Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

Pai are,eu nu am simtit ca masina se balbaie ,de calcat ambreiajul sigur l-am calcat iar motorul nu s-a oprit.Este adevarat ceea ce spuneti ca rotile s-au blocat dar asta nu inseamna ca de cate ori calc frana brusc si blochez rotile trebuie sa se aprinda si martorul check.

 

PS. din cauza franarii bruste care a dus la miscarea lichidului de frana din vas ( am observat ca are un senzor pe borcan ) se poate a prinde martorul check ? ma gandesc sa nu se fi deplasat lichidul spre inainte si acel senzor sa citeasca ca si cum nu ar fi avut lichid de frana.

 

Salut,

 

Pe langa problemele de motor incercati sa mai bagati ulei si in praguri. Vorbesc serios pt. ca eu am patit-o recent. Spalam masina si am vazut o pata maronie pe pragul dreapta langa aparatoarea pt. noroi. Cand am incercat sa curat mi-a trecut degetul prin tabla!!! Acum am in prag o gaura de toata frumusetea :( ( . Partea si mai rea este ca masina a iesit din garantie acum 2 saptamani!!!

Asa ca mai incercati si asta pe langa turatii motor, relanti etc. Va pot spune cu mana pe inima ca masinile astea nu au fost date cu ulei tectil decat pe interiorul usilor iar in rest...au fost date decat pe hartie!

Asa ca...

Numai bine

 

Eu am topit vaselina si am amestecat cu ulei si am bagat in usi si in praguri,am dat chiar si pe sub masina.

Edited by bishnitzarul

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfat. Am 2 litri de ulei de ulei ars, ramas de la vechea dacie si mai convins sa-l torn in praguri.

 

Circulam in spatele unui Peugeot 107, cu 100 km/ora si mi-a aruncat in parbriz o piatra care mi-a lasat o ciobitura frumusica. Inca putin si mi-l fisura. Apoi la fel mi-a sarit o piatra de la un camion, viteza fiind de 50 km/ora, ciobitura a fost mica. As recomanda sa pastrati o distanta suficient de mare fata de autovehiculele din fata voastra, asa incat, un eventual ricoseu al vreunei pietre sa nu produca pagube insemnate.

Edited by robertinoo

Share this post


Link to post
Multumesc pentru sfat. Am 2 litri de ulei de ulei ars, ramas de la vechea dacie si mai convins sa-l torn in praguri.

Uleiul ars e moarte curata pentru tabla!

Share this post


Link to post

Mai bine pui acid, efectul este mai rapid.

Share this post


Link to post
Ai plecat pe o cale gresita, lasa aprinderea in pace, daca era un defect undeva, nu-ti pleca vreodata. Mergi la un "mecanic" care stie sisteme de injectie si care stie sa citeasca manualul de service de la Matiz. Motorul iti porneste daca ai pedala de acceleratie apasata putin ? Cauta in jurul clapetei (TPS, IAC).

 

 

Asa o sa fac !!!! O sa las aprinderea in pace. Nemernici si astia care mi-au spus ca e delcoul de vina !!! L-am schimbat cu totul, 4 milioane jumate .. si merge brici acuma. Mda, clar ca nu e de la aprindere. O fi portbagajul. :P :) )

Share this post


Link to post

In locul tau, cunoscand cum e facut "tot delco-ul", n-as fi asa bucuros ca mi-au luat 450 lei pentru a face sa-mi plece motorul tot timpul.

Share this post


Link to post
Mai bine pui acid, efectul este mai rapid.
Atunci ce spuneti daca pun in praguri ulei de o vascozitate ridicata, eventual un 20W40? S-au poate are cineva o parere ce tip de ulei nu ataca tabla.

Share this post


Link to post

Orice ulei nears, preferabil de transformator. Intr-o vreme se injecta parafina lichida.

