Jump to content
Sign in to follow this  
DANNY WOO

Cielo Euro 3 vs Logan 1.6 MPI

Este mai bun Cielo euro3 decat Logan 1.6MPI?  

320 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

am zis si mai demult si sustin punctul de vedere, ca acest segment de piata ( fosti detinatori de 1310 ) e cel vizat de catre logan.

 

:o fftopic: crezi ca ti-ar mai placea kalos daca ai conduce o perioada un serie 3?

Share this post


Link to post

:o fftopic: Nu stiu. Am condus S40 generatia anterioara si prefer Kalosul, de exemplu. Probabil ca nu va fi la fel si cu S 3 dar sigur nu o sa imi placa cand voi ajunge cu el pentru revizie. Cu Kalosul imi place ca ma costa la fel acum (are 1 an) cat ma costa cu Dacia 1310Li de 4 ani (nu ma pune sa iti insir ce cadea si in ce cadenta). Tatal tau si-a luat Logan pentru ca probabil credea ca o sa il coste putin... o sa mai vorbim despre asta si despre cat de multumit o sa mai fie atunci.

Share this post


Link to post

tata l-a luat pt ca nu isi permitea la momentul respectiv sa ia alta masina mai scumpa. intre timp, mi-a luat mie tico si iar nu ar putea sa schimbe masina. nici nu e stilul lui.

 

intr-un viitor mai degraba indepartat, ar fi o idee sa dea loganu si sa ia un sh german. adica golf4 sau astra g. in varianta diesel, dar pe el nu il incanta perspectiva unei masini sh. fie ea adusa de mana proprie din germania.

 

 

daca ar fi avut diferenta de bani atunci poate ca lua un kalos. dar nu a fost sa fie. personal, kalos in 3 usi sau 5 usi imi place. nu sedan. nu imi plac din start. fie el si serie 3

Share this post


Link to post

Pai asta e buba cea mare...

 

Vreau sa vad ca-si vinde unul kalosul si sa-si ia logan ca are portbagajul mai mare... si e masina mai de familie decat kalosul (5 usi) ... si e mai ieftina (oare)...

 

Loagan, sa fim sinceri este cumparata de oameni care au avut inainte tot dacie sau deloc, am zis-o de mai multe ori. Oameni care nu au idee ce costuri implica o asemenea masina, Doamne fereste de un amarat de pensionar care-si ia logan si nu-si face casco...oare stie amaratul (il. fac amarat pt. ca nu are bani) ala cat il costa o eventuala reparatie...

 

Nu-i inteleg pe posesorii de logan de ce o lauda atat, din mandrie nationala?, stati sa treaca cel putin 1 an sa vedeti cum o sa se comporte, din toate punctele de vedere.

 

Poate o sa trebuiasca s-o dati pe caldura cand va duceti la mare si pe ea cu ulei de plaja sa nu se arda ca de cojit am inteles ca se cojesc. :banana:

Share this post


Link to post

Nu toti posesorii de Logan sunt la fel ,am un prieten bun care are LGN si daca va aude va impusca > :)

Am avut aceiasi discutie cu el ,ca e galagioasa ca are probleme in general etc si raspunsul lui a fost simplu si sec :"tu crezi ca tin masina asta mai mult de 3 ani cit am garantie si costul de intretinere in cazul meu se rezuma la 9mil adica fix 3 revizii dupa care pa LGN " sincer cind l-am auzit am ramas masca dar vad ca are dreptate o are de 8 luni si doar 5000km deci daca se chinuie face intr-un an maxim 10.000 km se duce la revizie plateste 3 mil dupa care anul 2 si 3 la fel ,in 30.000 km nu are ce bani sa scoata din buzunar pe consumabile poate un set de placute max 1 mil deci in 3 ani 10-12 mil MAX dupa care o da rapid in tirg si plateste iar avans si o ia de la cap ,e genul de om familist care nu foloseste masina decit pt mers la servici si cumparaturi si iese o data pe luna pina la BV la socri deci din punctul lui de vedere LGN este ceea ce trebuie .

