Jump to content
Sign in to follow this  
raz_sor

Probleme Electrice

Recommended Posts

salut! mai intai am sa-mi cer scuze daca s-a mai discutat despre aceasta problema pe forum. :osanale:

azi am incercat sa plec cu masina numai ca atunci cand am vrut sa pornesc masina dar bateria moarta  <img src= ("> mentionez ca am o baterie rombat calciu 62Ah achizitionata de circa o luna.

care credeti ca ar putea fi broblema: bateria sau vreo problema la instalatia electrica a masinii?

astept sfaturile voastre...multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Masoara intai tensiunea la bornele bateriei.Cu motorul oprit trebuie sa ai 12.3-12.6v.Daca bateria e buna ar putea fi ori contactul defect ori electomotorul.

Share this post


Link to post

... mentionez ca am o baterie rombat calciu 62Ah achizitionata de circa o luna ...

Mai intii spune-ne de ce ai achizitionat bateria noua. Vremea de afara nu prea a predispus bateriile sa isi dea duhul fara un motiv ... electric. Eu iti suspectez instalatia electrica a masinii ca fiind vinovata de "uciderea" bateriilor. Garantia ai luat-o ? Ce ti-au zis cei de la garantie cind au testat masina ?

Edited by Salex

Share this post


Link to post

nu am masurat tensiunea la bornele bateriei inca ... dar cred ca e zero :D deoarece nu mi se aprind nici macar becurile in bord cand pun contactul si nici centralizata nu mai merge din telecomanda.

am garantie la baterie dar de montat mi am montat-o singur pe masina si nu au facut cei de la reprezentanta nici o verificare a instalatiei electrice

 

am uitat sa mentionez k "ochiul magic " e negru ceea ce conform legendei ar insemna baterie descarcata :-?

Share this post


Link to post

buna ziua! are cineva idee care ar fi costurile unei verificari a instalatiei electrice? multumesc anticipat!!!

Share this post


Link to post

Bre, tu esti sigur ca nu ai releul ala ? ... Electricianul protesta ca n-are cum sa fie ala, pentru ca ala schimba doar intre faza scurta/lunga ...

 

Asta e schema electrica la Espero DOHC conform manualului. Nu am verificat la espero 1.8 sau cielo gle insa presupun ca e aproximativ la fel.

post-2698-125896158011_thumb.jpg

 

Se observa 2 relee K4 si K5, ambele cu + permanent si comandate pe masa de S5 (partea rotativa a manetei) in felul urmator:

La prima rotire K4 este legat la masa aprinzand "lampa ceata" care de fapt sunt pozitiile (greseala de traducere probabil).

La a doua rotire comanda si K5 care alimenteaza S6, un comutator cu 2 pozitii faza scurta/lunga (partea cealata a manetei).

Intre S6 si becuri nu mai exista nici un releu deci S6 comanda direct becurile, o prostie ca la dacie.

Deci nu exista releu de selectare faza scurta lunga, de aceea acel comutator este predispus defectarii. Lascarica probabil a deconectat plusul permanent (R 0,5) si a tras de la contact accesorii in locul lui si aici intervine problema de fapt:

 

Daca electricianul a separat comanda releului K5 si doar ea a fost legata la contact/accesorii totul e in regula insa daca a legat toata linia e problema, tot consumul becurilor va trece prin contact si presupun ca se va defecta avand in vedere faptul ca acum trebuie sa sustina 110W (aproape 10A) in plus.

 

... se schimba + ul permanent de pe comanda releului cu + de pe contact pozitia "Accesorii".

Daca uiti de faruri, cind scoti cheia vor ramine numai pozitiile aprinse.

 

 

Daca ce am ingrosat e adevarat, probabil electricianul a facut treaba cum trebuie.

 

PS. De aceea am si intrebat de schema, pentru a vedea daca s-a observat problema expusa sau s-a facut o porcarie de fapt :D .

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Salut.

 

Am si eu o problema. De ceva vreme, in timpul mersului, se mai intampla ca masina sa mearga in suturi, ca si cum i-ar fi taiata alimentarea pret de o secunda, sau mai putin. De vreo 2-3 ori, chiar mi s-a oprit motorul din senin, masina fiind in miscare. Problema apare atat pe GPL, cat si pe benzina (desi in ultimul caz, parca se simte mai putin).