Share this post


Link to post

Salut

 

Daca dai fetele de la usi jos ai sa vezi pe interiorul lor o substanta galbena unsuroasa. E vorba de asa numitul ulei tectil, ceva intre ulei si vasilina la consistenta. Se incalzeste sau dilueaza, se foloseste pt. fete de usi, praguri, lonjeroane, capote, etc. si ulterior se intareste si capata o consistenta ca de parafina. E folosit si in indrustie la protejarea pieselor impotriva coroziunii.

Poti sa incerci cu asa ceva ca e mai bine decat cu ulei. Eu am crezut ca in fabrica mai fac protectia asta dar se pare ca nu o mai fac de mult decat pe usi. Atentie cand si unde tii masina cand il torni ca ai 8 gauri in praguri pe unde curge jos. De preferinta sa ai masina pe o panta cu botul in jos (pe o panta mai accentuata).

 

Numai bine

Share this post


Link to post

Salut, am si eu un matiz luat in dec. 2007 si de pe la 2000 km a inceput sa scoata un zgomot ciudat. Mie mi se pare ca se aude in bord. E un zgomot ca de curea care nu calca bine. Cineva spunea a ar putea fi nu stiu ce cablu de la vitezometru. Voi ce credeti? Multam.

Share this post


Link to post

Mie la 500 km kilometrajul imi arata 15-20 km/ora cand sunt oprit si cand merg cam cu 20km/ora mai mult. Am fost astazi la Daewoo si m-au planificat ptr luni. I-am mai intrebat si de codul de la radiocd si mi-au spus ca astea care vin cu fata detasabila (LG) n-au cod de securitate... Vad eu luni, ca o sa-i pun sa desfaca o borna de la baterie.  <img src= ">

Edited by Mircea
Citare inutila a mesajului anterior

Share this post


Link to post

La 170.000 de km sa stricat un pivot,si m-am chinuit o multime pana a iesit bratul ca sa pot pune altul!Asa ca daca aveti cum mai dati din cand in cand cu wd-40 pe acolo sa nu patiti la fel...

Share this post


Link to post

Dragi posesori de Matiz si colegi de forum,

 

Dupa aproape 2 ani de inactivitate pe forum si aceeasi perioada de utilizator de Matiz, imi permit sa scriu cateva impresii mai mult sau mai putin detaliate.

 

Date:

Masina luata noua in 2006...iunie.

Pret 7200 (ca am avut bani de vopsea in pusculita)

SE power

Utilizator - eu

21.000 km

 

Probleme: in ordine cronologica(atat cat se poate) si solutiile gasite.

 

1) - la 4 persoane in masina imi atingea toba de bara stabilizatoare (cred ca asta era bara de care atingea) - rezolvat in service

2) - usa de la sofer nu s-a inchis din prima niciodata - dupa multe rugaminti si chin, rezolvat in service

3) - mi-a cazut claxonul - l-am pus eu la loc...

4) - mi s-a ars siguranta de la bricheta - am schimbat-o eu(am 1.90 m si 93 de kg...sa ma fi vazut pe sub bord...)

5) - mi s-a ars becul stanga-fata (doar faza scurta) - (schimbat eu... cu toate ca iti trebuiesc maini minuscule)

6) - carait intr-a 2-a - la prima vizita in service, reglat ambreiaj...la a 2-a vizita in service, reglat ambreiaj, la a 3-a vizita in service, reglat ambreiaj...

7) - trepidatii serioase la motor - rezolvat in service (schimbat senzor acceleratie)

8) - trancanit roti fata -rezolvat in service - schimbat flanse (parca) amortizor

9) - iesit furtun stergatoare fata de vreo 5 ori - solutie - am strans frutunul cu un colier din plastic - acu' nu mai sare

10) - zgomot la pornirea ventilatorului pentru incalzire - rezolvat in service

11) - dupa schimbarea placutelor de frana (la revizie) scartait frane...cam o luna..apoi s-a oprit

12) - o trepidatie ciudata a volanului (stanga - dreapta) - rezolvat la service-ul de roti de la Vitan

 

Asta s-a intamplat intr-o perioada de 1 an juma'. Tin sa precizez ca sunt un om foarte intelegator si ca nu am presat pe nimeni in service si, poate din cauza asta, am fost trimis la seminte de cateva ori.

