Jump to content

Recommended Posts

a ajuns termometru un pic pe minus - nu s-a descuit masina dimineata din telecomanda..

(m-am uitat in threadu' cu iarna, da' nu avea nimeni cu nubira probleme de gen. deja ma bucuram)

a fost de scurta durata

Am patit-o si eu  <img src= ("> dar se descuie cu cheia. Eu am patit-o a doua zi dupa ce spalasem masina...

Tocmai m-am intors de la Rm Valcea unde Ovi_jer a pus scannerul un pic pe Nubirik ( mii de multumiri inca o data Ovi :osanale: )

Concluzia: Am masina TARE :) ) Probleme mici cu injectoarele (timpi de injectie mari la rece) din cauza mersului pe GPL si o tensiune cam mare pe TPS (0,66 in loc de 0,5) si nu se putea regla, deci e de la ei...

In alta ordine de idei, peisaj superb pe Dealul Negru, 106 CP care se simt la greu cand urci cu 70-80 in treapta a 4 (bine a mai fost nevoie sa schimb de vreo 3-4 ori in 3 sau 2, dar masina nu simte ca urca).

Ovi_jer I fall in love of your car :D superb sound-ul motorului cu esapamentul Borla, misto tinuta de drum, aranjeaza-i si manerele la usi si zgarieturile alea doua ca e pacat de ea

Dealu_Negru.jpg

Dealu_Negru2.jpg

Share this post


Link to post

Mircea, pai Dealul Negru e parca facut pentru masina asta, in zonele in care poti aceelera poti merge la deal pana la 100 km/h in treapta a 4-a si urca impresionant (acolo e zona de turatie de cuplu maxim). Totul e sa ai si aderenta buna pe vremea asta...

 

Sunt surprins ca nu vi se deschid usile, pentru mine a fost o surpriza si o mare placere cand am trecut de la Cielo la Nubira si am vazut ca toata iarna am putut deschide usile lejer, ca nici sigurantele nu au ramas blocate, la Cielo aveam pe an ce trecea tot mai mari probleme, la un moment dat am inlocuit toti butucii de la usi, ca nici cheile nu mai intrau...

Share this post


Link to post

daca nu deschide din prima, a doua din telecomanda, nu fortati, treceti la cheie, ca se arde motorasul din usa, nu e scump, dar e de umblat ..

Share this post


Link to post

La mine faza cu usile s-a petrecut dupa ce spalasem masina si am uitat sa le zic alora sa usuce cu aer broastele. Nu se descuia din telecomanda, cu cheia a mers.

Pe Dealul Negru asa urcam si eu, doar in 2 ace de par am retrogradat in a II-a si am urcat la un moment dat in spatele unui camion si n-aveam ce-i face...am urcat cu a III-a

Share this post


Link to post

Astazi am fost la service pt o vibratie pe care o resimteam la frana. Era de la bucsile de bascula care sunt cica prea moi si prea elastice pt "soselele" noastre. Mi le-au schimbat pe garantie, oricum erau 12 lei bucata si acum nu mai am probleme. Voi ati mai patzit asa ceva? Din cate am inteles asta e problema la Nubira II. Seful de service, care are tot Nubira, zicea ca le-a schimbat de vreo 10 ori in 4 ani. nu de alta dar nu am gasit pe aici relatari despre treaba asta.

Oricum, pt orice eventualitate, simptomele sunt: usoara vibratie la frana, mai ales cu masina incarcata si mici devieri la directie la drum intins si la viteza mare.

Edited by silviustel

Share this post


Link to post

Vibratii la franare am avut eu dar la mine au fost usor ovalizate discurile si s-a remediat prin rectificarea discurilor de frana.

Share this post


Link to post

Nubira II la -23 -24 de grade celsius.

 

Cobor imbracat cu tot sifonierul pe mine ca dupa 2 zile de stat in casa trebuie sa-mi rezolv problemele. Descui masina, hmmm un semn bun, s-a descuiat. Urc in masina si dau sa o scot din viteza, observ ca nu a destula forta cu o mana, asa ca pun si mana stanga si o scot din viteze (uleiul din cutie era probabil mai gros decat vaselina). Apas ambreiajul si observ ca si asta merge iurea, cand iei piciorul de pe ambreiaj el vie in reluare dupa tine, mai ramane vreo secunda apasat. Bag cheia in contact, dau la cheie, face un haaarrr haar de baterie terminata si porneste. Porneste cu un cor de zgomote ciudate, scartaieli (probabil curerile sunt tabla si aluneca), dupa 10 sec sunetele dispar. O las 3 min sa se destepeneasca si dau sa cobor din masina...Ma confrunt cu o noua pb...Cand iau piciorul de pe ambreiaj masina pleaca :-W . Mai stau 1 min si o conving sa nu plece nicaieri.

