Jump to content

Despre telefoane mobile

hitman

Recommended Posts

A3 2016 are fi-miu de pe la inceputul anului. Pare un aparat cinstit. Specsuri anemice?!? :shock: E mai smecher decat S5-ul meu!

Merge ok, stresat LA GREU pe jocuri, youtube si whats'up. Prea multe nu stiu sa-ti zic despre el. Fi-miu nu se plange decat ca in timpul jocurilor mai apasa din greseala cu deștu' pe soft-button-ul de task manager.

Edited by NFS

Pai are un quad core la 1.5ghz și doar 1.5gb de ram.

Pe de alta parte însă mă tentează la el posibilitatea de dual sim, ca ma plimba datoria de 4-5 ori pe an prin tari unde roamingul e criminal...

• 2 months later...

Reteaua in care defilez devenira asa simpatica ... ma lovira cu plus 1GB. Probabil ma auzira ca ma pling ca ofera prea putin si-apoi ... hai sa-i dam doi, amaritului ...

:mrgreen:

Acum lamuriti-ma cu o chestie,

Cu sau fara antivirus instalat pe tel ? Logic, sa fie ca nu strica, insa, unii sustin ca n-are nici un rost, ca-l inmoaie s.a.m.d

Ideal ar fi ... ?

Eu fără, doar chestiile venite stock.

Are cineva un rom stock pentru allview p6 energy? După ce a făcut upgrade ota la lollipop, nu mai dowloadeaza nimic. Nici din browser, nici de pe google play, nada. Factory reset, clear cachet, etc fără suces. În rest merge, inclusiv internetul...

Merge sim-ul din stick-ul rds. Fara nici o setare. L-am bagat si... merge netu :)

Mi-am incercat norocul si am introdus cartela din stick in sim 2 al telefonului . O acceptat-o, cu codul aferent insa ma bruiaza cu un mesaj de vreau sa schimb nus-ce ... legat de cartele .

Sigur nu e cazul de vreo setare sau depinde ...

Banui ca trebue sa existe si posibilitatea se a comuta de pe un net pe altul, sau nu ?

Edited by Viktor
  • 2 weeks later...

Rezolvata si cu sim-ul din stick pentru posibilitatea a doua net-uri pe tel.

Serari > cartele > click pe sim 2 (sau pe 1, dupa preferinte) pentru asi intra in drepturi net-ul.

Bingo !

Ai inteles bine. Ala imi fu recomandat dar nu l-am instalat inca. Credeam ca vorbesti de un altul cu mult peste ala, de aia am intrebat .

A primit un antivirus si sincer, nu am observat sa-i fi infundat filtrul dupa cum se spune, trage la fel de bine . Cel putin eu unu nu am observat vreo diferenta .

:mrgreen:

• 3 weeks later...

Daca il aveai inscris in contul de google ca device, poti intra acolo si de acolo il vezi inclusiv unde este, il poti pune sa sune, sterge datele din el etc. Daca nu-l ai inscris, cauti cutia, iei IMEI-ul si faci cerere catre operatorul de telefonie mobila (neaparat sa ai dovada achizitionarii, ca altfel nici nu te baga in seama) si ceri sa-l gaseasca. Uneori o fac ei, alteori trebuie sa apelezi la politie pentru a-l gasi. Operatorul de telefonie este capabil ca in baza IMEI-ului sa identifice ce nr de telefon este folosit cu telefonul respectiv, zona unde se afla si chiar sa blocheze telefonul in cauza.

Multumesc mult, Mircea.

Atit telefonul cit si cartela is pe numele meu, am chitantele, in schimb ambalajul si garantia (e inca in garantie, achizitionat anul trecut) is la fii-mea (ce locuieste cu mama-sa) si mi-e cam peste mina sa alerg un 400km doar dupa amarita aia de cutie. Imi voi face timp miine sa trec pe la agentie , unde de regula se cere buletinul (doar) si eventual nr. de tel. pentru confirmare, cel putin mie unu alta documentatie nu mi-au cerut in trecut, indiferent despre ce a fost vorba. In cazul de fata, chiar nu stiu, dar imi incerc norocul.

