Jump to content
Sign in to follow this  
andreicri

Chevrolet Lacetti - Impresii

Recommended Posts

Multumesc de raspunsul rapid, Mircea! Protectiile de cauciuc nu le-am vazut, probabil sunt negre :D .

Share this post


Link to post
Nu ma supar, mai ales ca am verificat exteriorul si interiorul sa nu prezinte zgarieturi si foarte sumar comenzile masinii, mai mult ca sa ma obisnuiesc cu pozitionarea lor. Dar cum era dimineata la prima ora si masina rece, aerul scos pe aeratoare era rece, deci mi s-a parut ca e totul OK. M-am prins de problema abia dupa ce batusem jumatate din drumul catre tara si nu aveam nici un chef sa ma intorc mai ales ca afara era rece.

 

Si oricum nu consider ca trebuie sa fac verificarile in ideea ca masina nu merge, ci doar sa trec un pic prin comenzi in ideea ca masina este in stare perfecta de functionare. Altfel ajungeam sa fac cum scrie pe forumul Dacia unde la Logan trebuie sa verifici inclusiv daca baietii au scos dopurile de pasla din scurgerile de la praguri. Totusi nu m-am dus sa cumpar o caruta si nici o masina la SH, m-am dus sa iau o masina noua de la o firma care se respecta. Dar cum romanismul este in floare sunt convins ca baietii i-au luat decat etichetele, au spalat-o, i-au pus capacele la roti au pornit-o si au zis ca este perfecta. Si cum nu eram singurul caz in ultimile luni (asa mi-a spus dealerul), banuiesc ca puteau si ei sa verifice daca totul functioneaza cum trebuie...

 

In concluzie eu consider ca nu am nici o vina pentru ce s-a intamplat si nu utilizatorul, ci dealerul trebuie sa se ocupe de verificarea amanuntita a masinii. Lipsa de incredere pe care o avem noi fata de ceilalti este complet justificata, dar tipic romaneasca, pentru ca nimeni din tara asta nu isi face treaba bine si pana la capat. Spiritul balcanic "las-o ca merge si asa" se manifesta in toate serviciile si produsele care se vand la noi. Singurul lucru de care ma fac vinovat este ca am fost prea naiv sa cred ca o firma care comercializeaza masini isi face treba cum trebuie. La urmatoarea masina cu siguranta voi fi mai atent.

 

Stai linistit.La mine scria ca am 8 difuzoare ,dar nu aveam tweetere in usile de spate.Mi-au fost montate ulterior(originale)

Share this post


Link to post

Salutare tuturor!Sunt shi eu un utilizator de chevrolet lacetti de 2000 cm shi 121 CP,proprietarul este deocamdata OTP LEASING inca 3 ani,si as vrea sa va cer un sfat celor care vor sa ma ajute.Am facut 1 an de cind am achizitionat-o si trebuie sa-i fac rvizia de an,km pe bord am 10600.puteti sa imi recomandati un service serios unde sa fac revizia fara sa am neplaceri?Pretul mi l-au zis cei de la radacini vitan ca este cam 12 mil iar la radacini de la dimitrov mi-a zis ca 7 mil.care este adevarul shi unde imi spuneti sa fac revizia?

Share this post


Link to post

Eu iti recomand Radacini Drumul Taberei. Sunt foarte seriosi si foarte prompti. Eu acolo am fost la revizie . M-au intrebat daca am probleme cu masina, au verificat tot, nu s-au suit cu salopeta murdara in masina ci au pus o husa ( sunt unii care uita sa faca treaba asta si te trezesti cu jeg pe tapiterie...deci la ce e bune husele). Bine, sunt si prieten cu seful de service de acolo. In 2 ore au zis ca e gata, in 2 ore pe ceas erau gata. Eu ii recomand pe astia in fata multora ( Di Bas, GP, chiar GTT). Radacini Dimitrov ca si Radacini plevnei sunt cam...carpaci. Pe mine la aveo, prima revizie Ulei CV , Ulei Motor si filtre + curatat frane, etc. ,etc., m-a costat 600 ron. Asta ca idee.

Share this post


Link to post

Eu personal nu recomand nimanui sa se duca la spagarii de la Radacini Motors de pe B-dul Timisoara, Dr. Taberei.

 

Cine are chef (ma refer la userii mai noi) sa caute posturile mele mai vechi o sa vada cum au vrut sa-mi inlocuiasa caseta de directie si pompa de servo pe la 20.000 de km complet aiurea.