 

Dau zapada jos si dau sa plec. Dupa ce bag in tr I (cam greu) observ ca servodirectia e si ea teapana si se misca greu. Ma pun in miscare, ies dintre blocuri, o tin in 3000-3500 de ture ca sa se incalzeasca odata. Mers 4 km, masina tot bocna, abia incepea sa dea caldura.

 

Masina in timpul deplasarii scotea nishte zgomote de spuneai ca mai are putin si pierde supensia fata (probabil s-a format gheata pe undeva :-? ).

 

Dupa inca 5 km cu caldura la max si ventilatia la 3-4 s-a incazit in masina (pastrand masina la peste 2500-3000 ca sa nu se raceasca motorul).Cum s-a incalzit motorul masin si-a revenit la normal, nu mai scartaia iar toate mergeau perfect.

 

PS: Concluzie pt o masina este un chin pornirea la -24 de grade :( .

 

PPS: Astia cu dieselurile car nu si-au pus aditivi in motorina, erau la bara in drum spre servis.

Share this post


Link to post

Nubira II la -18 C

Se descuie, surpriza ! din telecomanda :D

Se invarte cheia o data. Da sa o ia si moare!

Se invarte cheia a doua oara. Din nou death... Incepe corul de injuraturi la adresa cui a uitat aseara s-o treaca pe benzina inainte de a ajunge acasa... adica eu...

Se invarte cheia a treia oara, porneste, urca la 2000 rpm, sta 5 secunde coboara la 1200 si ramane acolo frumos la relanti... BUUUN... cu un chirait de curele care dureaza circa 30 de secunde.

Se elibereaza ambreiajul si animalul o ia din loc... hait, am uitat-o in viteza... verific nu, bun, turez cu varful, calc cu calcaiul frana si eliberez ambreiajul. Nu de alta, dar o lua inainte spre soseaua pe care treceau masini :D

Dupa 3-4 minute de asteptat (deh sotia), bag in viteza si plec. Virez la dreapta si se aude un horcait... opresc ma dau jos si ma uit pe toata suspensia apa inghetata care crapase si se scutura...

Dupa circa 3 km incepe sa bage caldura bine si o trec pe gaz, merge teava.

Concluzia... ce bun era un garaj!

Share this post


Link to post

Si la mine se misca putin inainte cand eliberez abreiajul dupa pornire.

A mea inca n-a pupat sub -5 grade. Sunt curios cum se comporta... Oricum, la -5 deja am avut probleme cu deschiderea la usa soferului, toate celelalte neavand probleme. Tare mi-e teama ca la -20 nu mai am pe unde sa intru in ea... La mine se descuie din telecomanda, insa clapeta de la maner mergea in gol. Am intrat pe usa din dreapta, si n-am reusit sa o deschid pe cea din stanga nici dinauntru. Aceeasi poveste, clapeda mergea in gol...

 

Oricum, povestile voastre ma fac nostalgic dupa Moskwich-ul meu si iernile romanesti... Ala la -20 pornea la sfert, chiar si daca nu era miscat timp de o saptamana, cu conditia sa-i stii "algoritmul de pornire". Baga in boale vecinii cu masini serioase. Unul cu un megane classic DTI ma intreba in fiecare iarna daca nu-l vand. Vara facea misto de mine si iarna imi oferea de 5 ori pretul pietii pe el (adica vreo 10 milioane :D )

Share this post


Link to post

:o fftopic: Moskvitch 1500 - 1980 an de fabricatie 120 k de km. La -20 dadeam 2 pedale, trageam socul asteptam 5 secunde cheie si motor... Dupa care veneau vecinii din parcare "vecine, nu ma tragi si pe mine, ca nu vrea a dracu s-o ia!" :) ) Si 2141 pe care l-am avut dupa la fel pornea, indiferent de temperatura n-avea nici un gret, mureau aia cu dacii prin parcare si chiar din astea mai rasarite...

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Al meu, 1500 din '80.

Pornea asemanator.. doar ca-i serveam 3 sprituri :D In plus, daca nu era pornita de mult (mai mult de doua zile) amorsam manual pompa de benzina ca sa nu chinui bateria pana ajunge benzina din rezervor in carburator, pentru ca returul nu o prea tinea si se dezamorsa.

Unul din secrete era sa nu ating acceleratia pana cand motorul nu pornea, alfel ventilam cilindrii si pierdeam benzina bagata de sprit... Dupa ce pornea bagam usor socul pana cand motorul se tura si incepea sa se invarta rotund. Cu socul la maxim se invartea cam patrat, probabil avea clapeta de acceleratie prea inchisa.

 

 

Onctopic

La nubira, exista vre-o metoda profilactica pentru a impiedica usile sa inghete?

Share this post


Link to post

Exista spray silicon pentru chedere. Eu nu l-am folosit pentru ca u am avut nevoie :) . Daca nu, glicerina data pe chedere.

 

PS: VAd ca am starnit un adevarat curent cu postul meu :) ) .

Share this post


Link to post

Din fericire a mea sta in garaj,dar...cum am iesit la -16 a inceput treptat sa intepeneasca,in special suspensia fata.

