Jump to content

dan_m

Gold Member
  • Content Count

    394
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About dan_m

  • Rank
    Membru Fondator
  • Birthday 04/28/1977

Contact Methods

  • MSN
    dmelinescu
  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    dmelinescu

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Volkswagen
  • Model
    Golf V GTI ED 30 DSG
  • An
    2009

Recent Profile Visitors

3230 profile views
  1. Eu cred ca se poate sa fie proprietari diferiti la teren si cladirea construita pe teren. Am intalnit cazuri in business-ul in care activez unde pe un teren detinut de cineva construieste altcineva o cladire având autorizatie pe numele lui si un acord cu proprietarul terenului gen asociere sau altceva. La receptia cladirii s-a intabulat pe numele constructorului cu autorizatia avand drept de superficie de la proprietarul terenului. Sugerez consultarea unui avocat eventual.
  2. dan_m

    Despre calculatoare

    Nu stiu cum sa determin ce fel de conexiune are RCS-ul. Nu ar putea sa fie una similara cu Romtelecomul dar sa foloseasca un cablu de retea cu 8 fire (din care doar 2/4 active) din motive de mufe conectica la fiecare capat (Gpon pe de o parte respectiv router/placa retea computer pe de alta parte care au mufe de retea ambele)? Am o vaga amintire la montarea Gpon-ului de catre RCS ca m-au intrebat ceva de genul "intre Gpon si calculator sa va punem cablu de retea sau de telefon?" Si am ales retea. Din punctul meu de vedere ca si user conexiunea pare similara - fac un soi de Dial up fie de pe Router fie de pe computer si am acces la net. Cand eram conectat la retea de cartier venea un cablu de retea in casa care era direct ditr-un router al provider-ului - nu necesita vreo autentificare.
  3. dan_m

    Despre calculatoare

    Routerul este Huawei HG520s. Dupa cum spuneam, chiar si acum calculatorul e conectat via ceva similar cu dsl...adica face dial up pentru a se conecta. Nu e ca si atunci cand il conectez la un router. La mine acasa de ex am un router conectat intr-un gpon rcs via cablu de retea pt ca router ul asa are portul wan. Totusi pentru net fac un dial up din router. Ar fi ideal sa pot face dial din portul LAN al huawei ului.
  4. dan_m

    Despre calculatoare

    Mai am o intrebare legata de cabluri. Am un calculator conectat la bloc la RCS prin cablu ethernet (rj45 cred) legat direct in placa de retea. Conexiunea se face pe computer via Internet Dial ceva, cu user name si parola (o asimilez cu PPOE ceva din router). Am un router Huawei wireless ramas mostenire de la Romtelecom, doar ca portul Adsl are mufa de telefon (rj11 cred). Mai am in dotare si o mufa de prelungire ethernet (mufa mama in ambele capete). As vrea sa conectez net-ul via routerul respectiv pentru a avea si wireless. Pot oare fac un cablu cu mufa rj45 intr-o parte si rj11 in cealalta? Inteleg ca nu sunt folosite decat 2 fire la conexiunea ppoe. Daca pot face cablul (am mufe si cleste) ce fire sa conectez in fiecare mufa? Am incercat sa bag direct un cablu de telefon in prelungitorul de ethernet dar nu a mers (am bagat mufa pe centru, dar poate nu am nimerit firele care trebuie). As suna la rcs dar astia cand aud de router inchid telefonul ca sa zic asa. Thx :-)
  5. dan_m

    Despre calculatoare

    Nu m-am gandit la diferenta de voltaj :-( . Pare mai fezabil sa ma intorc la cautat priza dubla bricheta potrivita. Merci.
  6. dan_m

    Despre calculatoare

    As vrea sa conectez cumva alimentarea detectorului (pt bricheta) astfel incat sa isi ia curent prin USB. Am un deja incarcator de telefon cu 2 iesiri USB si as vrea sa il folosesc pe acesta in loc de vreo priza dubla de bricheta din motive de spatiu. bricheta mea este ingropata in scrumiera si nu prea gasesc modele care sa intre acolo. Oare gasesc pe undeva cablu direct USB la mufa rotunda care intra in detector sau trebuie sa tai un cablu USB si sa iau cumva curent din el sa il leg la cablul actual de alimentare? E vreo restrictie la alimentarea prin USB versus mufa de bricheta? thx.
  7. dan_m

