Jump to content
Sign in to follow this  
Andrei.ss

Executive-ul DESbracat

Recommended Posts

Weekend-ul asta, profitand de vremea frumoasa, am reusit sa fac 2 operatiuni la masina:

 

1. Am aplicat ceara pentru cavitati in portiere, praguri si lonjeroane. Produsul Kent este extraordianr, in sensul ca dispune de un tub lung de vreo 50 cm, ce face aplicarea foarte usoara. Nici macar nu e nevoie sa demonetzi fetele la portiere, e de ajuns sa bagi tubul prin gaurile de scurgere. La fel se poate proceda si cu pragurile si lonjeroanele.

 

2. Multumita lui KumKum mi-am amintit ca am acea blana pentru capota "ciordita" de la un Opel Ascona si am montat-o in sfarsit. In afara de faptul ca am taiat putin din laterale pentru ca era mai lata, montajul a fost destul de simplu. Am dat gauri in blana cu surubelnita care sa se potrivesca cu gaurile din capota si am fixat-o cu braduti de plastic. Stiu ca arata cam aiurea cu sarma aia rosie, dar gaurile centrale nu sunt destul de adanci ca sa incapa un bradut in ele. Voi vedea cum pot rezolva si problema asta de ordin estetic.

Ca prima impresie, zgomotul motorului din habitaclu s-a mai diminuat putin (am inteles ca mai mult zgomotul exterior se reduce, dar cum ma aflu tot timpul la volan, nu prea am cum sa testez asta), iar capota nu mai suna a gol cand o inchid. Poate o sa tina cald si la iarna / :) .

 

post-4414-0-64023500-1383508731_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Masina fiind in stare tehnica excelenta, in ultimul timp m-am mai concentrat pe latura de imbunatatiri/estetica. Azi am montat plafoniera de Astra G/Zafira, care s-a potrivit perfect in locul celei vechi. Este ceva mai complicata decat cea originala in sensul ca are o placa cu circuite integrate si au trebuit gasiti intai pinii la care se fac legaturile. Oricum, daca mai vrea cineva sa-si monteze ii pot furniza solutia fara sa se mai streseze cum am facut eu.

Are 4 becuri de 5W: 2 legate la contactul usilor si 2 la butoane. Singurul dezavantaj, daca se poate numi asa este ca nu mai poti opri aprinderea luminii la deschiderea usilor, dar pe mine nu ma deranjeaza prea tare acest aspect.

 

post-4414-0-93633500-1385411013_thumb.jpgpost-4414-0-76167700-1385411019_thumb.jpgpost-4414-0-68373600-1385411024_thumb.jpg

 

Tot din capitolul modificari estetice/confort: am montat si un schimbator de Opel care mi se pare mult mai placut la atingere. Nu m-am chinuit sa schimb nuca, ci am inlocuit maneta cu totul.

 

post-4414-0-67422300-1385411030_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Dupa lunile de iarna fara noutati deosebite, primavara inseamna concretizarea unui vis: discuri pe spate. Urmeaza montarea. Dupa aceea voi verifica daca supapele de 3/45 de Vectra imi creaza probleme cu blocarea rotilor si daca va fi necesara revenirea la cele de 3/30 de fabrica.

 

post-4414-0-91410100-1394999255_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Bravo domnu'! :aplauze: Belea, colegul asta din Ct. Albastre ca ... marea! Nu-ti face probleme cu supapele. Fata se blocheaza mai repede decat spatele. Vezi la cablul nou, daca exista doua bucse ca niste butoiase ce culiseaza pe sufe in dreptul arcurilor suspensiei. Ar trebui sa aibe santulete pe mijloc pt fixarea cu niste coliere de arcuri. Apropos: am trecut ITP-ul saptamana trecuta fara probleme. Cei drept, operatorul stia de modificare si a fost uimit de echilibru si eficienta franelor pe spate. Multa bafta! :thumbl:

LE: acum am privit mai bine poza si am vazut butoiasul respectiv. Cablu ATE. Cat fu?

Edited by cris06

Share this post


Link to post

frumos lucrat la masina ;) nu am citit toate paginile...schimbi si puntea,nu?

Share this post


Link to post

Nu, doar cablul de frana de mana si lichid de frana.

Share this post


Link to post

super,nu stiam ca merg montate discuri pe puntea originala ;) succes in continuare

 

Share this post


Link to post

nu stiam ca merg montate discuri pe puntea originala

 

Nu merge, ca n-are picioare.. :dizzy: :mrgreen:

da, se pot monta discuri in locul tamburilor doar in cazul fuzetelor detasabile (>'97).

in cazul celorlalte este necesara schimbarea intregii punte spate

Edited by Shift1

Share this post


Link to post

Sunt de Vectra A (cu tot cu butuc si rulmenti) ? Din ceea ce vad, sunt sh, nu? Conteaza anul donatorului sau toate Vectra A se potrivesc?

