Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

OTTO versus DIESEL

Recommended Posts

Ai dreptate! Sunt foarte multi care stau linistiti in 60cp si mai putin chiar. Daca nu te-ai invatat cu 90cp inainte. Ce se alege din aia 60cp cu AC? :mrgreen:

 

Eu m-am invatat inainte cu masini peste 95 cai(reno) si 150 cp Passatul. Necesita adaptare dar ideea e ca pe unde merg eu nu am nevoie de demaraj in depasiri(sosea cu 4 benzi) iar in oras nu faceam mare branza nici cu 150cp, tot la fel ma descurcam(daca nu mai rau ca masina era mult mai mare). Ideea e ca mitul cu masina ce consuma 5% in oras e vax, torni motorina ca la nebuni chiar si la diesel mic daca vrei sa te grabesti.

Share this post


Link to post

Pai unde ai tu sosea cu 4 benzi (eventual pe sens daca se poate) ca vrem si noi. ?!!  <img src= (">

 

La Iashington ? :X Au trecut vreo 2 luni de cand n-am mai fost pe-acolo, pe semne ca tre' sa va mai fac o vizita...  <img src= ">

Share this post


Link to post

eeee si tu acum! ai inteles ce am vrut sa spunem: 4 benzi, 2 pe sens. Teoretic insa e sosea cu 2 benzi, una pe sens si cealalta e banda de refugiu - daca e sa o privim european! > :)

Share this post


Link to post

Treaba care am citit-o pe paginile acestui topic cum ca diselul demareaza de la 1500 de ture iar benzinara nu , este departe de realitate . Luati octavia 1.8T pe benzina . Barca asta este apreciata de vitezomani tocmai pt.faptul ca demareaza ca dementa de la 1800 de ture si pana la 5500 tre' sa te tii de volan altfel ajungi pe bancheta din spate .

pe mine ma distreaza " golanasii " cu Golf IV 1.9 TDi care isi pun cip ca sa ajunga la 140 de CP si astfel au masina sport , dupa parerea lor . Mi se pare un fel de tiganie asta , parca ai vrea sa si faci liniute dar te doare si inima de motorina..

Frate esti dornic de adrenalina iti iei masina sport ( conceputa astfel)

Te doare buzunarul si vrei sa faci zeci de mii de km. iti iei diesel .

Pe mine inca nu m-a convins nimeni ca dieselul e ieftin de intretinut . La calitatea motorinei din romania si conditiile " vitrege" de aici cred ca o revizie la un diesel te costa dublu fata de benzina . Si nu vorbesc de Golf 2 aici ci de o masina serioasa un passat , o octavia , un A6.

In ultimul rand aia cu panta si cu dieselul care o urca pe doua roti mi se pare deplasata . Adica n-am nimic impotriva faptului ca dieselul urca la relanti panta , insa dupa ce am mers cu o masina de 150 de CP pe benzina intr-o panta cu un grad mare de inclinare si plina de antiderapant aruncat , si dupa ce am observat ca trebuie sa merg in a treia pt.ca in a doua derapau rotile pe pietris , pe cand a in treia mergea ca espero meu de lejer :D , de atunci am inteles ca dieselul n-o sa intre niciodata in vederile mele .

 

Doar sa faca astia un motor de 5000 cc TDI cu toate colorate in rosu- albastru - violet de 200CP. :D

Share this post


Link to post

Man pai Audi are motoru de 3.0TDi cu 225 de cai (stock) ca sa nu mai vorbesc de A8 cu ala de 4.0TDI de pe A8 la 275 de cai, pe care am avut norocul sa-l admir la un demaraj in comparatie cu Espero, dar pentru putin timp pentru ca s-a dus val vartej mult in fata.

Share this post


Link to post
La Iashington ? :X   Au trecut vreo 2 luni de cand n-am mai fost pe-acolo, pe semne ca tre' sa va mai fac o vizita...  <img src= ">

Face in mod curent europeanul Iasi-Tg Frumos.

 

Eu unul sunt fan Diesel, asta din motive de bani; eu personal ca student nu-mi permit sa-mi cumpar masina, asa ca eu conduc ce prind. Eu prefer mai degraba sa merg mai mult cu aceeasi bani decat sa fac aceeasi distanta mai repede, oricum in Romania nu ai cum. Pur si simplu m-ar durea sufletul ca masina mea sa consume 6.5-7-8 afara chiar daca merge si cu 200 daca pe mine ma inhata radarul la 120-130 in afara. Ce am facut atunci. Mie mi-ar trebui in mod special un diesel, ca imi omor motorasul mai ales intre Iasi si Vaslui, si mai ales la Movila lui Burcel, unde nu se poate urca cu a 4-a cu matizul. De fapt aproape tot drumul e numai dealuri, exceptie face Barlad-Crasna sau pana la GL, daca merg prin Tecuci, daca fac la stanga in Barlad iar am dealuri la greu, iar imi omor motorul. :mda:

Mie imi convine dieselul din cauza consumului; acu, daca el e mai zgomotos sau la matiz imi troncane amortizoarele nu-i mare diferenta, se rezolva cu un mp3 player. Acu daca as avea diesel nu stiu daca as mai putea da fum prin oras cand se sperie si taximetristii de mine, si asta e nasol, dar mai bine pentru masina.

