Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Vecini Nesimtiti

Recommended Posts

Cred ca trebuie sa fie ceva ce se poate face in potriva nesimtitilor cu senzorul de sox dat de sa detecteze si musca sau cu alarme care urla in miezul noptii cate 1-2 ore!

Concret am o tanti care este a nu stiu cata oara cand ii urla alarma cate jumatate de ora-o ora-doua in miezul noptii fara nici un motiv. Se apuca de urlat si cum nesimtita doarme adanc nu se trezeste sa o opreasca si trezeste tot cartierul.

Aseara enervat la culme de alarma ei care a urlat de pe la 12 fara ceva pana la unu si ceva, m-am enervat, am coborat si am blocat-o. Dimineata m-a gasit, nu-ti poti imgaina ce era la gura ei. Si cum cu ţaţa nu te poti intelege pe limbaj civilizat si normal (este a nspea oara cand se intampla iar ea ca nu ca nu-i alarma ei si cheama politia sa-ni ridice masina etc) bineinteles ca s-a ajuns la o comunicatie mioritica colorata de care nu sunt tocmai mandru.

 

Acum, ce se poate face legal pentru a determina nesimtita sa-si repare rahatul de alarma?

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Nu poti face o reclamatie, la politie, pentru deranjarea linistii si ordinii publice?

Share this post


Link to post

Cred ca o sa fac eu si cu inca vreo 10 vecini. E o zona de blocuri, sunt blocuri peste tot in jurul acestei mici parcari si cred ca a trezit vreo minim 50 de oameni nesimtita aseara.

Share this post


Link to post

De aceea mi-am achizitionat alarma cu pager... :D

Share this post


Link to post

Ati vazut filmul The noise? E nou scos acum. Merita. E exact ce zici tu, numai ca tipul e mai radical. Eu de exemplu am senzor de perimetru. Unde parchez eu pe Sos. Iancului e trafic mare. Din cauza asta se tampea senzorul de perimetru si uneori incepea sa urle. Ideea e ca o auzeam de oriunde pt. ca e legata la claxon si urla de innebuneai. Odata s-a intamplat chestia asta, a doua am testat, am obs. ca din cauza traficului e problema, si cand parchez pe Iancului dezactivez senzorul si e liniste si pace. Si cand suna bineinteles ca masina a fost lovita de cineva (de cate ori gasesc oglinda data peste cap sau alte mici atentii facute din neatentia altora).

Din pacata e vorba de bun-simt si civilizatie. Si aceste 2 lucruri la poporul nostru nu exista.

Share this post


Link to post

Art 91, art 33, Cod Rutier

(1) Deţinătorii de vehicule pot monta pe acestea sisteme sonore antifurt.

(2) Durata semnalului emis de sistemul prevăzut la alin. (1) nu trebuie să fie mai mare de un minut, iar intensitatea acestuia nu trebuie să depăşească pragul fonic prevăzut în reglementările legale în vigoare.

(3) Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanşează la trecerea, în imediata apropiere, a altui vehicul.

 

Amenda prevazuta in clasa 4 de sanctiuni

Share this post


Link to post

Andrei, de ce nu suni la 112 in momentul in care auzi alarma sunand? Daca tot zici ca tine 10 minute, in mod sigur va urla si cand va ajunge patrula.

Daca nici asa nu ajunge, un bilet cu "repara-ti fah alarma, sau urmatoarea data biletul va veni legat de o piatra".

Share this post


Link to post

Eu as interzice alarmele. Cel putin orice alarma care contine senzor de soc si/sau de perimetru exterior.

 

In Ghermania daca iti urla alarma si nu prezinti o urma de lovire sau geam spart te-ai facut cu fro 200e amenda.

 

Multi romanasi si-au luat-o acolo :D

Share this post


Link to post

A mea are senzor de perimetru dar e mai "smechera" :P . Cand trece cineva pe langa mine doar clipesc avariile de 5 ori si suna pagerul in casa. Se poate opri, din pacate la faza asta nu mai e asa smechera fiindca se opreste cu tot cu senzorul de soc :( . Si apropo, face foarte tare la nevoie, si pager-ul la fel, deci n-am nici o sansa sa mai dorm :D .

