Jump to content
Sign in to follow this  
Guest donraulo

noi reglementari

Recommended Posts

Guest donraulo

in sfarsit ... se incearca ceva in acest sens... ca prea ma scoteau din mintzi cei care nu stateau la "coada" crezandu/se jmekeri

 

 

Depăşirile neregulamentare şi blocarea intersecţiei vor fi sever sancţionate

Bucureşti, 23 nov /Rompres/ - Depăşirile neregulamentare şi blocarea intersecţiei vor fi sever sancţionate în Capitală, informează, marţi, Poliţia Capitalei.

Pe fondul creşterii continue a numărului de autovehicule, aglomerării arterelor, scăderii fluenţei traficului rutier şi, mai ales, a indisciplinei conducătorilor auto, în intersecţii se produc, tot mai des, blocaje temporare. Fenomenul se produce din cauza şoferilor care pătrund în intersecţie pe culoarea verde a semaforului, nu pot înainta ca urmare a aglomeraţiei din trafic, rămân în blocaj, împiedicând, astfel, circulaţia.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducatorilor auto să oprească înainte de intrarea în intersecţie, în cazul în care constată că din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa /chiar şi atunci când culoarea semaforului permite deplasarea/.

Procedând astfel, centrul intersecţiei va rămâne liber, circulaţia pe direcţia transversală fiind posibilă în condiţii normale.

O altă abatere pe care o comit foarte mulţi conducători auto indisciplinaţi este depăşirea coloanei de autovehicule oprite la semafor. Această încălcare a normelor de circulaţie va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 2.000.000 şi 8.000.000 de lei.

Sistemele video de supraveghere a traficului, instalate pe mijloacele auto ale echipajelor Brigăzii de Poliţie Rutieră sunt folosite zilnic, atât pentru măsurarea vitezei, cât şi pentru filmarea celor care depăşesc coloana de autovehicule oprite la semafor sau care ocolesc, prin stânga, refugiul staţiei de tramvai, stânjenind sau împiedicând desfăşurarea traficului, se spune în comunicat.

După procesarea imaginilor, agenţii de poliţie rutieră îi identifică pe deţinătorii autovehiculelor filmate iar procesele verbale de contravenţie întocmite sunt trimise la domiciliul celor care au desconsiderat normele circulaţiei.

De la începutul anului, poliţiştii din Brigada Rutieră au aplicat peste 11.500 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea coloanei la semafor şi 3.700 pentru încălcarea centrului liber.

 

sursa...ROMPRES

Share this post


Link to post

dragutz...numai sa se aplice...

Share this post


Link to post

Cu intrarea in intersectie am incercat si eu sa aplic treaba asta de cateva ori dar functioneaza numai daca o aplica si ceilalti (ceea ce nu se intampla). Altfel stai de papagal la stop ca tu politicos nu te bagi ca sa nu blochezi circulatia iar ceilalti se baga si cand ai verde iar stai etc. Asa ca e vax daca nu se dau amenzi consistent. Vad de multe ori politisti in intersectii prin fata carora se petrec cele mai flagrante contraventii (depasire coloana, trecut pe rosu etc) si care nu au reactie la asta  <img src= "> .

Share this post


Link to post
Guest donraulo

ar fi bine sa se aplice... ca daca nu... o sa fie vai de noi... o sa incepem sa umbalm cu rangi, leviere, bate si alte "accesorii" pe la noi, pt a putea sa ne facem dreptate...<la circulatia din bucuresti...>>>

Share this post


Link to post

Sa dea Dumnezeu sa se aplice, dar m-as mira sa il opreasca militzianul pe ala cu supermasina care trece pe linia de tramvai pe langa fraierii opriti la semafor...

Share this post


Link to post

Pana atunci nimeni nu ma opreste pe mine sa fiu al :twisted: si sa nu il las sa intre in fata mea.

Share this post


Link to post
Guest donraulo

sunt promise amenzi cuprinse intre 2 mil si 8 mil lei...

 

sunt de acord cu tine ca neexistand aceasta reglementare, oricata bunavointa ai avea ... nu puteai sa o pui in practica... nu numai ca te claxona ala din spate...dar te claxonau si aia care se aflau pe pozitia 5>6>..etc din coloana...

 

asta ma scoate din sarite... ce daca ai o super masina... nu respecti regulile.../?

... am o boala pe astia... de nu va zic...

Share this post


Link to post

De cand intra in vigoare?

