Jump to content
Sign in to follow this  
maximus

Ce Carti Ati Citit?

Recommended Posts

Cred ca este necesar si un topic de genul acesta pentru a vedea daca utilizatorii daewooclub, mai au timp si rabdare sa mai citeasca si carti..

 

voi incepe eu..

 

Am citit pana acum peste 1000 de carti (insa toate in copilarie si in liceu).. citeam foarte mult cand eram mic, insa in ultima vreme pc-ul mi-a furat timpul pentru carti.. si culmea cand is in sesiune citesc ca spartu (beletristica nu ce trebuie la facultate)..

 

Am citit acu vre-o 2 saptamani ceva numit "Nuvela chineza medievala" si e o colectie de nuvele cu talc, care vorbesc despre obiceiurile din china medievala sau antica.. Super tare felul in care se nareaza totul,cum se judeca omul , cum sunt zugravite relatiile interumane.. sunt pana la urma niste povestiri mai mult pentru copii(dar cu invataturi foarte bune) care m-au impresionat foarte mult prin stilul narativ adoptat..

 

mi-a placut la nebunie legenda dragonului trandav si nuvela in care se povesteste de 2 cazuri in care se prezinta povesti de iubire tragice: cea in care o tipa se indragosteste de un tip la ceainicarie, si face cunostinta cu el printr-un viclesug, ceea ce va duce insa la un moment dat la "moartea" si "invierea" sa si moartea ei din nou. cea dea 2 poveste se refera la legatura dintre o prostituata si un invatacel ce vrea sa devina dregator, care insa se ruineaza si cand i se da ocazia sa o rascumpere pe prostituata o rascumpara (si cu ajutorul ei).. se intorc spre tinutul natal, insa pe drum el da peste un tanar care il pacaleste sa o vanda , pentru ca tatal lui sa il accepte(el gandea ca daca se va dovedi ca s-a ruinat si vine acasa cu prostituata va fi respins) .. se dovedeste insa ca prostituata era mult mai bogata decat se credea.. la sfarsit tanara se sinucide , iar tipul innebuneste.. oricum scene foarte emotioanante in toata cartea (sunt mai multe, insa eu numai un volum am citit)

Edited by maximus

Share this post


Link to post

am citit destule carti pana acum, nu as putea spune cate, dar in orice caz nu peste o mie precum maximus.

ultima carte citita a fost Dan Brown - Codul lui DaVinci caci tot este la moda acum aceasta carte, care de altfel este excelenta.

Share this post


Link to post

90% din ce am citit a fost intre 8 si 16 ani, nu pot aprecia intr-un numar ci poate in metri liniari (daca stau sa ma gandesc bine prin ce biblioteci am trecut au fost cam 40-50 m); n-am mai citit de mult o carte noua buna, ce am recitit mai recent a fost "Crima si pedeapsa' si "Forsyte Saga".

Share this post


Link to post

Pe langa literatura obligatorie din liceu, am mai citit destule carti din lit. universala, dar in ultimul timp cu facultatea si cu altele nu prea citesc asa des. Ultima carte Codul Da Vinci, foarte interesanta si antrenanta, chiar daca e multa fictiune mi-a placut foarte mut. Si inainte de asta am citit Inger si Demon scrisa tot de Dan Brown, cu acelasi personaj principal, de asemenea bine scrisa. A aparut recent o carte scrisa de Plesu, nu-i mai retin titlul, vreau neaparat sa o citesc cica e f buna. hmmm imi scapa titlul acum.

Share this post


Link to post

Multe! Ultima Despre eroi si morminte de E.Sabato.

Share this post


Link to post

recomandare pentru cei care au citi sau citesc Codul lui Da Vinci...Pendulul lui Foucault (Umberto Eco) este 10 clase peste Cod...daca nu ati apucat sa-l cititi eu vi-l recomand

Share this post


Link to post
recomandare pentru cei care au citi sau citesc Codul lui Da Vinci...Pendulul lui Foucault (Umberto Eco) este 10 clase peste Cod...daca nu ati apucat sa-l cititi eu vi-l recomand

 

Asa am auzit si eu, o au ai mei si am vb sa mi-o dea. Bine ca mi-am amintit!