 

In urma cu o luna m-am dus din nou cu ea...trancanit roti 4x4, directie ciudata, imi bate pedala de frana in picior (si nu am ABS).

Am specificat ca o pot tine cat vor in service, numai sa se rezolve...concluzia domnilor de la service...e ca noua.

 

REZULTATUL - NERVI

 

Acum o saptamana am revenit la service cu aceleasi probleme, dar le-am spus de data asta, pe un ton calm, dar vizibil fortat, ca nu o iau pana cand nu se rezolva.

 

REZULTATUL

- schimbat in aceeasi zi amortizoare fata, schimbat bascula(sau bascule)

- si sunt programat pe data de 6, pentru schimbarea celor de pe spate si a casetei de directie, precum si pentru rezolvarea problemei cu cutia de viteze (va dura 2 zile) - vin domnii de la Craiova sa ma evalueze...

 

Concluzie...norocul vine la mine, dar mai tarziu...

 

 

 

 

 

Acu, ca sa fiu sincer...reparatiile pentru masina asta nu m-au costat in aproape 2 ani...mai mult de 1200 RON. Eu zic ca este multumitor. In schimb, nu voi avea nicio parere de rau cand o voi vinde. Nu mai vreau emotii in curbe...Nu mai vreau frane ineficiente cand masina e plina...Nu mai vreau emotii in rampa si in curbe...Vreau sa incapa ceva..orice...mai mare decat o sacosa in portbagaj.

Share this post


Link to post

Da omule, dupa 2004 daewoo si-au batut joc, la cele de dinainte nu erau asa probleme. Are taica-miu un matiz din 2004, printre ultimele euro 2, nu a avut nici cea mai mica problema, i-am suflat eu filtrul de aer acum vreo 3 saptamani si l-am trimis sa-l schimbe, nici nu a deschis vreodata acolo. Ah.. a schimbat un stergator. :) La fel la cielo din 2003 l-am vandut dupa 3 ani jumate de alergatura fara nici o problema sau bataie la roti sau consum de ulei.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Al meu e euro II, din decembrie 2004, cred ca printre ultimele ultimele euro II, si e ok. Mult mai ok fata de cele euro III sau IV pe care le-am vazut. Cand l-am luat (la mana a 3-a :D ) toata lumea de pe forum mi-a spus ce noroc am avut ca am prins un euroII. Acuma am inteles si eu de ce.

Share this post


Link to post

Revin cu alte probleme - nu grave dar enervante. Saptamana trecuta am ridicat masina cu un elevator pentru a schimba uleiul si filtrele si cu ocazia asta m-am uitat pe sub ea impreuna cu cativa prieteni care au vazut multe masini la viata lor.

 

Ei bine, dupa 3 ani si jumatate masina este ca noua... cu exceptia evacuarii. Fratilor, tobele arata perfect (au vopseaua pe ele, nu au nici macar un punct de coroziune) insa tevile sunt varza. Nu ca sunt ruginite, asta n-ar fi nimc... sunt corodate de parca cineva ar fi turnat acid pe ele. Pur si simplu rugina de pe tevi se exfoliaza cu mana ramanand o suprafata care arata ca scoarta de copac. Toti cei care erau de fata au spus ca n-au mai vazut pana acum tobe atat de bune si tevi atat de mancate. Am ajuns la concluzia ca este vorba despre un miracol al colaborarii coreeano-oltenesti.

