Jump to content
Sign in to follow this  
Spank

Chevrolet la NCAP (Aveo, Kalos si altele)

Recommended Posts

General Motors estimeaza sa vanda 22.000 de autoturisme Chevrolet Aveo in Europa, in 2006

Compania General Motors /GM/ estimeaza sa vanda in acest an 22.000 de autoturisme Chevrolet Aveo in Europa, informeaza un comunicat al GM Romania remis luni agentiei Rompres. Noul model este inlocuitorul lui Chevrolet Kalos si va fi primul produs Chevrolet lansat in Europa proiectat integral la noul Centru de Proiectare GM din Bupyong, Coreea de Sud. Lansarea modelului compact sedan reprezinta, de asemenea, debutul unei ofensive care va aduce in Europa, in anul 2006, inca doua modele noi si va face disponibile in acelasi an, pentru prima data, motoarele diesel. Chevrolet Aveo va fi disponibil din aceasta primavara si pe piata romaneasca, unde predecesorul sau - Kalos - s-a bucurat de multa popularitate. Anul trecut, pe piata romaneasca au fost comercializate in total 4.795 de autoturisme Chevrolet, 'motorul vanzarilor' fiind gama de modele Kalos.

 

'Marca noastra se afla in permanenta ascensiune. Numarul de exemplare vandute in Europa a crescut cu 25 la suta in comparatie cu anul precedent. Aceasta nu inseamna, insa, ca ne-am atins deja limitele. In urmatorii ani, ne asteptam la o noua explozie a vanzarilor, datorata noilor produse si noilor tehnologii', a declarat directorul executiv al Chevrolet Europe, Wayne Brannon. Pentru transportul a maximum cinci persoane si al bagajelor acestora, noul sedan Chevrolet Aveo este, in acest moment, una dintre optiunile cele mai convenabile de pe piata. Modelul a fost proiectat in special pentru familiile cu copii, completand, astfel, gama de modele hatchback.

 

Sursa: http://www.bizwords.ro/stiri/investitii/25...pa-in-2006.html

Share this post


Link to post

Eu cred ca e cam prea optimist cu Aveo. In Belgia e aproape la acelasi pret cu Nubira, desi e o clasa inferioara. Parerea mea e ca daca nu umbla la preturi, isi dau singuri cu stangul in dreptul asa cum a facut Ford cu ca sau VW cu Lupo...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Ideea este că toţi producătorii fac anunţuri mult peste ceea ce speră. Este vorba de marketing. Revenind cred că după câteva modificări rapide se va modifica şi numărul de stele, asta cu certitudine.

Share this post


Link to post

sa-i modifice si pretul, la +14.000 oferta e mare... Daca ar scoate-o pana in 12k ar fi ok, insa la 14k e prea mult, Nubira ii fura clientii. La 14.000 poti prinde si un diesel la concurenta.

12-13.000, cu clima si GPL, spun eu ca s-ar vinde bine.

La pretul actual, daca vrei unul accesorizat si cu GPL, iesi la acelasi pret cu o Corolla 1.6VVT (+16.000), ceea ce e cam aberant.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

off-topic

 

Ce naiba oameni buni, am ajuns sa ne facem singuri varza topicele.

Sau asta e de bucurie ca au tacut cei doi contra-corifei?

Share this post


Link to post

Eu zic ca la ~7000 CIP varianta de baza 1.2/75CP are un pret ridicol de mic...

Share this post


Link to post

Ma intreb ...daca la viteza de testare arata asa, cum o sa fie la 80-90-100km/H ? La asta va puteti gandi... de cand am familie ma gandesc in primul rand la siguranta, asta imi doresc in primul rand de la viitoarea masina.

Edited by mugur

Share this post


Link to post
Eu zic ca la ~7000 CIP varianta de baza 1.2/75CP are un pret ridicol de mic...

 

Adica 8700 DDp considerand ca n-ai plati taxe vamale. fara a/c fara abs, fara nimic.

Share this post


Link to post

@Mugur

La 100km/h, nu cred ca scapi din vre-o masina obisnuita de la un impact frontal. Oricate airbaguri, ranforsari si stele NCAP ar avea.

Singurul element de siguranta cu adevarat important ramane soferul! Deocamdata nu s-a inventat mare lucru care sa poata inlocui intuitia, inspiratia sau experienta umana (sau viteza de procesare paralela a informatiilor :D ), chiar daca soferul poate fi ajutat de unele sisteme electronice. Poti conduce in deplina siguranta un Trabant, si poti sa te faci praf cu un S-Classe. Diferenta consta in sofer, si nu in masina.

 

@Alx

Adica, aproape de 10000 versiunea cea mai ieftina (fara clima), admitand ca faci tot felul de inginerii cu leasing ca sa eviti taxele vamale.

Cum spuneam si mai devreme, destul de mult, in banii astia intra deja un diesel de la creatorul de automobile, cu climatizare cu tot...

Share this post


Link to post

Depinde din ce punct de vedere privesti problema...