Share this post


Link to post

Harry Potter, toata seria (6), in original. Conteaza, am pus mana pe un exemplar tradus si mi s-a parut groaznic.

 

Codul Da Vinci nu mi s-a parut extraordinara, am lasa-to dupa o vreme, poate ca o s-o termin desi, sincer, nu mi se pare extraordinara. O sa incerc Pendulul, sa vedem :)

 

P.S. N-am mai citit carti tiparite de ceva vreme. Mai prind cate una ratacita dar majoritatea cartilor pe care vreau sa la citesc sunt deja in forma digitala.

Share this post


Link to post

Eu fac parte din noua generatie de inculti care ingereaza cantitati uriase de internet, seriale si filme. Carti n-am mai citit de ceva vreme. Ultima s-a numit "M-am hotarat sa devin prost" scrisa de Martin Page. O carticica interesanta si destul de haioasa. E buna de o lectura lejera.

Share this post


Link to post

mai adaug pe lista la cartile citite din categoria lejere, mostenirea familiei guldenburg,o lectura placuta, in care mi-am adus aminte de serile cand ma uitam la serialul cu acelasi nume. Ce am mai citit este o colectie de povestiri, scrise de un medic.. va dati seama ce a iesit? :dizzy:

Share this post


Link to post

Carti, multe ... si pe nerasuflate. Spre rusinea mea, "in ultimii 5 ani" lectura a avut o prioritate scazuta, din cauza influentei multor alti factori externi :( ultimele titluri ar fi "Inger si demon", "Lolita", plus re-re-reluari ale unor carti de Vlad Musatescu. Cel mai bine merge cu evadare completa: inchis mobil/tv/calculator si plecat in locatie linistita (gen parc, malul lacului) cu cartea,

 

Acum experimentez audiobooks :dizzy:

Share this post


Link to post

Vlad musatescu are intr-adevar carti bune.cand eram mic am citit cateva de-a lui.nu stiu daca pe toate.unele le mai am unele le-am luat si le-am dat inapoi.Contratimp mi s-a parut cea mai interesanta.din pacate n-am gasit decat vol 1.nu e chiar pt copii dar e interesanta.

Stie cineva cum se numeste ultima carte a Tovarasului Iliescu?

Edited by gigi-kent

Share this post


Link to post

eu daca nu am internet asa am o pasiune pentru citit :( si de obicei daca pun mana pe o carte, nu ma las pana nu o termin, am stat in ultima vreme de ceva ori pana la ora 3-4 vrajit de vre-o carte

Share this post


Link to post

ultimile 2 carti citite au fost "pilotul jones"-robert a. heinlein si "greybeard"-brian aldiss.. ambele sf..au fost singurele carti pe care nu le-am lasat din mana pana nu le-am terminat de citit..(greybeard in 2 zile ca am luat pauza de somn pt ca eram obosit dupa ce am citit cu o zi inainte pilotul jones)

Share this post


Link to post

Marin Preda- Delirul... si la un moment dat are o fraza superinteresanta cu cititul catilor, cred ca o sa o pun maine daca am timp

Share this post


Link to post

warcraft 3 - the last guardian si P.G woodehouse (am citit vreo 3,parca ultima citita era s-a facut jeeves!)

