Jump to content
Sign in to follow this  
danutz

Pierderi Antigel

Recommended Posts

Balta de sub masina ta nu vine de la furtunul ala, se vede si in poza. Din furtun curge un pic de condens.

 

 

Daca ai antigel in instalatie si ca sa elimini orice banuiala dai cu mana pe acel furtun (teava) si pune pe limba. Daca e condens nu ar trebui sa fie dulce.

 

Cand era inca frig afara de ii dadea nevasta-mea drumul la caldura pana pleca de pe loc... nu putea sa plece de condens de pe geamuri. Deci, e destul de clar, merci !

 

 

Bine, dar vezi ca sotia sa nu plece cu recircularea data drumu, pentru ca daca e pornita iti face condens in masina.

 

VA ROG SA MA AJUTATI! Problema sta cam asa: Cielo 1,5 din '97, 105.000 km reali, GPL omologat. Acu' vreo trei ani am patit beleaua cu caloriferul crăpat, m-a costat in service la Bebe Popescu (Craiova) vreo 14 sau 17 milioane (ax cu came si alte chestii, plus ulei, plus lichid racire, plus manopera). De vreo trei zile imi cam merge in trei cand o pornesc dimineata (cand e rece motorul). Ba, daca dau sa plec, parca aud un soi de suierat cand calc acceleratia, ce dispare dupa ce se incalzeste motorul. M-am gandit ca o fi vreo bujie sau vreo fisa cu probleme, dar de vreo doua zile parca scoate cam mult fum alb. Cum am avut acu' trei ani neplacerea sa aflu ce inseamna, m-am uitat azi-dimineata in vasul de expansiune. Surpriza, antigel ciu-ciu! Niste urme, pe fundul vasului! Am completat cu ce aveam pe acasa si apoi am cumparat, completand din nou. Cred ca am pus azi in ea cam 1,5 l de antigel. Asta seara, cand am plecat de la serviciu, m-am uitat din nou in vas si parca nu mai lipsea antigel, dar mi s-a parut ca vad aburi in compartimentul motor cam prin zona bujiilor (era bezna, n-am vazut precis, iar cand s-a incalzit motorul nu mai era nimic).

Acu vine intrebarea: CE CREDETI CA ARE?

Cumva garnitura de chiulasa? Ca parca scoata un pic cam mult fum... Dac asta e, cam cat credeti ca ma costa lucrarea?

Sa fie altceva? Uleiul este la nivel, deci n-ar prea intra antigel in el, zic eu...

HELP ME, PLEEEEEEEEEEASEEEEEEE!!!!!!!!

 

 

Sal,

 

Eu acum citesc forumul acesta si am aceeasi problema ca si tine cred, dar tu cred ca ai rezolvat-o din ianuarie si pana acum. Mie imi busea pe la coliere, teuri si pierdeam antigel + plus ca pornirea de dimineata se facea cam la fel cam in 3 si isi revenea dupa 30 secunde, Iar de abur in spate la esapament parca da oleac dar nu concludent. Garnitura de chiuloasa are mai multe simptome cand e arsa: poate sa bage antigel in baie, poate sa dea gaze cu presiuni ridicate in vasul de expansiune sau sa elimine antigelul prin esapament.Pentru verificarea garniturii de chiuloasa se poate proceda astfel: Motorul oprit lasat sa se raceasca cam 4-5 ore sa fi sigur, se scoate fisa centrala (bobina-delcou) sau mufa de alimentare din delcou, se scot bujiile iar apoi se pune un carton la toate cele 4 gauri (unde intra bujiile ) si te duci si dai la automat ( atentie dupa ce ati oprit motorul nu se mai umbla la vasul de expansiune). daca e garnitura dusa atunci va arunca pe carton antigel,nu mult depinde de cat de impuscata este.

Bafta pt cei care vor sa verifice!

Share this post


Link to post

Cred ca in timpul scurs de cind au postat colegii nostri si-au remediat problemele :)

Share this post


Link to post

Revin cu problema mea ca vad ca ceilalti au terminat cu ele... :D Am reusit sa rezolv zic eu cu pierderile pe la furtunuri adica nu mai vad sa curga ceva pe sub masina dar antigel tot pierde si cred ca-l arunca pe esapament, pt ca scoate niste gaze cam albe si cu destul de mult condens. Daca este ceea ce cred eu adica garnitura de chiuloasa masina pot spune ca s-a comportat eroic de a mers pana acum. Bineinteles un cuvant foarte greu de spus l-a avut aditivul Duralube din motor care zic eu ca m-a ajutat. presiunea tot mare este in instalatie si mi-e teama sa nu sparga pe altundeva. Ce credeti ca ar trebui sa fac? Cum spuneam masina mai are o problema , faptul ca porneste si merge 30 sec un minut tremurat si apoi isi revine. de ceva timp face asta iar acum face si la cald...