Vrazvanc, nu e vorba de paguba, ii iau altul, da-l in durere . Ce ma irita, caracterul jegos a unora ... Sincer iti spun, nu-mi sta in fire a pastra bunul altuia, cu siguranta as cauta proprietarul pentru a ii inapoia bunul in cauza . Dara deh ... Caut sa anulez atit cartela cit si tel, sa fim noi corecti in cazul asta, de altora nu le sta in fire.

Cuprins intr-o mica paranteza, cuprins sub litera de lege, in zona, nu ai dreptul a pastra un bun ce nu-ti apartine, chiar daca l-ai gasit, ai obligativitate de a face demersuri si inapoia bunul in cauza . Spre ex. il predai la cea mai apropiata sectie de Politie. In caz ca nu, si il gaseste la tine, iti arde o amenda de te ustura. Pe undeva, ii considerat ca si furt.

Cele amintite mai sus ca eu unu as inapoia ... nu are nimic de-aface cu legea scrisa, ci e cuprinsa la legea bunului simt ce imi apartine de cind port cuc.

Bine zici cu cartela. Pastrez numarul, ca vechimea nr in cauza se ia in calcul pentru a atinge ninelul platina, pe urma caruia benificiez (benificiaza) de multiple reduceri, noi oferte. Parca un 35ft/min era (din cite retin) cind mi-am luat eu numarul actual si in mai putin de doi ani am cazut pe 9ft/min. Au si astea rostul lor.

Bingo ! Cu sim-ul am rezolvat-o, al din telefon ii anulat , si am primit sim nou (free) pe acelasi numar. Iar telefonul, poate fi anulat , doar trebue urmat procedeul caatare, cu plingere la Politie (in scris, email) apoi email la sediul centra al retelei , ce il vor scoate din circulatie, in cazul in care in decursul a xx zile nu-i recuperat de Politie.

Gurita mami lor de cocalari ...

Edited by Viktor
  • 3 weeks later...

Revin cu o actualizare in legatura cu postarea mea din 2014, dar cred ca e relevanta pentru cine se gandeste sa-si ia chienzarii. Telefonul a devenit total inutilizabil dupa aproximativ un an si jumatate din cauza softului, dar crease probleme si pana atunci (se bloca, apela singur numere, etc.).

Concluzia: pretul chinezariilor e direct proportional cu calitatea.

Despre ceva de care nici nu stiam ca exista:

Un coleg de servici si-a cumparat acum o luna o chinezarie de telefon (la propriu) care nici nu se comercializeaza la noi: UMI C1. L-a comandat de pe net cu 140$, la care s-au mai adaugat 43$ livrarea si 25$ taxe vamale si plata a facut-o prin Paypal. Pretul este foarte mic pentru o mini-tableta cum e asta, mai ales ca ceva similar dar de marca nu costa atat nici la second hand.

Colegul era constient ca risca cumparandu-si un astfel de produs suspect de ieftin, dar spune ca pana acum i-a depasit toate asteptarile si nu are decat cuvinte de lauda la adresa lui. Ramane de vazut cum sta cu fiabilitatea, pentru ca Doamne fereste sa ti se strice ceva la el. Nu stie sa-l repare nici dracu', ca sa nu mai zic de piese de schimb...

attachicon.gifumi.jpg

Model UMI C1
Band 2G: GSM 900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 900/2100MHz
Sim Card Dual SIM Card Dual Standby
Service Provide Unlocked
Style Bar
Color Black
Shell Material Brushed-metal finish

System
OS Android 4.4
CPU MTK6582, Cortex A7 quad core, 1.3GHz; GPU: Mali-400