Jump to content
Sign in to follow this  
sebian

Surprize Video

Recommended Posts

"Doar fraierii o iau in freza"... Hmmm, e interesanta opinia. Dar vine intrebarea: care fraieri? Fraierii care incalca legea, ca altfel nu are de ce sa te amendeze, nu?

Share this post


Link to post

Pai cred ca aproape toti mai fac cate o nefacuta totusi, din cand in cand.

Eu de ex. incerc sa conduc cat mai ... legal, ma asigur, semnalizez, nu trec pe rosu, rar depasesc viteza legala si nu cu mult.

Sa dau si un exemplu: intr-o zi (in w/e parca) in care traficul prin centru era aproape de 0, trebuia sa intru intr-o parcare, aflata in partea stanga. Problema e ca era banda continua in zona aia si nu se putea intoarce dacat dupa 4-5 interesectii, asa ca am intrat in parcare. Repet, nici tipenie de masina pe strada. Doar 2 in toata parcarea, iar in una din ele erau tristii-politistii (o berlina veche cu heamuri negre :D ). Am luat amenda 1,5 milioane, desi banuiesc ca putea sa imi dea un avertisment. In plus tristul-politistul a observat ca inca mai eram incepator si s-a repezit sa vada daca am lamaile in geam (in fata era, in spate cazuse pe boxe) si era gata gata sa imi dea si pentru asta.

Mentionez ca nu am incercat sa dau spaga si poate din cauza asta s-a ofticat politistul. Doar eram numai noi pe acolo si nu ne vedea nimeni.

Share this post


Link to post

rau ai facut.. scapai cu 2-300 mii si un drum mai putin la cec

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
d-aia nu am mai luat eu nici-o amenda din 2002 incoace...

Jmekeri o sa existe intotdeauna in tara asta de rahat

 

 

E pacat sa fi asa de pornit si sa generalizezi. Nu ma consider Jmeker asa cum zici si, sincer nu vreau sa intru in polemica dar urasc mocaiala la volan. Daca astepti la semafor astepti culoarea VERDE ca sa pleci odata nu sa visezi pe tine si sa-i tii pe toti in urma ta sa piarda minute din viata. Asta ma enerveaza. Ok am inteles, poate nu ai fost atent. Te face atent cel sau cei din spate in mod discret cu un pic de lumina dupa inca trei patru secunde si cu un claxon si-l vezi pe mocait ca se mai uita o data la semafor sa se convinga si pana baaaaaga in viteza, pana daaaaa drummull la ammmmbreiajjj gata s-a si pus ROSU. Te bucuri ca mi-am luat amenda. Ei si ce? Am o vorba: Daca in cinci sase ani si vreo 80.000 km am luat si eu de doua ori un radar si pe asta ultima per total zic ca e bine. :o fftopic:

 

Revin la radarele cu camera. Asa e au o superrezolutie si degeaba incerci sa te faci cuminte dupa ce te-ai sesizat de radar ca e prea tarziu.

Cu amenzile trimise prin posta nu e chiar asa de simplu. Of. postal e obligat sa transmita la brigada ca ai fost avizat ca ai primit sau nu actele. Cei de la taxe si impozite iti confirma in scris pe chitanta ca ai achitat in termen de 48 ore jumate din minim. Daca nu faci contestatie sau daca pur si simplu nu platesti amenda se transfera direct la administratia financiara unde nu prea mai ai ce face.

Share this post


Link to post

@viper: chiar poti arunca tu primul piatra? fraierii sunt aia care fac gainarii...

@laurentiu: daca nu te gasesc acasa, de exemplu, cui ii comunica, iar procesul verbal se ataca in termen de 15 zile de la comunicare

 

p.s. nu va ofticati, si eu ma autoinclud in categoria fraierilor...

Edited by tico_RS

Share this post


Link to post
rau ai facut.. scapai cu 2-300 mii si un drum mai putin la cec

:o fftopic:

Da mai da exista o vorba: Banii nu aduc fericirea!! :lol:

Share this post


Link to post

Corect, ci numarul lor :D

 

@Tico_RS: nu arunc, am facut si eu destule magarii si nu ma laud cu asta... Chiar deloc. Dar un lucru e clar: nu fac si nu voi face magarii cu copilul sau familia in masina! Macar atat pot sa fac...

Share this post


Link to post

Offtopic

@Viper Ai scos din context ce-am spus cu franarea. 24m distanta de franare (fara sa iau in calcul pe cea de gandire) cf tabelului tau nu e tot una cu 4-5 m asa cum sustinea amicul Tico_rs. Si nici 0.4G nu e tot aia cu 2G. Nu pot sa tac cand se vehiculeaza asemenea chestie care tine de siguranta.