Share this post


Link to post

Uite ce am patit eu...

Am fost acum cateva saptamani sa spal masina pe la ora 17.

Pe la ora 19 m-am pomenit cu politia la usa.Ce se intamplase? Din cauza ca am fost la o spalatorie din aia cu jet(fara frecare) au bagat aia apa cu presiune la greu si mi-au bulversat contactul de la o usa. Asa ca alarma mea sesiza ca se deschide usa fara sa fie dezarmata si suna.

Din pacate eu stau la etajul 8 si masina era parcata destul de departe sa o aud.

 

Am coborat cu politistii, am desfacut goarna si gata. Cert este ca poitistii mi-au zis ca daca nu eram acasa trebuia sa imi fie ridicata masina. Avand in vedere ca a deranjat vecinii din alt bloc nu pot sa presupun decat ca acestia au sunat la 112 si au dat numarul masinii pentru ca politia sa afle unde stau.

 

Asa ca n-ar strica o astfel de reclamatie.

 

P.S. Stau si acum fara goarna conectata. :)

Share this post


Link to post

Ce-a mai simpla varianta.

Intalneste persoana careia ii urla alarma. I-ao frumos cu buna ziua, explica-i situatia. Intrab-o ce alarma are, invata cum se seteaza din butoane perimetrul sa urle numai la soc mai maricel si apoi ajut-o sa seteze.

POate e pur si simplu necunoascatoare. Daca e rau voitoare ia o spuma poliuretanica si cand nu te vede nimeni baga-i putin pe teava de esapament, cat sa se infunde. NU lasi amprente, nu are dovada si o sa se gandeasca de 2 ori inainte de a se pune rau cu tine.

 

SAU : daca ai posibilitatea fizica, ia o sfoara lunga si dupa ce a parcat, cand NU te vede nimeni leaga sfoara de manerul unei usi si trage de el toata noaptea. Masina va urla toata noaptea si pana la urma cineva o sa o puna intr-un fel sau altul la punct. Stai cu foarfeca in mana in caz ca te vede cineva sa tai sfoara astfel taint legatura intre fapta si tine. Sincer cred ca asta e cea mai buna varianta.

Share this post


Link to post

=)) supertare, nu m-as fi gandit niciodata la ultima varianta, probabil ca in clipele de stres gandesti altfel, insa sigur functioneaza? Poate nu e socul suficient.

Share this post


Link to post

=))

 

Criminal :) ) mai schimbi canalul, mai bei din bere, mai postezi un pic, mai tragi un pic de sfoara.. ia, sa vedem ce mai face vecinul cu alarma =))

Share this post


Link to post

Foarte tare varianta ta, dar cel putin la masina mea nu ar functiona sa trag usor de maner. Cu toate astea, la o masina care urla din orice, s-ar putea sa fie de ajuns.

=))

Share this post


Link to post

Adi, tu ai ghivece cu/fara flori pe balcon sau in casa? Eventual sa si chitesti bine cu ele... Numai sa nu aprinzi lumina cand le proiectezi spre alarma tu' tanti.

Share this post


Link to post

In toamna trecuta pateam la fel.Problema era mai nasoala pentru ca nu stiam a cui e masina.Au inceput vecinii sa iase din casa si nu stia nimeni cui apartine masina din fata blocului.Am facut un afis mare (format A3),am scris sa-si f..a alarma si sa manance cate si mai cate l-am uns bine pe toata supeafata cu prenandez si am avut grija sa se lipeasca bine pe parbriz.Toti vecini au lipit cate un afis mai mare sau mai mic cu "urari de bine".Dupa vreo ora alarma inca suna ,asa ca am sunat mai multi la 112 si am zis ca suna o alarma la o masina .A stat garcea toata noaptea langa masina si se uita cum suna.Nu au putut afla unde e propietarul deoarece era cu numere din alt judet.Am mai vazut si dupa aceea tot timpul masina in fata blocului dar nu a mai sunat alarma niciodata.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Care e diferenta intre cei care nu au nici cea mai mica consideratie pentru linistea celorlalti si cei ce provoaca pagube respectivului?

