Jump to content
Sign in to follow this  
mihai72ro

Al Treilea Razboi Mondial

Recommended Posts

Citesc din ce in ce mai multe articole despre acest lucru, cu precadere legate de previziunile unor prezicatori, a caror preziceri (o parte dintre ele) s-au adeverit de-a lungul timpului, dar si de diferitele atentate asupra unor oameni politici, dejucate in ultimul moment de fortele de securitate, ca fiind semnale de alarma? Sa fie oare un adevar care din motive evidente se tine ascuns si care este pe cale sa se produca?

Share this post


Link to post

Sa vina.

 

E nevoie de o bomba in Ro sa pice jumate ... si sa ne rugam sa fie jumatea aia rea, poate reusim sa scapam de evul-mediu in care ne-am blocat.

Edited by Hassel

Share this post


Link to post

Al treilea razboi mondial a fost deja. A fost economic, si l-a castigat China :)

Share this post


Link to post

E nevoie de o bomba in Ro sa pice jumate ... si sa ne rugam sa fie jumatea aia rea, poate reusim sa scapam de evul-mediu in care ne-am blocat.

Stim, jumatatea care a votat cu base :) )

 

Hai Mihai da-o drequ de treaba, daca credem in prezicatori sau vrajitoare, chiar suntem in evul mediu.

 

Razboaie economice, energetice, financiare.. se duc mereu. Mai mult sau mai putin mondiale.

In teoria economiilor sunt mereu curbe cu suisuri si coborasuri si puncte de inflexiune.

Crize economice au mai fost, poate nu atat de adanci pentru ca nici evolutii pozitive atat de mari nu au fost.

Share this post


Link to post

Mai, pe ce post se transmite? Cumva Otv? Nu de alta, dar eu n-am Otv-ul la televizorul meu si de asta nu stiam nimica.

Share this post


Link to post

Eu auzisem ca azi incepe... o fi inceput?  <img src= S">

Share this post


Link to post

Orientul Mijlociu este un butoi cu pulbere. Cam cum a fost Sarajevo in Primul.

Share this post


Link to post

Nu am spus ca eu cred in aceste preziceri; am citit doar! Mai degraba am ca suport al acetui topic evolutia pe plan politic (atentate dejucate, atentionarile marilor puteri catre cai care maresc productia de uraniu, sau catre cei care testeaza deja arme chimice) la nivel global, prognozele sumbre vis-a-vis de prelungirea crizei economice, imputinarea resurselor energetice care ar putea genera conflicte, lansarea unei rachete (nu ca ar fi primul asemenea caz) pentru teste, pentru inceput cei drept, de langa Los Angeles si observata si fotografiata de catre un elicopter care se ocupa cu monitorizarea meteo si pentru care oficialii refuza sa recunoasca lansarea acesteia, etc. Deasemenea nu m-am referit la izbucnirea celui de al treilea razboi mondial, strict ca si data calendaristica 11.11.2010, data la care fac referire catrenele lui Nostradamus sau prezicerile Vangai. Pentru ca se vehiculeaza si data de 14.12.2010, ca o alta data de incepere a razboiului, data despre care se vorbeste de lansarea unor arme chimice. Repet, nu iau in calcul prezicerile, ma refer ca si situatie tensionata pe care o traverseaza omenirea din motivele enumerate mai sus. Mai mult, am luat "pulsul" si unor oameni care locuiesc afara de mai multi ani. Lucrurile nu stau deloc bine.

 

L.E. Pentru cei care considera acest subiect lipsit de interes, ii invit sa nu mai posteze. Nu ma consider ofensat in niciun fel, nu sunt genul de om caruia sa ii placa polemica; mai degraba sunt deschis dialogului intr-o maniera amiabila.

Va multumesc.

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Tot ce spui tu acolo se intampla de mii de ani, difera doar nivelul tehnologic. Asa ca nu poti sa legi inceperea unui razboi mondial de toate acestea.

Ca sa nu mai vorbim ca lumea evolueaza, se desteapta. Statele mari au invatat din ambele razboaie mondiale ca nu merita sa pornesti un razboi doar ca sa te imbogatesti. In al doilea razboi mondial au murit 55 de milioane de oameni, si doar cateva procente din ei au fost participanti, restul au fost civili. Nu a avut nimeni de castigat cine stie ce de pe urma razboiului, comparativ cu cat a pierdut.

