Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Optimism? Daewoo Auto Romania incotro?

Recommended Posts

scuze ovi, asa gasisem, un pontiac lemans din 93, in paranteza scria lanos, nu am stiut ca se fabrica dinainte

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Modelul acela de pontiac lemans produs de daewoo s-a fabricat intre 1988-1989.Productia de cielo a inceput in 1994 si s-a incheiat in 1996 in korea.Iar masina de trecere intre ele a fost daewoo racer.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

si toate se trag dintr-un singur tatic--Opel Kadett

Share this post


Link to post
"Stiti sub ce nume s-a vandut Cielo in America de Nord? Va zic eu, Pontiac LeMans. Asa ca nu e nimic nou."

 

Minunat! Bine ca am aflat ca Daewoo Corea detine de fapt marca Pontiac.

Si taticul de fapt e GM. Care a produs pt. Europa la uzinele Opel modelul Kadet, pt. USA acelasi model sub marca Pontiac Le Mans, iar apoi la Daewoo Korea modelul Racer, importat pe la sfarsitul lui '93 si in Romania primele loturi in scutire de taxe conform intelegerii cu statul roman. La vremea aia un Racer nou costa undeva pe la 6000 USD. Mai apar in aceeasi perioada doua modele de top al marcii Daewoo, unul Prince, parca si inca unul care-mi scapa acum. Ambele limuzine detinute si in prezent de D.A.R.

Share this post


Link to post

Fara suparare, CEVA E WRONG in ceea ce fac baietii de la GM in marketing!Sa inchizi fabrici si sa concediezi 25.000 de oameni nu arata ca au marketing bun in nici-un caz!!....Caci cam asta e treba marketingului sa faca produsul sa fie dorit de public..Ceea ce se pare ca nu prea le-a rezultat..Parerea mea e ca Spark e sub Matiz-ul clasic cel putin dpdv al design-ului si tot parerea mea e vanzarile acestuia nu vor fi chiar extraordinare...Dar asta e parerea mea de profan!!!  <img src= ">

 

Iar Kalos alone can\t make it !!!

Edited by Satori

Share this post


Link to post

Bre zeitate ce esti!

Pai tocmai tu care sa nu te gandesti la boom si recesiune...?

In afara de industriile producatoare de armament si plantatiile de droguri, mai stii vreo industrie care nu e dependenta de tendintele pietii?

Share this post


Link to post

Ce mai conteaza designul cand este imbatabila ca pret? Prin tarile cu ape calde se sta la coada pentru Sparkutza sau Chevrolet Matiz.

Kalos HAS made it. E timpul sa o stearga usor.

 

Daca dai afara 25000 americani si europeni si angajezi 50000 coreeni si chinezi... Dar oricum, chestia asta nu tine de marketing.

Share this post


Link to post

GM era bine infipt pe piata de SUVuri ... care acum in SUA se numesc Suddenly Useless Vehicle din cauza de > 2.5us$/galon.

 

So, asta va spune ceva?

 

Oricum se pare ca americanilor din 30 in 30 de ani trebuie sa vina cineva sa le explice ca masinile consuma, ca benzina costa si ca rezervele se termina.

Altfel acum cel mai mare producator de masini era tot Crysler ca inainte de prima criza a petrolului.

 

Cum au si ei obiceiul de a avea o fabrica in SUA pt un singur model, daca modelul n-are succes muncitori si-o fura. Ca asa e in tenis.

 

Si iata cum din preturile mari la benzina castiga Toyota care n-a fost prinsa deloc pe picior gresit: si benzinarele lor sunt recunoscute pt consum mic, basca au si avantajul de a avea produs Hybrid pe piata... pe care apropo il lanseaza la anul si in RSR.

 

Hehehe!

Share this post


Link to post

Sa-l lanseze. E scump in draci si arata mai rau decat Logan.

Cine are bani sa isi cumpere asa ceva sigur va opta pentru ceva mai atragator. Doar nu dai 40kE pe o masina sa rada taranul de tine pentru cum arata in timp ce asculta manea "Desteapta-te Romane"!!? ...si sa ii explici de poluare e tot una cu a ii explica de polutie. E de la fabrici.

