sa te deranjeze , numai sa nu fie vreo tornada :)

 

off topic : viteza maxima cu 8v-ul meu 175 pe dn1

Edited by DomnulRobert

Share this post


Link to post

Am mers cu viteze de 120km/h; singura problema este faptul ca trebuie sa mergi mai concentrat, caci se intampla ca, deodata, sa simti masina cum fuge in lateral si atunci trebuie sa o readuci pe traiectorie.

Share this post


Link to post

Nu am dat de vant lateral inca, da' la 125Kph, pe vale Oltului, nu simt mare lucru cand trec pe lang tiruri. Sa vezi ce ma "zgaltaia" cu Dacia!  <img src= S">

 

A.B. Edit: Acest mesaj a fost scurtat si cateva mesaje din jurul lui sterse (mica polemica fara rost legata de daciaclub vs daewooclub).

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Primele impresii cu KALOS, 500 km: Voi face comparatia cu Dacia Solenza pe care am condus-o 21.000 km fara sa ma lase vreodata in drum. In general Kalos este peste Solenza la toate aspectele, exceland mai ales la capitolul spatiu si confort interior. Singurele aspecte la care Kalos sta mai prost sunt urmatoarele:

- cutia de viteze imprecisa si obositoare.

- stabilitate (e normal din moment ce latimea celor doua este identica dar Kalos e mai inalta cu 20 cm).

 

Un alt aspect care m-a dezamagit la Kalos este zgomotul curentilor de aer la viteze peste 110kmh. Desi motorul este destul de silentios la viteze mari, forma inalta a masinii isi spune cuvantul, astfel ca daca vrei confort sonor la drum intins trebuie sa stai la 100kmh. Oare este posibil ca fosnetul sa fie dat de faptul ca nu am oglinzile vopsite? De altfel nici izolarea fonica a masinii nu e stralucita. Acest lucru ma dezamageste profund, intrucat eu merg in general la 120 - 150kmh si nu imi place sa ma dau jos cu capu mare de fosnet sau muzica data la max. ca sa nu mai aud fosnetul.

 

In rest masina merita banii si ma bucur de alegerea facuta.

Share this post


Link to post

ia sa iti iei si tu niste cauciucuri dalea adevarate(nu ce are kalosu standard) si ai sa fii uimit ca in masina va fi mult mai multa liniste. depinde si de asfaltul pe care mergi,uu produce mai mult zgomot...altu mai putin, de exemplu daca ai geamu deschis si mergi pe langa un parapet(de exemplu spre titu...) ai sa vezi ca se aude un vajait...de mama mama

Share this post


Link to post

api ce bre, solenza e "stabila"? io am avut dsn si la viteze mari sarea fundul in sus ca la balamuc... iar ca si confort, iar n-ai nimerit-o... solenza era chiar mai putin confortabila decat dsn... ah, si btw, compari o masina cu alta care costa dublul primei...

Share this post


Link to post

Nu stiu cum s-ar putea compara Kalos cu Solentza. Probabil ca ai tinut mult la masina aceea si ai nostalgie.

Share this post


Link to post

Desigur ca nu se poate compara KALOS cu Solenza. Kalos este la alt pret si de aceea ma steptam sa fie superior la toate aspectele. Raman totusi cele doua aspecte la care este inferior: cutia de viteze si stabilitate. Si credeti-ma stiu ce zic. Sunt un sofer cu experienta si am condus multe masini. Si nu sunt deloc nostalgic. Am comparat cu Solenza pentru ca este o Dacie dar daca e sa facem comparatii cu alte masini straine, situatia sta mai grav.

 

In legatura cu zgomotul viteza, acesta nu este de la cuciucuri. Este clar de la aerodinamica caroseriei. Satori parca descoperise ca e de la oglinzi.

 

Astea ca probleme de conceptie care nu se pot rezolva. Si nu este normal la o masina straina de 12.000 EURO care se vinde de 3 ani in toata lumea.

 

Pe langa cele de mai sus mai sunt si mici defectiuni, dar care se intampla si la alte firme si care cred ca se vor rezolva in service:

- compresor AC care huruie cand e cald afara

- carait la introducere in marsarier (sa nu incepeti sa-mi spuneti ca nu am oprit masina complet sau ca nu am apasat ambreiajul pana la capat)

 

Asa cum v-am spus sunt multumit in general de masina, dar trebuie sa fim corecti si sa postam si minusurile, iar cei care au condus si alte masini straine pot sa gaseasca usor minusuri.

Share this post


Link to post

Marche arrierul este o problema, e adevarat.

Caraie si cand este oprita masina si mi s-a intamplat de vreo 10 ori sa nu vrea sa intre deloc. Metoda aplicata atunci a fost o usoara accelerare pe liber si apoi reincercare - a mers de fiecare data. Nu forta schimbarea, daca ai de ales, si aplica metoda descrisa mai sus, nu o sa ai probleme.

 

Nu stiu ce vajaie la tine, dar poti sa faci si tu testul oglinzilor. Ai grija, nu pe drum aglomerat.

 

Banuiesc ca ai cauciucuri Hankook, dar, ca idee, am condus si eu Solenza si este ca si nu suporta termen de comparatie, chiar daca ar fi la acelasi pret. Da-te cu amandoua in aceiasi zi si o sa te convingi.

 

Sa ai parte de ea.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...