Jump to content

Recommended Posts

Vezi pe sectiunea de tutoriale daca gasesti ceva care sa te ajute.

On 1/29/2007 at 7:55 PM, Mircea said:

Nu asa se verifica. Scoate furtunul din poza din galerie si sufla pe el pentru a verifica daca este infundat in capacul culbutori. Apoi repeta operatia pentru a verifica daca este infundat orificiul din galerie.

Cum anume se desfunda, mai exact? La mine pare sa fie infundat in capacul culbutorilor - nu reusesc sa suflu prin furtun in directia respectiva, ci doar inspre galeria de admisie. Am introdus o sarma cam rigida, dar nu intra decat ~17 mm, drept, dupa care parca loveste ceva solid. Ar trebui ceva flexibil, in caz ca e vorba de un cot de 90°? Sau o sarma mai subtire? Apropo, am deconectat si furtunul din partea opusa, care se conecteaza la conducta de ventilare carter, ca sa fie un circuit deschis, dar tot pare infundat. Am incercat si sa trag aer, cum cred ca ar trebui de fapt sa se comporte un sistem PCV cu valva (da, stiu, se zice ca Nubira1 nu are...), dar tot infundat e. Interesant ca exista mici urme de ulei pe interiorul furtunului, pe partea cu capacul culbutorilor, deci ceva tot trece pe acolo.

@ovi_jer, @Mircea, pareri?

PS: Scuze de postarea dupa ani-lumina, dar poate mai e cineva pe receptie.

Edited by mihai_

21 hours ago, mihai_ said:

Am introdus o sarma cam rigida, dar nu intra decat ~17 mm, drept, dupa care parca loveste ceva solid. [...] Sau o sarma mai subtire?

Am reusit, cu un ac. Orificiul are diametru mai mic decat cel al ștuțului, si cu sarma dădeam în "buza" din interior.