 

Am fost cu ea in service, iar tipul de acolo spunea ca motorul e ok, instalatia de gaz la fel si problema ar fi de la contact. Motiv: ramane ledul check engine aprins pentru putin timp dupa ce pornesti motorul. Numai ca respectivul, odata cu verificarea, a setat instalatia de gaz pe consum redus, iar pentru cateva luni, am scapat de problema. De acum 2 saptamani, buba a revenit si parca face mai rau ca inainte. Mai mult, motorul nu mai sta prea bine in relanti pe gpl, iar in mers, in cazul in care il subturez, se aude un clinchet si da sa moara :D .

 

Are cineva idee daca problema e electrica? Asta pana am timp sa ajung iarasi in service. De asemenea, spuneti-mi, va rog, daca pentru demontarea contactului electric e nevoie sa fie dat jos si cel mecanic.

 

Multumesc frumos.

Edited by alleks

Share this post


Link to post

Nu, nu este nevoie sa dai jos contactul mecanic. Contactul electric este localizat in partea opusa cheii si are un surubel ce trebuie desfacut, dupa care se trage pur si simplu de el.

Share this post


Link to post

Ok, multumesc. Cred ca eu n-am observat surubelul.

Edited by alleks

Share this post


Link to post
post-2698-125913219076_thumb.jpg

Share this post


Link to post

salutare tuturor

in legatura cu problemele pe partea electrica ... la cielo al meu ... pe panoul de climatizare(din cate am vazut la alte cielo-uri ) ar trebui sa se aprinda niste beculetze pe acolo .. intrebarea mea este .. care ar fi problema de nu se aprinde ? ? tin sa mentionez k am schimbat de curand tot panoul de climatizare deoarece am rupt un buton din greseala :D .

 

 

pt cei care nu stiu ce este un panou de climatizare .. click pe imagine .. ms

post-25539-125924715344_thumb.jpg

Share this post


Link to post

post-2698-125913219076_thumb.jpg

Multumesc frumos. Banuiesc ca la cielo e aceeasi chestie ca si la espero.

 

Inca o chestie, trebuie dat volanul jos ca sa am acces la surubul respectiv?

Share this post


Link to post

Nu, doar masca de plastic care imbraca [.] coloana volanului.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu o Nubira II. S-a intamplat de vreo 2 ori sa o las pe avarii sau sa las mai multi consumatori porniti vreo 40 - 60 de min si sa raman fara curent (de pornit a pornit imediat impinsa).

M-am gandit sa ar fi cam veche bateria si nu mai rezista asa de bine dar vad ca indicatorul bateriei sta pe verde (l-am si desfacut sa vad daca nu este cumva blocat) iar lichid ar fi in baterie.

La masurarea tensiunii in borne la relanti am o tensiune de 13.2 - 13.4.

Culmea este ca la cresterea turatiei in loc sa se ridice in jur de 14, mie imi scade ajungand in jur de 12.3 - 12.7 volti.

La fel se comporta si cu mai multi consumatori.

Ce e bine ar fi faptul ca macar nu scade sub 12 v dar totusi ar trebui rezolvata problema.,

Va rog sa imi spuneti daca v-ati confruntat cu asa ceva, cum ati rezolvat si CAT a costat.

O eventuala recomandare de electrician care sa schimbe eventual un releu/punte alternator ar fi binevenita.

Multumesc!

Share this post


Link to post

buna ziua!

poate cineva sa-mi recomande un electrician bun sau un service auto unde pot face o verificare a instalatiei electrice auto cu un cost omenesc...mentionez ca sunt din iasi...

multumesc anticipat!!!

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru ajutor. Am schimbat contactul electric, problema mea nu era de la el, dar oricum se cunostea uzura. Fisele de bujii sunt cele care-mi fac probleme. Trebuie sa le schimb in curand.

Edited by alleks

Share this post


Link to post

Salutare!

Se dau urmatoarele date:

Cielo 1995, baterie noua Rombat 55ah cumparata acum 2.5 luni - garantie 2 ani.

Masina a mers joia trecuta 30 km chiar si pana la intalnirea de joi :) si apoi inapoi catre casa.

Vineri seara la orele 18 am vrut sa pornesc, nu mai aveam curent, pompa de benzina nu "bazaia", inchiderea centralizata nu mai avea curent. Demarorul nu s-a clintit.

