Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

In curand fac 3 ani de utilizare router Asus. Nici cel mai chel nici varf de gama.

Nu am avut nici o deconectare din cauza lui sau din cauza comunicatiei proaste cu modemul upc.

L-am luat dupa experientele favorabile cu placi de baza si unitati optice asus.

Share this post


Link to post

Da un program bun, simplu si rapid pentru descarcat muzica mp3 sa zicem, aveti? :osanale:

 

N-o luati drept simpla intrebere, doar stiu ca aveti. Intrebarea e daca-l primesc si eu.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Adica ce vrei mai exact, ceva gen Napster ?

Share this post


Link to post

Cred ca cel mai potrivit pt mp3 e un client D_C, chit ca nu e retea dedicata sharing mp3. In ideea asta, poti incerca D_C++ sau oDC: http://tinyurl.com/43huvg

Edited by lowlife

Share this post


Link to post

... ceva gen Napster ?

 

Aoleu sefu, ma bagi in ceata.

 

Am avut VDownloader care n-a mai vrut si l-am sters. Ceva asemanator daca se poate.

 

Vreau sa-i inebunesc pe astia de-mi cer buletinul cind vreau sa descarc o piesa. :P

 

 

 

 

Rezolvat. Multumesc mult.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Incearca youtube downloader,e posibil sa gasesti orice piesa dorita,si o convertesti in mp3.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri, am rezolvat.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Vreau sa cumpar un laptop nou, care sa se incadreze intr-un buget de 1200-1250 RON. Nu vreau un mini-laptop.

Il voi folosi cel mai des la navigarea pe internet folosind WLAN-ul si la vizionarea de filme. Ca spatiu de stocare va trebui sa aiba macar un HDD de 250 GB. Bateria sa tina cat mai mult... :)

 

M-am uitat pe net si am gasit urmatoarele modele care sa se incadreze in bugetul meu:

http://www.clickshop...?categoryId=275

http://www.evomag.ro...71-A1E50EA.html

 

Voi ce-mi recomandati?

 

LE Si sa se miste destul de bine cu Win 7.

Edited by Alex.T

Share this post


Link to post

Fujitsu !

Share this post


Link to post

Am asa ceva de 3 ani si ceva. A vazut drumuri in toate conditiile posibile (si nu cele mai bune !). Acumulatorul tine inca destul de mult. Se gasesc componente si se pot monta foarte usor. Preturilor pieselor dedicate (de ex. tastatura) este rezonbail (chiar foarte rezonabil). Si nu in ultimul rind, suportul de pe site-ul lor e foarte bun. Mie mi-a venit cu Vista insa am comutat pe XP in aceeasi zi. Am gasit absolut tot ce mi-a trebuit. Nu am de ce sa ma pling de FS. In schimb cunosc mai multe HPuri care au probleme la acumulator la mai putin de 2 ani de viata. Nici cu Dell-urile nu mi-e rusine ...

Share this post


Link to post

Eh nu cunosc nimic despre Fujitsu dar in schimb despre HP mai stiu cate ceva. Din punctul meu de vedere HP este un lider, folosesc un ProBook fara probleme inainte de al am avut un NX6310 si acela a functionat pana cand l-am vandut dupa 3 ani de utilizare(bateria mai tinea inca 40-60min). Suportul pe site-ul HP mi se pare destul de ok, ai absolut tot ce iti trebuie. Din experienta mea ti-as recomanda daca gasesti un Toshiba daca nu HP. Despre DELL numai de mila, sunt ok hardware dar acumulatoarele sunt praf si cand zic praf zic ca dupa cateva luni un an de utilizare acumulatorul mai tine 30 min dupa 2 ani tine 1 min(am avut pe mana cateva).

Edited by TBird

Share this post


Link to post

Dintre cele enumerate mai sus eu cred ca as merge pe HP. Parerea mea e ca sunt mai fiabile decat Fujitsu. Am avut 2 (unul inca il mai am) si am fost multumit de ele. Laptop fujitsu n-am avut, in schimb am niste desktopuri FS la job si la multe a crapat sursa fix la iesirea din garantie.

Despre Allview n-am cunostinte, dar oricum nu m-as uita la el, oricum are specificatiile cele mai slabe dintre cele 3.

