Jump to content

cchrism

Membru
  • Content Count

    786
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About cchrism

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 10/21/1979

Contact Methods

  • Website URL
    http://mconstantin.eu.org

Profile Information

  • Din
    afara Romaniei
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Aveo
  • An
    2006
  1. Eu momentan locuiesc in State si pot sa zic ca intradevar la Aveo schimb la 3000 mile uleiul pentru ca atat fac in 6 luni (atat sunt eu dispus ori 3000 ori 6 luni), uleiul am sintetic Mobil 1 5W30 (garantat 6000 mi sau 6 luni, conform actibildului pus pe parbriz), iar pentru tura urmatoare voi schimba eu uleiul si pun Mobil 1 5W30 supersyn, garantat 1 an sau 15k mi. La RAV4 uleiul il schimb la 5000 mi sau 6 luni (atat cere garantia) tot cu 5W30 Mobil1, dupa garantie mai vad eu.
  2. Acum nu ca as vrea sa stric bucuria, DAR in primul rand siguranta. Faza cu cornierul si cu sudura nu cred ca e asa usoara, pentru ca trebuie sa te asiguri sa stii ce faci acolo. Nu vrei ca la un impact sa fii ca un tren pe sina aia. Ca paranteza o cunostinta initial studia la aeronautica si a si renuntat intre timp pentru ca la rezistenta materialelor era ceva de genul ce tabla trebuie sa pui pe avion, el zicea tabla de x, si profesorul pai rezista?, si atunci el ei lasa punem mai groasa. In plus cu airbagul, trebuie sa te asiguri ca comanda (triggerul) si ca mufele se potrivesc pentru ca ultimul lucru care vrei sa-l faci este sa ai splicing pe firele de airbag. Citeam mai de mult la Toyota cate chestii sunt inglobate in mufa de airbag astfel incat sa fie cat mai sigura, si era ceva de genul martor de conectare, jumperi de bypass, pini facuti din nu stiu ce chestie antioxidare, si alte asemenea.
  3. Pai si cum Frigidaire este proprietar la Electrolux (parca asa tin eu minte)...
  4. cchrism

    Reciclare

    Si in SUA reciclarea se face direct la sursa (o prima sortare), doar ca abordarea este putin diferita. Nu e vorba de "ar trebui sa fiu platit pentru asta", ci aici au sa iti trimita 3 containere: 1 pentru gunoi menajer, 1 pentru reciclabile (la gramada), si 1 pentru "yard waste" (iarba taiata si mancare stricata). Plata se face in functie de cat de mult gunoi menajer / yard waste arunci (container mai mare - mai scump, pungi suplimentare pe bani), dar poti sa arunci oricat material reciclabil inclusiv in cutii de carton extra. Deci nu esti platit pentru asta dar daca nu faci asta platesti. Noi de exemplu umplem cam pe jumatate containerul de gunoi dar containerul de reciclabile e cam plin.
  5. E funny ca British Airways, a fost premiata in 2006 pentru cele mai multe bagaje pierdute, procentual vorbind. AirFrance a avut o vreme cand serviciile erau sub orice critica, dar in ultimii ani, mai ales dupa ce s-au unit cu KLM, si-au imbunatatit calitatea semnificativ Asta imi aduce aminte de experimentul din Paris cand au pus o bomba de proba si niste accelerometre in bagaje si rezultatele au fost dezastruoase: bomba au pierdut-o, iar accelerometrele au dat afara din scala.
  6. Mie personal nu-mi place seria TZ de la Panasonic deoarece are acumulator proprietar. Iar TZ3 este foarte scump pentru ce ofera. LZ7 mi se pare un compromis acceptabil. Are baterii AA, zoom 6x si stabilizare optica.
  7. Atentie la RCD-urile pe care le instalati. In US sunt 2 tipuri de RCD-uri: GFCI (Ground fault circuit interrupters) care este obligatoriu in baie/bucatarie la prizele sub x cm distanta de chiuveta baie, si AFCI (Arc fault circuit interrupters) care nu e obligatoriu pestet tot in US, destinatia generala fiind dormitoarele. Primul te ajuta la "cutare s-a curentat in gradina" al doilea la incendiul s-a datorat scurtcircuitului. Mai precis primul detecteaza scurgerile la impamantare, al doilea la scurtcircute. In esenta arata la fel pe din afara. Deci atentie la ce cumparati, desi cam greu cu vanzatorii din Romania. Desi la preturile care le vehiculati e posibil sa fie un device combinat GFCI/AFCI.
  8. Pai si de cand e un bonus 2 megapixeli pe acelasi senzor? La fel cu ISO1600. Oricum la astea peste ISO200 este inutilizabil, iar mai multi pixeli pe acelasi captor doar inrautateste situatia in conditii de iluminare slaba.
  9. cchrism

    Un Router Wireless

    1. Nu cred ca exista nici un joc pe lumea asta care sa ajunga sa gatuiasca 10Mb, daramite 54Mb. Ce te termina la wireless este latenta ceva mai mare decat la ethernet si faptul ca practic interferenta te poate bloca indefinit la transmiterea datelor, plus in functie de conditiile locale instabilitatea vitezei de conectare. Am vazut cazuri in care se schimba viteza de conectare ca la balamuc de la 1Mb pana la 54 si inapoi. 2. Din cate stiu eu nu. Problema este ca nu exista un "standard" Super G, ci exista doar standarde de producatori. Fara Router/Acess point si placa compatibila sunt doar bani aruncati. Si nici cand sunt compatibile nu esti sigur ca se aliniaza stelele.
  10. cchrism

