Jump to content
 

Search the Community

Showing results for tags 'fum'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • FORUM DAEWOO
    • DAEWOO - Tico și Matiz
    • DAEWOO - Cielo, Nubira, Espero, Leganza
  • FORUM CHEVROLET
    • CHEVROLET - Kalos, Aveo, Lacetti, Evanda, Epica, Captiva, Cruze, Spark
    • CHEVROLET - Aveo, Kalos, Lacetti
    • CHEVROLET - Cruze, Epica, Evanda
    • CHEVROLET - Spark, Captiva, Orlando
  • Toate modelele
    • Diverse
    • Legislație și asigurări
    • Mașina mea
    • Utile
    • Bursa
  • Parteneri media
    • Știri de la magazinul de piese Chevrolet
    • Auto.ro
    • 0-100.ro
  • Alte discuții
    • Cafenea
    • Călătorii
    • Sporturi cu motor
    • Despre forum
    • English corner

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Din


Auto


Model


An


Nr. Inmatr.

Found 2 results

  1. Salutare, sunt nou pe aici și am o problemă, sper pe această cale să mă puteți ajuta! Am un Chevrolet Cruze din 2011, 2.0 vcdi 163 cp automat. Am achiziționat-o prin 2016 cu 95000 km din Germania. Nu am avut nicio problemă cu ea până acum 3 luni la140 000km. Am fost în vacanță în RO și mă întorceam înapoi, am urcat un deal pe autostradă cu vreo 90km/h și dintr-o dată mi s-au aprins avarie motor și încă un martor, fum alb pe dedesupt și un țăcănit la motor. Am pus frână și motorul s-a oprit. Am ieșit din mașină până când s-a oprit fumul( relativ repede) și apoi am încercat să o pornesc... motorul învârtea și cam atât. Am dus-o cu platforma la un service pentru Kia și Chevrolet în Germania(Berlin). După o săptămână m-au sunat și mi-au spus că este o piesă electrică stricată și trebuie schimbată... (regulator de presiune) sau ceva de genul... ok, să o schimbe am spus. După ce au schimbat-o, mașina tot nu pornea. Au verificat injectoarele și mi-au spus că sunt toate patru "kaputt" (varză)... în fine ,nu mai auzisem așa ceva ca la o mașină să cadă toate 4 injectoarele. Le-am spus OK, schimbați-le. Cost până acum 1600€. Le-au schimbat, mi-au zis că mașina a pornit, au făcut o tură cu ea aprox. 20 de minute, au adus-o înapoi la service, au oprit motorul și când au încercat să o repornească , nu a mai vrut!!! Acum mi-au spus că ar fi vorba de software, că trebuie actualizat, ca să recunoască injectoarele că în rest, pe tester nu le dă nici o eroare. Nu știu ce să mai cred, mă duc cu zăhărelul de pe o zi pe alta că nu găsesc softul necesar , bla, bla că ei încearcă din răsputeri să o repare și au trecut deja 3 luni de când mașina se află la ei. Precizez că este la reprezentanța Kia și Chevrolet din Berlin. A mai pățit cineva așa? Are cineva vreo idee care ar putea fi cauza? Sau vreo recomandare? Mulțumesc anticipat și numai bine!
  2. Buna ziua, Am un Cielo din '95, 122.000 km la bord, cu garnitura de chiuloasa schimbata in urma cu 6 luni. De atunci, scoate abur sau fum foarte abundent, cand cobor o panta. Fenomenul se intampla doar daca masina e in viteza, si, repet, numai la coborare. Masina se comporta normal, accelereaza normal, nu tremura, nu se aud sunete ciudate, nu creste temperatura motorului, nici la coborare, nici in rest. De asemenea, observ in oglinda ca aburul nu pare sa vina doar de pe teava de esapament, ci de sub masina, de pe toata latimea ei. Are cineva vreo idee ce ar putea fi? Multumesc
 

×
×
  • Create New...