 

Avand in vedere ca am avut o interventie tehnica la motor (schimbat distributie+tacheti,culbutori, garnituri, antigel, curatat alternator, etc) am verificat compartimentul motor. Am gasit retezat cablul de la senzorul de temperatura,l-am lasat asa pana sambata(acum refacut). Dupa acesta interventie masina a mers ok 200 km.

 

Mi-a dat cineva curent si a pornit la sfert de cheie, apoi sambata si duminica nu am mai intampinat probleme, nici macar intensitatea luminilor slaba.

Bateria are un "ochi magic", care nu este verde cum spune pe instructiuni ca ar trebui sa fie ci este transparent, ceea ce conform manualului insemna ca "necesita completare cu apa distilata".

 

Ce parere aveti? Sa merg cu bateria la garantie? Sa aiba masina vreo problema?

 

P.S. Mentionez ca demarotul face "talente" foarte rar in sensul ca o ia la a doua cheie, deci bendix-ul+periile se cer schimbate - urmeaza.

Share this post


Link to post

Eu zic sa o incarci bine intai sa nu te duci degeaba la garantie. Pune-o pe redresor sau mergi cu masina pana se inverzeste "ochiul magic" dupa care daca mai sunt probleme te duci.

Share this post


Link to post

Daca ai certificatul de garantie ok ia bateria de toarta si pune-o in bratele vanzatorului sau reprezentantei Rombat. Cam multi se vaita de aceste Rombaturi...

Share this post


Link to post

La Rombat ochiul magic este o prostie. Am avut pe mai multe masini (si am si acum pe Alfa) Rombat - niciodata nu mi-au facut probleme - dar invariabil, dupa cateva luni de zile ochiul magic refuza sa dea vreun semn de viata.

Si cu toate astea bateriie erau (si sunt) binemersi.

 

Singura baterie la care ochiul chiar functioneaza - un Exide din 2002 (originala cu care a venit Alfa) - care de mai mult de 2 ani de zile este pe Cielo.

Share this post


Link to post

Daca nu mai functioneaza ochiul dati-i 2 "bobarnace". Functioneaza in 50% din cazuri :) .

 

PS. Or fi Rombat proaste (desi am avut si nu mi s-a parut) dar nici chiar asa sa mearga doar 2 luni. Singur e doar consumata caz in care degeaba te duci la garantie. Fa un drum de minim 100 km in afara (minim o ora de functionare a motorului turat si cat mai putini consumatori) si vezi starea ochiului (eventual dupa bobarnace).

Share this post


Link to post

Ok, asta am si facut, am mers nu 100 ci 250 km in afara localitatii dupa pornirea cu ajutorul cablurilor si nu am mai avut probleme.

"Ochiul magic" tot transparent a ramas. La tara am masurat incarcarea alternatorului, 13.8 V, ca si in certif de garantie.

 

Bateria s-a descarcat aiurea, nu folosesc masina in oras mai deloc si cu 1 seara inainte la intalnirea daewoo mergea bine merci.

 

Cat despre Rombat, am o parere buna, inainte pe cielo am avut acelasi model si inca mai merge pe dacia tatalui meu (are 3.6 ani, ochi magic verde), eu preferand sa iau una noua :) , tatal meu la fel inainte a avut tot rombat, 2 bucati...au mers 4-5 ani.

 

Imi vine sa si rad...cea veche merge si asta noua face figuri. Poate e un caz izolat...

Share this post


Link to post

Banderas - masoara-ti consumul in gol (cu consumatorii opriti si alarma armata)

 

iar 13.8 pentru Cielo e putin - s-ar putea sa ai niste cabluri subrede - masoara cat ai la iesirea din alternator - s-ar putea sa ai o surpriza

Share this post


Link to post

salut am si eu o problema cu un espero nu imi mai merge temporizatoru pe luneta poate sa ma ajute cineva

 

ma ajuta careva

Share this post


Link to post

In urma unui incident explicat la accidente mi-a murit degivrarea.

Apas butonul, se aude releul insa nu se mai aprinde martorul si nici nu functioneaza.

Asta ar fi schema:

post-2698-126207315292_thumb.jpg

Voi face cateva masuratori si va tin la curent.

Voi incepe cu siguranta F9 si apoi cu releul in sine.

 

PS. Poate e de ajutor si colegului de mai sus.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...