    Un Router Wireless

    Pe GL, cred ca da, doar cu mini, ca altfel nu ramane mare lucru, de fapt cu standard si SP2 iti mai raman 60k sau asa ceva dupa activarea JFFS-ului. Cel mai tare ar merge pe un GS v4, care are 32MB si 8 de flash, unde iti raman 4 mega pt. JFFS. Iar cu CISCO, si ei au buguri in routerele lor, de fapt routerele Cisco sunt un nume in piata asta, ieftina sa-i zicem, pro entry-level, la grei sunt cam aia de la coada, adica nu au mare lucru de zis in fata lui Juniper, si ailalti, nu mai stiu numele exact Packet Foundry parca. Sa vezi ce misto este un patch hardware intr-un router CISCO, cu sarmele care sunt puse dupa aia. Oricum designul WRT-ului a fost facut inainte de achizitia Cisco-ului. Ca dovada ca incearca sa-i tot taie facilitati, ca concureaza la facilitati cu ceva de 10 ori mai scump dar pe care scrie Cisco.
  11. cchrism

    Un Router Wireless

    Da stiu ca 2.4 e in beta si ca are deja multiSSID. Asteptam finalul vream sa zic. Nu stiu de ce am inteles ca tu mergeai in directia OpenWrt. Sa inteleg ca tot fan DD-WRT? 2.3SP2 rocks. Nu s-a agatat deloc pana acum. Un alt motiv pentru care am ales Linksys este ca si cable modemul este tot Linksys, si stau foarte frumos unul peste altul (sunt facute sa fie "stackabile")
  12. cchrism

    Un Router Wireless

    Da, se poate si fara cablu serial (vrei sa zici prin conectorul JTAG nu?). JTAG-ul este ultima solutie. In primul rand se incearca pornirea cu butonul de reset apasat nu stiu cum (nu am detalii la indemana, dar google gaseste repede procedura). Daca nu merge nici cu reset, se desface cutia si se pune la masa pinul nu stiu cat de pe memorie. Iar daca nu si nu, JTAG. Oricum si GS si SRX au aceeasi problema merg mai bine doar cu placi wireless compatibile. Cum in partea ailalta este de multe ori un laptop, care in general are centrino... end of story. Ce are DD? Hmm, parerea mea este ca distributia este mai inchegata, beneficiind si de faptul ca este controlata de un singur om finalmente. La OW... toata lumea e responsabila dar pana la urma nimeni. Ce mi s-a parut mie un showstopper, este ca OW default nu are WPA/WPA2. Cei de la OW mi-au zis ca da, stii ca doar nu este default, se poate descarca dupa, ca nu am putut sa punem din motive de licentiere, etc. Pana la urma amandoua fac acelasi lucru, diferenta este ce trebuie sa faci in plus la unul sau la altul. La DD-WRT astept cu interes 2.4 multiSSID, care mi se pare foarte tare. Practic anunti pana la 16 SSIDuri diferite cu setari de securitate diferite. Cu ce te ajuta? Pai 1 poate vrei sa mai faci o retea guest cu WEP doar sau chiar si cu WPA, dar care sa nu-ti poata intra in reteaua ta interna ca nu stii ce ruleaza ei pe laptopuri, si 2 daca ai deviceuri care nu suporta WPA2 (smartphone, etc.) si totusi vrei sa rulezi WPA2 pentru cine suporta.
  13. cchrism

    Un Router Wireless

    Hop si eu dupa mult timp! WRT54G / GS versiunea 5 si peste sunt de evitat daca vreti sa puneti distributii 3rd party. Am memoria si flashul injumatatit fata de GL, respectiv versiunea 4. Pentru firmware stock sunt ok. Daca se ia curentul in timpul upgradeului nu se transforma in opritor de usa. Te iau putin transpiratiile dar se poate recupera, dupa noroc cu sau fara deschiderea carcasei. Cele cu boost de semnal parca sunt seria GS sau ma insel eu? Oricum hardware este fix la fel. Boostul la semnal este doar software, care oricum merge doar anumite placi de retea (Broadcom?), asa ca nu este cine stie ce. Hardware-ul are memorie si flash dublu fata de versiunea G simpla. Eu am pus DD-WRT si are interfata web similara cu firmware-ul stock. Chestie de preferinta personala, dar eu il recomand in fata OpenWrt-ului. Nu se recomanda cresterea puterii de emisie, pentru ca va creste si zgomotul proportional. Unii recomanda chiar scaderea puterii de emisie. Mai degraba bagi banii in niste antene cu castig mai mare, pentru ca beneficiezi si la receptie si la emisie.
  14. Tot urmarind mesajele din trecut am dat din nou peste asta si vreau sa nu ramana problema in suspensie legat de Asterisk. X100P este suportata de Asterisk ( http://www.asterisk.org/hardware ), si multa lume foloseste asa ceva. Stiu ca era o mica problema ca suportau PCI-IDul doar de la Intel si apoi a aparut patch care ignora VendorIDul. Deci daca se vrea se poate face un VOIP ieftin.
 

×
×
  • Create New...