Jump to content
Sign in to follow this  
Spank

Chevrolet la NCAP (Aveo, Kalos si altele)

Recommended Posts

Matias, nu am Kalos, dar nici institut de cercetari acasa in garaj. Ai vazut vreodata un crash test cu lada? Eu am vazut unul cu un moskvitch 2141 in care masina era blamata ca vezi doamne dupa impact se blocheaza usile. Afla ca am avut o asemenea masina si am blocat o portiera de oltcit de-a iesit ala pe dincolo si n-am avut decat bara sparta.

Testele de laborator nu pot copia o situatie reala! Poti merge intr-o masina de 5*+, si daca da un tir peste tine la 100 kmh nu ai nici o sansa, doar Bunul Dumnezeu te mai salveaza! Nu va mai bazati pe stele!

Share this post


Link to post
Asa vor cei de la GM sa concureze cu marcile europene :D ?

 

Stai calm, nu au nici o sansa. Ei se pricep la masini, europenii la marketing.

Share this post


Link to post

Bine ai zis Mircea (cel batrin :) ) ) in real life nici cu X5 ul nu prea scapi la impact frontal decit daca ai zile .

Problema este urmatoarea ...o masina are X stele de noua dar ce facem dupa 10 ani ...cite stele o mai avea ????Deci trebuie sa ne bazam la volan pe instinctul de autoconservare ...care cere apasare blinda pe acceleratie mai ales ca nu mergem pe pista ...ci pe strada ...plina cu gropi ...intr-o Romanie ...fantastica  <img src= (">

Share this post


Link to post

Masina se deformeaza urat de tot si ma indoiesc ca ar fi vrun complot al celor de la euroncap impotriva lui aveo :mrgreen:

 

Uitati-va la filmuletele facute la octavia, megane, noul clio sa vedeti diferente intre cum este gandita o caroserie moderna (normala) si cum este gandita structura lui aveo...

 

Nu am nimic cu aceasta masina insa au nu as cumpara niciodata asa ceva si cred ca nici voi :D

Share this post


Link to post

Ai vazut vreun crash cu matiz? Real? Matias, daca ai zile scapi, daca nu, mori si la 30 la ora in ultimul model de mercedes

Share this post


Link to post

@matias > La testele americanilor sau australienilor e gandita altfel structura ? Oare de ce acolo da alte rezultate ? Sau tu ai impresia ca producatorii nu-si fac teste de casa mult mai elaborate atunci cand scot o noua structura ?

 

@mircea > am studiat in service o caroserie de Matiz supusa la un crash frontal. Stai linistit, e o nuca tare.

Share this post


Link to post
Masina se deformeaza urat de tot si ma indoiesc ca ar fi vrun complot al celor de la euroncap impotriva lui aveo :mrgreen:

 

Si ce e rau in faptul ca se deformeaza? Scopul e sa protejeze viata pasagerilor nu sa ramana frumoasa in urma impactului. Nu stiu cat de importante sunt aceste teste ca reper la siguranta noastra, insa daca privim invers, poate tocmai faptul ca are o deformare atat de "urata" in urma impactului ne poate salva pielea.

Share this post


Link to post

Da da, pe timpuri a fost complot si impotriva lui cielo > :)

Share this post


Link to post

Si tot dintotdeauna au existat unii care stiu sa exploateze in scopuri foarte mercantile temerile (justificate) ale oamenilor, si unii eretici care nu se lasa convinsi chiar asa usor... Deh, istoria se repeta. Si aia care vand iluzii si sperante au intotdeauna priza la public, mai ales daca o ambaleaza in niste jumatati de adevaruri sau chestii credibile. Sa crezi ca o marca sau alta poate incalca sau macar ocoli legile fizicii si ca o masina cu 1m deformabil te poate scapa din orice nu e nici macar o iluzie, e o aberatie. Da, scapi daca lovesti un zid deformabil cu 64 km/h, sub un unghi de nspe grade. Insa nu mai ai nici o garantie daca lovesti un stalp cu 65km/h sub un unghi de mspe grade, insa asta nu o spune nimeni in vre-un clip publicitar nici macar intr-o nota de subsol.

