Jump to content
Sign in to follow this  
danutz

Pierderi Antigel

Recommended Posts

Atunci vezi sa nu fie garnitura de chiulasa...si referitor la fum alb...nu-ti scoate...cand e pb cu garnitura iti arunca apa pe evacuare! Eu unu cel putin asa am auzit despre astfel de pb.

Share this post


Link to post

Apa pe evacuare am, de cand a venit frigul. Nu e normal?

Share this post


Link to post

Ba da, arderea presupune si existenta apei drept rezultat. Daca ai apa pe cutie verifica bn toate recordurile.

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Deci apa de pe evacuare inseamna ca pe acolo pierde(garnitura de chiulasa arsa). Atunci capacul vasului de expansiune de ce rasufla mereu?

Share this post


Link to post

Pe mine unu m-ai linistit...sincer nush pe unde ar putea sa iti piarda...daca zici ca si pompa e buna si racordurile sunt ok...iti mai fasaie si ala...schimba si tu capacul ala de la expansiune si vezi ce se intampla! Da ai urcat masina pe un elevator sa te uiti bine la carcasa de protectie de la distributie??? Nush ce ma face sa cred ca iti curge pompa de apa daca tot zici u ca iti pierde numai in mers...Uita-te bine si da-ne de veste...

Edited by FeryGL86

Share this post


Link to post

Vasul ala de expansiune la nubira nu e localizat exact deasupra cutiei de viteze? Nu cumva are un furtun jos? Ia da cu mana pe acolo si vezi daca e umed, cu grija, e fierbinte.

Share this post


Link to post

Am tras putin de supapele acelea de la capac si cred ca le-am deblocat. Astazi cu motorul pornit la relanti am strans cu mana de furtunul acela gros de deasupra cutiei de viteze exact de acolo de unde intra pe stutul vasului de expansiune si a inceput sa curga lichid. Deci sper ca numai furtunul acela sa fi fost de vina si capacul pe care o sa le schimb.

Edited by nubira_1

Share this post


Link to post

:) >- Bv! Ma bucur pt tine ca nu e nimic altceva decat un amarat de furtun si un capac... Pune mana si rezolva pb si... cum zic baietii "Drumuri bune,colegu! " :thumbl:

Share this post


Link to post

Da sper sa fie decat asta. O sa-i schimb furtunul acela si antigelul saptamana asta. Multumesc pentru sfaturi.

 

Mai am o nelamurire. Cat lichid ia instalatia de racire de la nubira1. Este de ajuns sa cumpar 3l de antigel roz + 3l de apa distilata?

Share this post


Link to post

Scrie in manual cat.

Referitor la capac, ai grija, supapele alea au un rost acolo, fasaitul ala e normal, instalatia trebuie sa functioneze sub presiune altfel te trezesti cu apa pe jos la semafor ;)

Share this post


Link to post

Revin. Nu era spart furtunul acela si era crapat stutul de la vasul de expansiune pe care intra(acela cel mai gros). Cum lichidul de racire trebuia schimbat(era apa simpla de la cat am completat mereu) ca mai e putin si ingheata si eu neavand la indemana alt vas de expansiune am lipit acolo crapatura aia cu gasquet din acela pentru garnituri care rezista la temperaturi mari. Am facut bine? O sa reziste?

Edited by nubira_1

Share this post


Link to post

Asta nu o sa tina macar o saptamana cu ce l-am lipit eu acolo pana imi iau altul?

Share this post


Link to post

Poate tine si mai mult, iar daca face bum, o sa-ti para rau ca nu l-ai schimbat la timp.

Share this post


Link to post

Primul meu post pe sectiunea Daewoo a forumului :P

 

Deci... asa cum suna si titlul topicului acesta, am constatat ieri ca am pierderi de antigel la masina din dotare, Chevrolet Lacetti 1.6 si dupa ce am citit topicul asta stufos am decis sa postez aici ca sa nu deschid un topic nou.

 

Totul a inceput ieri cu un MIL aprins in bord undeva pe langa Craiova in momentul in care voiam sa ma intorc in Craiova. Pana atunci nu de aprinsese.

Vazand ca am MIL aprins am oprit motorul si am constatat ca am nivelul mic la ulei (mai aveam cam 1000 de km pana in revizie) si vasul de expansiune de la antigel aproape gol.

M-am bagat sub masina si am vazut ca aveam pe masca de protectie de sub pompa de apa urme de antigel.

Am avut noroc ca aveam niste apa distilata prin portbagaj si am pus aproape 1 litru.

Imediat s-a stins MIL si m-am intors in Craiova mergand destul de incet (@70km/h).

Imediat ce am ajuns in Craiova am decis sa schimb uleiul cu totul dat fiind ca mai era putin pana la urmatorul schimb asa ca mi-am luat ulei nou, GM 5W30 LL si filtru GM. No more Mobil 1. :) )

 

Azi dimineata cand am facut schimbul de ulei l-am rugat pe baiatul de la service sa se uite sub masina daca se vad pe undeva pierderi de antigel si mi-a confirmat ce banuiam... Masina pierde antigel pe la pompa de apa si pierde cam mult... cca 1 litru la 100 de km si doar cu motorul pornit.

 

Intrebari acum... :D

Daca pompa de apa e defecta si trebuie inlocuita, trebuie schimbata si distributia?

Acum am 104.000 km la bord. Urmatorul schimb de distributie ar fi pe la 120.000 de km.

As prefera sa gasesc o solutie ca sa nu ajung la schimb de distributie.

 

Avand in vedere ca pierd cam 1 litru la 100 de km, merita incercat o solutie lichida gen stop leak?