Share this post


Link to post

Neata.

O sa ma injurati: nimic altceva in afara de Asus. Chiar daca eu sunt fanatic Asus. Daca nu ne incadram in cerinte si buget, trecem la Dell. Intotdeauna am tinut la fiabilitate. Laptop-ul nu este Desktop cand vorbim de piese de schimb, iar cea mai importanta este placa de baza, care daca se duce trebuie schimbata cu una IDENTICA, asta in perioada de garantie, pentru ca dupa garantie, ai toate sansele sa nu mai gasesti; perioada medie de productie a acestor componente este de 2 ani. Iar postgarantie, chiar daca mai gasim pentru schimb, vorbim de un pret de 50-60% din valoarea laptop-ului. In plus: gandeste-te ca numai o tastatura noua este 200 RON. Prin urmare, MARE ATENTIE la ce alegem. Si inca ceva: in atatia ani de cand lucrez in garantii, sa nu ai niciun laptop Asus care sa nu se strice, da da, sa nu se strice (nu vorbim de acumulatori - sunt consumabile), spune multe. Am avut client cu laptop in valoare de 2400 RON care a smuls mufa de alimentare din place de baza, iar inlocuirea placii a insemnat 355 de euro. A renuntat si si-a luat altul. Stiu ce spun...

Si ca sa imi intaresc cele spuse:

http://www.go4it.ro/laptopuri/cele-mai-fiabile-laptopuri-studiu-pe-30000-de-dispozitive-5113281/

 

L.E. Si inca ceva: in niciun caz, achizitia nu se va face din hipermarket-uri. Iarasi, pentru ca stiu ce vorbesc.

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

De fapt, mai degraba o fi gasit un service cu scule pentru reparat asa ceva. :P

Share this post


Link to post

Am schimbat si acasa placa de baza de laptop; vorbim de inlocuire, nu de interventie pe placa, pentru ca pentru interventie iti trebuie pistol cu aer cald, lupa, statie cu infrarosu, masa de lucru etc.

Share this post


Link to post

Asta am zis si eu. :) Nu stiu cum e in Craiova, dar in Bucuresti gasesti destule serviceuri de electronice dotate cu asa ceva. Cel mai bun habitat pentru aceasta specie este Regia. :)

 

Dar ce au hipermarketurile?

Share this post


Link to post

Ce au hipermarket-urile??? O perioada am avut ca si task in fisa postului partea de reprezentant key account Metro, Real, Selgros. Nu vreau sa jicnesc pe nimeni, numai ca pe segmentul IT nu sunt cei mai potriviti oameni. Produsele electronice se manipuleaza cu o anumita grija atat in depozit cat si pe raft. Nu mai vorbesc de conditiile de depozitare. Mai mult, transportarea lor dintr-un loc in altul trebuie facuta cu mare atentie. Imi vin in minte acum cate retururi am facut. Nu o sa iti vina sa crezi: HDD-uri cazute in carcasa desi fusesera fixate cu suruburi; memorii sarite din slot, carcase de unitati centrale indoite, etc. Mai spun?

Share this post


Link to post

Pai na... La cum sunt carcasele de doi bani ale desktopurilor vandute acolo...

 

Dar pentru laptopuri, e OK sa le iei de acolo. Daca nu rezista la manevrarea in cutii capitonate cu polistiren, atunci ce fel de dispozitive mobile sunt?

Share this post


Link to post

Este tocmai ce majoritatea nu intelegem prin dispozitiv mobil: dispozitivul mobil, in speta un laptop, este acela care poate fi mutat dintr-un loc in altul cu cel mai mic efort fizic, insa este MULT mai sensibil decat cel fix, adica desktop. Laptop-ul se muta dintr-un loc in altul atunci cand este INCHIS. IN NICIUN CAZ nu plecam cu el pornit, sau mai rau sa il rasucim in toate felurile. O spun producatorii, nu eu. Tocmai din acest motiv sunt acele cutii capitonate, pentru a reduce la zero riscul unei defectiuni in cazuri exceptionale. Ori la noi cazurile excetionale sunt adesea practice.