Asadar Diesel va scrie multa vreme in optiunile mele, si asta pana nu am sa ma mai uit la cat costa benzina. Dar cum se anunta vremuri grele...

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Eu cred ca daca ne ducem spre motoare mari atat pe benzina cat si pe motorina, comparatia dintre ele nu prea mai are suport. La acei multi cai putere si la cuplul mare oricum (atat al dieselului cat si al benzinei) nu se mai simte o diferenta in condusul normal (chiar la masini peste 1.5 tone). Eu unul, care nu am condus masini de sute de cai nu cred ca as putea spune care e mai bun. Probabil ca la motoare mari benzinarul are cuplu suficient ca sa te traga lejer in sus la deal iar dieselul te va duce in depasire suficient cat sa nu ai emotii. De asemenea la acele masini va trebui sa ai urechea foarte fina sa te deranjeze sunetul motorului.

Plus ca la motoare mari dispare aspectul de economic al dieselului (la cat costa masina nu cred ca mai preocupa pe cineva consumul si banii pe un plin).

Share this post


Link to post
Desi pe un forum Daewoo, firma care n-a produs in viata vietilor ei vreun MAC pentru autoturisme,

 

 

Poate nu a produs motoarele, dar le-a montat pe masini. Vezi Daewoo Musso cu motor Mercedes.

Share this post


Link to post

"eram tot timpul cu mana pe schimbator, ba imi parea prea turat, ba subturat, iar turat, iar subturat... "

 

Confirm aceiasi senzatie si pe Golf 1.9 TDI fara rosu.

Si ca sa pleci de pe loc finut trebuie s-o turezi pe la 1500...ca altfel nu vrea. Pe la 2000 intra turbina, ce are un suierat placut si un efect de lipire in scaun. Si la 3000 schimbi treapta ca altfel e zgomotoasa.

Altfel sta treaba pe un 1.8 T pe benzinica, liniaritate,zvac, nu se supara la mers subturat cu a III-a.( ca de exemplu dupa un viraj dreapta intr-o intersectie, la Diesel trebuie a II-a)

 

Romanul are boala pe Diesel si Logan.

Sa vezi cand o sa apara LGN Diesel ce nebunie o sa fie!!!

Share this post


Link to post

E cred ca a innebunit lumea :) ) Cu siguranta sunt mii si mii de oameni care conduc masini de genul Scenic dCi , Laguna dCi care plang in fiecare noapte ca de ce doamne nu le haleste si masina lor 10l-15l/100km ca o benzinara :thumbl: Cei care nu stiu sa aprecieze un diesel sunt cei care nu au condus unul bun vreodata. Am avut in familie acum cativa ani un Citroen BX 1.9 TRD care pornea nenica si la -20 grade fara probleme. Faza cu pornitul e la misto poate.. daca ai grija de masina , nu te lasa balta! Ce naiba , reusesc eu sa pornesc la -10 grade un Oltcit vechi de 11 ani pe o jale de carburator , si credeti ca nu porneste o noutate de Megane diesel sau Peugeot etc? Flexibilitatea oferita de un diesel nou este mult peste orice benzinara! tolin_afc , buburuza ta haleste in oras 8-9l (hai ca asa e) ;) , pe cand o buburuza disel ..de genul Renault Clio haleste 5.3l URBAN! ( www.renault.ro ). Nu trebuie sa faci nu stiu cate zeci de mii de km cu un diesel ca sa spui ca merita. Merita chiar si atunci cand iti mai ramane malai in buzunar la realimentare!

Share this post


Link to post

Imi raman bani de tigari si de cola,bere economie de la pompa dar ce faci cand turbina intra in limp mode ca e infundat MAF,EGR si jmecherii de la reprezentanta iti cer sute de euroi si le schimba pe ghicite ?

Of cat imi doresc un benzinar 1.8 sau 2.0 SOHC ,asa old school, pe o masina compacta!

Share this post


Link to post

Nu merita decit la rulaje mari; clar si batut in cuie, verificat si rasverificat, fa si tu calculul si te vei convinge: pret NOU motor motorina -pret NOU motor benzina si vei vedea ca la un rulaj echivalent pretul/km este foarte apropiat, chiar mai mic la benzina, in pofida consumului mai mare si a diferentei de cost; preturile se egalizeaza pe la 30-40kkm/an si abia apoi dizelul incepe sa fie mai rentabil.

