Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Optimism? Daewoo Auto Romania incotro?

Recommended Posts

Pentru un kkt de genul asta nu mi-as lua niciodata Logan. Cum poti sa cumperi ceva de la niste oameni croiti pentru a ti-o trage in orice pozitie?

 

Btw, oare ce ar zice ChevroletRomania de astia? SE AUDE???

Share this post


Link to post

Stai bland ca nu zice nimeni nimic... Atata timp cat tin recordul la vanzari (asta nu-ti spune nimic despre romani in general?), stau, se uita la noi, si cred ca ii bufneste rasu' :banana: . Dupa ce se linistesc mai fac o transa de Logan si-o baga la fraieri sub nas. Cred ca este trist ce se intampla, mai ales ca toti fac experiente pe noi. De ce naiba din atatea uzine cate au in lumea asta, trebuia sa se nasca aici "masina secolului". Iar coreenii au luat-o in gura odata cu noi :) >- . Asta e. Imi spunea un prieten care si-a luat Logan cu cateva zile inainte de a-mi lua eu Cielo ca "de ce nu mi-ai spus si mie - eu credeam ca-i mult mai scump (Cielo) si de aia am luat Dacie". S-a mers pe ideea de creier spalat - adica vorba tampita a romanului "pentru noi (si soselele noastre) dacia e cea mai buna domnle!" :D . Si a prins. Au marketing bun tui in k..r. Da cu consumu' cum stai romane la Logan? :dizzy: Lasa sa te rupa, ca trebuia sa scape cumva de motoarele alea, mai ales ca Clio isi schimba chilotii la anu (si cred ca-i arunca tooooooocmai la Pitesti - Romania ca sa scape de ei). :thumbl:

Share this post


Link to post
=))

Incercati sa comparati cu orice alta Skoda Fabia Sedan decit varianta Classic. Eu nu pot si pace. Am Firefox, poate de aia...

Nu este de la Firefox este de la ei :) )

Sunt niste mincinosi aia la Adras de fapt LGN costa 6840E si este dotata cu directie asistata + casetofon iar cea mai cheala Fabie are AC standard ,casetofon si servodirectie iar pretul este de 10500E pt modelul de 1.2 L si 12.800 pt Diesel 1.4 TDI PD 70Cp .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Fabia incepe de la 9.763 DDP si AC-ul nu e standard, e oferit acum cadou + BC, pana acum era optional.

Share this post


Link to post

Pai si ce nu e bine? ...este mai bine :) )

Pretul asta cred ca este la 1.2L nu la 1.4 .

Share this post


Link to post

Stroe se intoarce

"Dupa privatizare, Daewoo Craiova trebuie sa exporte"

- articol in Averea, pe linia bine cunoscuta...

 

„Ford, General Motors, Renault sau alta companie nu vor cumpara Daewoo Craiova pentru a vinde masini in Romania, pentru ca piata auto a ajuns la potentialul maxim. Nimeni nu cumpara o fabrica pentru a produce 30.000 de masini pe an, cate ar putea fi vandute pe piata romaneasca“, a apreciat directorul general Renault Nissan Romania, Nicolas Ianculescu. Vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, confirma, la randul sau, ca potentialul investitor va trebui sa se axeze pe pietele externe, aratand ca uzina nu poate fi rentabila daca ar produce mai putin de 150.000 de autovehicule, volum care nu poate fi absorbit de piata interna. Directorul general al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Marius Carp, spune si el ca investitia in noi utilaje nu s-ar justifica daca ar fi construite mai putin de 200.000 de masini pe an. Pe lista investitorilor interesati de preluarea producatorului roman de automobile au fost vehiculate nume precum GM, Ford si Renault Nissan.

 

Vaaaai, cit sint de inteligenti. :osanale:

Mama lor! Noi am mincat intoxicare cu lingurita, stim a ce miros declaratiile astea, ce naiba!