Share this post


Link to post

Eu am mai incercat s-o aplic, si mi-am luat la flash-uri si claxoane din spate... si-mi imaginez si ce era la gura alora. Plus ca in timpul asta, oricum se baga altii, de pe celelalte benzi, si oricum blocheaza intersectia, iar tu ramai de papagal.

Probabil ca singura solutie e sa stea militzianu' in intersectiile cu probleme cateva luni, pana se obisnuieste lumea.

Share this post


Link to post

- Blocarea intresectie - frectie, daca nu e aplicata in masa.

 

- Ocolirea refugiului prin stinga! Pai sa repare strazile intii. Trec zilnic pe linga o super gropa pe care nu o pot ocolii decit prin stinga refugiului.

 

- depasirea coloanei! Sa-i arda!Si rau !!! Cit ca ma pocneste nu-i las sa se bage inapoi, trece in spetele meu si-l tin cit sa prinda un rosu.

Share this post


Link to post
Depăşirile neregulamentare şi blocarea intersecţiei vor fi sever sancţionate  

O altă abatere pe care o comit foarte mulţi conducători auto indisciplinaţi este depăşirea coloanei de autovehicule oprite la semafor. Această încălcare a normelor de circulaţie va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 2.000.000 şi 8.000.000 de lei.  

După procesarea imaginilor, agenţii de poliţie rutieră îi identifică pe deţinătorii autovehiculelor filmate iar procesele verbale de contravenţie întocmite sunt trimise la domiciliul celor care au desconsiderat normele circulaţiei.  

Deci eu ii bag in masa pe politaii care ma filmeaza in trafic, nu ma opresc, dar dup-aia imi trimit amenda acasa. Eu am depasit de enspe mii de ori pe linia de tramvai cand am fost in Buc pentru ca ma saturasem sa fiu luat peste picior pentru ca am numar de CT. M-au injurat multi dar n-am ce sa le fac. In Iasi la mine e la ordinea zilei sa depasesc tramvaiul pe stanga pentru ca m-am saturat sa astept toate babele care vor sa se urce. Atata timp cat e contrasensul liber de ce nu?

Partea a doua: daca idiotii m-ar fi filmat cat am fost eu in Buc si dupa aceea imi trimit acasa amenda iar ai mei ma stiau atunci ca sunt in iasi. Nu mi-ar fi fost de amenda cat de faptul ca trebuia sa le dau explicatii despre prezenta mea in Bucuresti. Sa ma traga pe dreapta, sa ma tai, spanzure etc, dar sa vorbeasca cu MINE fata in fata, nu sa-mi trimita acasa (sau la firma in cazul meu) toate astea. In plus daca ma trage pe dreapta mai pot sa negociez o spaga si ies mai ieftin. De exemplu cand am fost in Buc cand am plecat de la intalnirea de la McDonald's ajunsesem eu in Piata Victoriei venind dinspre Stefan cel Mare si voiam sa ajung la Inter. Nu mai stiu exact pe unde am gresit, cert e ca m-au tas pe dreapta dupa ce am iesit din intersectie si mi-au comunicat: ai intrat pe interzis (o fi fost, nu stiam pe atunci intesectia) si ai si trecut pe rosu (nu am inteles eu cum mergea semaforul de la linia de tramvai, unde cam stai putin pe contrasens, pe liniile de tramvai. Daca eram fraier sau daca imi venea acasa ma spargea la bani. Asa le-am bagat 200 k lei spaga, le-am spus ca am facut-o fara intentie si m-au lasat in pace, ba chiar ma intrebau unde vreau sa ajung sa nu fi gresit. Asadar traiasca spaga la fata locului. Spaga o fi insemnand ea hotie dar in cazuri dintr-astea inseamna hotie la adresa statului (ma doare undeva) si nu la adresa mea, pentru ca EU am iesit mai ieftin.