Problema pe care o am este ca acul de la temperatura a inceput sa cada.Are niste oscilatii ca atunci cand nu ai termostat.Se incalzeste pana la jumatate dupa care incepe sa scada,iar creste,iar scade. Alteori scade doar o singura data dupa care se stabileste la jumatate.

Termostatul este nou l-am schimbat cand am luat masina pt ca cel vechi se blocase pe inchis si fierbea motorul.Asta pare ca se blochaza pe deschis(oricum e mai bine !).Ati avut parte de problema asta?

Share this post


Link to post

Pornit masina din telecomanda din casa - pornit la prima cheie :P

 

Probleme datorate frigului:

- deschiderea usii soferului - mai greu

- intrat in viteza mai greu la inceput

- suspensia mai rigida (ce ingheata aici, arcurile, amortizoarele (pe ulei) ? - asa o fi si la cele cu gaz ? )

Edited by dinoc

Share this post


Link to post
Problema pe care o am este ca acul de la temperatura a inceput sa cada.Are niste oscilatii ca atunci cand nu ai termostat.Se incalzeste pana la jumatate dupa care incepe sa scada,iar creste,iar scade. Alteori scade doar o singura data dupa care se stabileste la jumatate.

Termostatul este nou l-am schimbat cand am luat masina pt ca cel vechi se blocase pe inchis si fierbea motorul.Asta pare ca se blochaza pe deschis(oricum e mai bine !).Ati avut parte de problema asta?

Exact cu acelasi gen de problema m-am confruntat si eu.De noua, acul termometrului avea oscilatii cam de jumatate de gradatie..mai acentuate la drum intins.Asta vara in schimb,problema aproape ca disparuse.Cum au scazut temperaturile..again...+ca aveam impresia ca se incalzeste foarte greu.Banuind ca e termostatul, ma prezint la service mai ales ca masina e in garantie.Tipii "meseriasi" imi asculta "pasul" si fara alte verificari imi schimba termostatul.Rezultatul?Acum face mai rau,caldura asa si asa,acul termometrului abia se ridica la prima gradatie.

Share this post


Link to post

LA nubira mea de vreo 5kkm m-am obisnuit cu acul tampit de temperatura. Indica numai cand vrea el si nu am timp sa ma duc sa-l schimb in service. Concret dimineata nu indica, dar opresc motorul dupa vreo 5 km, pornesc din nou si atunci se ridica instant.

Share this post


Link to post
Si la mine se misca putin inainte cand eliberez abreiajul dupa pornire.

 

Erw, newb question, da' de ce se misca masina (banuiesc ca masina e scoasa din viteze, altfel nu pricep eliberarea lui)?

Share this post


Link to post

Pentru ca uleiul (mai ales cand e gros) joaca un fel de rol de vascocuplaj intre rotile dintate.

Share this post


Link to post

E drept ca io am (inca) berlina, da' sa mor daca mi-a plecat vreodata masina (de regula oricum nu las frana de mana, ca cine stie :D ) scoasa din viteza.

 

Sarna de explicatie si sorry de offtopic :)

Share this post


Link to post

incearca tu fara frana de mana trasa si sa vezi cum pleaca :D

Share this post


Link to post

Ei, nu-ti imagina ca pleaca cu fum din pneuri si se infinge in primul perete :) SE misca asa, cativa cm

Nici mie nu mi s-a intamplat decat la nubira, la rablele anterioare n-am observat.

Share this post


Link to post

la orice masina Immortal, uleiul gros angreneaza rotile dintate din cutie chiar si pe la 0 grade (cred ca nu ai condus foarte mult, daca nu ai obzervat asta :) )

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Oh, dar chiar nu mi'am imaginat ca pleaca cu fum de pneuri (am zis io ca-s newb, dar nu ATAT de newb).

 

@Mircea: iti dai seama ca am sa incerc cu proxima ocazie (exceptand zilele urmatoare, in care ma multumesc daca porneste "standard" :D )

 

[edit]

@Tommy: doar vreo 15k km (sunt mititel), insa nu cred ca asta'i cauza faptului ca n'am remarcat o astfel de deplasare a masinii, ci faptul ca 1) de cele mai multe ori (90% cazuri) masina are frana de mana trasa si nu o cobor decat inainte sa plec iar in restul din cazuri probabil n-am fost pe faza :lavolan:

Multam fain de explicatii :)

[/edit]

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Apropos, incearca - mai ales la Dacie- sa nu mai tragi frana de mana pe frigurile astea! Daca ai ceva apa pe cabluri o sa ai o surpriza tare neplacuta...

Share this post


Link to post

Immortal, nu prea se recomanda folosirea franei de mana la berlina pe frigul asta, risti sa-ti ramana blocata (iti spun din experienta a 2 dacii berline :) )

 

nah, ca a scris mircea inaintea mea, eram in editare si nu am vazut, scuze de "dedublare "

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...