 

http://www.averea.ro/display.php?data=2005-12-21&id=13659

Share this post


Link to post

http://www.daewoo.ro/eveniment/ev24.php

 

La Daewoo Automobile Romania ("DWAR") se semnează în această săptămână noile contracte de comercializare şi service cu cei 75 de dealeri, constituind cea mai puternică reţea din România. Noile contracte acoperă o perioadă de 5 ani, începând cu anul 2006 şi conţin prevederi de natură să stimuleze dealerii pentru a îmbunătăţi în continuare serviciile oferite clienţilor.

...

Share this post


Link to post

Deci se va mai produce daewoo si de la 1 ian 2006 la craiova??

Share this post


Link to post

mda, s-au reinnoit, mai putin poza asta (nubira albastra din stanga jos) :-W

Share this post


Link to post

Break-ul rosu are faruri ca la Leganza!

Share this post


Link to post

O noutate de ieri ("Coreenii renunta, in sfarsit, la Daewoo Craiova"):

http://www.sfin.ro/articol_3491/coreenii_r...oo_craiova.html

si...o gura auzita dis-de-dimineata la Realitatea TV: GENERAL MOTORS NU MAI ESTE INTERESATA DE FABRICA DE LA CRAIOVA! :spumelagura:

GM doreste numai cele 65.000-70.000 de motoare produse de fabrica craioveana...

Share this post


Link to post

ADIO Chevy fabricat in Romania !

In acesta dimineata am aflat cu tristete ca GM si-a anuntat oficial iesirea din cursa pentru fabrica de la Craiova.

Interesant este insa faptul ca, desi afirma ca nu (mai) sunt interesati de preluarea fabricii, vor in continuare sa achizitioneze motoare produse aici (cateva sute de mii de bucati pe an fata de 60-70 de mii produse in prezent) si au demarat discutii in acest sens cu Ford si Renault, ceilalti doi competitori.

S-a afirmat chiar ca GM ar fi dispusa la investitii in acest segment (producerea de motoare)

Share this post


Link to post

Bine , bine si ce sa echipeze cu motoarele fabricate la Craiova?

Ca doar nu o sa le duca in korea ?

Share this post


Link to post

O sa echipeze tot ce echipau si pana acum... Poate nu stii ca pe langa masini, la craiova se faceau si cutii de viteza si motoare care se exportau.

Share this post


Link to post
Ca doar nu o sa le duca in korea ?

 

Ea intreaba cutia ta de viteze cum se simte. S-ar putea sa iti raspunda in romana.

Share this post


Link to post

Am intrebat-o si a zis ca "nem todom " :D

Share this post


Link to post

Sigur nu a avut o tenta de grai oltenesc ?!!! :) )

Share this post


Link to post

lada are motor gm...

Share this post


Link to post
lada are motor gm...

 

 

nici macar in .ro nu cred ca e facut ca e varza cu carne motorul ladei, in special cel de 1.7i...

Share this post


Link to post

Singura sansa a GM sa obtina motoare de la Craiova e ca fabrica sa intre in patrimoniul Ford ... de ce? fiindca GM a dezvoltat (citeste imprumutat) motoarele mici JTD (common-rail de generatia a doua) si parca si MultiJet (injectie directa de benzina) de la Fiat in perioada scurtei lor colaborari, actualmente Fiat dezvolta un parteneriat cu Ford pentru masini din clasa mica si mini. Nu cred ca e fezabil si nici de dorit sa dezmembrezi uzina in fabrici de motoare, cutii de viteze & stuff, deoarece se va alege praful - vezi cazul Roman BV - si de altfel Base a spus destul de clar ca uzina se va vinde one piece si cu conditia de a fabrica masini, nu componenete - o conditionare care cam incurca Renault, din cite imi dau eu seama, daca nu va reusi sa ia fabrica INAINTE de iesirea pe piata a break/van-ului Logan si a utilitarei (nu cred ca ar fi fezabila construirea/asamblarea sedanului la Craiova, in primul rind din cauza diferentei de calitate a produsului iesit de pe linii robotizate fata de linii de asamblare manuale).

Parerea mea.

 

Sa vedem continuarea telenovelei ...

 

PS: licentele? ce mai e cu licentele?