In cazul meu de EX LGN este cea mai proasta alegere ,ca ma intreba omu de ce nu-mi iau si eu ,explicatia e simpla ,eu merg cam 30.000 km /an deci cam 2 revizii sa zicem deci 6 mil/an dupa care placute frina si ce mai intra si ajung la 7 mil sa zicem si daca se intimpla sa se strice ceva ma duc in service ma enervez ca eu chiar am nevoie de masina si unde ajung ...la balamuc ...de consum nu mai vorbesc la cum merg eu LGN consuma 10% iar intr-un an inseamna 3000L benzina deci 100 mil lei bani cu care de EX platesc revizii la TDI de ma satur chiar si la POB .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Sincer sa fiu si eu sunt multumint de masina.Mai am un pic si fac prima revizie,masina avind aproape un an(cred ca fac 15k km la fix :) ) ).Nu am avut nci o problema,nu a vazut service-ul pina acum si sunt multe masini in situatia asta.Nu pot sa zic ca e o super masina,dar la banii si dotarile ei merita sa o alergi 4-5 ani.Nu va indoiti de fiabilitatea ei,pentru ca 80% din componente este din banca de organe Renault,deci testate si paratestate pe modele Renault.Eu mai am si o Octavia si nu se compara decit poate la spatiu interior :D .loganul e un pas mare inainte pt Dacia si poate peste 5 ani(sau mai mult) vor fabrica masini care sa se bata de la egal la egal cu marci precum WV,Sk,Opel,etc.Piesele de schimb sunt acceptabile la pret fata de alte marci,de fapt nu se compara pretul la nici un reper(comparatie intre Dacie si Skoda,cred ca si la alte marci e valabila treaba).Concluzia este ca Loganul e masina ieftina care poate satisface cerintele unei familii cu venituri medii.Pentru cei pretentiosi,cu venituri mari si cu alergie la dacie exista destule marci ca sa-i satisfaca.

Referitor la o comparatie intre Cielo si Logan,fiecare are + si - lui,dar cu specificatia ca Cielo e o copie a unui model opel de prin 80-90 iar Logan are o platforma noua care e si pe noul Renault Modus,lucru care spune tot.Nu stiu cit o sa mai reziste Daewoo la Craiova,daca nu se vine cu modele noi si cit de cit ieftine.

Share this post


Link to post

Poti exemplifica (eventual printr-un tabel comparativ) ce inseamna piese ieftine??? Ca mie nu mi se par deloc ieftine in comparatie cu Opel, Vw si muuult mai scumpe fata de Cielo...

Share this post


Link to post

Sa stii ca eu unul nu am alergie la Dacia, tata a avut dacie 1300, eu am avut dacie 1410 (model facut pt. export ungaria si cumparata din ungaria).

Am apreciat Dacia.

 

"Nu va indoiti de fiabilitatea ei,pentru ca 80% din componente este din banca de organe Renault,deci testate si paratestate pe modele Renault."

Este de ajuns ca 20% din masina sa-ti faca probleme periodic.

 

"Concluzia este ca Loganul e masina ieftina care poate satisface cerintele unei familii cu venituri medii."

Pe zona asta de clienti s-a bazat si reno' cand a scos Loganul. Oamenii saraci sunt usor de influentat. (pacalit)

 

Daca observi, discutiile pro si contra Logan nu au fost pe defecte/calitati descrise exact, ci mai mult pe pareri date.

Cei care nu au Logan au citit probleme/defectiunile de pe site-ul Dacia si si-au facut o parere fff. proasta despre calitatea Loganului, iar faptul ca posesorii de Logan o lauda cu o inversunare cel putin curioasa...au creat discutii aprinse.

 

Eu unul inca nu am incredere in produsele facute in Romania, daca s-ar face Logan in Coreea si ar fi sa aleg intre un Logan facut in Coreea si unul facut la Colibasi, l-as alege fara sa clipesc pe cel facut in Coreea.

Edited by tribunul

Share this post


Link to post

ce sa faci asa sunt posesorii de logan mai saraci.asta e.daca nu au avut toti bani ca tine(@tribunul) sa isi cumpere un SUPERTICO. asta e ce vrei ,atat avem asta cumparam

Share this post


Link to post

Daca nu reusim sa pastram discutia la un nivel la care sa nu ne jignim, consideram subiectul inchis. Combateti ideea, nu pe cel ce a expus-o.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Poti exemplifica (eventual printr-un tabel comparativ) ce inseamna piese ieftine???  Ca mie nu mi se par deloc ieftine in comparatie cu Opel, Vw si muuult mai scumpe fata de Cielo...

