Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Cruze - Impresii, Pareri

Recommended Posts

ESP nu se poate dezactiva... doar controlul tractiunii se poate dezactiva... dar nu am incercat

Share this post


Link to post

Eh, asta nu stiam, am presupus ca se poate ca la multe alte masini, oricum, tampenia cu remorca e din categoria "mi-a zis doi vecini"

Share this post


Link to post

Despre remorca nu stiu exact cum este, dar am citit in mai multe review-uri ca stabilitatea masinii e data de ESP, si ca suspensia e cam varza.

Da, ESP se poate dezactiva: La apasarea butonului timp de 2 secunde se dezactiveaza TC, iar la apasarea lui ~ 7 secunde se dezactiveaza ESP-ul.

 

Butonul mi se pare extrem de imbecil plasat, bine macar ca are indicatori in bord.

 

 

Share this post


Link to post

Eh, asta nu stiam, am presupus ca se poate ca la multe alte masini, oricum, tampenia cu remorca e din categoria "mi-a zis doi vecini"

 

Am citit chestia asta pe vreo 2 forumuri si era si intr-un review la testdrive pe ceva site auto.

 

Astept in continuare posesorii sa confirme sau sa infirme astfel de senzatii tari.

Share this post


Link to post

Aseara am dat si eu o tura cu Cruze-ul tatalui meu, dieselul de 125 cai.

Comparatia pe care o fac este intre Cruze si masina proprie Fiat Punto turbo diesel, motor 1.9, 90 cai.

Si sincer Cruz-ul mi se pare o masina rezonabila. Accelereaza ok, urca panta fara probleme, se comporta bine la viteza. Sper doar sa fie si fiabila. In rest, atat cat am mers cu ea mi se pare o masina ok ( lucru pe care o sa-l confirm sau infirm dupa un drum intr-adevar lung )

Singurul lucru care imi displace este volanul. Dar cred ca e chestie de obisnuinta.

Masina nu e WOW, dar pentru WOW cred ca trebuie sa platesti mult mai mult.

Cu stima.

Share this post


Link to post

Cf manualului, urmatoarele chestii ar trebui sa fie disponibile. Confirma cineva?

 

1. Rabararea electrica a oglinzilor

 

Am facut rost de Chevy EPC si se pare ca sunt 2 versiuni diferite de oglinzi (cu rabatare electrica, si fara rabatare electrica).

Ca fapt divers, am gasit pretul pe un site din .ru - 70E cele simple, 140E cele cu rabatare electrica (pret/buc).

Share this post


Link to post

Evenimentul zilei online citire:

 

Euro NCAP: cinci stele pentru 10 din 12 modele testate       

 

 

  

Numai Chevrolet Spark – patru stele - şi, mai ales, Toyota Urban Cruiser – trei stele – au ratat punctajul maxim la ultima sesiune de teste care evaluează gradul de siguranţă oferit de automobile pasagerilor, dar şi pietonilor.

 

 

Majoritatea automobilelor evaluate cu prilejul celei mai recente sesiuni de teste Euro NCAP – ale căror rezultate au fost comunicate astăzi – au primit punctaj maxim pentru siguranţa oferită pasagerilor.

 

În ordine alfabetică, BMW X1, Chevrolet Cruze, Citroen DS3, Infiniti FX, Mazda3, Mercedes-Benz Clasa E, Mercedes-Benz GLK, Opel Astra, Peugeot 5008 şi Volkswagen Scirocco au fost cotate cu cinci stele (din cinci posibile) de evaluatorul independent Euro NCAP.

 

Modelul de segment A Chevrolet Spark a primit doar patru stele, în timp ce crossover-ul compact Toyota Urban Cruiser a fost cotat cu numai trei, atât cât au şi modelele lowcost Dacia Sandero şi Dacia Logan.

 

Aprecierea negativă primită de Urban Cruiser este cu atât mai neaşteptată, cu cât modelul de nici trei metri lungime Toyota IQ a reuşit să primească, anterior, cinci stele.

 

 

Lista modelelor evaluate şi calificativul obţinut de fiecare

 

 

BMW X1 – *****

Chevrolet Cruze ******

Chevrolet Spark – *****

Citroen DS – ******

Infiniti FX – ******

Mazda 3 – ******

Mercedes-Benz Clasa E – ******

Mercedes-Benz GLK – ******

Opel Astra – ******

Peugeot 5008 – ******

Toyota Urban Cruiser – ***

Volkswagen Scirocco – ******

Share this post


Link to post

Na, sa vezi acum tragedie pe capul celor care faceau misto de nota mica obtinuta de Aveo 71000000.gif

Share this post


Link to post

Azi am luat si eu tractorasul - 2.0D LT, alba. drunk.gif

 

Pe scurt:

- E barca. Nu pare foarte stabila in curbe, se lasa destul de mult. Nu as zice ca sta cu mult mai bine decat Cielo.