Sor-mea, de ex, nici nu vroia sa auda de clio in comparatie cu kalosul din cauze de design. Nu poci sa neg, kalosul e mai frumos. Din cauza asta ziceam ca numai femeile or sa mai cumpere kalos pt ca barbatii sunt mult mai preocupati de probleme tehnice, consum, siguranta decat de design.

@mr_: aici suntem offtopic. exista un topic pt impresii despre kalos.

Haideti aici sa ne limitam la siguranta aveo-ului.

Share this post


Link to post

Sa reluam linkurile intr-un mod sintetic (ca primul oricum duce alandala):

- Aveo 2004

- Aveo 2006

Eu zic ca lucrurile incep sa se lege. GMDAT chiar a avut si are niste probleme cu locurile din fata.

La testele din 2004 au trimis un model fara airbag-uri laterale (desi din tabel rezulta ca n-a avut de niciunele, din poze rezulta altceva.

La testele din 2006 s-au invatat minte si au bagat unul cu tot ce trebuie (disponibile standard dupa cate zice tabelul, dar oare acum doi ani de ce nu era la fel in America?!)

Cu "frontala" au zis ca stau bine, dupa ce americani au lovit-o drept in bot.

Numai ca euroipenii, au gasit "calcaiul" si i-au tras-o "intr-o ureche" (standard de altfel). Ocazie cu care s-a constatat ca treaba e grava de tot.

Chestia nu e imposibila. Deci in timp ce la o ciocnire fix-frontala e OK, la una "centrata" pe sofer se schimba povestea.

Concluzia ar fi: daca Doamne fereste "simtiti" ca va loviti de ceva, puneti-o pe centru, daca apucati (cam macabru, dar v-ar putea salva viata).

Share this post


Link to post

da dar americanii lovesc intr-o bariera NEDEFORMABILA in timp ce europenii o lovesc intr-o bariera DEFORMABILA. io sunt de parere(e parere strict personala) ca nhtsa face teste mai dure, deoarece impactul este absorbit NUMAIde masina.

Share this post


Link to post

Cu atat mai trist. Este ca si cum ai zice: daca stai fix pe creasta din Piatra Craiului esti in siguranta, daca insa faci un pas in stanga, te-ai ras!

Cat despre teste, e simplu: aia fac teste americane si astia fac teste europene. Numai ca, stiti bine: America nu-i ca Europa!

Share this post


Link to post

Mdap, e clar, GM si-a facut temele pentru America, mai putin pentru Europa.

 

Iata, stimati prieteni, cum se poate ca o masina sa reziste intr-un fel la ciocnire frontala cu o bariera nedeformabila si in altfel la una offset cu bariera deformabila. tolin are {iar} dreptate.

Share this post


Link to post
da dar americanii lovesc intr-o bariera NEDEFORMABILA in timp ce europenii o lovesc intr-o bariera DEFORMABILA. io sunt de parere(e parere strict personala) ca nhtsa face teste mai dure, deoarece impactul este absorbit NUMAIde masina.

Doua observatii:

 

1. in cazul NHTSA impactul frontal este la 56 km/h pe cand in cazul tuturor celorlalti este la 64 km/h.

"ceilalti" -> EuroNCAP, ANCAP= Australia NCAP, JNCAP-Japan NCAP, IIHS=cealalta institutie americana care se ocupa cu siguranta traficului.

 

2. Impactul frontal "offset" pe 40% din structura este mai complicat pt structura de rezistenta decat cel full-frontal din cauza ca, in cazul celui "offset", structura de rezistenta nu participa integral, o aceeasi cantitate de energie trebuind absorbita de 40-50% din structura de rezistenta fata de 100% din structura la un full-frontal.

Pe de alta parte, impactul full-frontal solicita intr-o masura mai mare centurile si/sau airbag-urile.

 

Motivul pt care cam toata lumea a renuntat la impactul full-frontal in zid de beton - nu e reprezentativ pt accidentele reale (de cate ori ati avut ocazia sa vedeti un zid de beton periculos de aproape, in fata si de cate ori ati vazut pe unul intrand pe sensul vostru si revenind pe sensul lui in ultimul moment?).

Din acest motiv, s-a evoluat inspre impactul "offset", ce simuleaza o ciocnire cu o masina identica, venind cu aceeasi viteza (*) , de pe contrasens.

 

(*) desi modelul fizic este al celor 2 masini identice, venind cu aceeasi viteza, modelul sustinut de EuroNCAP este: 2 masini identice, fiecare avand 55 km/h, deci cu 9 km/h mai putin decat modelul fizic, probabil pt a-si pastra o marja de eroare suficienta.

 

In legatura cu faptul ca modelul NHTSA este invechit ("obsolete"): http://www.safecarguide.com/exp/usncap/idx.htm

(site-ul este american si e un fel de "Trillian" al tuturor crash-test-urilor)

 

Citez:

"USNCAP Testing Needs Revision - The NHTSA testing regimen remains virtually the same now, 23 years later, as when it began. The only major addition has been a side-impact test (adopted from the Euro-NCAP side-impact test).