Pai pe mine ma costa schimbul de ulei la VW fix 1.5 mil

Filtrul de motorina este 850.000 lei

Filtrul de aer este 600.000 lei

Comparativ cu espero este mai scump cu 1 mil care se amortizeaza in citeva zile in cazul meu .100km/zi

Mai scump la VW TDI este kitul de distributie care costa 13 mil si care se schimba la 90.000 km in rest de intretinut masina nu e scump dar daca e sa schimbi ceva ...costa...la Espero din prima zi am bagat 3.5 mil (fise buji+buji+manopera)

in total in 6 luni cit am avut masina am bagat peste 12 mil asa ca nu foarte fiabil dar limuzina fata de golf IV :thumbl:

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post
Poti exemplifica (eventual printr-un tabel comparativ) ce inseamna piese ieftine???  Ca mie nu mi se par deloc ieftine in comparatie cu Opel, Vw si muuult mai scumpe fata de Cielo...

Nu cunosc preturile la alte marci(nici nu ma intereseaza)dar facind o comparatie cu octavia(la ultima revizie schimbat placute frina fata/spate,filrtu aer,filtru motorina,filtru polen,la toate astea adaugata manopera si parca a mai fost ceva dar nu mai retin acum,a costat ~ 1000 lei noi)sunt mult mai ieftine serviciile si piesele(la prima revizie la logan am inteles ca va costa ~100E cu tot cu ce se va inlocui).Nu cred ca sunt mai scumpe ca la Cielo poate egale.Nu mai stiu ce preturi se practica prin service-urile Daewoo,dar stiu ca ma speriam cind auzeam cit costa piesele(sa nu mai zic de manopera,dar asta sa cam generalizat peste tot).Eu unul am luat loganul ca sa ma folosesc de el,sa-l alerg pe unde nu as baga Octavia si stiam ca va fi o masina care sa faca fata cu brio la ce nevoi am eu.

Nu este o diferenta de calitate intre loganul facut la pitesti si cel facut in maroc sau rusia(decit de dotari)si asta pentru ca toate piesele pleaca de la noi.

Si cind ma refeream la alergie,ma gindeam la acele persoane care pur si simplu cind aud de dacie parca aud de ceva care era acum 100 de ani.

Si nu conteaza daca ai sau nu bani(uneori conteaza) ca i-ti cumperi ce i-ti place si ce i-ti permiti sau ce te poate satisface in unele imprejurari.

Share this post


Link to post

Hai sa nu comparam cu Octavia, care se stie ce preturi de intretinere practica... Si nu ma refer la consumabile cand spun piese ci la bucse, pivoti, rulmenti si alte repere ale trenului de rulare care sunt cele mai susceptibile de a pica pe drumurile noastre. Mie la woo nu mi se par deloc mari preturile la piese, la Cielo m-a costat schimbul curelelor si a rolei 1,8 mil, la leganza este 150 lei cureaua de distributie, 53 lei un cap bieleta. Din cate stiu, preturile la reperele similare pe Logan sunt mult mai mari (am mai spus undeva pivot logan 47 euro, pivot Cielo 10 euro,etc)

Share this post


Link to post
ce sa faci asa sunt posesorii de logan mai saraci.asta e.daca nu au avut toti bani ca tine(@tribunul) sa isi cumpere un SUPERTICO. asta e ce vrei ,atat avem asta cumparam

 

ACESTE CUVINTE NE DOARE.

Share this post


Link to post

Right you are, Tribune @-)

Share this post


Link to post

Wolf...atit cielo cit si loganul ar fi trebuit sa fie fabricate prin '90.Cam ala e anul lor de gratie.Habar nu am cit costa piesele la lgn,cu atit mai putin la woo,dar pot sa spun ca prima revizie la lgn costa ~300 lei noi.(cam cit costa asta la woo?)Eu inca 2 ani nu am treaba cu costul pieselor(sunt in garantie),dupa vom mai vedea,dar nu cred ca vor fi asa de usturatoare(cam 10 E costa un pivot la vechea dacie,sincer sa fiu daca costa atit nu stiu ce calitate are,dar ma indoiesc sa fie asa).