Acum scopul unversal valabil e sa te imbogatesti, si trebuie sa fii prost sa crezi ca o poti face cu arma. E mult mai simplu si mai ieftin sa cumperi tehnologia din tara respectiva si sa o pui sa lucreze pentru tine. Asa, daca dai cu bomba peste tara respectiva in speranta ca o vei cuceri, ce obtii, in afara de teren agricol gata arat? Asta facand abstractie ca nenorocesti o groaza de lume care ar fi putut sa munceasca pentru tine si sa traiasca si ei.

 

Eu unul nu mai citesc presa romaneasca, cu atat mai putin sa ma uit la stiri.

Ce am invatat pana acum e ca, orice face fiecare om pe planeta asta se cheama VANZARE. Un jurnalist castiga bani dupa cat de bine se vand operele lui. De aceea cu totii cauta senzationalul, inventeaza titluri care sa ramana intiparite pe retina potentialului cititor, avand un singur scop: SA-L FACA SA CUMPERE RESPECTIVUL ZIAR. Dupa ce a dat banul pe ziar, i-a platit si salariul si ziaristul se poate duce linistit acasa stiind ca isi va lua salariul.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

De exemplu, "marirea productiei de uraniu" poate fi explicata prin asa-zisa "renastere nucleara". Toata lumea (cu mici exceptii gen Germania) relanseaza programele civile de productie a energiei nucleare, avand in vedere pretul petrolului si o eventuala bursa a CO2-ului. Cererea de energie e din ce in ce mai mare, combustibilii folosili sunt din ce in ce mai scumpi si in plus mai tre' sa platesti si pentru CO2... alte optiuni realiste nu prea ai in viitorul imediat.

Share this post


Link to post

Al treilea razboi mondial a fost deja. A fost economic, si l-a castigat China :)

 

Criza financiara din Asia de la sfarsitul anilor 90' si-o mai aduce aminte careva ?

 

 

 

In teoria economiilor sunt mereu curbe cu suisuri si coborasuri si puncte de inflexiune.

Crize economice au mai fost, poate nu atat de adanci pentru ca nici evolutii pozitive atat de mari nu au fost.

 

"Marea depresiune" de la inceputul anilor '30 ? Remeber ?

 

Mult mai severa si mai raspandita decat ce este acum.

 

La cati ani dupa, a inceput al doilea RM ?

Share this post


Link to post

Te inseli, criza din america a fost in america, nu a fost una globala. Asta a declansat razboiul 2? :) )

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

De acord cu voi; dar ce cauta americanii peste arabi? A...sa il prinda pe Bin Laden, care a "revendicat" atentatele asupra turnurilor gemene...Pai si cati ani le trebuie sa il gaseasca?. Din cate stiu acolo sunt cele mai mari rezerve de petrol de pe Pamant; le-a trebuit un motiv ca sa invadeze Iraq-ul. M-am nimerit intamplator la televizor, pe 11 septembrie 2001, sa vad stirile si am vazut ce declara un american de pe strada, imediat dupa ce primul avion a intrat in turnul de nord: ca aici nu crede ca este vorba de un atentat, ci mai degraba de ceva dinainte pregatit; dupa care a urmat al doilea turn s.a.m.d. Sa admitem ca nu s-au prins ce se intampla cand primul turn a fost lovit, dar la al doilea cu siguranta. Ok, dar avioanele de vanatoare de ce nu s-au ridicat de la sol? Oare, chiar asa de repede s-au petrecut lucrurile incat sa nu realizeze ce li se intampla? Istoria o cunoastem. Si intorcandu-ne in timp, in 1991 ce au mai cautat? Tot in Iraq! Pai companiile de petrol ce facem cu ele? Le inchidem? Adica unii dintre cei mai mari contribuabili... Pai "masinutele" ( si nu numai) lor cu motoare de mii de cmc sa rugineasca? Poate gresesc, dar din cate stiu rezervele de petrol se cam termina in 25-30 de ani. Dar pana atunci atunci...mai tragem cat putem! Si pentru ce investesc atat de mult in industria militara? Sa se apere de cine? Ca oficial OZN-urile nu exista. Despre presa..ca sa parafrazez pe cineva, "o parte a presei", nu este toata in de senzational care in final se traduce printr-o vanzare. Corect! Si cu ce ar fi mai realista presa straina fata de cea de la noi? Personal nu mai cumpar ziare de ani de zile, nici nu imi mai amintesc exact. Citesc online. Sigur si aici se castiga bani; fiecare accesare a unei pagini electronice pentru unii inseamna bani. Ca si la televiune.

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Hassel, aia o scriu americanii, logica de pe urma de ce, sa nu para cei mai prosti in fata "cetatenilor". Te-am intrebat, criza din 30 a declansat razboiul al doilea?