 

Acum altele:

 

- jumatate din suruburile cu care se prinde bara de caroserie erau slabite. (doua dintre ele erau lipsa, le-am pierdut pe drum). Am aflat ca asa e la Matiz, inainte sa ridic capota cei din service faceau pronosticuri in cate suruburi se mai tine bara. Cele de la aparatorile de noroi erau cam slabite, dar nu cazusera din cauza noroiului de pe ele. Idiot sistem de prindere... una e sa se desfaca usor la nevoie si alta e ca suruburile sa se desfaca de capul lor. In fine. De acum le voi verifica saptamanal.

 

- vasul de lichid pentru spalat parbrizul este fisurat. Acum inteleg si eu de ce iarna trecuta puneam cate 2 litri de lichid pe saptamana. Cica asta ar fi tot din ciclul "asa face toate".

 

- i-am schimbat bujiile si cu ocazia asta m-am uitat prin capacul distribuitorului. Frumos, curat si uscat... dar am descoperit o fisura in dreptul plotului de la cilindrul 2, fisura aproape invizibila din exterior dar evidenta privind din interior. Am mai descoperit cu surprindere ca marele producator Mando (cum dreaq s-au apucat toti prostii sa faca componente de aprindere) foloseste un sistem foarte destept de distributie a tensiunii catre fise - carbune fix in capac si lamela elastica pe lulea. Cu cat naiba ar fi costat mai mult sa puna un arc in spate le carbunelui si sa renunte la lamela aia penibila? Sau poate carbunele meu e mai smecher si la alte matizuri este mobil...

 

- valva PCV pare sa functioneze corect, dar in acceleratii se aude un soi de fluierat/suierat/fasait. Poate asa fac toate, nu am cu ce sa compar. (masina nu da in nas la frana de motor in nicio treapta de viteza, nu tremura la ralanti, accelereaza foarte bine, probata cu gura valva pare sa etanseze corespunzator). Ma rog, poate suieratul ala in acceleratie este normal.

 

- furtunul dintre valva PCV si galeria de admisie are mici fisuri longitudinale in dreptul bombeului de pe stutul galeriei. Nu inteleg de ce furtunele de pe Matiz sunt atat de proaste, mai ales ca la prima vedere arata perfect -adica sunt elastice si nu par sa prezinte urme de imbatranire.

 

 

Una peste alta nu pot sa ma supar prea tare pentru ca luna asta voi reusi pentru prima data un consum urban sub 8 la suta, insa ma cam enerveaza faptul ca de fiecare data cand ridic capota gasesc cate ceva care nu e in regula. Nici n-as mai ridica-o cat timp masina functioneaza, dar trebuie sa completez destul de des lichidul de parbriz din cauza afurisitului de vas care e fisurat. :wallbanger:

Share this post


Link to post

Carbunele nu este fix pe o directie, el se afla pe un arc care-i asigura contactul ferm cu rotorul. Scoate-l din locas si vei vedea cum ar trebui sa functioneze.

 

Valva PCV n-ar trebui sa scoata un sunet.

 

Cauciucul furtunelor este prost si nu rezista mai mult de 4 ani fara sa crape. Pretul lor este mic, schimba-le, altfel vei avea pierderi de vaccum.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

La mine carbunele este blocat... ca am incercat sa il scot sau macar sa il misc pentru ca era primul carbune blocat in capac pe care l-am vazut. Ba chiar i-am pus si niste wd40 ca sa il conving sa se miste. Degeaba. Acum macar am motiv sa schimb capacul pentru ca fisura aia anemica nu ma convinsese.