Si evident,nu se compara lgn cu octavia dar asta se poate compara acum cu opel,wv,etc...!

Share this post


Link to post

Hai ca ma bag si eu in seama.. sincer prima revizie a costat foarte putin in jur de 1.3mil aia la 10mii parca...iti spun de revizia la 30 k km ca am facuto acu 4mii de km.. adica prin Mai anu asta..contine:

 

Filtru GPL Lovato: - 55.034 lei

Stift piulita roata - 2.334 lei

Inel O - 32.167 lei

Filtru Benzina - 168.727 lei

Antigel 0.5L - 30.000 lei

Ulei Motor 10w30 - 564.880 lei

Vaselina 0.250 g - 33.101 lei

Constatarea tehnica - 100.000 lei

Revizie 30k km - 660.000 lei

-----------------------------------------

Total + tva = 1.908.326 Lei - Mi sa parut foarte bine tinand cont ca la renault schimbare placheti costa 850.000 mii lei manopera, fost cu un prieten cu laguna 2 iesita din garantie, cu plachetii lui normal fata/spate

 

Sa ma anunti si pe mine cit o sa te coste revizia la 30k km s-ar putea sa fie dublu banuiesc...bafta la revizie si ai grija la marii mesteri din servisul renault,pacat ca nu o sa poti sa vezi daca e adevarat ce iti schimba pe acolo, ca nu ai voie in servis

:thumbl:

 

Cat despre consumul loganului care lasa de dorit o sa apara gaz pe ele foarte repede :) dar si cu un consum de gaz substantial, tinind cont de genul "oamenilor" care o cumpara ma refer la cei cu buget redus,oricum masina e cumparata si de oameni cu buget mediu+.

 

Fac in jur de 100km pe zii poate in unele zile mai mult altele mai putin, 200mii/100km/12L folosind si A/C mers cateodata destul de suparat alteori, mai rar in limita legala :) .. pai loganul consuma 12+ benzina in oras

 

Citind pe forum la DaciaClub se pare ca sunt multi posesori de logan nemultumiti de performantele aerului conditionat oare de ce? :rolleyes:

Edited by BigMe

Share this post


Link to post

cine a zis ca ia doar 12 in oras? fugi de aici ca ia peste 15 atunci cand schimbi pe la 2000 de ture.daca schibi la 3000 deja e belea,consuma cat o turbina

bai fratilor voi sunteti frustrati tare( ma tot repet dar asta e).cine va pacaleste pe voi cu consumul asta ca eu cu AC mai mult de 8,5 - 9 % nu scot.

Share this post


Link to post

Nu stiu cine e frustrat aici, dar daca tu poti sa scoti 9 in oras bravo tie... oricum astia de la dacia dau Ciclu urban (l/100km) 9,2 dar asta e :) ...oricum vorbeam de modelul 1.6 nu 1.4... ia zii daca pui si A/C-ul cit iti ia? 9.8? =D> ....

 

@ sry nu am observat ca ai scris consumul, dar sa inteleg ca tu cu A/C iti consuma 8.5-9% pai atunci se vede cine e frustrat nu?

 

:o fftopic:

 

@Sony(daciaClub): "Intr-adevar si ceilalti consuma destul, chiar mai mult decat Loganul. Intrati pe forumul Daewoo sa vedeti cat consuma Khalos! Veti vedea ca Dacia este economica pe langa concurentii sai." nu m-am putut a@tine.. Kalos 1.4 aka Logan 1.4... KAlosu :o are ce e cu cosciugul ala in retrovizoare ? :mrgreen:

 

Bafta la condus si consum cit mai mic la toti :thumbl:

Edited by BigMe

Share this post


Link to post

al lu' tata ia 20, 23 daca e iarna, ce sa mai vorbim, ia cat un fastback din 69!!!!

