Jump to content
Sign in to follow this  
geti

Kalos vs Accent vs Logan vs Cielo

Recommended Posts

Tommy ..irelevant. Logan nu este in aceeasi clasa cu nici un BMW , pe cand Lacetti si poate chiar si Kalos (Sedan) pot fi comparate cu Stilo.

Share this post


Link to post

kalosul nu se compara cu stilo...

iar lacetti...oarecum...da lacetti e peste stilo cu mult

Share this post


Link to post

da @and e irelevant, tocmai ca am fortat ca sa se vada ca nu vanzarile sunt singurul si poate nici cel mai important criteriu

Share this post


Link to post

Nu stiu de ce va chinuiti sa-i raspundeti lui AND, eu obisnuiesc sa-i sar posturile de cand era in ZKR si a declarat ca un Astra 1.7 DTI e masina visurilor lui... Bineinteles ca intrand in posesia ZKR aceasta a devenit automat idealul lui despre o masina...

Din pacate, multi dintre cunoscutii mei ce detin logan planuiesc sa o tina macar 7-8 ani pana scapa de rate si habar n-au ce inseamna cheltuieli de intretinere Renault.

Mi se pare desueta orice comparatie cu o alta masina a loganului atat timp cat acesta nu poate nici macar sa-si tina vopseaua pe tabla, ce sa mai vorbim de celelalte...

Share this post


Link to post

Vad ca voi va imaginati ce vreti despre mine. N-am spus niciodata ca Logan e masina visurilor mele. Sigur as fi preferat un Astra sh daca imi ramaneau macar 8500 euro , dar nu a fost sa fie. Eu nu laud Logan-ul pe forum la voi , ci doar incerc sa dau replica celor care fac misto de el cu atata ignoranta. E sport pe daewooclub sa se faca misto de Logan si pur si simplu nu pot sa tolerez asa ceva. Daca din momentul asta ar inceta toate mistourile legate de Logan , n-as mai zice nici un cuvant despre masina asta.

Share this post


Link to post
Daca din momentul asta ar inceta toate mistourile legate de Logan , n-as mai zice nici un cuvant despre masina asta.

I'm in !! > :)

Share this post


Link to post

@and, iti inteleg suferinta, dar daca tu si cu @osirus mereu, mereu insistati..

uite: @maximus s-a mai linistit :)

Share this post


Link to post

Misto se face datorita atitudinii posesorilor, un singur om am intalnit care sa aiba curajul sa recunoasca ca a luat o masina care valoreaza cel mult cat a dat pe ea (6000 europeni, cheala cu servodirectie); ceilalti se apuca de comparatii, si evident ca sunt luati la misto...

Share this post


Link to post

Aş vrea să corectez ceva ce a spus cineva pe aici.

 

Ar fi spus că renaulturile sunt peste 5 stele. =)) :tongue: GREŞIT :shock:

Mulţi nu ştiu că pentru a beneficia de 5 stele trebuie să cumperi cel mai scump model . De ce ? Simplu. Toate modelele inferioare vin fără :

- unele airbaguri

- ebd

- bare de protecţie

- esp

- faruri reglabile automat

- etc.

Aşa că dacă îţi cumperi un model de 12.000 sau mai scump să fiţi siguri că nu veţi beneficia de 5 stele.

Acesta este lucrul pe care dealerii renault nu vi-l vor spune niciodată şi cu atât mai puţin renaultul.

Toate acestea costă bani aşa că fiţi mai atenţi când faceţi comparaţii...

Share this post


Link to post

pai intreb si eu.. un logan de ala chelios.. cate stele are?

Share this post


Link to post

păi pot spune că loganul Ambition (cel mai scump ) are 3 stele. Oricum aşa este la toate mărcile. Spun la cel mai scump model pe care îl au. :-W

Share this post


Link to post

Vaxxi eu intrebam de Elite,ca de aia era vorba.Cati dintre cei cu Kalos au cutie automata?Chiar sunt curios!Parca vad ca nimeni :D !