 

Am cam chiulit, aici m-ai prins, dar nu mergeam sa ud buretele, ci altceva :) )

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Uite aici un "american" :

 

http://www.jurnalul.ro/stire-special/invatatorul-centenar-558630.html

 

 

2/11/2010

 

Centenarul montaniard. Cară singur, săptămânal, 10 litri de apă odată, parcurgând pe jos, aşa încărcat, mai bine de doi kilometri distanţă. Urcă cu ei până la etajul 4, în blocul în care locuieşte. A prins ambele războaie mondiale, fiind martor în 1918 la Marea Unire.

 

...............

 

În anii '30, a trăit şi el marea criză mondială. "În 1932 am simţit efectele curbei de sacrificiu. Atunci, toţi angajaţii din ţara românească nu au luat salariu timp de şase luni. Oamenii au muncit, şi eu la fel, dar n-au luat nici un franc. A trăit fiecare cum a putut. Eu m-am descurcat cu ce era pe lângă casă, aveam şi vacă", îşi aminteşte Valeriu cum tot laptele l-a scos atunci, ca şi astăzi, din necaz. "Însă politicienii erau de cuvânt, nu ca acum, după şase luni ni s-a dat din nou salariu, şi nu scăzut! Erau ţărăniştii şi liberalii la conducere, au ştiut ce măsuri să ia ca să treacă criza. Erau Maniu, Duca, oameni cu cunoştinţe, nu ca guvernanţii de astăzi. Senatorii şi deputaţii de atunci nu luau salarii ca acum.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Interesant articolul cu batranelul. Recunosc, nu am avut rabdarea sa il citesc pana la capat, dar tot respectul! Nu am vrut sa intru in polemica cu cineva de pe aici, dar despre criza mondiala din '29-'33 care a afectat si Romania, am invatat si eu la scoala, atunci cand se facea scoala. Si nu vreau sa fiu offtopic tocmai eu si nici nu vreau sa ma considerati vreun nostalgic cand spun ca am facut liceul pe "epoca" si cam ce oportunitati aveai atunci de angajare si de locuinta si ce ai acum! Si sunt descendentul unei persoane persecutate politic, asta ca sa nu ma catalogati altfel. Cand spun oportunitati de atunci si de acum ma refer strict ca si comparatie.

Si daca ati uitat: cand a venit Hitler la putere? Pai in anul in care s-a terminat si criza! Si cat a mai durat pana a izbucnit cel de al doilea razboi mondial? 5 ani si ceva; suficienti pentru a se pragati de razboi. Ca sa nu mai vorbim de anexarea Austriei care s-a facut cu un an mai devreme.

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Sa nu dam discutia in "era mai bine inainte de". Romania e un caz particular si insignifiat, e ... Romania.

 

Global, cu sau fara prezicatori, si eu am impresia ca se va intampla ceva in curand. Airanu', Pacheestanu' s-ar putea sa pocneasca in curand. Intrarea agresiva a unor natii pe piete si in tari unde nu prea aveau treaba pan' acum e tot o ocupatie preemptiva, practic. Si cosmic se-ntampla niste chestii cam inexplicabile (daca mai urmareste cineva ce publica NASA, si cine stie ce n-or mai publica ...), UN zice-se ca a numit "ambasador pentru natiile extraterestre" si Pentagonu' a cumparat tot tirajul cartii scrise de niste fosti ofiteri de aviatie. Vremuri interesante :)

Share this post


Link to post

Razboaiele astea costa enorm, nici o resursa naturala nu le justifica. Pentru americani e cea mai proasta metoda sa puna mana pe petrol ieftin... cu cat ii costa razboiul in Irak, chiar daca e gratis petrolul tot nu prea le iese socoteala, mai bine l-ar fi cumparat.

Ar trebui sa invadeze si Canada, ca si acolo e petrol, uraniu, si e muuult mai ieftin de invadat venind dispre sud :D

 

Daca lui Hitler ii dadeau peste bot englezii si francezii la primele incalcari ale pacii din 1918, n-ar mai fi avut capacitatea sa faca muci trei sferturi din Europa. Eu unu' nu as dormi mai linistit sa stiu ca occidentalii (nu doar americanii) stau in banca lor, iar armamentul nuclear ar fi la indemana oricarui cretin care infometeaza un popor doar ca sa aiba acces la el.

Share this post


Link to post

Nu inteleg care-i spaima voastra, nu stiu pe cineva pe lumea asta sa vrea sa ocupe Oltenia.