Share this post


Link to post

@Cris06: Da, si mie imi place cum au iesit. Cat despre cablu, a costat 140 ron, dar noroc ca am un prieten care lucreaza la magazin de piese in Bacau si mi-a facut rost, ca in Iasi in 2 locuri mi-a zis ca nu se poate aduce. Cred ca le era lene sa caute mai bine. Ma bucur ca ai trecut ITP-ul fara probleme :D

@robertz: Multumesc pentru apreciere. Cat despre punte, cea de Cielo de dupa 1997 e identica cu cea de Astra F, deci nu e nevoie de schimbare.

@alexinno: Butucii si etrierii sunt intr-adevar second si reconditionati (inclusiv mecanismul franei e mana), dar discurile Ferodo si placutele ATE sunt noi. Cei din imagine sunt cu discuri de 260, care se gasesc pe Vectra A, Astra F si Kadett E. Se mai pot pune si de 270 de pe Calibra si (posibil) Vectra B 1.8 16V. Toti butucii cu discuri de pe modelele antementionate indiferent de an se potrivesc pe Cielo, dar important e sa gasesti masina cu motorizarea corespunzatoare, pentru ca majoritatea s-au produs cu tamburi. Discuri sunt doar pe masinile cu motor 2.0 si unele 1.8 16V.

In ce priveste butucii sunt doua modele, dar ambele sunt compatibile cu Cielo: exista model vechi la care rulmentul se da jos odata cu discul si exista model nou la care rulmentul e capsat in butuc.

Share this post


Link to post

Si ale tale sunt ale cu rulment capsat, de-asta ai mai gasit discuri :) . La celelalte (cum am eu) se gasesc foarte greu si costa o gramada.

Share this post


Link to post

Si in sfarsit s-a facut si montajul. N-am parcurs decat vreo 20 km si, cum era de asteptat, diferenta e deja consistenta. Nu ma puteam plange de frana nici inainte cu placute + discuri ATE pe fata si cilindri receptori ATE + limitatoare 3/45 de Vectra pe spate (e drept ca aveam tamburii si sabotii originali care mai mut ca sigur sunt si alea niste mizerii), insa acum e un cu totul alt nivel. La fel cum au descris si altii care si-au montat discuri pe spate inaintea mea, simti ca franeaza toate 4 rotile, nu doar cele de pe fata.

 

post-4414-0-77318900-1396709464_thumb.jpg

 

O observatie interesanta in legatura cu tamburii, cand i-am demontat am vazut ca aveau o cantitate consistenta de praf, ceea ce inseamna ca limitatoarele de Vectra si-au facut intr-adevar cat au putut treaba. Am desfacut la un moment dat tamburii mai demult inainte sa le am montate si abia daca aveau cateva firicele de praf dupa vreo 6-7 ani de utilizare.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

Da, a fost un vis pe care l-am avut de mai multi ani, dar am hotarat sa il transpun in practica doar atunci cand am avut toate datele pentru a lua o decizie in totala cunostinta de cauza. A necesitat si destul de multa documentare, atat pe latura tehnica, cat si pe cea ceva mai subiectiva, gen impresii si comportamente dupa.

 

Acum ma gandesc ce imbunatatiri/modificari sa-i mai aduc (si aici nu ma refer la cocalarisme de ordin estetic). Singurul regret pe care il am e ca n-am cumparat de la tine jantele acelea de aliaj. Asa e cu mintea de pe urma... :P

Share this post


Link to post

Cam asa e, cam tipa dupa jante, in rest e perfecta. ;)

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

10 ani, 7 luni, 19 zile si 70.000 km post-4414-0-15300300-1398961717_thumb.jpg

 

Impresia despre discurile spate dupa 1000 km extraurban e ca sunt cea mai buna investitie pe care am facut-o pana in prezent. Atat pe carosabil uscat cat si umed nu am sesizat absolut nicio tendinta de blocare, cu toate ca am montate limitatoare de Vectra mai permisive.

 

In urma celor cateva zile libere de Pasti am inlocuit tripla drepta spate care prezenta o crapatura in partea de jos vizibila aici cu alta originala care a costat cam 80 ron.

 

Intre timp, imediat ce am trecut pragul de 70.000 km am observat ca se aude un huruit de rulment. M-am speriat putin sa nu fie de la butucii cu discuri abia montati, dar in urma diagnosticarii de azi (ridicat pe cric, rotit, tras si ascultat) am vazut ca e de la roata stanga fata. Am facut comanda de un SKF si il voi inlocui cat de curand. Cel de pe dreapta a cazut la 50.000 si a fost schimbat tot cu SKF.