- Motorul se aude destul de tare la relanti. Deh, tractoras.

- Cutia de viteze mi se pare cel putin ciudat etajata (dar nu am condus alt diesel pana acum): Ajung in tr. 1 la 4000 rpm, schimb 2, turatia scade sub 2000 rpm; la 50km/h am 2000 si un pic de ture in a 2-a. Asta inseamna ca, in mod normal, nu am ce sa caut cu a 3-a in oras.

- Motorul e acolo, si se simte, fata de cel de la test-drive (1.6) care mi s-a parut mai mult de forma (la o masina generatie 2010 care nu e printre cele mai ieftine). Se infige foarte bine.

- Cauciucurile sunt de vara, nu all-season. Asta inseamna ca o sa merg mai mult cu Cielo cand vine frigul, ca bani de jante+cauciucuri nu am.

 

In rest, sunt multumit de masina. La banii astia (halatu' a fost 15286E) nu aveam alte optiuni.

Share this post


Link to post

Felicitari,ti-ai luat o masina frumoasa,sigura si cu un motor capabil! =D>

Edited by Miste_R

Share this post


Link to post

Salutare, eu am un cruze cam de 2 luni si am cam 2000 km pana acum, motorul este de 1.6, masina se misca bine, eu nu conduc sportiv, insa daca te dai putin la ea ai ce scoate. cum s-a mai spus cotiera nu ramane blocata in fata si consumul este destul de mare cam 12l mixt(si nu conduc sportiv), daca este cineva care are mai multi km sa dea un raspuns daca scade consumul si cu cat

Share this post


Link to post

Salut,eu am facut cam 9600km pana acum,motorul este de 1.6l si am reusit sa scot un comsum de 6.2l la o vit.de 100-110km/ora mers linistit fara accelerari lungi si am mai scos un consum de 7.3 la o vit.de 130-140km/ora.Nu am mers foarte mult in oras dar cred ca urca undeva pe la 9l.Consumul acesta l-am scos fara AC.Dar motorul se va lasa pe la 15.mii de km. si consumul va mai scadea.Acum depinde si de talpa fiecaruia!

Edited by EM!L
Nu mai cita intergal postul anterior!

Share this post


Link to post

I. Mie nu-mi functioneaza corect luminile de insotire:

Pag. 87: Autovehiculele cu sistem automat de iluminare

1. Intrerupatorul de lumina in pozitia AUTO

2. Decuplati contactul

3. Scoateti cheia din contact.

 

Bezna afara, si degeaba. La descuierea masinii, se aprind luminile daca e cazul.

Am tras de maneta si intr-adevar, luminile au ramas aprinse pt. 30 sec (cat era setat), dar eu vreau sa se aprinda automat headbang2.gif

 

II. Nu am reusit sa fac usile sa se blocheze automat, desi asta e un 'feature' laudat peste tot (pe net)

 

III. Imi trage treapta. Trebuie sa ma duc sa verific geometria undeva :(

Share this post


Link to post

Cum sa se aprinda automat, daca motorul nu e pornit?

Pana la geometrie verifica presiunea.

Edited by VAXXi
NU mai cita mesajul anterior. Foloseste Add Reply sau Fast Reply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Uite asa cum scrie in manual. Si nu e vorba de moft, dar cand trec pe la ai mei ar fi numai bine sa am poarta luminata 30 sec, pana o inchid.

 

Presiunea a fost verificata, a fost printre primele lucruri dupa ce am ajuns acasa.

Share this post


Link to post

Salut, nu vreau sa fiu offtopic dar...as dori sa achizitionez o noua masinuta..si aceea ar fi desigur CHEVROLET CRUZE.. mi-a placut de cum am vazut prima oara in showroom. Dar intrebarea mea e...are cineva Chevrolet Cruze 2.0 D 125 cp? si ce parere are despre masina. Rog mult(tata vrea un fiat linea cica e fiabil si despre cruze a auzit numai chestii negative) asa ca.. daca are cineva vreun Chevy cruze diesel sa-mi zica si mie sincer ce parere are de masina. Mersi mult.

Edited by VAXXi
Nu mai folosi prescurtari IRC. Vezi ultimele 5 posturi, variantele de 125 si 150 impart acelasi motor.

Share this post


Link to post

Parerea mea e daca e sa iei cruze ia-l de 150 cp.Motorul este tot de 2L ,taxele sunt aceleasi si nu se compara.Eu am avut o skoda octavia cu motor 2L 140 cp cutie 6 trepte si am fost foarte multumit de ea.Dieselul la cruze e un pic mai puternic ca la skoda.