 

Asta e. Alt capac, alte furtune, alta valva (desi nu am localizat suieratul ala, parca se aude de peste tot). Of, masina asta ma toaca marunt... schimb lunar la ea putin cate putin #-o

Share this post


Link to post

Pentru ca am citit atatea lucruri rele despre aceasta masinutza, mai ales despre modelele fabricate mai de curand, o sa va fac o lista cu ce s-a stricat la Matizul meu de cand il am. Mai intai sa va spun istoricul ei: fabricata in 2000 in Coreea, euro 2, nu stiu unde sa o incadrez (E, SE, ... - habar nu am)(are stergator la luneta, are temporizator la stergatoare, are imobilizator electronic, nu are AC) cumparata anul trecut in iulie 2007 cu 69000 km, nu am cartea de service, dealerul SH nu o avea (??), al 3-lea proprietar. Acum are 85000 km, merg cu ea zilnic la serviciu si inapoi, a suportat un drum pana in Romania si inapoi (2800km), unul la Munchen (1500km), unul la Cracovia (750km) plus mici plimbari de weekend. De cand am luat-o daca a stat 2 zile consecutiv cred ca e mult. Am carat cu ea: sifonier, masina de spalat, frigider. :)

Probleme in tot acest timp:

-ars butonul de dezaburire luneta.

-rupt burduf planetara roata stanga.

-stricat fisa bujie din mijloc.

 

Ce i-am facut de cand o am:

-Schimbat ulei + filtru de doua ori. (BP 5W30 si Esso 5W40)

-Schimbat curea alternator.

-Schimbat curea distributie.

-Schimbat antigel.

-Schimbat baterie.

-Schimbat filtru aer.

Ce urmeaza sa schimb (planuiesc un drum in Romania)

-celalalt burduf planetara de la roata din dreapta.

-cablu ambreiaj.

-filtru benzina.

 

Cam atat.

Edited by Belbody

Share this post


Link to post

Matizul meu are aprox. 2000 de km.Nu am probleme majore ci mai mult unele sacaitoare.De catva timp ,cand motorul este turat(aproape de schimbarea treptei de viteza)vibreaza foarte nasol pedala de ambreiaj(parca s-ar atinge de ceva cablul)si zornaie foarte suparator.Daca o ridic putin in sus cu piciorul nu mai face dar daca ii dau drumul din nou aceeasi problema.Pot sa rezolv eu problema sau trebuie sa ma duc la hotii aia de la service?

Alta problema ar mai fi ca de cand am luat masina, pe drum drept, daca iau mainile de pe volan tinde sa traga usor dreapta.La revizia de 1000 de km le-am spus si au zis ca au facut ei presiunea la roti si au schimbat cauciucurile intre ele,dar face la fel.

Si ultima,se poate face ceva la torpedoul ala nenorocit sa nu mai faca zgomot la fiecare denivelare?Scuze de ce. v-am plictisit,astept raspuns pls. :osanale:

Edited by florin_rontu

Share this post


Link to post

INTREBARE Magica:

se pot schimba SIMERINGURILE LA SUPAPE la Matiz fara sa dai jos chiuloasa?

pe sus? scoti doar arcul ..

sau cade supapa inauntru ...!?!

Share this post


Link to post

Raspuns Magic: nu se poate sa schimbi garniturile supapelor fara sa desfaci chiulasa. Nu pentru ca ar cadea supapele inauntru (la urma urmelor daca te chinuiesti invarti arborele cotit pana cand pistonul e sus), ci pentru ca nu ai cum sa presezi arcul pentru scoaterea sigurantelor. Chiar daca ai reusi sa scoti sigurantele, nu vad cum le-ai pune la loc fara presa si cu supapele sprijinite pe piston - adica coborate cativa mm.

Share this post


Link to post

Si la mine simt cand iau mainile de pe volan, ca trage un pic dreapta, dar banuiesc ca e din cauza strazii care e mai ridicata pe centru; sau depinde si de cum e distribuita greutatea in interior. Pentru torpedou: inveleste ce ai pe acolo in carpe. Daca e sa-mi dau cu parerea, incearca sa gresezi cablul de ambreiaj unde e prins de pedala, cu wd40 sau vaselina.

Share this post


Link to post

Problema e ca eu nu am nimic in torpedou,nimic nimic.ai idee daca se poate face ceva la inchizatoarea aia sau orice altceva?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...