Share this post


Link to post

Noul Cod Rutier: mai bine pentru politisti si soferi, mai riscant pentru pietoni

Agentii au din nou voie sa incaseze bani

 

Proiectul de lege al noului Cod Rutier a suferit cateva modificari notabile. in acest moment, legea "Circulatiei pe drumurile publice" se afla pe ultima suta de metri, urmand ca saptamana viitoare sa fie luata in dezbatere de catre senatori. Faptele pentru care se aplica punctele de penalizare au fost reduse semnificativ, de la 184 in prezent la numai 29. Astfel, folosirea incorecta a luminilor de drum, folosirea telefoanelor mobile in timpul conducerii, nerespectarea obligatiei de a purta centura de siguranta, depasirea cu 10-20 km/h a vitezei legale, circulatia pe un drum cu accesul interzis, stationarea neregulamentara sau refuzul prezentarii actelor la cererea politiei vor atrage, pe langa amenda, si 2 puncte de penalizare. Oprirea nejustificata sau circulatia pe banda de urgenta a autostrazilor, depasirea cu 21-30 km/h a vitezei legale, nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, mersul inapoi, schimbarea benzii de circulatie, daca prin aceasta s-a produs un accident, sau nepastrarea distantei corespunzatoare fata de vehiculul din fata sunt sanctionate cu 3 puncte. Nerespectarea indicatorului "STOP", depasirea cu 31-40 km/h a vitezei legale, conducerea unui autovehicul pe spatiul destinat circulatiei tramvaiului, atunci cand drumul public este prevazut cu mai mult de o banda pe sens, vor "costa" 4 puncte. in fine, 6 puncte de penalizare vor fi acordate pentru refuzul de a permite imobilizarea vehiculului sau verificarea tehnica a acestuia, depasirea cu 41-50 km/h a vitezei legale, nerespectarea semnificatiei indicatoarelor de trecere a caii ferate, incalcarea liniei continue la virajul spre stanga sau patrunderea intr-o intersectie dirijata prin semafoare, daca prin aceasta manevra se produce blocarea intersectiei.

Un punct de amenda, o zecime din salariul minim pe economie

Daca pana acum cuantumul amenzilor era actualizat o data la cativa ani, in noul proiect de lege s-a stabilit ca valoarea unui punct de penalizare sa fie egala cu 10% din salariul minim brut pe economie. Practic, amenzile vor fi traduse in puncte, existand si o clasificare a acestora in cinci categorii, dupa cum urmeaza: Clasa I - intre 2 si 3 puncte; Clasa II - intre 4-5 puncte; Clasa III - 6-8 puncte; Clasa IV - 9-20 puncte si Clasa V - 21-100 puncte. Ultima clasa de amenzi este destinata exclusiv persoanelor juridice. Asadar, in momentul de fata, salariul minim brut fiind 3.100.000 lei, 2 puncte inseamna o amenda in valoare de 620.000 lei, iar 100 de puncte, 31.000.000 lei. in plus, a fost reintrodusa posibilitatea platii pe loc a amenzii la agentul constatator, daca pentru fapta respectiva nu se impune si aplicarea unei sanctiuni mai drastice, respectiv suspendarea dreptului de a conduce. Acest lucru nu se aplica si pentru persoanele juridice. Mai mult, pentru aceasta categorie nu exista nici posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii in termen de 48 de ore.

Permisul se suspenda la 15 puncte de penalizare

Suspendarea dreptului de a conduce se dispune pe o perioada de 30 de zile daca titularul permisului a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte. Automat, politia rutiera trimite o instiintare si, daca persoana vizata nu se prezinta, suspendarea se majoreaza cu inca 30 de zile. In caz de recidiva, respectiv daca posesorul permisului de conducere cumuleaza din nou 15 puncte in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari, perioada de retinere a permisului creste la 60 de zile.

Soferii nu mai raspund pentru viata pietonilor care traverseaza aiurea

O alta prevedere importanta a noului Cod Rutier este aceea care spune ca pietonul surprins si accidentat traversand prin loc nepermis poarta intreaga raspundere a accidentului. Pana acum, in astfel de situatii, conducatorul auto era tarat pe la politie, Parchet si instante chiar daca nu avea nici o vina, si deseori era obligat sa ajunga la o intelegere cu persoana vatamata pentru a scapa de acest calvar. Aceasta prevedere este inclusa de altfel si in regulamentele de circulatie ale multor tari vest-europene.

 

Sursa- Adevarul

Share this post


Link to post

hai sa fim sinceri... ;) vom mai trece si prin stanga refugiului...poate nu la fel de des...cat priveste intrarea in intersectie desi se vede ca nu ai unde sa te duci..acela este unul din miile de b_i, pe langa toate acestea eu nu pot sa-i sufar..pe adormiti. :mda: Astia au nevoie de vreo 2 minute sa sa urneasca dupa ce s-a pus verde..cum puii mei sa nu o iei pe linia de tramvai..desi..recunosc ca nu e normal.