Share this post


Link to post

Cum e mult mai sensibil un laptop la manevrari decat un desktop? As vrea sa vad un studiu sau cel putin o statistica. In industrie (ca pe asta o cunosc mai bine), cele mai rezistente la socuri computere sunt SBC urile embeded, pe care le putem asimila laptopurilor. Este infinit mai rezistenta o structura unitara decat una alcatuita din componente discrete tinute impreuna de niste parghii sau alte stifturi mecanice din platic si imbracata intr-un paralelipiped din tabla cea mai proasta. Orice soc poate duce la torsionarea carcasei care poate duce la iesirea din locase a componentelor fixate de ea sau a diverselor accesorii din plastic.

 

Problema cu miscatul are ca si cauza functionarea HDDului in timpul operarii sale. Coolerul, adica cealalta piesa in miscare, rareori provoaca neplaceri cauzate de manevrare. Nu au legatura oricum cu manevrarea in depozit, cand se presupune ca sunt oprite.

Share this post


Link to post

Ai intrat vreodata intr-un depozit de hipermarket? Poate ca da, poate ca nu. Daca nu, te-ai gandit vreodata, ce se poate intampla cu placa de baza a unui laptop daca aluneca si cade de pe un palet de marfa manevrat cu motostivuitorul la o inaltime considerabila, chiar daca vizibil, cutia nu a patit nimic? La fel cu un HDD, chiar daca nu este pornit. Exista riscul ca S.M.A.R.T.-ul (mecanismul de parcare a capetelor de citire) sa se faca praf. De regula se infoliaza marfa de pe palet, dar asta doar cand paletul respectiv este pregatit pentru retur. Nu mai adaug ca, pentru transportatori, orice colet este manevrat la fel, chiar daca pe unele scrie FRAGIL. Repet, vorbim doar de Romania.

Share this post


Link to post

Este tocmai ce majoritatea nu intelegem prin dispozitiv mobil: dispozitivul mobil, in speta un laptop, este acela care poate fi mutat dintr-un loc in altul cu cel mai mic efort fizic, insa este MULT mai sensibil decat cel fix, adica desktop. Laptop-ul se muta dintr-un loc in altul atunci cand este INCHIS. IN NICIUN CAZ nu plecam cu el pornit, sau mai rau sa il rasucim in toate felurile. ...

Mihai, ma vad nevoit sa fac urmatoarea precizare: ceea ce ai definit tu mai sus este un dispozitiv PORTABIL nu MOBIL !

Share this post


Link to post

Aceleasi depozite sunt si in cadrul importatorilor. Cutia se va duce inaintea componentelor din interior, prin constructie. Cumperi un dispozitiv cu cutia avariata pe riscul tau.

 

Gandeste-te un pic ca ma ocup de PCuri industriale, de toate tipurile (si alte dispozitive, transportate exclusiv prin curieri - interni si externi) , la care rezistenta la soc e un factor important, deci mai stiu cate ceva despre aceasta problema. De aia, pot sa pun pariu ca un HDD, in majoritatea cazurilor, nu va pica din suruburi (sau un card nu va iesi din slot) din cauza socului ci a presiunii constante cauzate de o stivuire gresita, care duce la deformari ale carcasei. Nu zic ca, de obicei, cutiile desktopurilor vandute la noi sunt proiectate si marcate corespunzator numai pentru a transporta carcase goale...

 

Cat despre faptul ca doar la noi curierii nu au mila de produse, e doar un mit. Peste tot sunt la fel sau exista riscul sa fie la fel. De aia, produsele serioase sunt ambalate corespunzator, nu in cutii de carcase goale.

Share this post


Link to post

Imi asum orice observatie!

 

"De aia, pot sa pun pariu ca un HDD, in majoritatea cazurilor, nu va pica din suruburi (sau un card nu va iesi din slot) din cauza socului ci a presiunii constante cauzate de o stivuire gresita, care duce la deformari ale carcasei."

Ma faci sa regret ca nu am facut poze la momentul oportun.

 

"Cat despre faptul ca doar la noi curierii nu au mila de produse, e doar un mit."

 

N-as crede. Vorbesc din ceea ce am vazut!

 

"Peste tot sunt la fel sau exista riscul sa fie la fel."

 

Nu si simtul de raspundere!

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...