Share this post


Link to post
... masina dar antigel tot pierde si cred ca-l arunca pe esapament, pt ca scoate niste gaze cam albe si cu destul de mult condens. Daca este ceea ce cred eu adica garnitura de chiuloasa masina pot spune ca s-a comportat eroic de a mers pana acum ... Ce credeti ca ar trebui sa fac? Cum spuneam masina mai are o problema , faptul ca porneste si merge 30 sec un minut tremurat si apoi isi revine

Sa-i schimbi garnitura de chiulasa, poate va fi nevoie si de o planare :) . Cu cit o lasi mai mult, cu atit risti sa busesti mai multe ... Si iarna deja incepe sa se apropie ;)

Share this post


Link to post
Sa-i schimbi garnitura de chiulasa, poate va fi nevoie si de o planare :) . Cu cit o lasi mai mult, cu atit risti sa busesti mai multe ... Si iarna deja incepe sa se apropie ;)

 

 

Sa sti ca asa este e garnitura de chiuloasa , am facut testul acela de care spuneam mai devreme

Imi da pe la bujia 4 antigel cand dau la automat. In ceea ce priveste reparatia stai linistit ca am luat garnitura si vineri am vorbit s-o schimb . Am sa incerc pana vineri sa stau atent pe borcan si nu o sa mai merg decat de acasa la munk sunt 3 km.sper sa nu stric nimik pana vineri :D

Edited by lyond1978

Share this post


Link to post

Acel cilindru se spala de ulei si vei avea uzura sporita. Cat mai repede cu atat mai bine, iti recomand sa nu mai mergi cu ea deloc pana la remediere.

Daca se mai rupe si vre-un segment si iti zgarie cilindrul te-ai scos.

Share this post


Link to post

Iti mai dau si eu un sfat. Scoate bujiile si baga niste ulei in fiecare cilindru, dupa care da-i putin la cheie (evident, fara bujii). Ideea e sa ungi putin peretii cilindrilor pentru a preveni ruginirea in perioada in care o lasi pe dreapta. Daca e cineva care crede ca asa ceva nu este posibil, va garantez (din experienta proprie) ca este !

Share this post


Link to post

Ideea e in felul urmator: Motorul merge foarte bine nu are nici o bataie nimik, chestia asta cu pornirea trepidata mi-o face de ceva timp de anu trecut in toamna. Am schimbat bujiile ca am zis ca de la ele este problema dar nu a fost asa. Avea momente cand pornea in turatie si momente cand pornea si la relanti mergea ca dacia. Anu trecut inainte sa inceapa sa faca figuri am schimbat antigelul , asadar am desfacut un teu de la gaz si l-am evacuat pe acolo punand alt antigel. De atunci mai exact la vreo 2 luni imi dadea pe la teul ala apoi dupa ce am remediat situatia a inceput sa -mi dea pe la alte teuri si mi-am dat seama ca e vb de presiunea in instalatie si de aceea m-am gandit ca e garnitura. Anul acesta prin februarie cred am pus duralube in ulei si am vreo 6 mii km cu el. Deci eu de aia va spun ca deocamdata nu am apa in baie deloc dar o sa va urmez sfatul si maine o sa vin pe jos la munk. problema e ca mecanicul meu sta la vreo 20 km de mine

si va trebui sa ma duc la el acs sa-mi faca treaba, cu masina... netrasa :D . Insa nu stiu un lucru: a mai schimbat la el o garnitura la un cielo( un prieten de-al meu samsar :D ) care l-am adus tras

ca aia era rupta de tot. Ideea e ca nu a folosit un shaber nu a corectat planeitatea pentru ca stiu cas trebuie, dar aia era o masina facuta pe fuga pt vanzare. a curatat locul , a dat cu putin smirghel si a pus-o pe cea noua. masina merge de unge si acum dar ideea e ca nu si-a dat interesul prea tare, dar aia nu era facuta decat pt vanzare iar pe samsar nu-l interesa prea tare.

Share this post


Link to post

Planarea nu e obligatorie. Doar daca e cazul. Nici eu nu am facut. Vezi topicul dedicat garniturii de chiulasa.

Share this post


Link to post

Revin cu noutati :

 

Se pare ca a inceput sa-mi bage apa in baie s-a marit debitul cu 3-4 mm si face spuma dar decat la capacul de la curbutori. Nu o sa mai plec cu ea acs  <img src= ("> o iau pe jos iar maine o sa ma duc s-o fac treaba e ca o sa merg 15 km pana acolo dar nu am de ales. o sa merg incet. Apropo credeti ca trebuie sa spal motorul cu ceva?sau sa bag un ulei prost de sacrificiu sa merg putin cu ea asa?