Share this post


Link to post

Nici cu Megane II cu 5 stele nu prea scapi intreg daca iei un stilp de beton la 65km/h frontal ...asa ca ...feriti stilpi ...sunt pe cale de disparitie :) )

 

Problema cea mai grava mi-se pare este la BMW urile noi ...sunt foarte firave in partea dreapta ...chiar pe partea "mortului" ...usa intra inauntru amenintator desi are 5 stele +++++

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Clar ca de la o viteza incolo numai norocul sau sansa mai are cum sa te scape. Dar daca n-ar fi fost ncap, in mod sigur s-ar fi inventat, de fapt mai multe, cum e si acum. E un clasament dupa anumite criterii.

Ca da rezultate caraghioase cateodata? Categoric, sfideaza bunul simt ca un clio fie el si 3 poate fi mai sigur ca un bmw clasa 7 din 2001-2002 sau ca un gigant din ala american de 3 tone.

Ca nu se face dixtinctie intre clase si greutati, arata o latura a seriozitatii lui, nu-i nimic nou. Dar astea sunt rezultatele conform lui si nu cred ca e contrafacut, conditiile nu vad cum s-ar putea truca, si cazuri de contestatie nu am auzit.

Putini fac publice rezultatele propriilor teste, si mai toti arunca in ochii prostilor senzori de ploaie si BC.

Multi nu dau nici masina la drive-test, si totusi nimeni nu face un test de.. fuzeta.

Share this post


Link to post

Asta e tare ...auzi la el ...test de fuzeta :) ) asta cred ca o sa fie introdus in RO ...dupa integrare =))

Share this post


Link to post

Nici eu ca NCAP e contrafacut, insa nu cred nici ca e prea semnificativ pentru siguranta pasiva, iar pentru siguranta in general nici atat. Daca ar testa mai multe unghiuri de impact, mai multe viteze, mai multe configuratii ale peretelui ar fi ceva, insa asa e ca si cum verifici pneurile si decizi daca o masina e sau nu sigura, fara sa te mai uiti si la frane, directie, etc.

Share this post


Link to post

io sunt "curios" cum se comporta in accidentele de zi cu zi. nu doresc asta la nimeni, dar din pacate pentru unii sunt "inevitabile.(cum le e scris). atunci ne vom face o "parere" despre euroncap cu adevarat. de kalos, am citit despre cateva accidente si e ok.

Share this post


Link to post

Nu-i concludent sa vezi 2-3 sau 500 de accidente..

Am vazut dacie 1300 redusa la mai putin de 2 metri lungime, si cei de la descarcerari au scos 2 femei aproape fara vreo zgarietura.

Share this post


Link to post

Cu atat mai mult nu e concludent sa vezi un singur accident standard (de fapt doua), intr-un "laborator" si sa spui daca masina e sau nu sigura in "natura"

Share this post


Link to post

E primul meu post la aceasta sectiune si am citit-o cam toata.

 

Eu personal nu vad sensul unei discutii atat de aprinse pe marginea unui test. Toata lumea de aici a vazut cel putin un accident stupid la viata lui si poate spune cu mana pe inima ... cum iti este norocul!!! Sunt atatea exemple de masini cu n stele care se fac varza ... si tot atatea exemple de masini care nu sunt safe dar scapi pt ca ai avut noroc.

 

O sa va dau niste mici exemple:

- un coleg a avut un Citroen Saxo (cu 2 stele iNCAP) Pe autostrada Buc-Pitesti a adormit la volan in jurul vitezei de 120km/h. Masina sa rostogolit de cel putin 3 ori in camp, dar soferul nu a avut decat glezna scrantita iar cutia masinii nu s-a deformat mai deloc desi daca va uitati la rezultatele NCAP... la 60 se face varza.

- alti colegi de ai mei (D-zeu sa-i odihneasca) s-au urcat ametiti la volanul unui Ford Mondeo (cred ca are 5 stele) ultimul racnet. Viteza ... nu mai stie nimeni exact (oricum peste 100km/h) S-au proptit intr-un stalp din Timisoara si au murit 3 oameni pe loc. Masina varza. In loc, ca motorul sa fie bagat sub masina (cel putin asa ar trebui sa se intample la un impact frontal) motorul s-a suit peste ei. Am si poze facute de alti colegi la locul faptei, dar sincer imi este greu sa le pun pe forum...

- alti 2 colegi intr-un Nissan Patrol au intrat intr-un cap de pod. Rezultatul: 2 morti, ocupantii locurilor din fata din Nissan Patrol. I rest my case.

