Jump to content

alecu_

Membru
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by alecu_

  1. Prima data puteai sa cauti pe google pentru ca iti gaseai raspunsul... de, lenea e mare. Sa nu zici ca sunt rau... hai sa-ti raspund: - motorul tau A15SMS are aprindere electronica, fiind un motor foarte bun care se regaseste si pe Lanos - daca nu ai GPL, de ce vrei tu in mod special bujii pt GPL ?! mare Ti-e gradina... NGK BPR6ES si gata, in lista pusa de tine era 14 Ron una. Le schimbi la timp si aia e. In concluzie nu faci o alegere buna... iar un sfat, vino cu picioarele pe pamant !
  2. Am mai vazut ceva similar cand cineva pentru a-si proteja masina de rugina s-a apucat sa dea pe sub ea cu vaselina si ulei. Lucrul asta nu e rau, dar omul a dat si pe canalul prin care trece evacurea. 2 saptamani a fost omul claxonat, blituit... oprit... ca ii ia foc masina. Era foarte interesant modul de propagare al fumului cand era in mers, arata ca un avion ce fusase mitraliat si se afla in plin picaj. Trecand peste acest aspect, explicatia lui SMV este foarte logica.
  3. Cureti colbutori si tot ce e pe acolo cu motorina si apoi pornesti motorul 5-7 minute si scurgi uleiul ?
  4. Mai omule, ai un stil de a povesti de creează dependentă... ghici cum am ajuns aici?! Desigur, citind despre concediul lui peste prăjit ) . Ai văzut că iniţial nici băieţii nu stiau cum să reacţioneze... la fel cum a fost cu maşina, ai văzut o şi ţi-a rămas pe scoarţă intiparita. Bine că te-ai lăsat convins să-i deschizi un jurnal Jazz-ului, că doar se cerea.
  5. Am citit cu placere randurile de mai sus si am ramas surprins de amploarea dezvoltarii turismului atat de aproape de noi. Desi pana acum nu am vazut Serbia si Muntenegru ca pe niste destinatii turistice... m-ai facut sa-mi schimb parerea si am convingerea ca nu sunt singurul. Nu pot decat sa te felicit si sa sper ca urmatoarea escapada pe care o vei face la volanul Cielo se va regasi tot aici in topicul dedicat calatoriilor.
  6. http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/38426-catalizator-matiz/?do=findComment&comment=551858 Asta e o idee pentru a scapa de cea de-a doua sonda lambda. Ai mai experimentat ceva legat de folosirea in locul sondei 1 a unei sonde cu incalzire ?
  7. De obicei cand ceva incepe sa faca figuri, este pe duca. Ar putea fi si alte cauze... doar ca eu nu le vad. Cine stie ce nu i-o fi placut... de a dat eroarea asta.
  8. @Stefan005 Din ce an e masina ? @Tetea Foarte pertinenta explicatia.
  9. Eu as zice ca e releul compresorului. @Tetea, Care sa fie motivul unui astfel de comportament ? A mea a mers in ultimul timp cu AC-ul pornit 4-5 ore si nu a prezentat comportamentul mai sus amintit. Deci, ceva ar trebui sa duca la asta... de ce face gheata in vaporizator ?
  10. Sau sonda de ulei s-a plictisit cu viata.
  11. Din ultimele 4 as alege. INA face niste role foarte reusite, Continental ContiTech face curele reusite (la fel si Dayco si Gates). Pe oricare l-ai alege in 60.000 de km nu vei avea probleme cu ele. Era de preferat ca si pompa sa fie altceva decat GM. Daca ai gasit kit de distributie complet... mergi pe INA. Iti recomand sa schimbi si curelele de transmisie, au preturi modice.
  12. Si cum se comporta cu ele ? Eu am fise Packard pe ea si pana acum se comportasera foarte bine in combinatie cu bujiile Bosch in schimb cand am trecut pe NGK a devenit mult mai agila, urca mai usor in turatii, motorul merge mai rotund. O schimbare in bine foarte sesizabila. Adaug si eu aici: - Kit rulmenti spate / Febi ----------------- 35 RON ( deci 70 ron spate, stanga - dreapta ) - kit arc si opritor pentru saboti / GM --- 6 RON (necesar 4 seturi pt spate, stanga - dreapta ) - Set saboti stanga - dreapta / GM ----- 80 RON - Lichid frana 0.5 L DOT 4 / Motul ---- 30 RON
  13. Sa-l stapanesti sanatos! Cu fiabilitatea cum a stat in acesti 17.000 de km? Ce ai vrea sa-i mai faci ? Nu e lenes 1.4 75 Cp ?
  14. alecu_