 

Masina va avea parte weekend-ul asta si de o plimbare pana la Chisinau in vederea vizitarii cramelor din zona si nu numai.

Share this post


Link to post

Banuiesc ca rulmentii fata sunt cei din uzina. La mine, din cate imi amintesc, nu cred ca au rezistat 50 000 km. Dar, nu mai discutam calitatea pieselor montate pe ultimele masini facute la olteni. Tripla aia nu-i originala. De fapt, nu se mai gaseste noua. Cum am scris si eu in topicul dedicat, intr-adevar, sistemul de franare cu discuri spate este cea mai buna investitie in aceasta masina. Sa o duci multi km!

Share this post


Link to post

Calitatea multor piese montate la Craiova intr-adevar lasa mult de dorit, de aceea acum dupa 10 ani pot spune ca am pe masina elemente mult mai calitative decat cele cu care a venit masina cand era noua. Conform spuselor tale, ar trebui sa fiu multumit ca rulmentul a rezistat 70.000.

 

Cat despre stop original, se gaseste aici (e la fel ca cel de pe masina si scrie SUNG SAN pe el, spre deosebire de asta, care nu e original). Partea ciudata e ca tripla dreapta pe care am dat 80 ron si pe care am cumparat-o tot de aici e acum la pretul de 194 ron.

Share this post


Link to post

 

10 ani, 7 luni, 19 zile si 70.000 km

La cat mai multi ani si km.

  • Like 1

Share this post


Link to post

In cazul tau se vede cu adevarat ce insemna sa ai masina de noua si sa o intretii corespunzator de la bun inceput. Felicitari si multi km fara probleme si.de acum inainte.

 

Off topic: Cei de la Radacini au multe preturi ciudate, chiar ma intreb cum le stabilesc. Pana de curand aveau de exemplu casetofonul Tank de Cielo la 2800 lei. Acum il mai au pe cel de Tico la 1200 :rotfl:

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Weekend interesant pentru DES cu ocazia unui city break de 2 zile la Chisinau. De mentionat doar ca am vizitat niste crame de pe acolo unde mi-am "facut plinul" si ca am depasit recordul de viteza all time cu Cielo din dotare. Am atins 185 km/h in bord, dar nu m-as fi gandit ca voi face asta in Rep. Moldova pe un drum cu o banda pe sens.

 

A fost extrem de pretios momentul cand prietenul care mergea in fata mea cu Audi A6 de 3.0 TDI imi spune ca nu-i venea sa creada ca ma tineam dupa el la 180. Poate ar fi atins si 190 pentru ca pedala nu era la fund, dar a trebuit sa franez. Oricum, benzina de 98 isi merita toti banii la peste 3000-3500 de ture. Discurile spate si-au facut si de data asta treaba mai mult decat onorabil, chiar si la viteza extrema (pentru un Cielo) pe care am prins-o.

 

post-4414-0-84123000-1399401281_thumb.jpgpost-4414-0-25197200-1399401287_thumb.jpg

Edited by Andrei.ss
  • Like 1

Share this post


Link to post

Sticlele alea sunt pentru jaloane? :)

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Am mai bifat intre timp urmatoarele la capitolul intretinere:

- schimbat rulment stanga fata cu unul SKF. Cel schimbat era originalul din fabrica si eram curios ce marca e, dar dupa demontare am vazut ca nu scria nimic pe el...

post-4414-0-54858300-1402083099_thumb.jpg

- schimb de ulei 5W-40 + filtru Mann. Un prieten mi-a adus uleiul din imagine din Germania. Ca specificatii este SN si am observat ca are indicele de vascozitate putin mai bun decat Castrol Edge 5W-40.

post-4414-0-32660400-1402083093_thumb.jpg

In rest, nimic de reprosat masinii. Ma bate destul de tare gandul sa-i achizitionez niste jante de aliaj de Nubira 2 pe '14 si cred ca o sa-i dau curs destul de curand. Am doar o retinere in legatura cu faptul ca s-ar putea sa fie deformate, avand in vedere ca trebuie sa le iau la second.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

in continuare lucrat frumos la ea ;) o sa arate  <img src= /"> cu jantele de nubira ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post

In sfarsit...ceva ce imi doream de mult timp - inchidere din telecomanda cu cheie tip briceag. A fost schimbat si modulul din portiera stanga fata cu unul care are 5 fire, astfel ca inchiderea centralizata s-a pastrat si la cheie, si la telecomanda. Preturi:

- kit-ul cu telecomenzi: 85 ron

- modul din usa sofer cu 5 fire: 11 ron

- inlocuire si prelucrare lamela cheie: 38 ron

- manopera unui prieten de incredere: nepretuita :D

 

post-4414-0-92823200-1402736979_thumb.jpgpost-4414-0-38813100-1402736987_thumb.jpg

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...