Share this post


Link to post

Te-am intrebat, criza din 30 a declansat razboiul al doilea?

 

Da si nu.

Mai toate razboaiele in spatele cortinei sunt o mare afacere.

 

Daca tot suntem pe un forum auto, merita amintite cateva aspecte.

 

 

"Ford established a close collaboration with Germany's Nazi government before the war-- so close, in fact, that Henry Ford received, in July 1938, the Grand Cross of the German Eagle medal from the Nazi government.

 

In the spring of 1939, the Nazis assumed day to day control of Ford factories in Germany. However, Ford's Dearborn headquarters continued to maintain 52% ownership over the factories. Ford factories contributed significantly to the buildup of Germany's armed forces. Ford negotiated a resource-sharing agreement that allowed the German military to access scarce supplies, particularly rubber.

 

Robert Schmidt, the Nazi manager of the Cologne Ford plant, traveled to Portugal in 1943 in order to consult with Ford officials there. The Treasury Department also investigated Ford for alleged collaboration with German-run Ford plants in occupied France, but did not find conclusive evidence. After the war, Schmidt and other Nazi-era managers kept their jobs with Ford's German division"

 

http://en.wikipedia...d_Motor_Company

 

 

"while General Motors has claimed its German (Opel) operations were outside its control during World War II, this assertion appears to be contradicted by available evidence. General Motors was not just a car company that happened to have factories in Germany; GM management from the top down had extensive connections with the Nazi Party ,both on a business and personal level.

 

During war Opel's Brandenburg facilities produced bombers JU-88, trucks, land mines and torpedo detonators for Nazi Germany. During the war years GM declared it had abandoned its Nazi subsidiary, and took a complete tax write-off because of which they have received tax reduction of "approximately $22.7 million" or about $285 billion in 21st-century money. After the war GM collected some $33 million in "war reparations" because the Allies had bombed its German facilities for which they have earlier declared complete tax write-off and received tax reduction.

 

Adolf Hitler awarded GM boss James D. Mooney the Order of Merit of the Golden Eagle for his services to Nazi Germany.

After 20 years of researching General Motors, Bradford Snell stated, "General Motors was far more important to the Nazi war machine than Switzerland ... Switzerland was just a repository of looted funds. GM-Opel was an integral part of the German war effort. The Nazis could have invaded Poland and Russia without Switzerland. They could not have done so without GM.

 

http://en.wikipedia..._General_Motors

 

 

 

Mai sunt si altii :

 

http://www.associate...age=true&cat=37

Share this post


Link to post

Nu inteleg care-i spaima voastra, nu stiu pe cineva pe lumea asta sa vrea sa ocupe Oltenia.

Da pe cineva sa vrea sa ocupe tara asta, stii? [-O<

Sincer, nu cred ca ne-ar fi fost atat de rau daca ne-ar fi cotropit nemtii sau austro-ungarii in 1918. Pacat ca n-au stiut sa duca treaba pana la capat. Acu poate eram si noi intre tarile civilizate.

Share this post


Link to post

Da pe cineva sa vrea sa ocupe tara asta, stii? [-O<

Sincer, nu cred ca ne-ar fi fost atat de rau daca ne-ar fi cotropit nemtii sau austro-ungarii in 1918. Pacat ca n-au stiut sa duca treaba pana la capat. Acu poate eram si noi intre tarile civilizate.

 

Ti-ar fi placut regimul militar al lui Hitler sau Horty? Mă indoiesc! Că dacă ei considerau că, descendentii tăi nu ar fi trebuit să facă parte din rasa ariană, azi nu ne-ai mai fi putut scrie aceste randuri. Ai grijă ce iti doresti, sa nu ti se intămple!

Share this post


Link to post

Nu, imi doresc sa ma conduca Boc si sa pierd o zi intreaga in alt oras ca sa obtin o hartie A5 care sa nu valoreze nimic in ochii politiei.

Ultimele 6 luni si felatia mea cu autoritatile statului in aceasta perioada m-au facut sa-mi fie scarba de tara asta.

 

Hitler oricum crapa. Insa mi-a fost suficient un singur drum de Ungaria-Austria ca sa realizez ca tot ce am invatat la istorie in scoala (alea cu nu ne-am lasat cuceriti de austro-ungari), au fost niste prostii. Aia o duc muult mai bine ca la noi. Si stii de ce? Pentru ca macar recunosc ca sunt prosti atunci cand sunt. Noi nu, si ne laudam cu asta.

 

Cu dedicatie pentru cei care (inca) mai iubesc tara asta:

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...