Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

Achizitie Matiz N O U

Recommended Posts

Salutare tuturor posesorilor de Matiz.Vreau sa cumpar neveste-mii un Matiz si nu stiu daca voi face un lucru bun.De ce sunt asa sceptic? Datorita problemelor semnalata la rubrica "Statistici si defectiuni sau ce probleme ati avut la Matiz"(citat aproximativ).

Se semnaleaza acolo probleme legate de amortizoarele spate care tot timpul troncane si trebuiesc schimbate pe garantie,etrierii de la frane care "crapa" dupa numai cateva sute de KM,Cutia de viteze ce functioneaza defectuos la trecerea din treapta I la II,motorul cu ralanti neregulat datorita bujiilor,cablu de ambreiaj rupt dupa numai cateva mii de Km,caseta de directie cu probleme si lista ar putea continua.

N-am intalnit posesor sa spuna: al meu merge perfect! Cam era de dorit fiindca prea sunt comune si multiple problemele.Cand ma gandesc mi se face parul maciuca!

La masina mea prima vizita intermediara de garantie se face la 10.000Km.La Matiz la 1000 de Km ca pe timpul lui Ceausescu cand cumparai Dacia berlina! Si cand te gandesti ca la Peugeot schimbi uleiul la 20.000 Km si consumabilele=filtre de polen,benzina,ulei tot atunci.Poti face si reviziile la 30.000 Km ca la francezi daca vrei.Si la Matiz prima vizita CU SCHIMBAT ULEIUL la 1000 de Km?!? Stiu ca este Matiz nu Mertzan dar totusi suntem in 2006 cand se folosesc uleiuri sintetice,full sintetice! N-ar fi asta o problema,procedam ca la vechile Dacii cand puneam in motor POSIRCA Multigrade M20W40 sau "sorenci" de genul Ro3 sau alte posirci d'astea.Pai daca tot schimb uleiul la 1000 de Km,bag si eu tot POSIRCA de la Petrom,ce rost are sa iau Daewoo,Texaco sau Doamne fereste TOTAL ca la Peugeot!?! Pun posirca,fiindca tot ma va ucide de spagi e garantie sa schimb amortizoare,casete de directie,discuri de ambreiaj,cabluri de ambreiaj,garnituri de toate felurile,bujii etc! Dupa cum citesc eu,este mai prost ca o Dacie!

Ce sa fac? Merg la nemti si cumpar la 5000 de Euro un Seat Arosa din 2002 cu motor Euro IV de 1,4l benzina in doua usi,sau iau Matizul care o sa-mi trancane imediat ce ies cu el din Show-room! Sfatuiti-ma ce sa fac in acest caz!

Voi care aveti Matiz imi veti spune daca merita sa-mi bag banii in el sau sa-mi vad de treaba si sa caut alta ocazie mai buna!

Cu multumiri,Mares Cosmin- :)

Share this post


Link to post

Acum uite ce e: ia citeste tu ce ai scris... tu ti-ai mai lua Matiz !?!?...Nu cred ca mai ai nevoie de vre-un sfat !!!

 

 

P S :

A l m e u m e r g e p e r f e c t !!!!!.... :banana:

Share this post


Link to post

Problema grea...dar totusi eu nu as spune ca sint toate proaste. La topicurile respective sint problemele enumerate de tine, dar gandeste-te ca nu s-a creat nici un topic (chiar, de ce nu am face unul?) in care sa existe o intrebare cu doua raspunsuri: ati avut probleme cu Matizul? DA sau NU!

Daca am contoriza toti userii care s-au plans de probleme, chiar raporat la numarul de membri posesori de

Matiz cred ca statistica iese buna. Normal, padure fara uscaturi nu se poate, iar in ultimul timp uscaturile s-au mai inmultit. Dar asta e.

 

Eu am luat acu 5 saptamini un Matiz AC, de care sint foarte multumit. I-am facut si revizia de 1000km, la care NU mi-au schimbat uleiul, mi se pare ca la 5000 il voi schimba. La aceasta revizie n-am dat nici un ban.