Share this post


Link to post

Un punct pozitiv pe care-l vad este sensibilizarea pietonului. Adica daca trece prin loc nepermis tre' sa caste bine ochii. Poate mai invata si ei regulile: Verde - TREC, Rosu - NU trec, dungi albe pe jos fara semafor am prioritate, fara dungi pe jos NU am prioritate. Ce naiba ca nu-i asa greu.

Share this post


Link to post

Problema este ca acest cod rutier sa ajunga si la urechile pietonilor :-W .

Share this post


Link to post

Ceva referitor la detectoare?

Share this post


Link to post
hai sa fim sinceri... ;)   vom mai trece si prin stanga refugiului...poate nu la fel de des...cat priveste intrarea in intersectie desi se vede ca nu ai unde sa te duci..acela este unul din miile de b_i, pe langa toate acestea eu nu pot sa-i sufar..pe  adormiti.  :mda:   Astia au nevoie de vreo 2 minute sa sa urneasca dupa ce s-a pus verde..cum puii mei sa nu o iei pe linia de tramvai..desi..recunosc ca nu e normal.

Incearca sa mai faci asta la intersectia de la Dimitrov, venind dinspre Pasajul Obor. Cred ca o sa-ti treaca. Sunt in general 2-3 politisti de Circulatie si unul care sta pe fostul refugiu de tramvai (care s-a mutat dincolo de intersectie de multa vreme) si noteaza numere de inmatriculare! Am vazut tras pe dreapta un Touareg, la modul dat intai numarul prin statie, notat in carnet si apoi tras pe dreapta!

Share this post


Link to post

Ar trebui prevazute si cazurile in care accidentul se produce din neobservarea unui semn de circulatie datorat unui destept care parcheaza aiurea / unei reclame prost montate etc.

Share this post


Link to post

@VIPER da stiu intersectia...locuiesc oarecum in zona si chiar acolo...e si trezoreria sectorului 2..cu care lucrez destul de des. mereu cand trec pe acolo...este un echipaj .la "treaba" care face treaba sa mearga treaba.. :dizzy:

Share this post


Link to post

Asta din attachement este noul cod rutier, dar care va intra in vigoare abia dupa 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial (momentan nici nu s-a promulgat). Noutatile ar fi cam astea:

 

Noul Cod Rutier adoptat de Senat

 

Persoanele care vor conduce in stare de ebrietate sunt pasibile de o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani, a stabilit ieri, plenul Senatului, care a adoptat noile reglementari privind circulatia pe drumurile publice. La proiectul de lege adoptat deja de Camera Deputatilor, senatorii au formulat 99 de amendamente, atat de fond, cat si de redactare. Astfel, in forma aprobata de Senat, "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat sau care se afla in stare de ebrietate, se pedepseste cu inchisoare stricta de la unul la cinci ani". Pedeapsa este marita la intervalul doi - sapte ani daca respectiva persoana "efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unei persoane pentru obtinerea permisului de conducere" sau in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea unui astfel de permis. Pedeapsa cu inchisoarea de la doi la sapte ani se aplica si in cazul celor care refuza, se impotrivesc sau se sustrag recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei sau a prezentei in sange a unor substante stupefiante ori medicamente cu efecte similare.

 

Pietonii nedisciplinati, raspunzatori de accidentarea lor

 

Senatorii au interzis amplasarea constructiilor de orice fel si practicarea comertului pe trotuar sau pe acostament, in parcarile amenajate sau pe partea carosabila, in afara localitatilor, inclusiv in zona de siguranta a drumului public. In urma modificarilor operate de senatori s-a mai stabilit ca procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii, precum si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor se stabileste prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor. De asemenea, pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului sau nerespectarii altor reguli de circulatie "poarta intreaga raspundere a accidentarii lor". Cei care conduc un autovehicul sau un tramvai fara a detine permis de conducere risca o pedeapsa cu "inchisoare stricta" de la unul la cinci ani. Totodata, autoritatie publice locale sunt obligate sa amenajeze statii ale mijloacelor de transport public de persoane cu alveole sau refugii. Vehiculele declarate, prin decizia autoritatii publice locale, fara proprietar sau abandonate, se radiaza din oficiu in termen de 30 de zile de la primirea deciziei respective. Senatorii au stabilit ca atestatul profesional este obligatoriu a fi detinut numai de catre conducatorul autovehiculului care efectueaza transport de marfuri periculoase, transport public de persoane, transporturi agabaritice, precum si pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone care circula in trafic international. Vehiculele care, prin constructie sau datorita incarcaturii transportate, depasesc masa sau gabaritul prevazute de normele legale pot circula pe drumul public numai pe traseele stabilite de administratorul drumului public sau, dupa caz, de autoritatile administratiei publice locale.