Share this post


Link to post

doamne dar astia de la renault au pus invazie si pe forumuri cu modalitati de influentare/dezinformare/prostire a oamenilor, auzi consum sub 8% in localitati si ghici unde in BUCURESTI =)) citez "@ Chiar eu am declarat un consum de fix 8 in BUCURESTI, si nu in 10 km ci in aproape 2000. Si sunt un tip care conduce chiar sportiv." , / consum sub 13% la viteza de 160km/h OMG astia nus sanatosi oare sunt platiti sa scrie asemenea prostii/aberatii sau sunt obligati cred...OMG sportiv i-auzi, ce o insemna oare asta X( ...ma bucur ca forumul Daewoo este altfel/oamenii altfel/ huh .. Si sincer imi pare rau de cei care pun botul la asemenea afirmatii...

 

Sa le traiasca loganurile dupa cum zicea unu mai intelept de pe acolo de pe forum citez:

 

"Asa ca incercati sa le conduceti cum trebe si vedeti consumul care daca ar fi pt motorul de 1.6 undeva intre 12-14 ii ok (la ultimele toyota cu motoare vvt care se zice ca-s cele mai economice din lume, la un motor de 1,6 scoti 9-10% in oras dar cum sa scoti asa consum la logan ce are un motor model 94 !!!)

Salutari la toti posesori de Logan si va urez sa va tina cit mai mult si sa va bucurati de ele pentru ca ii o masina adevarata si ii un excelent start pt Renault in RO

"

 

=D>

Share this post


Link to post

Un amic american umbla numai cu jafuri de masini si le freaca pana se paradesc de tot apoi le arunca. Adica asigurare mica, ieftina masina, si nu-ti pare rau cand scapi cu ea in shantz. Pui 2000 de dolari si alta la rand - asta e filozofia lui. Mi-a zis asa: "O masina nu-si merita banii, pentru ca valoarea ei scade foarte rapid. Deci masina trebuie sa fie ori sub 4000 de dolari, ori peste 40 000". Are dreptate, pentru ca daca iei o masina decenta de 7000 de dolari, dupa 3 ani valoarea ei de piata nu e mai mult de 3000. (asta e ca timpul de injumatatire la elementele radioactive :D ). Diferenta la final e de 4000 de dolari. In schimb o masina de 3000 de dolari o vinzi dupa 3 ani cu 1500 si "pierderea" e doar de 1500. Daca ai noroc de ea, iesi practic mult mai ieftin, iar daca ai ghinionul sa se paradeasca, de restul 2500 cat ai pierde prin deprecierea masinii mai scumpe, iti mai iei una. Extrapolati logica la cielo si Logan, si vede fiecare la ce rezultat ajunge.

 

Eu personal aplic logic la matiz: decat un renault sau skoda cu pret final de 11 000 de eurio, mai bine doua matizuri. Comfortul poate nu e acelasi, dar la aceeasi bani putem avea masina si eu si nevasta si fiecare merge la treaba lui motorizat. Cu una mai scumpa, e tot doar una, si trebuie sa ne planificam cum mergem la serviciu. Si bani de doua scumpe n-am. :D

Edited by vasilet

Share this post


Link to post
doamne dar astia de la renault au pus invazie si pe forumuri cu modalitati de influentare/dezinformare/prostire a oamenilor, auzi consum sub 8% in localitati si ghici unde in BUCURESTI  =))   ... ma bucur ca forumul Daewoo este altfel/oamenii altfel/ huh .. Si sincer imi pare rau de cei care pun botul la asemenea afirmatii...

:o fftopic: Sa-l fi vazut pe body, anul trecut, cum îi "mustruluia" pe cei de la DaciaClub direct pe site-ul lor, la topicul Logan - Probleme Tehnice: "Mai fratilor, lasati în puii mei Loganurile si cumparati-va masini!" A fost mustrat de adminii de atunci (de pe DaewooClub) dar cred ca fiecare admin, în sinea lui, a râs în barba de curajul lui body  <img src= "> .

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

Ar trebui vorbit la Pitesti, la fabrica sa introduca in dotarea standard la Logan si doua bucati mileuri/prosoape, unul de pus pe bord si altul in spate.

 

Am vazut ca se poarta in vara asta, e mai trendy.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...