    Despre calculatoare

    Multumesc de sfaturi. Cleste de sertizat am, mufe de asemenea. Caut cablu (SFTP am inteles). Sa vad cum fac si cu impamantarea pentru ca pot sa il trag doar pe niste stalpi dar la inaltime mai mica decat casa - ma gandesc ca nu o sa dea fulgerul fix pe cablu :-)
  8. dan_m

    Despre calculatoare

    Ce ar trebui sa caut la specificatiile cablului?
  9. dan_m

    Despre calculatoare

    As vrea sa ii dau cumva net de la mine unui vecin (tata in speta). Nu trebuie sa fie ceva foarte performant fiind folosit preponderent la site-uri de stiri si mail (momentan foloseste un stick de net mobil de la rcs). Suntem amandoi la casa pe aceeasi strada cu o alta casa intre noi. Distanta pe cablu estimata de mine ar de vreo 50 m iar cablul ar fi tras pe exterior. Eu am un router de unde ar putea origina cablul respectiv dar nu stiu cum se comporta cablul de retea pe distanta asta. O alta solutie ar putea fi si ceva wireless doar ca ar insemna sa scot o antena sau ceva similar in exteriorul casei deoarece nu avem vizibilitate directa decat in lungul strazii - ar trebui ceva echipament de exterior probabil. Daca are cineva o idee care sa fie si cat de cat viabila economic multumesc anticipat (cand spun viabila economic ma refer ca ar putea sa isi faca abonament la rcs la vreo 25 ron pe luna)
  10. dan_m

    Despre calculatoare

    Merci NFS dar e ok. O sa il pastrez macar in ideea ca e mai stabil decat Huawei-ul care fiind vechi se mai bloca din cand in cand si mai scotea si un bazait enervant. @Zmeul Am un router la 2.4 GHz asa ca ma confrunt cu problema de aglomeratie (desi stau la casa). Ma uimeste toturi multitudinea de retele pe care le prind din casa avand in vedere ca mergand de la un capat la altul al casei aproape nu mai prind reteaua mea (doar cu router-ul principal) - e adevarat ca doar laptop-ul vede asa multe, telefonul nu prea. Router-ul meu are o optiune de auto select a canalului in functie de ce gaseste liber dar nu pare ca functioneaza ok pentru ca il vad pe acelasi canal cu alte retele si sunt si canale libere. Cu Android-ul e mai complicat - am un Samsung S2 cu 4.2 dar deja de cand i-am pus (oficial) 4.2-ul se misca mult mai greu si e cu memoria la 90% tot timpul. Ma tem ca 4.3 l-ar pune pe burta daca s-ar putea instala.
  11. dan_m

    Despre calculatoare

    Distanta e relativ corecta, adica jumatate din distanta la care nu se mai prinde router-ul principal, deci nu pot sa ii reprosez asta. Chestia era ca Huawei-ul era amplasat exact la aceata distanta la care celalalt router nu se mai prindea si daca ii puneam acelasi SSID faceam exact aceeasi chestie. Acum meditez daca sa dau drumul la loc si la Huawei si sa ii pun acelasi SSID, si mai ales ce combinatie de canale sa pun, considerand ca am eu deja cel putin 2 retele in casa plus vreo 3 care se prind din imprejurimi. Am tot citit ca ar fi bine sa fie diferite dar e cam aglomerata plaja de canale. In alta ordine de idei, nu stiu ce criterii are telefonul de a se muta pe alta retea - din observatii ramane uneori pana la aproape lipsa conexiune - si implicit trafic aproape inexistent pana sa se mute pe alta conexiune mai puternica (si daca il asezi fizic pe un alt router ). Oricum investitie inutila din pacate... Pacat ca la prezentarea acestor device-uri nu spune nimeni clar ca se face o alta retea, toata lumea ii da inainte cu amplificarea retelei existente, care da nastere la confuzii. Investighez daca se poate returna...
  12. dan_m