 

PS: Eu nici macar nu am alarma,... pentru cei ce ar fi inclinati sa scape de intrebare fara sa gandeasca.

Share this post


Link to post

Ia-o frumos si pune problema spre binele ei: Stiti, am observat ca va suna alarma toata noaptea. Am un prieten care avea senzorul de soc foarte sensibil si i s-a terminat bateria (sau ca i se va arde trompeta aia de la alarma).

 

Convinge-o ca esti de partea ei si ca vrei binele ei nu pe al tau :)

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

Satori noi nu am provocat pagube,doar am lipit afise pe geamuri care se puteau curata,ce-i drept cu multa munca.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Si voi puteati sa dormiti. Ce-i drept, cu o pereche de casti pe urechi. Eventual si niste perne.

 

Educa un om ca pe un animal, cu forta, si exact asa o sa se comporte.

Share this post


Link to post

Sa strici e foarte simplu!

Sa-l vad eu pe ala care se trezeste cu masina zgariata sau mai stiu eu ce, pentru ca a pornit alarma si el n-a stiut, sa vedem atunci unde o sa mai fie dreptatea :)

Share this post


Link to post

Ce faceti acuma... ii transformati in victime ? :) E clar.. Voi nu aveti vecini din astia.

Daca sforaie prea tare si nu isi aud propria alarma urland juma' de noapte, gata.. sunt nevinovati ?? Daca sunt instiintati dimineata, insa tot ei fac gura mare ca nu a fost masina lor,..ameninta cu chemarea politiei, atunci ce faci ? De ce oare unii oameni (animale) nu inteleg un lucru banal, decat cu forta sau alte mijloace mai putin conventionale ?

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Nu, vinovat este propietarul si nu masina, deci nu vad rostul mutilarii masinii. Cu propietarul fiecare se intelege cum poate :)

Share this post


Link to post
Cred ca trebuie sa fie ceva ce se poate face in potriva nesimtitilor cu senzorul de sox dat de sa detecteze si musca sau cu alarme care urla in miezul noptii cate 1-2 ore!

...

Acum, ce se poate face legal pentru a determina nesimtita sa-si repare rahatul de alarma?

 

Legal ai doar varianta cu politia, dar nu prea da rezultate.

Daca ai rabdare poti sa o incerci.

 

Aveam fix aceeasi problema cu un mandru posesor de logan care isi pusese o alarma care cred ca detecta si fulgul de nea sau picatura de ploaie.

 

Tin minte ca ultima data cand i-a sunat alarma era cam pe la 3 dimineata si dupa ce am sunat la politie si mi-au zis ca nu au niciun echipaj disponibil in acel moment, am iesit pe balcon, mi-am bagat cateva P.. in neamul, familia si cazanul lui si i-am zis ca daca ii mai suna o singura data alarma ii arunc borcanul cu muraturi pe masina. In tot acest timp au mai iesit vreo 5 vecini zicand ceva similar, nu stiu daca tot cu muraturi erau si borcanele lor sau cu gogosari, dar ideea e ca sunt vreo 6 luni de atunci si nu i-am mai auzit alarma. :)

 

Personal sunt impotriva alarmelor. Asigurarea CASCO e cea mai buna alarma.

Daca nu ma insel in comunitatea europeana sunt interzise alarmele cu perimetru radar.

 

Singurul avantaj al alarmei este faptul ca esti anuntat ca ti-a fost sparta masina asta daca suna, ca la un hot mai smecher ma indoiesc de acest lucru, in rest multa galagie degeaba.

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Am avut si mai nesimtiti ca astia.Peste drum este o tipografie.Noaptea pe la 2 venea o duba de incarca ziare si stataea cam o jumatate de ora,timp in care dadea muzica la maxim ,si nu stiu ce boxe avea ca imi tremutau geamurile la etajul 5.A tinut asa mai bine de o luna.Chemam politia,dar pana se miscau ei pleca duba.Cu astia ce sa faci?Dupa vreo luna am vrut sa arunc cu cartofi de pe balcon dar mi-a fost frica sa nu lovesc alte masini.Apoi dintr-o data a incetat.Cred ca au schimbat duba si soferul.Sau numai soferul.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...