 

Inca nu troncane, are doar un scartait enervant in bord, ca si cum s-ar freca niste scartz d-ala de polistiren. Inca mai studiez sa vad ce-i pot face, poate de fapt ar trebui sa vin si eu la o intalnire sa intre in actiune unii dintre mesterii recunoscuti ai forumului :-?

 

La fel am cautat si eu tot pt nevasta masina, am incercat niste variante sh (fara sa ma duc in Germania, pt ca nu face fatza cat atza), am incercat un Fiesta, un Hyundai Atos, chiar si un alt Matiz. Pana la urma m-am convins ca tot asta e cea mai buna varianta la cca 6000E. Vroiam sa iau Fiesta, dar o revizie "obisnuita" costa acolo cam 800 de lei, iar aia tocmai trebuia sa intre in schimbat de curele de transmisie, placute, si alte alea...nici nu vreau sa ma gandesc la ce scor ajungeam.

 

Stiu ca nu va fi ca precedentul Tico pe care l-am avut (prima problema a aparut dupa 5 ani, cand i s-a fisurat putin toba finala, am astupat-o cu poxipol, apoi urmatoare problema la 6 ani cand a murit bateria :dizzy: ) dar oricum, consider ca va fi o masina mai ieftinut de intretinut decat orice altceva, fie nou fie sh.

 

Succes!

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri! Parca am mai prins putin curaj.Am sa merg la unul dintre dealerii din Ploiesti si am sa caut o varianta de Matiz cu AC (am la Peugeot si tare bine este vara- :) ),am sa vad ce pot primi la ea ca promotie,poate o alarma cu ceva discount daca nu chiar gratis.Nu sunt chiar novice in materie de Matiz,am condus 3 exemplare pana acum,cel mai vechi fabricat in '99.Impresia generala buna.Sa stiti ca la unul dintre exemplare...cam handralit in taximetrie,am auzit trancanit de amortizoare si alti "greieri",dar deh...birjareala prin tot Ploiestiul si prin gropi isi spunea cuvantul.

Eu nu voi cere pretentii de Mertzan,dar sa fie totusi o masina sigura macar daca este exploatata conform cartii sau chiar mai cu grija.Eu aleg drumurile pe unde merg fiindca stiu cat am dat pe "Leut" si ma slujeste cu credinta fara nici un fel de problema.Sper ca si Matiz-ul ce va veni langa leu sa fie macar apropiat ca fiabilitate.Am sa fac reviziile la timp,am sa schimb uleiul la revizia de 1000 de Km si am sa vad daca la felul neveste-mii de condus o sa am probleme cu amortizoarele.Conduce atent si fereste gropile ca si mine.poate nu vor fi probleme.Greierasii din bord si masina se rezolva simplu.Totul este sa nu fie mari probleme la calea de rulare si frane+amortizoare.Poate cu timpul voi pune...chiar pe garantie o pereche Daewoo pe spate.Dealerul din Ploiesti s-a aratat amabil si chiar zilele astea imi va da un Matiz E pentru un drive-test.Au si o masina pentru asa ceva.

Mai multe va voi spune dupa ce il voi lua.Sper sa ma hotarasc in favoarea lui.Vreau si ceva avantaje la cumparare fiindca il iau CASH.Cred ca nevasta-mea va fi in culmea fericirii!- :)

Va mai tin la curent!

Cu stima,Cosmin.

P.S.-Sa-mi tineti pumnii sa obtin o masina fara probleme tehnice- :)

Share this post


Link to post

Mares, daca sotiei ii place cum arata si cum se conduce (ia-o la drive-test) eu zic sa-l iei, e o masina bunisoara de oras, iar pretul e sub orice concurenta.

 

Ah.. si era sa uit, intretinerea e mai ieftina ca la dacia 13xx ;)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Domnu' Mares... io nu stiu pe ce forumuri va invartiti dvs, ca pe DaewooClub sigur nu! :)

Problemele care apar la Matiz sunt destul de putine, nu sunt probleme majore si in general sunt binecunoscute. Marea lor majoritate se rezolva pe garantie fara mofturi.