 

Slava domnului masina are acum 60.000 de km si nu are nicio problema la directie sau la pompa servo desi merg cu "cele defecte" dupa parearea celor de la Radacini Motors.

In B, strict pentru revizii recomand G&P. Aici am facut revizia de 30.000 si nu am avut ce sa le reprosez.

 

Langa B, recomand Expocar Targoviste. Aici am facut revizia de 45.000 si probabil ca tot aici o sa o fac si pe cea de 60.000 daca am timp sa merg pana la ei, daca nu o sa merg tot la G&P Bucuresti.

Share this post


Link to post

Elfu, poate ca se mai misca ceva si pe la service-uri, ca e foamea mare. Cel putin la Craiova a mai aparut un concurent pe piata service Opel/Chevrolet, pentru cei ce pana acum se credeau mari si tari si te tineau 10 zile cu o programare. Se stiu ei. Cat despre concurent, se cheama Top Speed si astept cu interes impresii despre ce stiu meseriasii de acolo.

Share this post


Link to post

Elfu' la GP e jale... am fost la ei in februarie sau martie si am vorbit cu domnu' director si nu avea oameni si nici de lucru... pe majoritatea i-a dat afara si vroia sa angajeze altii mai buni... dar pe prafu' asta...

 

Nu stiu sa recomand un service ok in Bucuresti... eu pana la urma m-am imprietenit cu cineva la GTT si mecanica ma duc la ei, daca ar fi vorba de tinichigerie (doamne fereste...) nu stiu ce as face...

 

Si ca sa fiu ontopic, am trecut de 40000 km cu a mea si in continuare sunt foarte multumit cu toate micile modificari facute. Am mai schimbat amortizoarele pe fata anul trecut in noiembrie-decembrie pe garantie.

Edited by ratusca

Share this post


Link to post

Elfu, zi bine ca vroiau sa le schimbe degeaba... La dibas ploiesti refuza sa-mi schimbe pompa de servo desi se vede clar ca imi arunca ulei. Cred ca o sa ma duc in drumul taberei.

Share this post


Link to post

Elfu: eu cred ca Radacini Drumul Taberei e unul din cele mai bun service-uri. Mai multe lucururi de lauda am auzit despre Radacini decat de la G&P , unde iti duci masina in stare buna si o iei "la punga". De Expocar ( cel de pe centura) nu stiu cum sunt , doar stiu ca s-a dus cineva cu un aveo de la firma sa ii schimbe uleiul si filtrele si nu i s-a pus 5W30 ci 10W40. Scuza a fost :" Nu conteaza dom'le ,merge. Oricum masina are 90000 Km." Deci no thanks, nici expocar Bucuresti nici G&P ! Sa stii ca Radacini ( Drumul taberei) , are la reparat masini luate sau defectate de Expocar sau G&P. Personal eu nu am auzit pe nimeni sa laude G&P Bucuresti. Nu stiu in alte orase cum o fi G&P, dar la Bucuresti e jale !

 

GTT nu stiu cum sunt, dar cand am cerut oferta de la ei si am vazut 9 milioane prima revizie am inlemnit ! . DI-Bas iarasi nu stiu .

Share this post


Link to post
De Expocar ( cel de pe centura) nu stiu cum sunt , doar stiu ca s-a dus cineva cu un aveo de la firma sa ii schimbe uleiul si filtrele si nu i s-a pus 5W30 ci 10W40. Scuza a fost :" Nu conteaza dom'le ,merge. Oricum masina are 90000 Km." Deci no thanks, nici expocar Bucuresti nici G&P !

Spune-i cineva-ului ca mananca ce nu-i place! Expocar Bucuresti NU are service, este doar dealer!

Share this post


Link to post

Tudore, eu vorbesc din experienta personala cu acele service-uri "nu am auzit la un vecin".

 

Am recomandat G&P in Bucuresti strict pentru revizii nu si pentru operatii mai delicate. Or avea oameni mai "nepregatiti" dar nu e mare filosofie sa schimbi un ulei si niste filtre.

 

Cand am laudat Expocar, am laudat Expocar Targoviste, nu Bucuresti. La ei am facut revizia de 45.000 si la ei o sa fac si revizia de 60.000 saptamana viitoare.

 

Eu tin foarte mult la "relatia cu clientul".

 

Voi face niste paralele intre 3 service-uri azi care tin exclusiv de relatia cu clientul.

 

Azi la prima ora ma decid sa ma programez pentru revizia de 60.000.