Share this post


Link to post

mi se pare mie sau am auzit acum cateva zile ca statul rroman o sa cumpere actiunile pe care Daewoo Coreea le are la Craiova ? parca se vorbea de 60 milioane de euro ?

Share this post


Link to post

Saptamana asta se semneaza contractul de preluare...

 

Wall-street.ro

 

Statul roman se afla la doi pasi de relansarea fabricii de automobile de la Craiova. Primul pas va fi facut saptamana aceasta, prin semnarea contractului prin care Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va plati 60 de milioane de euro pentru pachetul de actiuni detinut de partea sud-coreeana la capitalul societatii Daewoo Automobile România (DWAR). Al doilea pas va fi facut la scurt timp dupa aceea, prin vanzarea intregului pachet unuia dintre investitorii interesati: Renault, General Motors sau Ford .

 

Dupa negocieri incomode cu reprezentantii firmei lichidatoare, la sfarsitul acestei saptamani va fi semnat, la Bucuresti, documentul prin care toate actiunile detinute de coreeni la DWAR vor fi transferate statului roman. Initial, partile convenisera ca toate datoriile Daewoo sa se transforme in actiuni, iar statul roman sa preia apoi actiunile rezultate in urma acestui proces. Procedurile erau insa cronofage, in conditiile in care ambele parti erau presate: lichidatorul coreean sa aduca la masa credala ceea ce se obtine din ultimele „ramasite“ ale DWMC, iar statul roman sa poata scapa de povara Daewoo mai repede, pe cat posibil inainte de a expira extensia de timp acordata de General Motors (GM) pentru licenta care expira în luna octombrie. In ultima vreme s-a vehiculat ideea simplificarii procedurilor, prin vanzarea actiu-nilor detinute acum de DWMC statului roman si semnarea unor documente prin care actionarul coreean renunta la orice pretentie viitoare asupra societatii.

GM vrea, dar se mai gåndeste

 

Daca tranzactia prin care toate actiunile trec in proprietatea statului roman este data ca un succes sigur de oficialii romani, vanzarea ulterioara a DWAR catre un investitor interesat va fi facuta sub presiunea timpului. Uzina de la Craiova mai poate produce sub marca Daewoo pâna la începutul lunii ianuarie, dupa ce General Motors a prelungit acordul de licenta. Grupul american s-a aratat interesat sa preia producatorul român, însa contactele nu s-au concretizat. In cursul discutiilor, reprezentantii GM si-au exprimat intentia de a prelua DWAR, fiind interesati sa produca mai departe piese de schimb pentru automobilele proprii, dand de inteles ca, in caz contrar, de luna viitoare ar putea chiar sa nu mai livreze subansamble. Oficialii romani i-au invitat la negocierile ce vor urma cu toti investitorii interesati, explicåndu-le ca actiunile vor fi vandute companiei care va face cea mai buna oferta.

 

Renault, intre Craiova si o locatie bulgareasca

 

Pe de alta parte, Renault a vizitat societatea craioveana si a lasat sa se inteleaga faptul ca ar fi interesata sa produca acolo automobile Logan, dupa unele surse, sau Nissan, dupa altele. Potrivit cotidianului sofiot „24 Ceasa“, citat de Reuters, François Fourmont, directorul general al Renault, Nissan si Dacia, a declarat ca Renault are in plan construirea in Bulgaria a unei uzine pentru producerea componentelor de automobile, care sa aprovizioneze uzinele de asamblare din Romania si Turcia. Daca tranzactia cu OPSPI esueaza, este posibil ca producatorul francez de autoturisme sa se „aseze“ in tara vecina.

Share this post


Link to post

Renault, citesti?

Fii atent: fabrica de la Craiova sucks big time. Oltenii de vor fura si nu vor munci deloc. Echipamentele sunt proaste si vor face masini prea bune si nu vor mai avea oamenii de ce sa le arunce si sa cumpere altele. Si nu, nu le poti programa sa puna ambalaje de Joe in portiera pentru antifonare. Deci du-te in Bulgaria!