 

PS. Si-al meu merge inca perfect, are 3,5 ani! M-a dus si m-a intors din Kosovo de vreo 10 ori si nu m-a lasat in drum. Amortizoarele (pb bine cunoscuta) au inceput sa-mi troncane dupa 3 ani, cablul de acceleratie mi s-a rupt exact cind ma asteptam (adica pe la 37-38.000km - iarasi problema cunoscuta de pe forum). In rest revizii la timp, ulei Mobil semisintetic (adica nu chiar d-ala scump) si da-i bataie! Pornit intotdeauna la prima cheie. N-am ce-i reprosa. Iti mai povestesc daca vrei.

Share this post


Link to post

Multumesc NFS pentru raspunsuri si amanuntele oferite! Pentru mine sunt esentiale.

Chiar astazi dupa sevici,plec sa fac un drive-test (este ziua- :) ) cu Matiz-ul pus la dispozitie de dealer si in maxim o saptamana voi achizitiona unul daca imi va placea.La mana a-I-a si eu am concluzionat ca ceva mai avantajos ca pret si intretinere nu gasesti.In plus la capitolul consum sta bine iar daca mai adaugi si un GPL,este chiar "culmea zgarceniei"- :) ! Eu NU voi monta GPL,mi-e mila de motorul lui,este EURO III si are un consum mai mult decat rezonabil.Ca tot voi lua unul (hotarat 95%),am sa vad si sectiunea "Tuning si alte imbunatatiri),vreau neaparat sa-i pun un turometru.In materie de "muzici" am sa adaug un radio-CD cu 4 boxe.Vom discuta la rubrica respectiva din forum ce este mai bun pentru Matiz.

Hai sa-l vad eu cumparat si mai vorbim!

Cu stima,Cosmin Mares- :)

Share this post


Link to post

Stii ce o sa fie distractiv? Nevasta ta va avea mai mult loc in masina decat ai tu :) )

Share this post


Link to post

Buna ziua. Gata am achitat azi una bucata Matiz SE maine il ridic (ca masina personala), asa ca de maine intru si eu in randul posesorilor de Matiz. Un cadou frumos tinand cont ca azi este ziua mea.

Share this post


Link to post

la multi ani, sa-l conduci cu placere si fara evenimente...si sa bagi poze :D

 

sorry for :o fftopic:

Edited by stryder

Share this post


Link to post

Bravo bebelushule, cadou de ziua ta ! Cine nu ar vrea asemenea cadouri... Sa o stapanesti sanatos !

 

Marescosmin, daca mai conteaza, eu am mai scris pe undeva cum am condus acum vreo 2 saptamani un Matiz de la mine de la firma cu 170.000 de km la bord ! Mie mi s-au parut multi, insa masina nu avea mari probleme, tocmai ce incepuse sa consume un pic de ulei... Cam instabila la denivelari, insa altfel m-am simtit bine in ea cele 2 zile cat am condus-o, nu aveam senzatia de "harb"... :)

Spor la cumparaturi !

Share this post


Link to post

La Multi Ani si sa ai parte numai de bucurii cu ea !

Share this post


Link to post
, cablul de acceleratie mi s-a rupt exact cind ma asteptam (adica pe la 37-38.000km - iarasi problema cunoscuta de pe forum).

 

Cablul de acceleratie, sau de ambreiaj ?

Share this post


Link to post

Ambreiaj, sa traiti! Am scris gresit... din viteza (dovada ca acceleratia merge) :P

Share this post


Link to post

Buna seara din nou. Nu mai am rabdare pana luni (cand voi suna din nou la dealer), asa ca intreb pe altii cu state mai vechi intr-ale achizitiilor auto.

 

Pot face RCA-ul la dealer?

 

POt incheia asigurarea CASCO la dealer?

 

Ma ingrozeste faptul ca nu am timp sa alerg pe la banci si societati de asigurare si mi-ar prinde tare bine ca dealerul sa poata acorda astfel de facilitati.