 

Recent testing by the International NCAP Agencies has shown that the the full-width frontal crash test does not show how effectively a vehicle's safety cage or occupant restraint systems will protect the occupants of a vehicle in real-world collisions. It is possible for a NHTSA test to result in "good" head and chest injury measurements (and therefore a good star rating) even though the structure performs poorly or becomes unstable. In these cases the risk to life in a slightly different crash configuration, or slightly higher speed, could result in a much higher risk of serious injury.

 

In the US, mandatory airbag legislation has substantially equalized the testing results of most full-width collisions. For example, ALL of the vehicles tested by the NHTSA in the past few years have earned a minimum of 3 stars in their full-width collision. With no significant variation in results, it's significantly harder for consumers differentiate between vehicles.

 

In summary, the US NCAP needs to adopt a more modern method of testing. Australia has already abandoned the NHTSA full-width test and has gone with the Euro NCAP (EEVS) system. Adoption of the IIHS or European EEVS testing system is clearly indicated in the case of the US NCAP (NHTSA). "

Edited by mars2k

Share this post


Link to post

Totusi, daca ne uitam in filmele americane, majoritatea busiturilor sunt full-front-to-front/back.

Chestia cu testul side-impact (relativ) recent adoptat de NHTSA i-a luat clar prin surprindere pe cei ce aveau "target" pe piata americana (vezi chiar Aveo). Si asta nu e treaba de "pregatire" pentru test. Daca eu sunt producator si vad ca pe piata "target" conitiile critice sunt X (testate ca atare), atunci voi produce si eu in consecinta. Asta nu are legatura cu "manarelile". E pur si simplu informatie despre ce este "apreciat" acolo.

Share this post


Link to post

si toate ca toate, dar explicati-mi si mie de ce volvo s40 are la americane in frontale 4(la sofer) si 5(la pasager) stele, iar euroncap i-a dat 5 stele  <img src= S"> http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=3&id2=195

uitati alt exemplu : http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=2&id2=196 (al lauda pentru protectia laterala) iar la nhtsa are 4 stele > :) http://www.safercar.gov/NCAP/Cars/2983.html

sunt multe semne de intrebare...

sau : http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=9&id2=157

http://www.safercar.gov/NCAP/Cars/2232.html

Share this post


Link to post

Poate are coloana de directie pe... centru. Sau poate ca-i cade oglinda de interior in cap.

Ca veni vorba: la Golf-ul ala pare ca nu e nici o imagine. La ce sa ma "uit"?

Share this post


Link to post

Toata discutia asta NCAP vs NHTSA nu face decat sa-mi intareasca opinia exprimata mai devreme: crashtestele sunt o metoda de masura mult prea inexacta a sigurantei pasive a unei masini.

Simplul fapt ca modificand usor conditiile uni test rezultatele se pot schimba dramatic e o indicatie ca intre laborator si lumea reala diferentele sunt mari si ca stelele NCAP sunt o ... ce-am spus mai devreme :D

 

Daca aceeasi masina poate avea comportare foarte buna la un test, si foarte proasta la altul, atunci e clar ca in anumite conditii reale poate sa se comporte foarte bine, insa in altele foarte prost. Sau, in Europa accidentele se produc dupa formula NCAP iar in state dupa cea NHTSA?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Ce tot atata teoria conspiratiei vis-a-vis de rezultatul lui Aveo, asta e GET OVER IT! Greseala de proiectare sau cine stie ce.. Oricum masina o sa se vanda ca e ieftina, nu stiu cine zicea..la banii astia te mai gandesti la siguranta?!

Share this post


Link to post

Fain rationament.

Deci daca dau doar 10k pe o masina, nici gand sa aiba tabla calumea pe ea. Nu?

Share this post


Link to post

E vorba de tabla klumea aici? De multi ani siguranta nu mai consta in calitatea sa aiba tabla de tanc corect?! Mie din prima mi s-a parut aveo varza, din punct de vedere al designului, si acum vad ca si al sigurantei. Si analizand acest rezultat luand in considerare contextul international, anume ca GM are probleme financiare, este FOARTE posibil sa se fi facut multa economie la acest model, si oricum nu va prezenta asa un pericol pe piata precum loganul, inca nu a facut ADAC testul elanului =)) . Ca si spark vad acest aveo ca un regres, parerea mea!

Chiar daca suntem pe forum woo/chevy trebuie sa fim obiectivi si sa mai recunoastem din cand in cand ca se mai da in bara!

Asa ca faza, cine de aici intentioneaza sa cumpere aveo?

Edited by BAD_MF

Share this post


Link to post

Eu nu ma c.. pe mine ca daewoo sau chevrolet is cine stie ce masini.

uite numai aici cat am criticat cielo.

Dar cum ti-ai dat seama din prima ca Aveo e varza?

La ce te-ai referit, d.p.d.v. al designului? La aerodinamica?

 

Tabla nu conteaza? hohoho.. daca e slaba trece "inamicul" prin tine.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...