 

Aveam in telefon 3 numere de telefon de la 3 service-uri: G&P Bucuresti, Dibas Bucuresti si Expocar Targoviste.

Am zis ca o sa sun la toate si ca in principiu o sa ma programez la cel care e liber cel mai devreme.

 

Incepem cu Dibas. Raspunde o tanti care imi zice sa revin dupa ora 12, bla bla.

Urmeaza G&P. Sun, raspunde la fel o tanti care imi zice sa revin mai tarziu ca nu stiu cine vorbeste la telefon, bla bla.

 

Sun la Expocar. Vorbesc cu o tipa cu o voce foarte calda si placuta care imi zice ca au o promotie speciala cu nu stiu ce discount de 20% si ca ma va costa in jur de 1400 ron nu 1800 ron cat costa de obicei, dar ca nu au pe stoc kitul de distributie pentru motorul de 1.6 si ca ma pot programa dupa 15 august.

Ii spun ca am deja 60.000 de km si ca "perioada de gratie de 1500 de km" oferita de ei ar putea fi depasita pana la jumatatea lui august plus ca urmeaza perioada concediilor si convenim sa revin cu un telefon in jumatate de ora ca sa dau un raspuns final, intre timp imi promite ca face tot posibiulul sa-mi gaseasca un kit la alt service si ca incercam sa o rezolvam mai repede.

 

Intre timp revin la G&P cu un telefon. Din nou mi se spune sa revin mai tarziu ca x vorbeste la telefon nustiu cine.

 

Revin cu telefon la Expocar 40 de minute mai tarziu. Imi zice ca nu a reusit inca sa rezolve nimic dar sa-i lasa numarul de telefon si ca ma va suna azi.

 

 

Se face ora 1. Deja simteam ca inebunesc. Masina are la bord 59.970 km. Trebuia neaparat sa-mi fac programare telefonic din motive de job.

 

Intre timp sun iar la Dibas... ocupat. Ocupat timp de 30 de minute. Renunt.

Sun la G&P. Nu raspunde nimeni. Sun de cateva ori si renunt.

 

Pe la ora 2 ma suna tipa de la expocar si imi zice ca a gasit kitul respectiv asa ca marti dimineata sunt programat la revizie.

 

Daca citeste forumul ii multumesc pentru ca "m-a scos din rahat" cu revizia. M-a surprins in mod placut modul cum s-a comportat si faptul ca a facut tot posibilul sa nu piarda un client. O sa-i pun o vorba buna la sef cand ajung in service daca ne vedem. :D

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

Deci PR-ul la ei chiar functioneaza. Nice. Sa revii cu impresii marti seara, sau cand poti. Pana atunci- w-e placut!

Share this post


Link to post

Sal all !!!!!!!!!sunt nou pe forum !! In maxim 2 saptamani intru in posesia unui lacetti sw 2.0 disel CDX !! care aveti diesel imi puteti spune si mie cum vi se pare ca si motorizare ,consum,fiabilitate...etc . Tot ce-mi puteti spune despre masina asta imi este folositor !tin sa precizez ca pretul de lista este de 18380 pret cu toate taxele incluse !iar am rezervat una de pe stoc care m-a ajuns undeva la 12900 euro cu reducerile de final de stock ! ce parere aveti pentru ca eu sunt super incantat !  <img src= "> :P :) multumesc anticipat pt raspunsuri !

Share this post


Link to post

Ca pret ai luat-o super. A mea a fost 14330 Euro cu toate reducerile aplicate. Gasesti impresii pe topicul cu lacetti diesel, si info despre consum in topicul dedicat. Singurul regret pe care-l am este ca nu am mai asteptat un an, ca o luam si mai ieftina :)

Share this post


Link to post
Ca pret ai luat-o super. A mea a fost 14330 Euro cu toate reducerile aplicate. Gasesti impresii pe topicul cu lacetti diesel, si info despre consum in topicul dedicat. Singurul regret pe care-l am este ca nu am mai asteptat un an, ca o luam si mai ieftina :)

 

 

Multumesc frumos pt info ! Oricum marea bucurie este desigur ca o ai de 1 an si deja cred ca te-ai bucurat de ea pana acum si iti doresc sa te mai bucuri mult timp de acum inainte !

Share this post


Link to post
La 3000 de ture intr-a 5 -a are fix 110.