 

De asemenea... distributia a fost inlocuita la dealer cu tot cu pompa de apa la 60.000 de km. Am stampila dealerului pe cartea de service. Este posibil sa fie in garantie pompa/lucrarea? :)

 

O sa dau o fuga sa remediez problema la Expocar Targoviste zilele urmatoare intr-un fel sau altul dar vreau sa stiu ce alternative am.

Multumesc anticipat.

 

LE: Motorul merge ok, nu am nicun sunet ciudat gen suierat de simering sau vreu harait de rulment.

Pe A1 am mers cu 130-160 la ora si totul pare ok doar ca pierde antigel. :)

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

NU la ambele intrebari.

Share this post


Link to post

Tolin... merci de raspuns dar sunt 3 intrebari :P

Detaliaza te rog. Merci. :)

 

Banuiesc ca te referi la primele 2. :)

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

Pe a treia (ultima) n-am vazut-o initial, dar nu cunosc un raspuns.

Share this post


Link to post

Eu as schimba si distributia...tot se umbla acolo. Macar cureaua.

Nu pune nimic in motor ca nu te ajuta... la un por de radiator mai merge(am testat eu solutia Mannol din Carrefour) dar la tine probabil curge pe la orificiul ala special de la pompa si e inutil. E posibil sa mai infunzi si altceva(eu am schimbat antigelul dupa ce s-a astupat porul).

Referitor la garantie, du-te la service si intreaba.

Share this post


Link to post

Clar, schimbat pompa de apa si cureaua de distributie, daca au fost schimbate si rolele la 60k nu se impune schimbarea acestora. Referitor la garantie, nu ai precizat cand ai schimbat pompa de apa.

Share this post


Link to post

Deci pe planul de revizii @Chevy la fiecare 60.000 de km este obligatorie inlocuirea pompei de apa in acelas timp cu distributia, rolele si ce mai cuprinde revizia respectiva. La mine operatia respectiva (revizia de 60.000 de km) s-a facut la reprezentanta. Masina era in garantie atunci. Ma gandesc ca daca te obliga sa o schimbi la fiecare 60.000 de km in mod normal ar trebui sa ti-o si garanteze numarul respectiv de km. :)

 

Nu exclud posibilitatea ca pompa sa fi fost schimbata doar pe hartie dar in cartea de service apare ca a fost inlocuita la revizia de 60.000.

De-asta am si intrebat daca operatia respectiva ce include schimbare distributie, pompa de apa, role nu are cumva garantie sa zicem fix 60.000 de km. :) )

 

As prefera sincer sa nu ajung la schimbarea distributiei din motive financiare. Stiu cat m-a costat data trecuta. La finalul lunii trebuie sa platesc reziduala la masina (termin leasingul) si cardul meu deja a inceput sa ma ameninte ca intra in grevan dupa achizitia anvelopelor de luna asta. :D

 

 

Multumesc la toti care ati raspuns pana acum. :drinkers:

 

LE: Citez de pe www.chevrolet.ro/zona proprietarului:

10+1 motive pentru care trebuie să alegi service-urile autorizate Chevrolet pentru a-ţi repara maşina

 

1) Piesele de schimb Chevrolet originale pe care le folosim în service beneficiază de 2 ani garanţie.

...

etc.

Din cate tin minte a trecut cam un an jumate de cand am schimbat distributie/pompa de apa/role. :)

Am sunat la call center sa-i intreb de faza cu pompa de apa si tanti nu a stiut sa-mi raspunda. Mi-a cerut numarul de telefon si cica revine cu un raspuns. :rolleyes:

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

Update...

Am fost in service si se pare ca problema nu e de la pompa de apa [-O< ci de la termocupla.

Am dat comanda de termocupla si saptamana viitoare voi remedia defectul. :lavolan:

Share this post


Link to post

Nu stiu daca ai rez prbl sau nu dar am avut si eu aceasta prbl. la mine am rezolvato schimband capacu de la vasu de expansiune, pierdea apa dar nu pierdea in mers, ci exact atunci cand opream masina se auzea un fasait, atunci mi-am dat seama ca in momentul in care motorul este incins si opream motoru ventilatoru nu mai functiona si pierdeam apa.

Share this post


Link to post

La mine pierde doar in mers. :(

Oricum am dat deja comanda de piesa.

Share this post


Link to post

:( vin si eu cu o problema se pare ca imi pierde antigel pe la garnitura de chiulasa,am observat acum cateva luni ca avea mici urme ca de rugina intra bloc si chiulasa dar am zis treaca mearga nu pierdea gram de antigel...pana astazi cand am dat o tura mica dupa ce am schimbat garniturile de la timonerie si am zis sa vad cum merge...am plecat toate bune am schimbat putin subturat [ 2000 2200rpm] (motor rece),cand am terminat am zis sa mai deschid odata capota si surpriza am gasit 2 pete pe scut si urma pe bloc pe unde a curs...cel mai ciudat este ca nu scoate fum alb nu se vede in ulei sau pe capacul de umplere nu merge ciudat masina nu miroase a antigel ma tot gandesc ca,incepe sa curga doar cand este motorul rece dupa care se dilata chiulasa si se opreste din "plans" nu stiu ce sa fac ma enerveza la culme..ce ma intereseaza mai mult este daca mai pot sa merg asa cu ea fara sa pateasca ceva pana dupa sarbatori.

post-18971-0-84311200-1323008791_thumb.jpg

post-18971-0-80550400-1323008798_thumb.jpg

post-18971-0-97903600-1323008802_thumb.jpg

post-18971-0-80238100-1323008806_thumb.jpg

post-18971-0-28055200-1323008810_thumb.jpg

post-18971-0-01504900-1323008817_thumb.jpg

post-18971-0-14989300-1323008827_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...