Share this post


Link to post

eu iarasi cred ca ziarele mai scornesc, infloresc, inventeaza

multa diversiune.. pe site la rodae scrie ca se refac pe 5 ani contracte cu dealerii, pe de alta parte licenta de fabricatie expira in ianuarie, etc

cred ca in cateva saptamani se va lasa ceata, si vom vedea ce ramane

 

ce mi-a placut pe linkul de pe site-ul daciaclub, este ca sunt mult baieti cu bun simt care nu vor monopol la romania,

ca au inteles ca asta nu le aduce nici viitorilor/actualilor posesori de dacia nici un avantaj, ca doar prin concurenta se va creste calitatea

 

sper ca si razgandeanu cu ai lui sa vrea asta

Share this post


Link to post

Cateva precizari:

 

Lada il are p-ala de 1.5 16V ceva de inspiratie (sau licenta) GM si acesta are niste actiuni la Lada, insa cel de 1.7 de pe niva e vechi rau, oricum nu vad cum ar fi facute la Craiova.

 

Multijet e tot motorina si intr-adevar dieselurile de la Opel, se stie, sunt de provenienta Fiat (chiar daca nu toate)

 

De unde putem afla cu exactitate unde sunt facute cutiile sau motoarele noastre de pe Kalosi ? ?

Si inca ceva: la Craiova se face cel de 0.8 l pt. Matiz si 1.6 pt. Nubira, poate doar Spark si Lacetti sa beneficieza de ele.

Sau se mai produc si alte motoare ?

Share this post


Link to post

nasol:

 

Gigantul american General Motors nu mai este interesat de achizitionarea uzinelor Daewoo din Craiova. Firma constructoare de masini din Detroit doreste insa in continuare sa achizitioneze motoarele fabricate la Craiova.

 

Concernul american General Motors (GM) s-a retras din cursa pentru achizitionarea uzinelor Daewoo din Craiova, dar ramâne interesat sa cumpere motoarele pe care acestea le produc. Gigantul american nu are nevoie de uzinele de la Craiova, a declarat seful diviziei GM Daewoo, fara sa dea detalii asupra motivelor pentru care achizitia nu mai prezinta interes. Informatia a fost publicata in prestigiosul cotidian Financial Times, care precizeaza ca GM discuta totusi cu Ford si Renault, celelalte candidate pentru fosta uzina Daewoo, posibilitatea sa continue sa cumpere motoare de la Craiova. Mai mult, compania americana este deschisa la ideea de a investi in capacitatea de productie aditionala.

 

La ora actuala, Daewoo produce intre 60-70 de mii de motoare anual. In acest sens, General Motors spera ca Guvernul României sa oblige cumparatorul uzinei de la Craiova sa furnizeze motoare pentru fostele facilitati Daewoo din Coreea de Sud. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a platit 60 de milioane de euro pentru pachetul de actiuni detinut de partea sud-coreeana la capitalul societatii Daewoo Automobile România (DWAR). Al doilea pas va fi facut prin vânzarea intregului pachet unuia dintre investitorii interesati: Renault, General Motors sau Ford.

 

Daewoo Craiova, „condamnata“ la export dupa privatizare

 

Vânzarea Daewoo Craiova catre un investitor interesat se face insa sub presiunea timpului. Uzina de la Craiova mai poate produce sub marca Daewoo in aceasta luna, dupa ce General Motors a prelungit acordul de licenta. Grupul american s-a aratat interesat sa preia producatorul român, insa contactele nu s-au concretizat. Pe de alta parte, reprezentantii Renault au vizitat societatea craioveana si au lasat sa se inteleaga faptul ca ar fi interesati sa produca automobile Logan, dupa unele surse, sau Nissan, dupa altele. Cumparatorul Daewoo Automobile Craiova va trebui sa-si orienteze cea mai mare parte a productiei catre export, pentru ca investitia sa fie rentabila, având in vedere ca potentialul de absorbtie al pietei românesti este limitat, sunt de parere reprezentanti ai industriei auto. Potrivit specialistilor din domeniu, Ford, General Motors, Renault sau alta companie nu vor cumpara Daewoo Craiova pentru a vinde masini in România, pentru ca piata auto a ajuns la potentialul maxim. „Nimeni nu cumpara o fabrica pentru a produce 30.000 de masini pe an, câte ar putea fi vândute pe piata româneasca“, a declarat directorul general Renault Nissan România, Nicolas Ianculescu.