 

Prevederile Codului rutier au fost modificate substantial fata de cele cuprinse in Decretul din 1966, aflat in vigoare pana la aparitia acestui nou text de lege. Potrivit reprezentantului Ministerului Administratiei si Internelor, noile reglementari in materie de circulatie pe drumurile publice sunt armonizate cu legislatia europeana si vin sa inlocuiasca prevederile "depasite" ale Decretului din 1966. Proiectul de lege urmeaza sa intre in procedura medierii, intrucat a fost adoptat in forme diferite de Senat si Camera Deputatilor, dupa care va fi trimis spre promulgare presedintelui Romaniei.

Cod_Rutrier.pdf

Share this post


Link to post

Dragi tovarasi si preteni, anuntam cu bucurie urmatoarea decizie:

 

http://www.motociclism.ro/forum/index.php?...ndpost&p=182797

 

De notat ca treaba asta s-a facut in urma unei actiuni pornite prin topicul http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=18785

 

Ca atare, gata cu trecutul pe rosu ! :drinkers: :drinkers: :drinkers:

 

Textul mesajului:

 

INISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE

DIRECTIA POLITIEI RUTIERE

 

Nr.367.852 din 06.06.2005

 

In atentia domnului : Gabriel  Andrei ?Bucuresti.

 

            La e-mail-ul  dumneavoastra va comunicam urmatoarele :

        Aspectul privind  sanctionarea doar cu amenda a nerespectarii culorii rosii a semaforului  electric de catre conducatorii auto, a facut obiectul modificarii in  plenul celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, cu prilejul  dezbaterilor  la proiectul de lege pentru aprobarea O.U.G.195/2002.

        Asfel, a fost introdusa  ca  sanctiune complementara, masura retinerii permisului de conducere in vederea suspendarii pe o perioada de 30 de zile  si in situatia  in care nu s-a respectat semnificatia culorii rosii a semaforului.

        Cand  a rezultat si producerea unui accident  soldat numai cu avarii, perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce  s-a stabilit la 60 de zile.         

        Prin  aceste modificari, speram  in descurajarea  acelor conducatori care nesocotesc  respectarea  semnificatiei culorii rosii a semaforului electric.

 

 

Cu stima,

 

 

                 

DIRECTOR

 

Comisar sef de politie,

Mircia TODERICA

Share this post


Link to post

Basescu refuza sa promulge Codul Rutier

 

Presedintele Traian Basescu a trimis ieri parlamentului, spre reexaminare, proiectul legii privind circulatia pe drumurile publice. Seful statului solicita ca anumite prevederi din Codul Rutier, legate de regimul coloanelor oficiale, faptele penale ale soferilor si amplasarea unor constructii pe domeniul public, sa fie modificate.

 

Referindu-se la regimul coloanelor oficiale, purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu, a declarat ca „numai vehiculele stipulate expres de lege” ar trebui sa beneficieze de dreptul de a circula in acest regim. „In prezent exista anumite persoane influente care obtin de la politie autorizatie pentru organizarea de coloane oficiale, care blocheaza traficul rutier”, a spus Saftoiu.

 

Presedintele Traian Basescu doreste ca posesorul unei masini sa nu fie tras la raspundere pentru fapta penala savarsita de o alta persoana aflata la volanul respectivului vehicul in momentul producerii evenimentului.

Seful statului solicita ca punctele de difuzare a presei sa nu intre sub incidenta articolului care interzice amplasarea constructiilor pe trotuare si acostament. Nu in ultimul rand, Basescu cere ca noul Cod Rutier sa intre in vigoare la sase luni de la promulgare, pentru a exista timpul necesar realizarii Regulamentului de aplicare.

Share this post


Link to post
Presedintele Traian Basescu doreste ca posesorul unei masini sa nu fie tras la raspundere pentru fapta penala savarsita de o alta persoana aflata la volanul respectivului vehicul in momentul producerii evenimentului.

 

Bine ca macar unu gandeste in toata gloata aia.

Share this post


Link to post

Pina la urma a intrat in vigoare sistemul cu puncte sau nu ? ca mi-am luat azi 1 mil amenda si (teoretic) 6p pentru art 152 k (regulamentul de aplicare al noului cod rutier).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...