Jump to content
Sign in to follow this  
uskt2005

Nu Stiu Ce Sa Aleg

Recommended Posts

In curand vreau sa achizitionez o masina Ford sau Opel an 2005-2006 provenienta Germania

 

Voi ce ati alege dintre:

 

Ford focus hatchback 1,6 90cp diesel

Ford focus hatchback 1,4 80cp benzina

Ford focus hatchback 1,6 101cp benzina

Opel astra 1,7 hatchback 80cp diesel

Opel astra 1,6 hatchback 105cp benzina

 

Cam toate se invart in aceeasi zona de pret 8.500-10.000 Euro

 

Sincer as vrea un bmw 318 - 320 benzina 2001-2002 dar mi-e cam frica de intretinere si de aceea ma orientez spre o masina mai usor de intretinut si ceva mai noua

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Dintre cele puse de tine as inclina spre un Focus HB diesel :) .

Share this post


Link to post

Hello

Eu am focus 1.6 benzina. Am condus si 1.4 benzina si mi s-a parut ok (AC pornit) dar am mers doar cativa km prin Bucuresti (testdrive), dar totusi cred ca e cam mic pentru cazurile in care ai masina mai incarcata si vrei sa faci o depasire in siguranta. Despre motorul 1,7 80cp nu stiu ce sa zic, mi se pare si ala slab. In privinta modelului eu iti recomand Focus.

http://www.channel4.com/4car/best-in-class/small-family.html

http://www.topgear.com/drives/B4/B9/new/

http://video.google.com/videoplay?docid=-7187703468324194254

Share this post


Link to post

Pana acum 2-0 pt focus  <img src= ">

Share this post


Link to post

Focus hatch 1.6 benzina-101cp/1.6 diesel-90cp. Ai grija numai sa-ti faci neaparta Casco la ea ca este jale mare!

 

Cel mai profitabil cred ca este totusi cel de 1.6 benzina, din punctul de vedere al intretinerii.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Din cite stiu eu, la Opel Astra au aparut frecvent probleme cu UC. Ca si tip de motor, eu unul m-as indrepta spre benzina avind in vedere optiunile pe care le-ai dat dar si faptul ca sint fan declarat al lui Otto. Subiectiv vorbind, eu cred ca as merge pe varianta de 1,6 si 105CP de la Opel.

 

Nu mi-a placut niciodata Ford ca marca, desi recunosc ca imi place ultimul Mondeo si nici varianta sedan a lui Focus nu e rea. Cred ca e mai usor de intretinut un Opel, oferta de piese e mult mai bogata. Insa pina la urma trebuie sa iti placa una mai mult, fie la look, fie la dotari, fie la economie de combustibil sau la confort/spatiu. Eu unul nu prea as supune la vot ce masina sa imi iau ;)

 

LE: revin si intaresc ce am zis, nu ma pune la clasament ;) . Ia masina care iti place tie mai mult

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Uitandu-ma la videoclipul : http://video.google.com/videoplay?docid=-7187703468324194254

mi se pare cam prea mare diferenta... o fi adevarat? Daca da...atunci...mai mult ca sigur voi merge pe focus, dar inca astept si alte pareri mai ales de la cei care au mers cu astfel de masini pana sa ma decid

 

:)

Share this post


Link to post

Si mie mi se pare cam exagerat ala, mai ales ca la sfarsit apare si sigla Ford si sloganul :-> . Lasandu-l deoparte, din majoritatea testelor a reiesit ca are cea mai buna tinuta de drum din clasa sa. Poti sa cauti pe net teste comparative (la distanta de franare vazusem undeva ca avea rezultate bune comparativ cu concurenta, la asta contribuind si suspensia). Mergi la dealeri pentru testdrive cu ambele modele.

 

E o secventa super funny in filmul de mai jos: cu ceva timp inainte de lansare au lasat un Focus parcat sa vada cati oameni se uita la ea. Cam putini :)

Designul exterior imi place la aproape toate masinile din aceasta clasa, mai putin spre exemplu Corolla, care insa imi place in interior si are si alte calitati care dupa parerea mea suplinesc exteriorul destul de 'sters' :P

http://www.youtube.com/watch?v=lNCxBr_OAd0

Edited by john

Share this post


Link to post

Focus 1.6 benzina cu toate ca ar merge un motor mai mare

Share this post


Link to post
... Uitandu-ma la videoclipul ...

Fordul Focus este o masina foarte buna, dar reclamele raman reclame si nu teste obiective. Apropo, la testul "elanului" au pus cel mai bun sofer pe Focus sau ceilalti au gresit intentionat, facatura se vede in faza premergatoare abordarii, cel de pe Focus este singurul care s-a inscris cel mai bine, de unde si iesirea triumfatoare. Acelasi lucru l-am observat la toate probele cu jaloane.