La cazul izolat se referea Zack(si numai eu am citit de vreo 4 persoane) si nu eu,dar voi nu cititi tot,doar spicuiti!Si pe mine ma lasa rece pur si simplu micile detalii(care ar fi alea?)sau difuzoarele sau alte chestii minore care fac ca pretul sa creasca!Asta nu inseamna ca masina nu este peste Logan la materiale folosite si la unele optionale,dar si aici nu cu mult,lucru ce face ca pretul sa fie mai mare cu cel putin 2000 E DDP(ma refer la versiunile de top)!Acest lucru face ca loganul,chiar daca e mai slabut,sa aiba o vanzare de cateva zeci de ori mai mare decat Kalos!Daca dispui de respectiva diferenta si vrei sa ai ceva mai multa calitate,atunci poti opta pt Kalos sau alta marca.

Eu un singur lucru vreau sa intelegeti de la mine:

Loganul este o masina mai slaba din punct de vedere al materialelor folosite si mult mai ieftina decat Kalos,dar cu performante egale si ce faceti voi cu ea,pot sa fac si eu,poate chiar mai mult,ca poate voi nu va permiteti ca doar aveti masina! :D

Si aici ma refer strict la modelul full 1.4 cu 16v respectiv ambition,restul modelelor nu ma intereseaza!

Edited by osirus

Share this post


Link to post

@Osirius nu meriti sa te provoc cu cele 8 valve ale Kalosului meu pentru ca pur si simplu ti-ar iesi valvele pe nas... =P~

Share this post


Link to post

Pai citeste http://www.chevrolet.ro/models/kalos_4d/t3_index_0.htm si lamureste-te singur. De unde stii ca nu s-au vandut Kalos cu cutie automata (f. apreciata de soferite, de altfel), esti cumva dealer ?

 

"Cazul izolat" este de fapt "cazurile izolate" care se pare ca nu sunt atat de putine. Reciteste sumarul facut de mine, si vei vedea ca sunt "cazuri", nu "caz". Desigur, n-am cum sa demonstrez asta cuiva care apreciaza ca fiind un plus prezenta ledurilor in butoane, fata de airbag pasager.

 

Citeste atent: daca Logan nu ar fi beneficiat de faptul ca este productie interna, avand ca rezultat faptul ca poate fi cumparat avantajos in rate, adica mult mai accesibil romanului de rand atat ca formalitati cat si ca cheltuiala lunara, nu se mai bucura de vanzarile pe care le lauzi atat. Faptul ca se vinde in cantitati mari nu inseamna decat ca "e pe gustul romanului" si se da "in rate cu buletinul", nu inseamna ca e o masina mai buna.

 

N-a zis nimeni ca "nu faci cu una ce faci cu cealalta", pentru ca dpdv gabaritic sunt asemanatoare, nu compari Landcruiser cu Smart. INSA, daca poti s-o faci avand parte de mai multa siguranta (airbaguri), mai multa liniste (confort interior), confort psihologic (nu se reseteaza calculatorul dupa cum ii vine la scufie, porneste fara sa omoare pe nimeni in jur cu carcasa filtrului de aer, nu pica masina de pe cric atunci cand schimbi o roata, nu ia foc in parcare), de ce sa n-o faci ?

 

Despre fiabilitate e devreme sa vorbim, la amandoua, pentru ca (la nivelul .ro) sunt masini nou aparute si nu au atins inca pragul critic de 3-5 ani/60-80 mii kilometri. Vom vedea atunci cum sta treaba, si ce inseamna fiabilitate si costuri de intretinere; si spun asta aducandu-mi aminte de un afis vazut: "promotie amortizoare Solenza la revizia de 20 mii kilometri: platesti 3, primesti 4 !", asta in conditiile in care eu la 120 mii kilometri am inca amortizoarele originale, si se comporta bine.

Share this post


Link to post

MCojo nu ma provoci ca nu poti,esti din alt oras :D si oricum motorul cu 8 valve e mai slabut la performante decat 1.6 mpi!I-ti tin atata timp cat vrei tu masina turata la maxim,dar sa faci si tu acelasi lucru!!Ce zici te tine?Cred ca nimeni nu se baga,ca tine la biscuitele lui :) )

Share this post


Link to post

Cand o sa-mi vand Nubira o sa facem un play din asta pana atunci bate-ti tu joc de masina ca eu am grija de a mea.

Share this post


Link to post
Vaxxi Loganul este o masina mai slaba din punct de vedere al materialelor folosite si mult mai ieftina decat Kalos,dar cu performante egale si ce faceti voi cu ea,pot sa fac si eu,poate chiar mai mult,ca poate voi nu va permiteti ca doar aveti  masina! :D

Si aici ma refer strict la modelul full 1.4 cu 16v respectiv ambition,restul modelelor nu ma intereseaza!