 

Oficialii craioveni - luati prin surprindere

 

Stirea ca GM nu mai este interesata de fabrica din Craiova i-a luat prin surprindere pe reprezentantii Daewoo. „Noi nu avem cunostinta despre o comunicare oficiala in acest sens. Poate stirea este eronata. Este putin surprinzator, deoarece avem o relatie strânsa cu ei. Este cumva o contradictie. Daca este adevarat, probabil acest lucru a fost determinat de conjunctura sau planurile de dezvoltare. Oricum, chiar daca renunta, relatia cu noi nu se va schimba. Din contra, anul acesta prevedem o crestere si o diversificare a exportului“, a declarat pentru GdS purtatorul de cuvânt al uzinei craiovene, Valeriu Girlea. Acesta si-a manifestat indoiala in privinta celor 60 de milioane de dolari pe care statul român le-ar fi platit companiei sud-coreene pentru a redeveni actionar majoritar. „Din câte stiu, nu s-a platit nici o suma si, oricum, nu sunt convins ca cele 60 de milioane de dolari sunt batute in cuie“, a mai spus Girlea. Mult discutata problema a expirarii licentei de fabricare a modelelor Cielo, Nubira si Matiz pare o furtuna intr-un pahar cu apa. Oficialul Daewoo a precizat ca in discutiile pe marginea acestui subiect se face o grava confuzie.

 

Licenta de fabricare pentru cele trei modele de masini a fost cumparata de la Daewoo Motors, lucru care da dreptul fabricii din Craiova sa produca fara restrictii pe termen nelimitat respectivele autoturisme. Problema o reprezinta piesele pentru componentele masinilor. „Se face o confuzie intre licenta si disponibilitatea pentru piese. Licenta nu inseamna numele, ci dreptul de a aplica acea tehnica. Termenul de utilizare a acesteia este nelimitat. Pentru furnizarea pieselor nu este o intelegere, ci o relatie comerciala. Noi facem comenzile, ei ne dau piesele“, a precizat purtatorul de cuvânt al Daewoo. Discutiile pe marginea controversatei licente au inceput dupa ce, in 2002, a luat fiinta compania Daewoo - GM, care a preluat o parte din activele fabricii Daewoo Motors, cea care producea piese atât pentru Coreea, cât si pentru celelalte unitati din afara tarii. In momentul infiintarii, Daewoo - GM s-a inteles cu Daewoo Motors ca fabrica din Coreea sa furnizeze in continuare piese si celorlalte uzine din alte tari, printre care si România.

 

Decizia are la baza ratiuni economice si da posibilitatea fabricii din Craiova sa continue productia celor trei modele, Cielo, Matiz si Nubira. Chiar daca GM s-ar razgândi si ar sista furnizarea pieselor pentru componente, uzina craioveana ar putea continua productia de autoturisme sub licenta Daewoo. „Teoretic, putem gasi alt furnizor de piese. Practic, este mai greu, pentru ca cine produce, spre exemplu, caroserii de Cielo in afara de Daewoo?“, se intreaba Girlea. Acesta recunoaste insa ca productia se va schimba daca se va modifica si actionarul majoritar, intrucât este putin probabil ca unul dintre potentialii cumparatori, Renault, sa produca modelul Cielo. „Indiferent cine va veni, suntem obligati sa asiguram service-ul si piesele de schimb“, a incheiat purtatorul de cuvânt al fabricii craiovene.

 

DAEWOO Craiova in cifre

 

Fabrica Daewoo Craiova a realizat anul trecut, potrivit datelor Ministerului de Finante, o cifra de afaceri de aproape 200 de milioane de euro si un profit net de peste 39 de milioane de euro.

 

In primele zece luni ale anului 2005, Daewoo a vândut pe piata locala peste 18.000 de automobile, in scadere cu aproximativ 22% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

 

http://www.gds.ro/Economie/2006-01-11#top

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...