Share this post


Link to post

Eu as cauta si o Civic pe benzina, daca tii musai la un motor pana in 1.6. Si as pune-o apoi pe GPL :D

Sau focusul pe benzina. Si pus si ala pe GPL :D

Share this post


Link to post

Cel cu golful a aruncat pur si simplu masina :)

Sa fim seriosi, golful sta bine tare pe drum, iar megane nu am fortat sa pot spune, dar am alergat dupa unul pe serpentine de viteza si in final l-am lasat sa se duca, se tinea foarte bine iar eu eram si foarte obosit si nu vroiam sa fac vreo prostie, de fapt am oprit la scurt timp la o supradoza de cafea si redbull, oricum nu stiu ce motor avea, cred ca era dieselul de 1.9, se misca mai bine decat m-as fi asteptat.

Dintre cele date de tine, pe ford as merge si eu, dar m-as uita dupa motorul de 1.6 de 115.

Share this post


Link to post

Arata foarte bine. Si daca as fi sa iau la mana a doua, fara discutie benzina, au mai putin km in principiu. In DE cine merge mult ia diesel.

Share this post


Link to post

Adevarat graiesti tommy dar am auzit ca motorul de 90cp diesel de la ford ar fi unul dintre cele mai bune dieseluri. As o fi? In cazul acesta nu cred ca ar fi atat de importanta o diferenta de km de 50k sa spunem - Nu?

Share this post


Link to post

Cati km faci anual?

 

Vezi ca ai revizii mai scumpe la diesel Am o colega la servici care are Fiesta 1.4tdci. Revizia de 15.000km a fost ~800Ron. La benzinar, poate sa-ti spuna John cam care sunt preturile.

Share this post


Link to post

Cu cielo in 2 ani am facut 60k

Am avut gaz ce-i drept, daca era doar benzina nu stiu daca faceam tot atat de multi.

 

Stiu ca reviziile sunt ceva mai scumpe la diesel, dar in 15.000 de km consumul sta cam asa:

 

1050 l benzina (consum 7%) x 3,5lei/l = 3675 lei

750 l motorina(consum 5%) x 3,7lei/l = 2775 lei

 

Rezulta economie de 900 lei/15.000 km diferenta care nu cred sa fie la revizie intre benzina si diesel

 

P.S. Sper sa nu credeti ca sunt vre-un fan diesel, pt ca nu sunt, dar din prisma costurilor...

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

1. La second nu as lua diesel.

2. E FOARTE important de la ce haendler o iei. Nu cauta aiurea pe mobile sunt multe tepe si vanzatori fantoma. Cauta un dealer de marca, cum e cel cu focusul bordeaux (e dealer mertz). Daca iti da si garantie e perfect. SI vezi si de unde e ca daca trebuie sa faci 600km doar sa vezi o masina nu merita. In principiu in sud masinile sunt mai ieftine ca au nivelul de trai mai ridicat.

3. cauta masini cu TUV-ul (RAR-ul lor) facut cat mai recent. Daca e de exemplu facut de 1 luna masina trebuie sa fie perfecta.

4. uite-te daca urmele de uzura in habitaclu, discuri de frana, cauciucuri (daca sunt cele originale) corespund nr de km afisati.

5. cere un istoric de la reprezentanta. De exemplu daca iei un reno, asigura-te inainte ca ii dai ceva unuia la o repr reno din .ro si il suni si ii comunici VIN-ul si el verifica istoria masinii.

6. urc-o pe o rampa si daca vezi ceva suspect pe dedesubt cum ar fi lonjeroane sudate, rupte, neparalele, fugi de langa masina aia.

7. in ultimul rand faci testul de drum.

 

PS: Deobicei nemtii fug de Opel si Ford. Focusul este supranumit LOCOS (de rahat). Bine ei au si multe prejudecati.

PS2: La un mertz de prin 97-98-00 nu te-ai gandit? Alea inca mai erau masini de 4-500.000 ded km.

Edited by alx

Share this post


Link to post

Nu e vreo scula de motor ala de 90. Daca te intereseaza economia ia diesel.

Eu sunt subiectiv, nu suport tractoarele.

Share this post


Link to post

La diesel parca era mai scump filtrul de motorina. In rest ce se poate plati in plus la revizie la un diesel fata de benzina.

Apropos de filtrul de combustibil, Focusul meu nu are filtru de benzina. La revizia de 15k km am gasit in portbagaj filtrele vechi, un bidon de ulei aproape plin, etc, dar nu si filtrul de benzina.