 

Exemple din acestea cred ca stiti toti de pe aici ... asa ca nu prea e relevanta discutia ca Chevy face masini mai putin sigure, totul depinde de conditiile in care se petrec accidentele. Oricum mi se pare cea mai mare tampenie sa-ti cumperi o masina pe baza rezultatelor NCAP si sa mergi cu ea ca si cum tu esti cel care nu va pati nimic dintr-un accident.

Cu asta inchei si va urez tuturor drum bun si fara evenimente rutiere.

Numai bine.

Share this post


Link to post

Prevad ca peste cativa ani se vor introduce norme minime de siguranta, eu sper ca vor fi cat mai drastice. Sansa.. nesansa, ma gandesc ca la o rostogolire pe camp.. tot mai bun e sa ai o perdea de airbaguri, cel putin in varianta ca nu te intalnesti cu vreun copac. Si desigur .. un cockpit rezistent.

Parerea mea e ca, fara drept de apel, e bine ca exista organizatii care fac testele astea.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Eu sunt de acord cu tommy, faptul ca exista NCAP e un lucru bun.

Problema nu e NCAP, ci marketingul unora. Se pune echivalenta intre siguranta si rezultatul testelor NCAP, ceea ce nici macar NCAP nu o face decat cu rezerve. Apoi se induce impresia ca masina te scapa din orice, oricat ai fi de idiot.

Reclama aia la C4 cu tipul care face numai imprudente si il salva ba ABS-ul, ba ESP-ul mi s-a parut total gresita. Sunt unii care isi inchipuie ca electronica ii scoate din orice... iar daca nu ii scoate, atunci stelele NCAP ii protejeaza, masina e asigurata, deci, bagi picioarele nu are ce sa ti se intample.

Rezultatul -> accidentele auto sunt prima cauza a mortalitatii in randul tinerilor.

Pana acum singura solutie eficienta pentru scaderea numarului de accidente a fost aplicarea conduitei preventive, si nu avansul tehnologic. Unii o aplica datorita gradului de civilizatie (tarile nordice), altii de frica (francezii). Cand a pus Sarko politia pe ei chiar au avut rezultate si desi au facut scandal ca daca le ia carnetul le moare puradeii de foame, numarul de accidente a scazut semnificativ.

Share this post


Link to post

Si eu sunt de acord cu Tommy si cu mr_

E fff bine ca exista NCAP, americanii, australienii care testeaza si ei masinile.

Dar as prefera ca sa se testeze toate masinile de catre toti si sa se puna peste tot rezultatele comune, si fiecare sa traga concluzia pt el.

 

Adica, cu ce ma incalzeste pe mine faptul ca Aveo are 2 stele la europeni cand la australieni are 3 (sau 4?? nu mai tin minte) iar la americani are 5? Cu nimic... ma deranjeaza in schimb mult faptul ca se bate toba numai pe chestia asta cu 2 stele, cand de fapt ... nu stiu cat de relevant e un singur test.

Share this post


Link to post
Masina se deformeaza urat de tot si ma indoiesc ca ar fi vrun complot al celor de la euroncap impotriva lui aveo :mrgreen:

 

Uitati-va la filmuletele facute la octavia, megane, noul clio sa vedeti diferente intre cum este gandita o caroserie moderna (normala) si cum este gandita structura lui aveo...

 

Nu am nimic cu aceasta masina insa au nu as cumpara niciodata asa ceva si cred ca nici voi :D

Omule , noi deja am cumparat-o si suntem multumiti de ea !

Asta e , unii cu stelele :D , altii cu multumirea fireasca a unui lucru fiabil! :) )

Share this post


Link to post

Super corect. Pe cuvant ca daca as avea bani maine mi-as lua o Honda Accord, nu stiu si nici nu ma intereseaza cate stele are, si daca o sa am bani nici n-o sa ma obosesc sa deschid google sau euroncap.com sa vad cate are.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Mie mi se pare aiurea sa dea 2 puncte la punctaj in cazul in care masina e dotata cu o piuitoare pentru centura de siguranta. Iar daca masina este la limita dintre doua stele acestea ar putea face diferenta. Ce efect are acest lucru asupra sigurantei???

 

Offtopic: Honda Accord are 4 stele :P

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

bogdang, ala este aveo (care este identic cu kalos). aveo asta nou inca nu l-au testat americanii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...