    Spiridusul

    Cochet brotacul ! Eu iti urez sa postezi cat mai rar pe aici, adica doar la revizii. La ce consum scoate motorasul asta pentru un oras e best buy.
  15. Din fabrica am vazut ca exista montat genul acesta de burete dar de culoare neagra si ceva mai subtire pe toate elementele de imbinare ale bordului. Cu timpul datorita slabirii strangerii suruburilor si al tasarii initiale a acelui burete acesta nu mai indeplineste functia de atenuare a zgomotului de imbinare. Ce mi se pare interesant este ca la modelele Nexia facute pentru vest nu exista aceasta problema comuna pentru modelele facute in Romania. Alte standarde de calitate. Alta problema este cea data de uzura bolturilor de la usile fata si se manifesta la plecarea de pe loc si la franari bruste... ca un zgomot care se aude dinspre portiera si senzatia ca aceasta se misca in intregime. Ce planuri mai ai pentru ea ?
  16. Chiar nu se compara... doar nu mi-am schimbat parerea intre timp (al meu e din prima serie de exe, 2000). Dar sa fim corecti (m-ati vajait de mi-au sarit capacele... si chiar am ramas stupefiat de precizia directiei, stabiitatea masinii pe curbe (cu Dj_Dark a fost pe baza de pampers) si desigur franele... ), toate astea au fost multumita modificarilor... a mea era si aproape e, stock. Comparatia facuta s-a referit doar la Cielo stock si Cielo modificat si Espero, nu si la alte modele.
  17. 320 ron / 6 luni la Euroins. Florinelll, tu ai 43 de ani... in grupa ta de varsta si cu bonus malus corespunzator categoriei in care te incadrezi... e si normal. Acum am vazut ce numar de inmatriculare ai... o fi si asta un motiv ))
  18. Off topic... @augustinionut Pentru ca imi place mai mult Matizul infoliat cu folie de aluminiu ... garantat 100% impotriva atacurilor psihotronice. E topicul lui Petrica, hai sa-l lasam pe el sa vedem ce zice... daca vrei sa vezi ce-mi iau eu, asteapta sa-mi deschid topic... poti sa incepi de acum.
  19. @KumKum, Eu nu prea cred... daca tu crezi asta, banuiesc ca ai si argumente. @Petrica_CBD Dupa ce mergi cu o masina, cum am zis... "de generatie mai noua" si urici iarasi la bordul Cielo simti imediat diferenta. Asta nu poti nega. Probabil la fel ca atunci dupa ce ai urcat din Dacie ori Olcit in Cielo... se simte. Eu la asta ma refer. Cheltuielile de exploatare ale unei masini la mana a doua care pana in acel moment a fost exploatata corect sunt minime. Dar acum cand toti isi iau masini din Germania, Austria & Co ... cu 100.000 de km si ele au 7-8 ani (iar exemplele sunt multiple) si de fapt numarul lor de km este de 2-3 ori mai mare... normal ca incepe sa cada cate ceva... ori daca a fost intretinuta cu dosul iar tot acolo se ajunge. Iti inteleg teama de a da o masina in care ai investit mult si pe care stii ca te poti baza pe una care doar arata frumos fara a sti cum si in ce fel a fost exploatata. Majoritatea problemelor se rezolva cu un CASCO facut la o firma serioasa... costa dar nu iti mai bati capul asa mult pentru lipsa de bun simt a altora. Daca esti chitit sa o tii, conservo cat mai bine si peste nu stiu cati ani o poti inregistra ca auto istoric... conditia e sa nu aiba modificari. Parerea mea si pur doar parerea mea... a unui strain... cu acei banii plus o diferenta treceai la un Nubira II care este net superior Cielo si ramaneai fidel marcii.
  20. Povestea a fost asa: Am incarcat instalatia apoi am constatat ca nu porneste compresorul. S-a verificat compresorul ca e viu, daca nu mergea nu era din cauza lor, ei isi facusera treaba... instalatia fiind ok inainte. Compresorul era viu. S-au uitat la senzor... si atat...si aia a fost. Acasa am luat multimetrul si am verificat cablurile, senzorul nu primea tensiune. Am observat o mufa ce statea solo. Am verificato pentru continuitate... fericire maxima aia era dar la ce se conecta. Facut brainstorming si am reperat o mufa ce se ascundea... am constat ca se potrivesc conectori... si aleluia... Aerus Conditionatus vajaia si creierii. @Dj_Dark, Cred ca de la intalnirea aceea m-ati virusat si pe mine ca de un an doar Cielo vad )) ...
  21. Mai Petrica... o lauzi prea mult. Cielo e o masina depasita din toate punctele de vedere. A devenit noua Dacia 1300... toata lumea o are, toata lumea stie sa o repare... diferenta e ca nu mai merge reparata cu sarma si e de n ori mai confortabila. Adevarat, intretinuta corect (a se retine "corect" ) e aur la casa omului. Daca se depaseste acest stadiu... si adaugati partea aia cu pasiunea ... ea va fi in continuare "corecta" cu cel ce investeste insa va ataca serios buzunarul si il va duce la costuri de exploatare asemanatoare cu intretinerea/reparatiile unei masini de generatie noua... asta daca esti tipicar precum velican. Si stiu ca si tu ai microbul. Sunt multe de discutat pe tema asta, nu doar in cazul tau ci la general. Se merita sa bagi atatia bani intr-un Cielo sau sa faci pasul la ceva mai nou, superior ? Evolutia e evolutie si sta in natura omului. Ca om aspiri la ceva mai bun. Si eu m-am atasat de dry cookerul meu... nu sunt vre-un pasionat fervent al modelului dar fiind lucrul meu incerc sa-l tin in cea mai buna forma si sunt convins ca daca ai avea un alt model ai face acelasi lucru. Cand am vazut-o eu avea nevoie de vopsire, ce-i faci ? te lasa pasiunea sa dai 1000 de euro pt o vospsire corecta?... in conditiile in care cu 1000 E poti lua un cielo iar cu 200-300 E il pui pe picioare serios.
  22. Exe-ul meu nu e de nou la mine... dar, stiu ce s-a umblat la el pt ca fost cal de curse pt tot neamul. Cand a ajuns la mine pompa de apa dadea semne ca e pe duca (ma lasa fara lichid in vasul de antigel, ditamai dunga pe interiorul capotei... )... nu fusase schimbata pana la aproximativ150.000 km cand i-am curmat eu suferinta. Pana atunci, doar distributia schimbata si atat... adica doar cureaua de distributie. Pana si rolele erau cele originale. Eu zic ca e bine, in schimb 380.000 e high score.
 

×
×
  • Create New...