Te rog sa ai in vedere masina ca un intreg, cu toate costurile aferente (impozit, RCA, asigurare CASCO, rovigneta, costuri consumabile, revizii, ITP si asa mai departe).

Share this post


Link to post

Flex , faptul ca imi spui asta mie , noua ...oamenilor de rand nu are nici cea mai mica importanta! Spune-i unui boier care-si ia masina de 20.000 euro! Crezi ca-l doare undeva de revizii?

Nicotine , tu-ti iei masina cu gandul ca imediat se strica turbina ? Stai nene linistit :) ia doua facturi de la revizia unor Clio-uri , 1.4 16V si 1.5 dCi! Crezi ca ala cu 1.4 16V dupa revizie s-a dus si a golit carrefour-u de cati bani a economisit ca nu si-a luat dCi-u? =))

Share this post


Link to post

Pai cu 750,000 cat o fi un filtru de motorina,care e musai sa-l schimbi daca nu vrei surpize, nu crezi ca poti cumpara destule din Carrefour?

Share this post


Link to post
Nu mai vorbiti de lucruri sfinte: motoare pe A6 de 3.0tdi! Masina aia e 60.000k euro! Nu stiu cat consuma oricum nu intereseaza.

 

PAi daca un Passat 2.5 tdi de 150 cp 4 motion consuma mediu 12-14 imagineaza-ti cat consuma aia (nu bat campii, nu din auzite cin din cat am pus EU inrezervorul fostei masini a mea).

Share this post


Link to post

Diesel sigur NU !!! [-X

Share this post


Link to post

Topicurile despre Logan şi Diesel au fost mutate unde le e locul ... adică la topicul despre Logan. N-o mai daţi în diverse :-W

Share this post


Link to post

Bai fratilor de unde ati scos voi ca dieselul este mai scump de intretinut decit benzinarul? vreau si eu sa vad asta undeva ,nu de alta dar sunt posesor de diesel si ultimul motor care l-am spart (la propriu) avea peste 500.000 km si nu avea reparatie capitala ,decit a fost segentat de 3x si a trecut ITP fara probleme si dupa 30ani ca era un 1,5L de 50cp VW din 76 s-a spart ,asta e !!! dar motorasul ala a vazut numai motorina din canistra nu de la pompa ,a pornit la -20 grade iarna ,si a tinut 30 ani si 300.000 km in ROMANIA .

 

Eu am vazut o diferenta enorma cind am condus un Avensis 2.0 D4D care avea 116cp dar 280Nm la 2000rpm ,pai cind m-am suit in espero imi venea sa ma dau jos ,la mine cosumul mediu este de 9% la avensis este de 6% si eu merg peste 25.000 km /an dar decit sa-mi pun GPL mai bine merg decit afara unde consumul este de 6% si uzura este minima .

 

Generalizarea faptului ca Dieselul nu e fiabil este ABERANTA ,pai daca sunt asa de proate precum zic unii pe aici de ce se mai folosesc :scarpin: .

 

Un diesel modern tine lejer 500.000 km daca nu este incins si daca se schimba filtrele la timp .

 

 

Pentru cine vrea mai multe info gaseste la http://mg.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=2604

 

M-am indragostit de espero dar ma bate un gind sa-i pun un diesel in fiecare zii ...dar imi dau seama ca nu se poate  <img src= (">

Share this post


Link to post
Cei care nu stiu sa aprecieze un diesel sunt cei care nu au condus unul bun vreodata. Am avut in familie acum cativa ani un Citroen BX 1.9 TRD care pornea nenica si la -20 grade fara probleme. Faza cu pornitul e la misto poate.. daca ai grija de masina , nu te lasa balta!

Ce grija mea sa ai la un Diesel ? Cred ca tu vezi alt film. La un Diesel iti trebuie compresie, ulei fluid, motorina care nu se face marmelada sub -15'C (unde ai avut tu -20'C, de 40 de ani n-am mai fost temperatura asta in Bucuresti ?) si capacitate in baterie pana mesteci la aluat. In toata reteta asta nu incape factorul uman. Singura grija este sa ai un garaj bine izolat sau incalzit.

In plus, n-ai citit care-i problema, topicul acesta este pentru cei care s-au saturat de Diesel si nu pentru fani.

Si inca ceva, cand vom avea nevoie de cineva care sa faca aprecieri imaginare la masinile membrilor clubului te vom anuntza, am retinut obiectivitatea ta.