Apropo... A avut cineva curiozitatea sa vada viteza maxima la masina asta? Ca eu am ajuns undeva pe la 170 si motorul era deja pe 5000 de ture...

lacetti sedan 1.4 pe A2 2 persoane, subsemnatul ~90 kg si prietena <50 kg, rezervorul la jumatate, viteza maxima 180 kmh după ezitări indelungi. Benzin efix 95 proaspat. manual gearshift (singura disponibila). Asa ca 1.6-le trebuie sa va arunce undeva la 200 kmh. consumul in oras e decent, in exterior, chiar si la mers batranesc 100-130 kmh e pe la 7% +/- cateva zecimale, in functie de curbe, gropi si bariere.

 

Elfu: eu cred ca Radacini Drumul Taberei e unul din cele mai bun service-uri. Mai multe lucururi de lauda am auzit despre Radacini decat de la G&P , unde iti duci masina in stare buna si o iei "la punga". De Expocar ( cel de pe centura) nu stiu cum sunt , doar stiu ca s-a dus cineva cu un aveo de la firma sa ii schimbe uleiul si filtrele si nu i s-a pus 5W30 ci 10W40. Scuza a fost :" Nu conteaza dom'le ,merge.

GTT nu stiu cum sunt, dar cand am cerut oferta de la ei si am vazut 9 milioane prima revizie am inlemnit ! . DI-Bas iarasi nu stiu .

 

Service-urile chevrolet nu exceleaza deloc. Is chiar mediocre. Dar exista numite treburi care trebuie sa le stiti cand mergeti cu masina la revizii:

1. uleiul optim pentru masina este 5w40. unde 5 si 40 sunt plajele termice in care uleiul are cea mai buna fluiditate/onctuozitate. 10 W 40 e deja pentru motoare uzate, care mananca ulei. astfel vor manca mai putin. in timp ce 5W40 e sintetic, deci are un comportament mai bun la uzura motorului si regimuri de lucru in sarcina, 10W40 e - de regula - semisintetic. Ceea ce inseamna ca iti va imbatrani mai repede motorul, plus ca iarna va fi deosebit de viscos pana va ajunge la 10 grade celsius, ceea ce inseamna ca il vei uza rapid, vei avea arderi incomplete datorita uzurii, si implicit zgomot mai mare, consum mai mare, calamina pe valve, etc

daca vrei un ulei senzational, incearca 0W40, deocamdata vad ca numai MObil1 are la un pret rezonabil, dar pregateste-te sa completezi din cand in cand fiindca e mai fluid.

2 reviziile la lacetti costa sub 800 lei primele 3 cu tot dichisul care o mai fi nevoie. La mine a costat 700 lei revizia 2 de 30k km.

Share this post


Link to post

Vmax la motorul de 1.6 in Germania pe autostrada cu 4 benzi in panta destul de lunga a fost 210 pe bord (197 pe GPS daca tin bine minte). Benzina de 95 de la Shell.

 

In line dreapta 200 cu greu pe bord (A1). Benzina MOL 98. De fapt de la 180 in sus te rogi rau de ea sa mai traga.

 

Oricum Vmax recomandat din punctul meu de vedere e 170 pe bord, viteza la care inca iti permiti sa mergi relaxat cu o mana pe volan daca carosabilul de de buna calitate (nu romania). Mai sus masina topaie ca dracu din cauza suspensiei mult prea rigide. Viteza mea de croaziera la care ma simt cel mai relaxat e cam de 150km/h pe bord in regim de autostrada.

 

Ca o parere proprie... am observat ca cifra octanica mare nu prea ajuta la vmax in cazul motorului de 1.6. Motorul trage mai bine doar sub 3000 rpm dar nu exceleaza peste 5500 rpm. Personal prefer benzina de 95.

Edited by Elfu

Share this post


Link to post
Dar exista numite treburi care trebuie sa le stiti cand mergeti cu masina la revizii:

1. uleiul optim pentru masina este 5w40. unde 5 si 40 sunt plajele termice in care uleiul are cea mai buna fluiditate/onctuozitate. 10 W 40 e deja pentru motoare uzate, care mananca ulei. astfel vor manca mai putin. in timp ce 5W40 e sintetic, deci are un comportament mai bun la uzura motorului si regimuri de lucru in sarcina, 10W40 e - de regula - semisintetic. Ceea ce inseamna ca iti va imbatrani mai repede motorul, plus ca iarna va fi deosebit de viscos pana va ajunge la 10 grade celsius, ceea ce inseamna ca il vei uza rapid, vei avea arderi incomplete datorita uzurii, si implicit zgomot mai mare, consum mai mare, calamina pe valve, etc

daca vrei un ulei senzational, incearca 0W40, deocamdata vad ca numai MObil1 are la un pret rezonabil, dar pregateste-te sa completezi din cand in cand fiindca e mai fluid.