Share this post


Link to post

:osanale: Renault... du-te sa-i bucuri si pe bulgari cu un frigider... Ei, fiind mari zarzavagii, au nevoie mai mult decat romanii :) )

Noi, romanii o sa ne multumim si cu Gm... chiar daca produsul final va fi mai scump decat al Renault-ului.

P.S. Am eu impresia sau la Craiova din toate timpurile s-au facut masini mai bune decat la Mioveni??? (ma refer la performante dinamice, la design, calitatea materialelor..)

Share this post


Link to post

Nu e asa bine sa se duca la bulgari, ca daca GM-ul o scalda si nu finalizeaza nimic, iar Ford se retrage, iar Renault pleaca peste Dunare, ne trezim ca se inchide fabrica si cu 60 de milioane date de statul roman, adica banii nostrii in fond.

 

Ce ziceti, e un scenariu posibil (si groaznic de pesimist) ?

Share this post


Link to post

stai calm ca 60 milioane nu-s o avere la nivelul unei tari

cel putin teoretic trebuie organizata o licitatie corecta

avand invedere ca nu mai suntem in 90 si ceva, sper ca se va monitoriza si de ue,

sper sa nu fie o parere naiva :)

Share this post


Link to post
...avand invedere ca nu mai suntem in 90 si ceva...

ai dreptate suntem undeva la nivelul anilor 60 ...nu vedeti ca romanii se chinuie sa faca o racheta pentru "Xprize"...poate vor sa ajunga si pe luna... ca americanii

 

PS

Ma intreb care va fi "vietnamul" nostru...stiind ca acum trecem prin razboiul korean...

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post

vietnam-ul l-am avut (si-l vom mai avea) la Campulung, iar Irak-ul si Cambodgia la Brasov (camionu' si tractoru')  <img src= (">

Share this post


Link to post

da...nu m-am gandit atat de aproape...uluitoare asemanarea...cu toate ca eu la Campulung as descrie situatia prin carnaj si nu prin razboi simplu...acelas lucru si pentru Brasov

Share this post


Link to post

Ma intreb daca G.M. nu va prelua DAR ce se va intampla cu piesele de schimb pentru masinile Daewoo?

Share this post


Link to post

si acum sunt firme ce nu au nici o treaba cu DWAR care importa liese de schimb direct din Coreea... asa ca nu vad care e problema...

Share this post


Link to post
si acum sunt firme ce nu au nici o treaba cu DWAR care importa liese de schimb direct din Coreea... asa ca nu vad care e problema...

 

Dar ce o sa se intample cu garantia?  <img src= S">

Share this post


Link to post

ce treaba are garantia cu licienta...? astia privatii ce crezi ca o sa faca? popeci,redexim si care mai sunt..

Share this post


Link to post

Oare ce se intampla la Craiova?!Sunt foarte mirat,pentru ca astazi m-a sunat o voce feminina de la DWAR ,si mi-a spus ca face un sondaj de opinie printre utilizatorii de Daewoo,si ar dori sa-mi puna cateva intrebari : Sunteti multumit de autoturism? Ce probleme tehnice ati avut cu autoturismul?Cum se comporta personalul din service,v-au rezolvat problemele?Ce dotari si echipamente considerati ca ii lipsesc masinii si ar trebui sa existe pe masinile care se vor produce in viitor? Cel mai mult m-a uimit ultima intrebare,avand in vedere situatia DWAR,dar si ideea sondajului in acest moment critic,de ce nu au asteptat noul investitor pentru a face sondajul?A mai fost cineva contactat pentru acest sondaj? :-?

Share this post


Link to post

Colegul meu de birou, care si-a luat un Cielo STD cu GPL la sfarsitul lui aprilie (cu o saptamana inaintea mea), a primit un astfel de telefon cam la 2 luni dupa ce si-a luat masina. El si-a cumparat-o pe PFA ... eu mi-am cumparat-o ca persoana fizica. Pe mine insa nu m-a sunat nimeni pana acum :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...