Jump to content

Recommended Posts

Mi s-a stricat geamul din spate stanga. Se blocase pe deschis, am desfacut usa si nu e de bine. Exista un ansamblu acolo cu o rola cu santuri pe ea ca sa mearga cablul de otel care misca geamul, iar cablul ala s-a "gatuit" si pana la urma s-a rupt, sistemul nu se poate desface, e cu nituri. Ce sa fac? Momentan am lasat usa desfacuta si am pus o pana din lemn sa tina geamul si merg asa. O sa pun poze mai tarziu si cu ce e acolo.

Share this post


Link to post

O macara noua fara motoras e vreo 50RON.

Share this post


Link to post

La mine s-a rupt si cablul :) Si nu stiu cum sa-l schimb ca nu e loc...

Share this post


Link to post

E cu tot cu cablu.

Share this post


Link to post

Deci asta e macaraua ? Sa stiu ce comand.

post-9937-1215407502_thumb.jpg

post-9937-1215407516_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Yup

Share this post


Link to post

Nu stiu in ce masura aveti si voi aceeasi problema ca si mine.

Ma refer la minusul foarte slab al masinii, lucru demonstrat de laptop . Apar diferente destul de insemnate mai ales atunci cand pornes consumatori, sunt diferente de 0.1 pana la 0.3 volti . Pentru unii senzori e diferenta destul de mare.

Astazi am refacut minusul , cu cablu 4 awg si papuci de cupru.

Am confectionat 3 cabluri .

1 . intre baterie si lonjeron.

2 . intre panoul din spatele motorului si admisie.

3. intre blocul motor si baterie.

 

Am facut masuratori cu un voltmetru si indiferent ca luam minus de pe caroserie sau diferite parti ale motorului , voltajul era aceelasi.

Cu aeroterma pornita , cd-player , faruri , caderea de voltaj era de doar 0.3 volti. respectiv fara consumatori voltaj 14.4 v si cu consumatori 14.1v in usoara crestere.Aceste masuratori le-am facut la relanti.

 

Am observat o oarecare imbunatatire a motorului cu consumatori, probabil acum vede si calculatorul voltajul tps corect, sonda lambda s.a.m.d.

 

Deasemenea , consumul a scazut considerabil , respectiv cu 3 litri. Mie imi consuma in oras 16 iar acum imi consuma aproape 13 . Am facut plinu de la aceeasi pompa , deci presupun ca abatere la litraj nu exista.

 

Recomand aceasta imbuantatire tuturor posesorilor de leganza. Cel putin la mine chiar se simte schimbarea de comportament a motorului si mai ales consumul de combustibil.

Voi posta maine seara si niste poze din timpul montajului

Share this post


Link to post
...Recomand aceasta imbuantatire tuturor posesorilor de leganza...

 

Recomanda mai tare, la toti posesorii de masini Daewoo, toate modele sufera la capitolul cabluri de forta, poate te aud mai multi.

Share this post


Link to post

Am refacut reglajele la GPL si am monitorizat putin senzorii. TPS-ul a cerscut cu 0.10 volti , de la 0.12 cat imi arata inainte la 0.22 si este f stabil semnalul de la el. Astept acum sa vad cat de mult a influentat aceasta imbunatatire consumul pe GPL, avand aceeleasi setari.

Share this post


Link to post

am revenit cu pozele.

post-16360-1216242997_thumb.jpg

post-16360-1216243012_thumb.jpg

post-16360-1216243024_thumb.jpg

post-16360-1216243046_thumb.jpg

post-16360-1216243056_thumb.jpg

post-16360-1216243071_thumb.jpg

post-16360-1216243092_thumb.jpg

Share this post


Link to post

De maine cred ca voi fi posesorul unei Leganza din 99 :)

 

Ma bucur ca am descoperit si acest forum, deja am citit mare parte din cele scrise pe aici, iar daca voi avea ceva de intrebat, poate voi gasi si raspunsul :P

Share this post


Link to post

Pai ce mai astepti.

Eu unu sunt f multumit de alegerea facuta in legatura cu Leganza. Este o masina cu un pret sub valoarea ei sau mai bine spus pret/calitate excelent.

Vei observa singur ce iti ofera o Leganza.

In scurt timp o voi prezenta pe a mea in sectiunea "Masina Mea" ,tot fabricatie 99

Share this post


Link to post

Gata, am luat-o :) Am facut deja si 70 de km sa vad cum merge si sa ma obisnuiesc cu cutia automata :P

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos , sa te bucuri de ea multi kilometri si sa revii cu poze sa o vedem si noi .

 

 

In alta ordine de idei am mari probleme cu barca mea . Nu o sa va vina sa credeti dar ploua in ea.Asa cum s a auzit. Pe partea dreapta a bordului cred ca prin spate pe sub parbriz cand ploua tare se prelinge apa .la fel si la spalatorie. Aveti idee pe unde o curge? in mers la viteza se aude un fasait pe langa geam - parbriz in partea dreapta jos ,semn ca intra si aer o fi de acdolo? dar are cheder .In fine nu mai inteleg.Daca ma puteti ajuta raman dator.

merci Numai bine!!!!

Share this post


Link to post

Geamurile sunt lipite cu o solutie. chederul este de design. Mie la cielo mi s-aintamplat ca dintr-o data sa inceapa sa imi curgaapape laimbinarea parbrizului cu caroseria. A trebuit dat jos is lipit iar ...

Share this post


Link to post
Sa o stapanesti sanatos , sa te bucuri de ea multi kilometri si sa revii cu poze sa o vedem si noi .