    Despre calculatoare

    Confirm din pacate cele spuse anterior de Dj_Dark. Practic repeater-ul genereaza o noua retea wireless (careia poti sa ii pui acelasi nume/ssid ca si router-ul principal).Desi telefonul sau laptop-ul par ca se conecteazala aceeasi retea, de fapt se conecteza pe rand la fiecare retea in parte (router principal sau repeater). Ca atare am aceeasi situatie ca si anterior ba chiar mai rau deoarece inainte Huawei-ul era conectat pe cablu si puteam sa il pun mai departe de router-ul principal astfel incat sa se suprapuna cat mai putin retelele). Repeater-ul trebuie sa fie la o distanta relativ mica de router-ul principal ca sa prinda semnal macar 50%.
  13. dan_m

    Despre calculatoare

    Pai eu intelesesem ca repeater-ul nu creeaza o noua retea - adica eu ar trebui sa vad doar reteaua de la router-ul principal dar cu semnal mai puternic. Daca face o retea noua n-am facut nimic intradevar. Asta am si acum cu Huawei-ul - IP-ul il iau din router-ul principal deci nu cred ca interfereaza in vreun fel. Totusi parca repeater-ul este prea saracacios in setari (din ce am vazut pe net) ca sa ai din ce seta o noua retea cu tot ce inseamna asta (securitate, canal etc). Daca are cineva asa ceva instalat va rog sa imi spuneti cum functioneaza mai exact. M-am uitat la un http://www.edimax.ro/en/produce_detail.php?pd_id=382&pl1_id=1&pl2_id=110#03 care se baga direct in priza. PS. Din ce am vazut la unele hoteluri, aveai aceeasi retea wireless in tot hotelul si erau peste tot in tavane niste aparate (probabil repeatere) - dar reteaua era aceeasi. PPS. din User manual pare va va exista si o retea a repeater-ului dar e folosita la configurarea lui
  14. dan_m

    Despre calculatoare

    Daca am inteles corect Access Point-ul e cam ce am acum cu Huawei-ul. Un device conectat pe cablu care creeaza o retea wireless - diferita de cea a router-ului principal. Repeater-ul doar se baga in priza, nu? Iar reteaua creata/amplificata de el e aceeasi cu cea de la router-ul principal? Atunci asta imi trebuie. Cat despre device-uri, Huawei-ul nu prea suporta nimic - e vechi si ciudat prin meniuri - am incercat din meniurile lui sa il fac 'repeater' fara succes. In plus zona de intrepatrundere e greu de definit - fiecare router e la alt etaj in alta zona a casei, iar router-ul principal nu prea pot sa il mut din motive de conectica. Merci...incerc repeater-ul.
  15. dan_m

    Despre calculatoare

    Cer si eu un sfat cunoscatorilor in domeniul wireless. Din motive de ziduri/distante un singur router nu face fata acasa pentru a acoperi toate zonele, astfel incat acum am un router principal (D-LINK DIR-605L) care este conectat la internet si mai am un alt router (HUAWEI HG-520 - mostenire de la romtelecom) care este conectat pe cablu la primul router (cu DNS dezactivat ca sa am aceeasi clasa de IP-uri). Problema este ca am astfel in casa 2 retele wireless independente (generate de fiecare router) care se si intrepatrund astfel incat telefonul de ex trebuie sa se tot mute de pe o retea pe alta cand ma plimb prin casa - si face asta destul de greoi deoarece inca mai simte cealalta retea. As vrea daca se poate sa inlocuiesc al doilea router (Huawei) cu altceva astfel incat sa am o singura retea wireless in casa. Aici am vazut ca exista asa numite Access Points, Repeaters si poate si altele dar nu am prea inteles diferentele dintre ele. De asemenea nu am inteles daca ele se conecteaza wireless si/sau pe cablu pentru ca din locatia unde e al doilea router nu prea se prinde primul. Multumesc de sfaturi anticipat :-)
 

×
×
  • Create New...