Personal si eu am avut o tentativa la linea in poze arata altfel dar cand m-am dus la dealer si am vazut-o mi-a pierit cheful repede.E micuta si e inghesuita rau in spate. Nu stiu daca trei persoane normale pot sta pe locurile din spate nu mai vorbim de confort.

Asta e parerea mea

Share this post


Link to post

@alupaun ... si eu tot 1.8 benzina am.. si cu un rezervor plin am facut distanta Bucuresti-Iasi si retur, total 800 km. La un rezervor de 60l, asta inseamna un consum mediu de 7.5%.

 

Am facut pana acum 1500 km cu masina, si in afara de niste mici "greierasi" in bord si portiera, nu am ce sa ii reprosez.

 

Toate cele bune!

Share this post


Link to post

@ alupan: salut, 1,8 mt am...total km am vreo 2000...consum mixt cam intre 7,4 si 9, depinde cat de mult mergi prin oras...consum urban 10,4-15...depinde de aglomeratie... consum exterior...6,4-7,7 depinde cat de tare mergi si cat o turezi...

 

si eu am auzit chestii negative despre cruze si am citit si aici pe site si pe alte forumuri, dar majoritatea celor ce postau chestii negative NU erau proprietari de cruze...

asa ca nu inteleg cum sa spui ceva rau de o masina cand tu nu ai avut de a face cu masina aia... mie personal nu imi place skoda octavia deloc, dar nu am ce sa zic rau despre ea, la fel si cu fiat linea...nu imi place dar nu zic nimic rau despre ea...

 

@ alice: ai niste pretentii de la masina... la 13-14 mii de euro eu zic ca poti sa treci peste faptul ca nu se aprind farurile automat cand tu nu esti in masina ...

Share this post


Link to post

De fapt, a fost 15286, de la 17370, dar nu despre asta e vorba. Este un feature care nu functioneaza. Conform manualului, cu sezor de lumina (pentru care am platit!) ar trebui sa functioneze.

 

Ca as putea trai fara, asta e altceva, dar asta nu inseamna ca trebuie sa trec peste asta asa, pur si simplu - nu merge si gata.

Share this post


Link to post

Alice, e posibil sa se programeze ulterior, prin interfata. Tre' sa asteptam s-apara softwareul, tinand cont ca e alta generatie fata de Chevroleturile de pana acum cred ca se va dovedi mai interesant :)

Share this post


Link to post

I. Mie nu-mi functioneaza corect luminile de insotire:

Pag. 87: Autovehiculele cu sistem automat de iluminare

1. Intrerupatorul de lumina in pozitia AUTO

2. Decuplati contactul

3. Scoateti cheia din contact.

 

Bezna afara, si degeaba. La descuierea masinii, se aprind luminile daca e cazul.

Am tras de maneta si intr-adevar, luminile au ramas aprinse pt. 30 sec (cat era setat), dar eu vreau sa se aprinda automat headbang2.gif

 

II. Nu am reusit sa fac usile sa se blocheze automat, desi asta e un 'feature' laudat peste tot (pe net)

 

III. Imi trage treapta. Trebuie sa ma duc sa verific geometria undeva :(

 

 

 

II. Usile nu se autoblocheaza, e un minus al lui Cruze in anul 2010, nu te mai chinui, e testat de mine la sange.

 

III. Dreapta trage la toate; zic eu ca-i o ciudatenie data de ESP, in conditiile in care-i drumul inclinat spre dreapta.

Incearca sa mergi pe stanga, sau m-a rog, unde drumul e spre stanga, o sa vexzi ca trage spre INCLINATIE. Ceva complet aiurea.

Am testat de mii de ori asta, chiar am vrut sa merg in service, dar e clar ca nu-i din roti, unghi, etc.

 

Mie-mi face altceva, nu se mai deschide portbagajul din interior.

Pt. ce-i ce nu stiau, nici cartea nu scrie, daca tii apasat mai mult de cateva secunde pe butonul de deschide usi, se deschidea automat si portbagajul.

La voi merge?

 

LE: Am dezactivat ESP si TC inainte de-a intra intr-o curba stiuta...senzatii de groaza fiind invatat cu ele pe ON, iar pt cei ne experimentati nici n-as sugera verificari pe tema asta. Viteza a fost undeva la 100-110 pe viraj mai lungut un pic, dar cam la 90`.

 

Se vorbea de "efectul de remorca"; il puteti simti si cu ESP activ , daca pe la vreo 80-90KM/h trageti scurt de cateva ori, dreapta stanga. O sa va fuga spatele lamentabil, iar pe revenire se simte ca nu lucra odata cu fata, aia-i remorca invizibila. Nu e tocmai corect termenul meu, dar ...

 

Ca sa va convingeti, urcati intr-un Focus si faceti aceeasi manevra.

Edited by Axix

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...