M-am uitat si pe hartiile de la ei si iarasi nu am vazut nimic asa ca am intrebat. Raspunsul a fost ca la modelul asta nu exista filtru de benzina si ar trebui sa ma bucur sa scap de o cheltuiala. :)

Banuiesc ca si la 1.4 80CP si 1.6 TIVCT 115CP situatia e la fel. Mi-au mai zis ca are totusi nu stiu ce dispozitiv de filtrare si autocuratare in rezervor...blabla. Probabil ca strange reziduuri si cand merg pe un drum de tara, pe intuneric, le arunca :-> . Ideea e ca in 35k km nu am avut probleme deloc cu masina sau motorul desi cum ziceam de curand am tinut motorul pornit ore intregi (pe loc), am mers de multe ori 'pe rosu' si am pus numai benzina de 95 de la statii no-no-name :) (de multe ori chiar si hulitul Agip de la Chibrit) De obicei fac plinul, nu alimentez pe la jumatate, si cand ma apropii de 'finish' se intampla sa am drumuri scurte si grabite si nu am cand sa pun benzina.

Legat de intretinere, banuiesc ca nu o sa ai garantie la masina, fiind SH si din afara. In cazul asta nu te intereseaza decat sa ai grija de masina, multe operatii le poti face singur si altele la un service de incredere si mai ieftin decat reprezentantele Ford, unde ora de manopera are un pret cam mare (in jur de 22eur operatii normale si 26eur tinichigerie, fara TVA).

Despre preturile la revizii am scris in topicul masinii mele. La revizia de 30k km mi-au spus ca placutele fata ma costa in jur de 650RON, si am zis pas, in conditiile in care se mai putea merge cu ele cateva mii de km (am fost la revizie cam la 31500km). La un distribuitor de piese si consumabile originale Ford (Motorcraft) placutele costa 190RON/set. Manopera este in jur de 100RON, cu tot cu stand de frane. Diferenta de bani e in adaosul practicat de service la piese. Cam mare nu?

Am un prieten care la Focus 1.8TDCI, la revizia de 30k km a primit o estimare de pret de 1900 RON (incluzand placute fata/spate). Pana la urma si-a luat piese si consumabile singur si a iesit un pic peste 1000RON, la service autorizat. Manopera in jur de 400RON. Filtrul de polen nu mi l-au schimbat la 15k, au zis ca se schimba la 30k. La fel si la cel cu 1.8.

Bujiile originale de la distribuitorul de piese ma costa 9RON/bucata, de la service imi spusesera de peste 100RON setul. Acum astept un set de placute si unul de bujii si ma duc sa le schimb.

Legat de Fiesta aia e mare pretul pentru revizie (eu am platit un pic peste 400RON la 15k si cred ca intra mai mult ulei la mine, mai ales ca am gasit un bidon aproape plin in portbagaj la fiecare revizie)

Personal, de acum inainte o sa ma duc la revizii cu totul cumparat de mine si pretul cred ca o sa fie foarte ok.

Share this post


Link to post

Multumesc @john pt detalii.

 

As avea o intrebare... merge oare gaz pus pe masina...sau...mai bine nu?

Aveti idee cam cat ar ajunge o instalatie potrivita, asta in cazul in care se preteaza

 

Multumesc

Share this post


Link to post

John, tipa mi-a zis ca numai filtrul de combustibil a fost vreo 200 si ceva de Ron. Acuma, nu cred ca are motive sa se laude(ca o paranteza, imi zicea ca prin Buc sub 8 nu ii scade nici moarta masina).

 

Spune-i si cu de consum, cam care este, la motorul de 1.6. Tu ai mers in toate felurile posibile cu masina aia.

Share this post


Link to post

Am fost asta-vara cu un prieten in Germania, si-a luat o Bora cu motor de 2l benzina (116CP parca) de la un dealer Ford (ceva buyback, fostul proprietar zicea seful de service ca e prieten cu el).

Am vrut sa testam masina si am gasit pe acolo mai multe centre de testare (Dekra). Nenea de la service a zis ca e ocupat si nu poate sa vina cu noi si ne-a dat cheile de la masina si niste numere rosii. Pana la Dekra ala am mers cam 30km dar am prins o autostrada in lucru si ne-am intors in 4-5 ore. Nu a zis nenea nimic, nu ne-a sunat, desi ii lasasem un nr de telefon. Tipul de la test a zis ca masina e ok. Cand ne-am intors in .ro i-a pus gaz si peste cateva sapt au inceput sa apara problemele: prima data ceva martori prin bord si nu mai pornea, a completat cred ca lichidul de racire. Pe urma i-a consumat aproape tot uleiul intr-un nr mic de km. (asa mi-a zis, nu stiu exact cat i-a consumat, insa era suparat si voia sa o vanda).

 

P.S. subturat nu am mers niciodata :P

Edited by john

Share this post


Link to post

Opel astra 1,7 hatchback 80cp diesel, e masina pe care o luam daca mai aveam ceva euroi. Nu-i vorba ca nici cu Megane-ul nu mi-e rusine, face toti banii si a fost o surpriza placuta pt mine.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...