 

On topic

In ceea ce priveste figura cu supravegherea, eu am o intrebare. Chestiile astea nu trebuie omologate, la fel ca radarele? In mod normal, omologarea radarelor se reface periodic. Si au si o toleranta constructiva, care in mod normal trebuie sa o ia in calcul atunci cand trimit amenzile. In plus, mai au si toleranta pe care o stabilesc politistii. Daca te ia pentru 1km/h in plus, intr-o ora se termina hartia din imprimantele cu PV-uri :D Cel putin, francezii de exemplu lasa rar "toleranta 0" la radarele automate, chiar daca le-a cerut-o fostul si actualul lor sef Sarko

Oare la noi chiar aplica astia legea atat de strict, sau se iau de tine daca faci tampenii evidente?

Share this post


Link to post

eu zic ca omologara se face o data pentru fiecare model.

Verificarea se face periodic...

PS

Increderea se acorda...dar din cand in cand se mai si verifica...

Share this post


Link to post

@mr_: scuzele mele... Eu dadusem quote la ce ai scris tu si credeam ca apare si quote-ul din quote-ul tau (mama, ce aiurea suna), dar IPB-ul a pastrat numai ultima varianta. O sa corectez. Exact la acei 4-5m ma refeream si eu...

Share this post


Link to post
Azi s-a inaugurat sistemul de supraveghere al DN1. Pana acum va pot zice urmatoarele (pe scurt):

...

4. posibilitatea urmaririi si calcularii vitezei de deplasare pe toata distanta pe care sunt camere

Toate parerile de pana acum erau ca "punctul 4" este o mare cioaca.

Stati putin cu picioarele in apa rece si ganditi ... adanc :D : daca au posibilitatea de a identifica si verifica fiecare masina care trece pe drum ... cat de greu le este sa pastreze intr-o baza de date ... pe o perioada scurta (de pana la ... sa zicem de 2x timpul minim acceptat de parcurgere a distantei dintre camere) toate inregistrarile pe care le au.

Dupa ce o masina apare in inregistrari de la 2 camere succesive si timpul in care a parcurs distanta este mai mic de un minim stabilit de ei ... ioti pozele (de la ambele camere, cu ora minutu' si secunda cand ai trecut pe langa fiecare impreuna cu distanta dintre ele), inseamna ca ai calcat-o tare intre cele doua camere.

Dupa ce face verificarea, in cazul in care ai depasit timpul minim ... se sterge inregistrarea de la camera precedenta si se pastreaza cea curenta, pana la aparitia urmatoarei inregistrari, de la urmatoarea camera. Nu mi se pare chiar imposibil de implementat un astfel de sistem.

 

Stiu ca tin cu ursu' da' asta-i viatza :(

Share this post


Link to post

Asa au zis si aia de la servici de la mine, si am demontat argumentele lor destul de rapid. Daca mai tineti minte ziceau ca zilnic pe Buc - Brasov trec 45.000 masini. Da?

Sa zicem 50k masini, pai la 100.000 inregistrari in baza de date pe principiul timestamp-delta (cum zice george), cred si cu Access te descurci pe un calc mai puternic.

Edited by cchrism

Share this post


Link to post

[edit] Mda, scrisesem mai multe chestii aici referitoare la pozitionarea camerelor, dar mi-am dat seama ca plecasem de la premisa (foarte gresita) ca o camera monitorizeaza o singura banda de circulatie.

 

Ok, deci partea de fotografiere e clar ca este foarte posibil de realizat, iar translatia si rotatia imaginii 2D obtinute prin fotografierea in unghi este simplu de facut, pentru a obtine o imagine cu numarul de inmatriculare cat mai perpendicular pe numar si fara distorsiuni. Deja exista zoom optic 12x-16x in camerele disponibile consumatorilor, asadar jucariile astea pot sa aiba mult mai mult, ceea ce inseamna ca 'bucatica' din poza care contine numarul are o rezolutie suficient de buna.

 

Acum se pune problema "deslusirii" numarului din toata imaginea asta. In primul rand, trebuie identificata portiunea alba din imagine. In cazul unei masini de culoare inchisa, murdara in ultimul hal, deja asta mi se pare o problema (in multe cazuri, abia mai distingi cu ochiul unde e montat numarul, darmite sa-l mai si fotografiezi). Dupa asta, se pune problema identificarii literelor si cifrelor; chestia asta nu e greu de facut, pentru ca exista un set de litere si cifre fix si de dimensiune mica, deci nu se pune problema de OCR, ci problema unui matching cu o variatie de +/-10% (nu stiu ce putere de calcul au alocat, dar nu e o chestie care sa necesite prea multi teraflops). Dupa aia, in cazul unui numar f. jegos sau al conditiilor meteo variabile (lumina estompata, ceata, seara), trebuie aplicata o corectie de stralucire si contrast pe un interval (zic eu) predefinit, iar pentru fiecare varianta corectata a pozei facute trebuie reluata procedura de matching (sa zicem 10 pasi de modificare a pozei, inseamna aplicarea algoritmului de 10 * 7 ori, deci iar putere de calcul).