Share this post


Link to post

Dupa ce desfaci si vezi in ce stare e motorul atunci tragi concluziile. Acum e prea devreme.

Share this post


Link to post

Dupa ultimele informatii, ar fi bine sa cauti mai multe raspunsuri pe topicurile corespunzatoare. Vei gasi cam tot ce ai nevoie legat de garnitura de chiulasa arsa, consecinte ale mersului cu garnitura arsa, recomandari, etc.

Share this post


Link to post

Gata baieti am rezolvat problema : era garnitura de chiuloasa arsa! totul e bn acum Si sper asa sa si ramana!

Share this post


Link to post

Intrebare: cati litri de antigel se pun la cielo SOH in momnetul in care se schimba pompa de apa?

Share this post


Link to post

SALUT! Astazi am schimbat antigelul.Cand mecanicul a pornit motorul am vazut ca s-a format o spuma deasa.Am intrebat de ce si mi s-a raspuns ca este prost antigelul Oare asa sa fie??, a mai patit cineva asa.Multumesc

Share this post


Link to post

SALUT!

SPUMA ACEEA SE FORMEAZA DE OBICEI PT CA INSTALATIA/MOTORUL SUNT MURDARE, ADICA AU DEPUNERI DE MIZERIE.INAINTE DE A BAGA ANTIGELUL SCOTI APA DIN MOTOR SI BAGI DOI LITRII DE OTET APOI COMPLETEZI CU APA, O TII TURATA BINE SA SE AMESTECE SI O LASI ASA VREO DOUA ZILE TIMP IN CARE MERGI CU MASINA, APOI SCOTI APA DIN MOTOR SI SPELI CU APA CURATA.

 

Edit moderator: Nu mai scrie cu majuscule!

 

 

Edited by EM!L
înlăturarea citării integrale.

Share this post


Link to post

Salut! Sunt nou inregistrat pe forum, si am o problema cu antigelul. masina mea: cielo gle 1996, 250000 km,gpl. La 240000 km s-a crapat chiuloasa= am schimbat radiator racire, chiuloasa(de opel vectra a 1.6l) garnituri, etc. Acum 2 saptamani am schimbat antigelul si cand pornesc ventilatorul a inceput sa-mi bage abur alb p la picioare iar p parbriz se depune un lichid uleios(probabil antigel) si nu se dezabureste absolut de loc. Nici cu laveta nu merge, se abureste instant la loc. Evident, am pierderi majore de antigel p care le observ in vasul de expansiune. Din toate discutiile de pana aici, am inteles ca problema ar fi caloriferul. M-ar interesa daca cineva chiar a desfacut bordul pt. a ajunge la el si daca da, poate spune exact care sunt pasii de urmat de la demontat la remontat. Multumesc anticipat

Edited by edu_srt

Share this post


Link to post

Multumesc Dj_Dark pt. indicatie! O sa incerc in weekend sa demontez bordul, sa vad ce iese . Daca o sa intampin ceva probleme, va anunt, poate capat ceva ajutor rolleyes.gif .

Share this post


Link to post

Mai sunt si pe aici niste poze. Poate faci tutorial, noi eram prea nervosi cand l-am desfacut :) .

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=27470&st=140

 

PS. Ia neaparat surubelnita flexibila cum se vede in poze, iti usureaza considerabil munca.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Buna ziua.

Imi cer scuze fata de cei care sunt mecanici auto sau fata de alti cunoscatori, deasemenea si fata de moderatori daca s-a mai pus aceasta problema pe forum (btw nu am gasit subiect cu asa ceva...).

Am o scurgere de antigel pe la pastilele de la blocul motor (daca asa o fi denumirea corecta ...). Pe la cea de deasupra filtrului de ulei curge foarte tare, imi face balta sub masina... Mereu completez in vasul de expansiune cu antigel, practic stau cu sticla in portbagaj...

Daca a mai avut cineva o problema asemanatoare sa imi spuna si mie va rog ce a facut si cat l-a costat toata afacerea .

Va multumesc...

Share this post


Link to post

Salut.

Am avut si eu aceeasi problema. Pe ambele parti ale motorului.

La mine pastilele au fost mancate de rugina si le-am schimbat pe toate.

In ambele cazuri, au fost demontate galeriile.

Manopera acum 2 ani, 400 ron.

 

Bafta

Share this post


Link to post

Multumesc pt raspuns. Ai fost intr-un service reprezentanta sau la un oarecare service ? Mi se pare foarte mare pretul ... @-) :(

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Mare, mic, nu stiu.

Ca de obicei lucrarea a fost facuta de un amic, mecanic la Daewoo, acasa la el.

Eu sunt multumit de el.

Ca sa nu spun ca m-a costat un schimb de ulei la service Daewoo 80 ron, tot acum 2 ani.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...