Share this post


Link to post

Casco nu, RCA da.

Daca o iei in rate se face automat Casco, daca o iei cu banu' jos platesti doar RCA.

 

 <img src= ">

Edited by ronin

Share this post


Link to post

Multumesc ronin. E clar. Luni sunt la notariat si fac procura. Trebuie sa mearga cu procura!

Share this post


Link to post

Ce naiba sa faci cu procura???

Share this post


Link to post

Pai...dau unui prieten procura sa ma reprezinte la asiguratori...

altfel...raman fara casco...foarte serios vorbesc (scriu); nu am timp sa umblu; cel putin in perioada urmatoare

Se pare ca cineva inca vrea sa mai vanda matiz. Azi, la serviciu, ma suna domnu' de la Radacini si, cu o voce binevoitoare, ma intreaba daca mai e valabila comanda pentru masinuta mea. In sfarsit...dupa o discutie scurta in care io m-am plans ca nu pot ajunge la ei in timpul saptamanii, dupa ce am aflat ca pot face RCA-ul la ei si ca imi vor facilita cumva incheierea asigurarii CASCO, mi-a explicat cum e treaba cu rata de schimb ...si altele... s-au adaptat fara probleme programului meu, si anume: sambata ma duc la ei sa-mi faca proforma, am timp o saptamana sa fac viramentu', iar sambata urmatoare voi lua masina.

 

Mi-a vorbit foarte frumos si parea interesat (e adevarat ca asta-i e meseria).

 

Astea s-au discutat cu domnu' de la Radacini Giurgiului.

 

Nu vreau sa ma reped sa spun ca sunt buni, dar prima impresie conteaza.

 

Cam atat.

Share this post


Link to post

Fratilor, daca mai creste mult Euro, imi iau o tricicleta si-o umbrela din Metro...

Share this post


Link to post

Buna, baieti, in curand voi fi si eu soferita, voi conduce un Matiz pe care-l astept cu nerabdare. Un prieten mi-a spus de existenta forumului, pe care-l consider foarte util. Va rog, nu dati cu pietre, ca orice femeie, nu ma pricep la masini, dar sper sa invat cat mai multe, cu ajutorul vostru !

Share this post


Link to post

In primul rand bine ai venit pe forum. Felicitari pentru masina, ai grija sa o stantezi cu autocolant si suporti de numere (daca vrei sa o recunosti mai usor :P ). Avem cativa colegi din Valcea care sunt sigur ca or sa-ti acorde asistenta. Succes si la cati mai multi kilometri fara evenimente!

Share this post


Link to post

Buna seara tuturor!  <img src= ">

De ieri sunt posesorul unui Matiz E/AC.

Marti l-am comandat si miercuri a fost adus deja!

Ca tip pentru eventualii clienti din Bacau, la concesionarul Daewoo Mihoc puteti obtine la alegere, ca bonus, un plin de benzina gratuit sau contravaloarea celei de-a doua revizii(doar la cerere si nu default!).

RCA la Asitrans (cei mai ieftini de pe aici- 69RON/6 luni).

Ca prima impresie si pana voi putea da detalii despre consum, este ok in conditiile unei familii fara copii(inca) si a utilizarii preponderent urbane.

Astept eventuale intrebari si promit sa va tin la curent cu evolutia "buburuzei"!

Share this post


Link to post

Eu am Matiz de 2 saptamini si sint super multumit de el. Am 700 km,iar consumul mixt este de 5.7 %. Pentru primii 700 km e destul de bine.

Share this post


Link to post
In primul rand bine ai venit pe forum. Felicitari pentru masina, ai grija sa o stantezi cu autocolant si suporti de numere (daca vrei sa o recunosti mai usor :P ). Avem cativa colegi din Valcea care sunt sigur ca or sa-ti acorde asistenta. Succes si la cati mai multi kilometri fara evenimente!

Multumesc pentru urare! Pupici! Ce culoare credeti ca este mai potrivita pentru o fata? Eu oscilez intre rosu,gri metalizat si alb. Voi ce sugerati?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...