 

tu nu intelegi !! pentru aia 2000 de euro...nu am zogmot interior asa de tare incat nu se mai aude muzica...nu imi PLOUA IN EA, nu imi RUGINESTE repede,MA POT BAZA PA EA CA PORNESTE LA ORICE ORA,si NU ma plimb prin SERVICE toata ziua,ca-mi "CAD" fel si fel de piese. io zic ca se merita 2000 euro in plus. ba chiar au fost niste oferte pt modelul 2004,si diferenta la kalos full (fata de lagan full) era de 1200 euro (800 euro scazandu-se ca era oferta...)

(sa nu sariti pe mine posesori de logan ca,cam asa este)

Edited by zack

Share this post


Link to post

Colegu atunci cand o sa vrei tu,eu o sa vin cu Octavia!Si stai linistit ca eu am "experienta"celor 70 mii de la motorul de la dsn(ca atat am tinut-o)care inca mai reusea sa duca vitezometrul la 180(cred ca 160 real)dupa muti km de mers cu viteza maxima.

ps..pentru cel care intreba de ce nu scrie si pe skoda by wv...pe primele modele de felicia scria!Dacia e in faza in care era skoda la vremea respectiva si in momentul in care vom intra in UE si va creste(sa speram) nivelul de trai,atunci va produce si dacia modele mai scumpe si mai competitive din toate punctele de vedere!Dar pana atunci sa lasam timpul sa-si spuna cuvantul.

pps..zack tu nu intelegi ca pentru aia 2000E(dar defapt cred ca sunt apoape 3000) care i-am economisit,mie unu nu mi-a ruginit,i-mi pleaca la prima cheie, consuma mai putin de 8.5 in oras si nu am fost in service decat pt revizie!Iar cu 80 E eu unul am rezolvat in mare parte problema zgomotului! :banana:

Edited by osirus

Share this post


Link to post

In ce tara ai mers cu Nova la "viteza maxima" "multi kilometri" timp de "70 mii" cu nova ? Sa fim seriosi.

 

Diferenta nu e atat de mare, in cazul promotiilor scade, asa ca nu vad cum ajungi tu de la 1200/2000 la 3000 euro. Vorbeste cu dovezi, nu din auzite.

 

A, in caz ca ti-a scapat, vezi si mesajul de mai sus, n-am vazut sa-i raspunzi :>

Share this post


Link to post

Cand consuma mai putin de 8,5?cand o tractezi cu octavia?

Share this post


Link to post

Vaxxi dsn nu e nova ci supernova!Intradevar promotiile mai scad pretul dar astea sunt pe perioade scurte si nu stii cand se fac ca sa poti beneficia la momentul oportun,adica exact cand ai tu bani si vrei sa iei masina si vin ca raspuns la vanzarea foarte mare(chiar producatorul nu se astepta la un asemenea succes)a loganului!Daca pretul ar fi cu 500 E sau si cu 1000 mai mare la Kalos(varianta full)fii sigur ca ar fi mult mai multa lume care se va inghesui pentru achizitionare!

ps..eu cred ca am raspuns la postul ala :-?

pps...cand merg in bucuresti dar ala e consum de timp rece,acum pe perioada de vara n-a trecut de 8!

Edited by osirus

Share this post


Link to post

Invata-l si pe AND cum sa o impinga ca el nu scoate sub 24l/100 km :) )

E bun consumul :D si esti pe aproape de cei de pe dacia care scoateau in jur de 7l si mergeau si cu 190-200 km/h din cand in cand.

Share this post


Link to post

Pe AND nu am cum sa-l ajut ca el are motor de 1.4!Iar cand am mers Buc-Constanta, cu 180 pe A2 vreo 20 km(restul cu 160) si am facut 2H intre Fetesti si Constanta,am scos 9% :banana: !

Share this post


Link to post

Am un consum urban de 10.2l/100km ..si nu prea o menajez deloc. Aproape 1500km efectuati ..inca n-a ajuns la bariera celor 3000 km unde se aseaza mai bine.

Share this post


Link to post

da mai andrei,si mie imi ia 8,5 %(in oras) cu A/C non stop :banana:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...