Multumesc asemenea

Dupa ce ma satur de studiat si de plimbat revin si cu poze :)

Share this post


Link to post

@chiper_dan : cel mai probabil siliconul cu care se lipeste geamul de caroserie a cedat nervos. Nu vreau sa te sperii, insa eu unul nu am auzit/vazut sa se intimple chestii din astea la masinile cu parbrizul lipit in fabrica ... E posibil ca barca ta sa fi avut parbrizul schimbat si la montaj oamenii sa nu fi fost prea meticulosi. Ca sa te linistesti putin, eu in locul tau as da stergatoarele jos si grilele de plastic de sub ele. In felul asta poate depistezi vizual "gaurica" care iti face probleme. Daca poti face lucrul asta sint sigur ca o sa poti rezolva prolema cu niste silicon de buna calitate (cauta ceva care sa se comporte bine intr-un interval mare de temperaturi: -30C ... +150C)

 

@blind : Bun venit in rindul posesorilor (fericiti) de Leganza. Sa ai parte de ea si sa treceti impreuna prin cit mai multe momente frumoase.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Eu conduc de aproximativ 5 luni leganza si este prima mea masina personal ..sunt foarte incantat de ea la 6000 gasesti masina foarte buna

consumul dak nu o calci aiurea e rezonabil...poate nu ma credetzi dar am scos consum pe oras 9-10 % ,in afar chiar si 7,,dak mergi frumos cu ea este oki dar dak ai adrenalina prea multa si itzi place sa mergi in turatzii mari cu ea atunci pe oras consumul il potzi duce si la 15%...sa fii atent cand itzi cumperi leganza sa nu fie obosita eu din punctul acesta de vedere am luat tzeapa ca nu m-am uitat catzi proprietarii a avut si motorul era obosit ...am avut mare ghinion cu ea s-a spart blocul cand mergeam cu ea undeva la 4500 turatzii si aprox 170 km /h .ins sunt masini super faine si bune doar sa nu fie obosite de altzii...

Edited by Mircea
Nu mai folosi limbaj IRC

Share this post


Link to post

Multumesc Salex cred ca asa voi face. in rest merge bine ... barca mea, ar mai trebui sa schimb toba intermediara, ca e cam sparta. Voi desface stergatoarele si acela plastice sa vad pe unde intra apa. Si tre sa mai ajung la service sa schimb senzorul de abs pe stanga .

Sper sa reausesc sapt asta sau viitoare.

Da este adevarat parbrizul a fost schimbat !!!! dar totusi a fost schimbat pe casco ...si ar fi trebuit sa fie ok . Niste nesimtiti.

numai bine!!!!

Edited by chiper_dan

Share this post


Link to post

:o fftopic: Nu are nici o treaba cu masina ta in particular sau cu Leganza ca model. Nici cu faptul ca decontarea a fost facuta pe Casco ... Este pur si simplu "mina" mecanicilor, electricienilor, vopsitorilor, etc care isi fac treaba cu .. picioarele :( . Nu fii suparat pe masina, n-are ea nici o vina. Si eu am o problema cu parbrizul, mi-a sarit un bolovan si l-a facut muci, Martea viitoare sint programat pentru schimbare. Pentru niste preturi, vizitati topicul de Preturi piese Leganza, o sa pun acolo ultimele noutati, vei afla si cit te costa o toba mediana.

Share this post


Link to post

Ca sa nu-l mai chinui pe Salex a treia oara cu cel mai nenorocit semering din cati exista,am inlocuit azi caseta de directie cu una noua.

De asemenea si kit-ul de ambreiaj si tampoanele motor de pe bara transversala(cu foarte mare greutate gasite)

Pana la geometria de luni sau marti... e totul vraiste la capitolul directie,dar macar nu mai curge. :uff:

Urmeaza pompa de servo directie...care, cu noua caseta, e mult mai zgomotasa, adica bazaie non stop iar la viraj bazaie si mai tare.

Share this post


Link to post

Tampoanele sunt lesne la bani, se gasesc in fabrica sau la comanda 58 ron buacata . :D

 

Din cate am vazut pe forum, mai multi vb de preturi destul de ridicate la unele componente, cred ca e mai rentabil sa dati un tel al un magazin "bun" de aici din craiova de piese daewoo care le ia probabil din depozitul ACSA sau de la fabrica si sa faceti un drum sa le ridicati.

Daca doriti sa stiti numele magazinului imi dati pm, este unul cu preturi imbatabile cu piese Gm si aftermarket, eu unul numai de acolo imi cumpar pentru ca pana in prezent mi-au dat cel mai bun pret pe cele mai bune piese, au la comanda orce de la leganza, de la elemente de detaliu(interior,exterior) pana la caroserie, le gasesc in cataloagele masinii si le iau dupa cod reper. Inca sunt multe piese in depozit deci multi ani de acum vor mai fi piese de daewoo "de fabrica".

Edited by ROV

Share this post


Link to post

Pt doua tampoane motor n-as face drumul pana in Craiova nici sa-mi platesca magazinul benzina :D

Ma rog,probleme de achizitie doar la ele au fost,de fapt la cel din fata.

Iar pretul nu e peste ce ai postat tu.

Important e ca prin inlocuirea lor am scapat de jocul din timonerie,cei vechi fiind aproape rupti.

Share this post


Link to post

LA fel au fost si ai mei...tot din aceelasi motiv i-am schimbat + joc anormal pentru futune si alte alea precum planetarele :)

Share this post


Link to post
Pt doua tampoane motor n-as face drumul pana in Craiova nici sa-mi platesca magazinul benzina :D

Ma rog,probleme de achizitie doar la ele au fost,de fapt la cel din fata.

Iar pretul nu e peste ce ai postat tu.

Important e ca prin inlocuirea lor am scapat de jocul din timonerie,cei vechi fiind aproape rupti.

Magazinul fabricii ti le trimite prin curier. Eu pentru Leganza iau piese doar de acolo sa stau linistit.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...