 

cate carti am citit...

peste 500

Share this post


Link to post

am citit in perioada in care am fost acasa Coliba Unchiului Tom de Hariett Beecher Stowe, o carte in care actiunea se petrece pe timpul in care sclavia in sua era un lucru obisnuit, in care negrul nu era ceva mai mult decat un obiect. Ce m-a impresionat e faptul ca in aceasta carte gasim multi negrii, care au o credinta adanca in dumnezeu, in caile de neurmat pe care le harazeste el omului, chiar daca aceste cai sunt pline de suferinta si umilinte. Nu am reusit sa inteleg cum Tom putea trece asa de usor peste batai,peste faptul ca a fost despartit de familie, ca urma sa moara.. etc etc. Un personaj care mi-a placut a fost eva, o fata care cred eu ca e putin cam trasa de par in privinta maturitatii gandirii sale. Mi-a venit sa plang cand citeam pasajele in care e descrisa moartea sa si anticiparea mortii sale.Iar discutiile lui Saint Laurent cu diversi sunt intocmai facute ca sa judece pe toate fetele problema sclaviei.Un roman zic eu savuros,care mi-a placut si pe care il recomand

Share this post


Link to post

dragul meu @maximus, tu esti o comoara!...nu vrei sa te pun in legatura cu fii-mea?..taman am observat ca are pe lista lecturilor obligatorii coliba unchiului tom!..scapa si ea de citit daca ii faci tu un rezumat!

Share this post


Link to post

pai cartea aia nu are nevoie de un rezumat.. se citeste singura practic.. are niste personaje de care pur si simplu te indragostesti,sper ca si fetita ta sa simta la fel (romanul e suficient de bun astfel incat sa te puna in pielea personajelor si sa traiesti odata cu ele). Daca cartea e fara poze (nu stiu de ce dar simt eu ca niste poze incluse in aceasta carte numai o strica,pentru ca nu iti da posibilitatea sa iti conturezi tu idei despre felul cum arata personajele, cum sunt imbracate etc etc) cu atat mai bine :P  <img src= ">

Share this post


Link to post

sigur ca cartea e fara poze, ca copila meu e mare si simte si ea ca cartile cu poze e mai mult ptr copilasi

:tongue:

Share this post


Link to post

Vroiam sa readuc in actualitate subiectu' asta (etern). Si pentru propria-mi curiozitate, cred ca n-ar strica si cateva recomandari din partea voastra.

Personal, nu-mi plac romanele cu caracter descriptiv, ma plictisesc repede si o las balta. Acum citesc "Ultimul templier", e o carte care te tine, cu actiune, personaje, dialog, se citeste repede, in stilul "Codul lui DaVinci". In timpul liber de la servici mai intru pe un site de poezie unde posteaza tot felul de amatori ale caror profesii n-au nici o lagetura cu literatura insa au talent gramada, cel putin unii dintre ei.

As mai aduaga la topic si intrebarea ce gen de carti cititi si mai ales cum va place sa cititi? In format electronic sau sa "mirositi" scrisul, sa aveti cartea-n mana si sa rasfoiti paginile aiurea?

Share this post


Link to post
In timpul liber de la servici mai intru pe un site de poezie unde posteaza tot felul de amatori ale caror profesii n-au nici o lagetura cu literatura insa au talent gramada, cel putin unii dintre ei.

Nu ni-l spui si noua? :->

As mai aduaga la topic si intrebarea ce gen de carti cititi si mai ales cum va place sa cititi? In format electronic sau sa "mirositi" scrisul, sa aveti cartea-n mana si sa rasfoiti paginile aiurea?

Exclus cele in format electronic. Este foarte obositor.

Share this post


Link to post

Citesc si in format electronic,dar e f.f.obositor si lipseste si,,parfumul''cartii.Dar la cat de scumpe sunt cartile in ziua de azi,te mai sacrifici,asta e.

Share this post


Link to post

Se rezolva cu o imprimanta zeloasa si niste topuri de hartie. Si totusi, nici o recomandare? Nimanui nu-i place ce citeste?

Share this post


Link to post

Kafka...kafka...kafka

 

se condimenteaza cu ceva Hegel si se serveste impreuna cu Asimov.

 

dimineata la rece impreuna cu o cafea si tigari.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...