 

 

Pentru ca ma plictisesc :) o sa incerc si o statistica. Presupunand 12 mii de masini zilnic, pe 4 benzi, in 2 sensuri, inseamna o medie aritmetica de 3000 masini zilnic pe o singura banda de circulatie din cele 4. Presupunand ca programul de monitorizare este derulat intre ora 6 dimineata si ora 12 noaptea, inseamna undeva in jur de 200 de masini pe ora, pe banda; deci 400 de masini pe sens intr-o ora, 14 masini pe minut, undeva in jur de o masina care trebuie prelucrata la fiecare 4-5 secunde.

 

Mda, pare destul de realizabil :(

 

 

Ok, solutiile ar fi:

 

- vezi filmul Transporter 1

- mers doar pe inserat cu becul de la numar ars (desi chestia asta e destul de verificata de catre politie, am observat)

- demontarea numarului de pe spate (idem varianta 2, cu necesitatea furnizarii de explicatii la agentul de circulatie in eventualitatea opririi)

- numerele de inmatriculare false (cea mai eficienta, dar si singura care se pedepseste penal)

 

BTW, n-a observat nimeni ca intr-una din poze (aia cu imaginea mare proiectata pe perete; ala nu este plasma, cum gresit a zis cineva, ci retroproiector, asa au si la dispeceratul Metrorex) aplicatia de monitorizare are deschise vreo 24 de instante ? =)) primele 2 elemente din taskbar par a fi ceva messenger :P

Share this post


Link to post

Pai daca nu desluseste numarul, flicare in taskbar, si se face identificare manuala. Si vorba aia ori te amendeaza, ori te amendeaza. Ca seful meu l-a gasit pe unul mai al dracu' si l-a luat la intrebari ca de ce e numarul din fata murdar (fapta pe bune, in Bucuresti).

Si am mai vazut o poza, care nu e postata aici, care arata ce misto identifica masina, si punea un dreptunghi in jurul ei, alb sau alta culoare daca depaseai viteza.

Share this post


Link to post

Solutia gasita la drumul de intoarecere de la Moeciu: luati-o prin Targoviste. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Mi se pare ca se sanctioneaza (sau se sanctiona inainte si s-a scos ? :-? ) circularea cu numerele de inmatriculare murdare. Si mi se pare corect.

 

Practic, acum s-a eliminat middle-man-ul (agentul de circulatie):

 

- amenzile minore (pana in 50 km/h) vin direct acasa, fara nici o negociere

- amenzile majore (peste 50 km/h) inseamna - au spus ei - ca te opreste un echipaj si se da pe loc sanctiunea; pana acum, in punctul asta aveai sanse sa rezolvi cu spaga, insa presupun (cel putin asa mi s-ar parea normal) ca o masina fotografiata cu peste 50 km/h trebuie sa fie cumva marcata in baza de date si verificata ulterior daca a fost amendat soferul.

 

Una-alta, concluzia care trebuie trasa este "vrei sa mergi tare, platesti".

Share this post


Link to post

Beton, dar o omoara lipsa de lumina.

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

Corect!

Eu am urmarit-o insa ziua si e impresionant cum identifica toate masinile, dar si pietonii!!!

Share this post


Link to post

E motion-tracking, nu e asa greu asta. Insa vreau sa vad cum detecteaza numerele de inmatriculare :)

Share this post


Link to post

si ce se intampla daca masina e murdara si nu se vede numarul de inmatriculare,cui trimite politia amenda?

:-W

Share this post


Link to post

O sa fie masini de Politie pe traseu care vor fii anuntate de dispecerat...asa ca tot nu scapam... X(

Aha,am auzit acu' 2 min..."In primele 24 de ore de functionare a noului sistem de supraveghere nu s-a produs NICI un incident auto pe traseul supravegheat...tinand cont de faptul ca se producea MINIM o tamponare zilnic" au zis pe Antena 1 la stiri...sa vedem weekendul asta ce efect vor avea camerele  <img src= S"> .

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

se specifica pe undeva in ce spectru de lumina functioneaza camerele?

Share this post


Link to post

nu stiu ce efect au.. dasr saptamana asta nu se sanctioneaza,, asa am auzit.

Share this post


Link to post

Mai exact de sambata incepe distractia :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...