Am o intrebare? Uleiul asta 5w40 e panaceu universal pentru toate motoarele de lacetti? Iti dau un singur exemplu, la diesel nu ai ce cauta cu un ulei 5w40 sau chiar 5w30 daca nu este un ulei low ash. Iar 0w40, din cate mi-aduc aminte, nu e recomandat pe zona noastra, dar iti pot reconfirma dupa ce ma uit in carte.

 

In line dreapta 200 cu greu pe bord (A1). Benzina MOL 98. De fapt de la 180 in sus te rogi rau de ea sa mai traga.

 

Oricum Vmax recomandat din punctul meu de vedere e 170 pe bord, viteza la care inca iti permiti sa mergi relaxat cu o mana pe volan daca carosabilul de de buna calitate (nu romania). Mai sus masina topaie ca dracu din cauza suspensiei mult prea rigide. Viteza mea de croaziera la care ma simt cel mai relaxat e cam de 150km/h pe bord in regim de autostrada.

150-160 folosesc si eu ca viteza de cruise pe autostrada, dar n-am sesizat instabilitati la viteze mai mari. Plus ca la diesel nu e vorba sa te rogi de ea sa urce spre viteza maxima, urca liniar pana la 200, bine folosind eficient cutia, adica schimband in zona de 3800-4000 rpm.

Share this post


Link to post

Mircea nu am zis ca nu e stabila... am zis ca topaie si te zdruncina... creând o senzatie de disconfort.

Share this post


Link to post

N-am sesizat.

Share this post


Link to post

Incearca sa sari de 170 pe A1 de la km 35 spre Bucuresti. :) )

Share this post


Link to post

Sar frecvent. Dar nu mi se pare o problema, A1 in general merg 140-150, cum am mai zis, asta-i viteza mea de croaziera in general pe autostrazi.

Share this post


Link to post

Well, sa fac un review dupa 30000 km si 2 ani, al problemelor:

Inlocuiri pe garantie:

- garniturile ambelor oglinzi

- sigla de pe portbagaj (a intrat apa in ea)

- discurile de frana fata

- planetarele (inlocuite degeaba, masina a avut zgomot de diferential cam 10000 km)

- reparat suportul lombar, care s-a defectat dupa 1000 km..

- inlocuit amortizoarele spate

Probleme neremediate (uzuri premature):

- burduful franei de mana s-a descusut

- pielea de pe volan si de pe schimbator prezinta mici escoriatii in zona cusaturilor

- plasticul s-a zgariat in anumite zone, in special de la cataramele centurilor de siguranta

- vopseaua este extrem de sensibila si de subtire. Masina are multe zgarieturi fine, iar pe manerele usilor, in zona interioara s-a tocit si se vede plasticul...

- jantele de tabla au inceput sa rugineasca...

- bratele stergatoarelor au inceput sa rugineasca...

- suportii basculelor spate au inceput sa rugineasca...

- farurile sunt zgariate din cauza a ceea ce este pe sosele romanesti si a "bunei calitati" a plasticului

- motorul pierde ulei pe la conducta de ungere a turbinei, plasata foarte prost. Urmeaza sa se remedieze pe garantie.

- motorul pierdea ulei pe la un capac al chiulasei. S-a dovedic ca nu era strans, iar strangerea aproape imposibila, 3 din piulite fiind accesibile doar cu motorul demontat...

- traseul de esapament este ruginit

- de pe etrieri s-a curatat vopseaua

- cauciucurile originale - Hankook Optimo - sunt sub orice critica, tari, se tocesc neuniform, sunt zgomotoase.

- caseta de directie face zgomot pe partea dreapta -constructiv, nu poate fi remediat...

Share this post


Link to post

Au fost de acord sa-ti schimbe sigla? Si a mea are aceeasi boala...

Cum ai rezolvat cu pierderea de ulei de la chiulasa?

Share this post


Link to post

Da, au fost de acord sa schimbe sigla. Am vazut in service si un Aveo cu aceiasi boala caruia i-au facut constatarea si urmau sa-i comande sigla.

Pierderea de la capacul chiulasei s-a rezolvat prin strangerea suruburilor. Din pacate n-au putut strange decat 3 dintre ele, celelalte fiind inaccesibile, dupa cum spuneam. Daca va mai curge... va trebui demontat destul de mult pe-acolo pentru a se inlocui garnitura si a se strange corect capacul respectiv.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...