Share this post


Link to post

Dragi stimabili colegi de forum: asta iarna in Iasi au fost -25 de grade celsius. Matizul pornea cu greu, schimbatorul abia se misca, se incalzea dupa jumatate de ora. La -17 grade motorina de pompa este CONGELATA (motorina). Fiatul(este TD de generatie destul de noua) nu avea nici o intentie de a porni nici dupa 1 sapt de la trecerea gerurilor, motorina incca era congelata iar uleiul Mobil 1 semisintetic era marmelada si nu ajuta deloc electromotorul la invartit.  <img src= S"> . Nu-mi spune ca la -25 de grade cu motorina de pompa porneste ca asta e aberatie...nu are cum decat daca o tii in garaj. Abia poneau benzinarele, alea diesel erau terminate si puneau oamenii ca sa le porneasca masinile aditiv de 150k la 40l de motorina si abia abia... Eu nu spun ca nu sunt fiabile, as vb prostii, rezista in mod normal 3-500k un motor diesel bun (mult mai putin sensibil, depinde de mai putine sonde-- cel putin astea de prin 95 :D ). Is rezistente da schimbi filtre de motorina daca vrei sa mearga bine de te plictisesti iar iarna e perioada de plans: daca porneste tot dureaza 1/2 ora minim pana se incalzeste motorul iar la relanti vezi cum scade temp lichidului de racire :) ) .La Passat in schimb nu avea pb cu pornirea nici la -15 grade dar statea in garaj :) .

Share this post


Link to post

Nu cred ca asta este topic ANTI MOTORINA.

 

S-a spus doar ca sunt si downsize-uri la chestia cu motorina. Ca acum e o isterie cu diesel-urile. Iar calculele o dovedesc ca nu e chiar asa. Atata tot!

 

Am mai spus-o dar s-a mutat la topicul pt Logan: In Romania cel mai scump este sa te plimbi cu masina in service! Indiferent de masina. Iar daca s-a stricat ceva din cauza combustibilului nici un service nu va accepta sa repare masina pe garantie. Atentie mare.

 

Motoarele VAZ, in special cel de 1.9tdi este foarte bine vazut, chit ca are numai 90cp. O mica plimbare pe vwforum.ro o sa va lamureasca asupra costurilor de reparatii.

Share this post


Link to post

Stai putin ca motoarele VAG nu sunt cele mai reusite in acest domeniu ,dar mai exista si Mercedes sau Musso :banana: si mai exista si BMW ,ROVER cu motoare foarte bune si chiar Reno si Peugeot.

Mie personal la golf cu 1,6D aspirat mi-a pornit motorul toata iarna desi am mers mai mult cu espero pt ca era mai confortabil ... dar am un prieten cu 525 d BMW care n-a miscat masina toata iarna pt ca nu pornea :scarpin: dar asta nu inseamna ca motorul lui este mai prost decit al meu ,ar fii o prostie din partea mea sa zic asa ceva .

Share this post


Link to post
Ai dreptate! Sunt foarte multi care stau linistiti in 60cp si mai putin chiar. Daca nu te-ai invatat cu 90cp inainte. Ce se alege din aia 60cp cu AC?

 

Maicamea a avut un Ford Mondeo de 120CP, pe care l-am condus destul si in Ro si in Grecia. Da, este un vis in depasiri, sa stii ca daca ai 120-130 si calci acceleratia pleaca de sub tine ca tico-ul la 50, si totusi avea 1,5 tone. Dar cred ca nu ai inteles mare lucru din postul meu, si acum subliniez iar... diesel de capacitate mica ti-l iei strict pentru consum, logic ca va si o masina mica, cu care sa mergi eventual la un munte sau mare doar tu cu prietena, si totusi la ce-ti trebuie sa mergi cu 150km/h cand nu castigi mai mult de 5 minute la 100km??? Mai bine merg eu cu 110 linistit cu consum mic si ii las pe toti nebunii sa ma depaseasca, viata e prea frumoasa sa se termine din simplul fapt ca vreau sa ajung cu 5 minute inainte, cel putin asa gandesc eu la cei 21 de ani ai mei.

Si ca o adaugare, sotul surorii prietenei mele are un Opel Astra Caravane, diesel si care ii consuma 5l/100 in bucuresti. Alalteieri s-a intors din germania si a consumat 52l, adica cam 5l (cu AC inafara localitatii) iar viteza de croaziera pe autostrada pana in ro a fost de 180. Ce poti sa iti doresti mai mult de atat?

Share this post


Link to post

Leutzu fara suparare dar :

1.Bucurestiul nu este autostrada deci nici vorba de 5l/100km.

2.Numai de la Bucuresti pina la Budapesta sant 824 km .

Share this post


Link to post

In ce Germanie a fost ?

Ca din Buc pina la Berlin sunt 2154km si pina la Frankfurt 2100km deci:

1.ori masina a consumat 2,5%

2.a fost tractata

3.exista o eroare in "sistemul de calcul a consumului" oricum bine ca a ajuns cu opelul in tara ,putea sa ramina pe drum :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...