Jump to content

geof

Membru
  • Content Count

    189
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About geof

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 01/18/1971

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Mazda
  • Model
    3
  • An
    2008
  1. In masina se auzea sigur. Din afara nu stiu, ca nu am ascultat.
  2. Vezi ca nu ai scapat de toate grijile. Tipul respectiv inca umbla cu masina si actele TALE. Deci daca face o prostie, pe tine te va cauta politia.
  3. La fostul meu Kalos am avut probleme cu rulmentul de presiune. De depistat s-a depistat chiar de catre mecanicii service-ului (Radacini Bucuresti), cu ocazia unei revizii. Am fost apoi sa ma programez pentru inlocuire, si initial mi s-a spus ca reparatia nu se face pe garantie. Stiind cum am mers cu masina (nu apas ambreiajul decat la schimbare, nu stau cu ambreiajul apasat inutil) si ca masina avea doar in jur de 36000km, am considerat ca uzura nu s-a produs din vina utilizarii si am fost sa vorbesc cu tipul de la garantii care, dupa cateva insistente (nu foarte mari) a acceptat ca reparatia sa se faca pe garantie. Zgomotul care se auzea era un fasait si se auzea numai cu ambreiajul apasat.
  4. Transportul in comun este foarte bine pus la punct; cu metroul ajungi in maxim 20 de minute cam in orice punct de interes din Viena. Nu ti-as recomanda sa mergi cu masina, pentru ca mie mi s-a parut un oras destul de intortocheat; desi aveam GPS, au fost situatii cand nu am reusit sa mai iau dupa indicatiile lui (situatii de viraje consecutive cand nu am avut timp sa ma incadrez bine) asa ca a trebuit sa fac ocoluri. Ideal ar fi sa mergi la un hotel care sa aiba parcare gratuita iar in oras poti foarte bine sa folosesti transportul in comun. Poti sa-ti achizitionezi un "Viena Card" (vreo 17 euro) pentru 72 de ore, care iti da posibilitatea sa folosesti transportul in comun fara sa platesti altceva precum si diverse reduceri pe la obiectivele turistice.
  5. La banca nu stiu daca imi vor da detalii. Eu ma gandeam mai curand sa ma duc la Politie, la Evidenta Persoanelor. Poate totusi este doar o eroare undeva si s-a trecut vreo adresa gresita.
  6. Am primit de la o banca un plic prin care erau comunicate niste informatii unei persoane care este inregistrata la adresa mea - apartament de bloc. Persoana respectiva a luat un credit si i se confirma acceptarea creditului plus alte aspecte. In acest moment mi-am amintit ca pe la sfarsitul anului trecut am primit si o instiintare de la Casa de asigurari de sanatate cu talonul de analize a unei alte persoane cu acelasi nume de familie ca persoana cu creditul. Exista vreo posibilitate legala sa aflu daca aceste persoane figureaza la adresa mea? Mentionez ca sunt proprietarul apartamentului si mi s-ar parea normal sa stiu aceste lucruri. Este posibil ca aceste persoane sa fi fost luate in spatiu de fostul proprietar (dar acest lucru se intampla mult timp in urma) si nu si-au schimbat domiciliul.
  7. Nu prea vad legatura cu apa (daca intr-adevar este rulmentul de presiune). La mine nu a aparut brusc zgomotul.
  8. S-ar putea sa fie rulmentul de presiune. Si eu am avut probleme cu asta. Cu ambreiajul cuplat se auzea o fasaiala. S-a schimbat pe garantie (dar cu oarecare insistenta, pentru ca primul raspuns fusese ca nu se schimba pe garantie).
  9. Nu imi pun problema de Mazda 6 (desi imi place) din urmatoarele motive: - vreau sa dau pe masina 15-16000Euro (ceea ce inseamna varianta TE sau TX pentru Mazda 3), deci e mai putin decat costa o Mazda 6; - nu vreau o masina asa mare; chiar vorbind de Mazda 3, unul din punctele negative (din punctul meu de vedere) este dimensiunea exterioara mai mare decat as fi vrut.
  10. Drive test sper sa fac cat mai curand. Am vorbit de la sfarsitul lui decembrie cu dealerul; a ramas sa merg acum, in ianuarie, dar mai astept sa se mai duca zapada de pe drumuri. Si nu, nu e nevoie sa dau spaga (oricum nu as fi dat). De grabit nu ma grabesc, caci intai trebuie sa se vanda Kalosul. Si intr-adevar, am observat ca nu prea au fost argumente contra (exceptand unele care le stiam deja).
  11. Pai motorul moare in viteza intii (unde are turatie mai mare) si merge bine in a doua? La viteze mici, gen mers in coloana, in viteza a doua poti sa ai o turatie de vreo 1000rpm. Cu viteza 1 poti sa mergi linistit pana pe la 25km/h; singurul inconvenient este ca la mers foarte incet, din cauza franei de motor masina este foarte sensibila la acceleratii (trebuie sa apesi pedala cu o mana de pianist, altfel te cam hatana).
  12. Cred ca Tolin are dreptate. Kalosul meu este unul din exemplele de masini care nu au avut niciodata probleme cu porniri greoaie, tremurat la relanti sau MIL aprins, si atunci nici posesorul ei (adica eu) nu a scris pe topicul asta sau pe celalalt referitor la MIL. Benzina bag in general MOL 95 dar si atunci cand am bagat din alte locuri nu am observat schimbari in comportamentul motorului. Dar ce difera poate fata de altii este ca am mers cu Kalosul preponderent extraurban astfel ca motorul poate functiona in parametri optimi o perioada mare de timp; si nici atunci cand merg in oras nu prea o las sa-i scada turatia (chiar daca asta inseamna sa merg mai mult cu viteza intii).
  13. Din pacate, la multe marci este aceeasi situatie (service-uri nu prea bune, timpi de asteptare mari). Sper ca cele Mazda/Ford sa nu sara calul in raport cu celelalte.
  14. Fiecaruia ii place o anumita pozitie la volan. Mie, de exemplu, imi place sa-mi sprijin piciorul drept in lateral pe consola. Asa ca nu cred ca este cazul sa continuam pe aceasta tema.
 

×
×
  • Create New...