Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

sunt probleme cu asigurarea ca vina n`a fost a lui taica`miu si casco nu acopera decat daca esti vinovat, ca sa mi`o repare pe rca sau sa`mi dea banii trebuie dat cel cu loganu`

 

Cred ca aici gresesti. Se poate face o proba de "stafeta" cu RCA-ul, adica fiecare il da mai departe celui din fata. Cat despre CASCO cine a spus ca nu acopera daunele, chiar daca nu esti vinovat? Singurul aspect pe care CASCO il denunta este cazul in care posesorul acestui contract sa fi fost sub influenta alcoolului in momentul producerii evenimentului. Aici mai intra si faptul ca din pacate te apropii se pare de dauna totala.

Share this post


Link to post

Nu stiu cat de reala e stafeta RCA de care zici matale, vanatorule. Si eu am fost prins la mijloc, intr-un accident, iar tipul care m-a aruncat in masina din fata a dat copie dupa RCA si mie si primei masini. RCA-ul meu a ramas virgin ;) Casco acopera si cazul tatalui tau, WRS, iar compania unde are CASCO se va intoarce cu regres impotriva companiei unde avea RCA Arcticul, sau impotriva posesorului.

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

WRS problema se pune in felul urmator nu conteaza cine e vinovatul pt legislatia romana daca lovesti din spate(pe cel din fata ta in spate) esti vinova deci ... tatal tau este absorbit de orice vina fiind prins la mijloc teoretic si practic partial... eventaul RCA tatalui tau va acoperi pagubele meganului ... e metoda casacada . Depinde ce a constatat si a decis politia. Daca ai citit pe forum si eu am avut sapt trecuta vineri o buseala ceva apropiata de cazul tau :( Imi pare rau de ce aud sincer... in afara de pagubele materiale tatal tau a patit ceva? La urma urmei fierul se indreapta dar persoana sau viata unui om mai greu sau chiar deloc !

 

WRS viteza e un drog ... si poate ucide. Iti spun ca pana nu am avut o buseala nu m`am calmat... nici acum nu pot sa zic ca m`am calmat complet ... am plecat la 5 din brasov si la 7:50 era la Focsani venind pe valea prahovei...

DIn pacate sunt mult soferi care se sperie din nimica toata si calca frana fara a avea un motiv intemeiat...

Edited by elprypas

Share this post


Link to post

Totul depinde de constatarea politiei! In mod normal, dupa parera mea, cel vinovat (adica cel care a lovit din spate - am inteles ca tatal tau a reusit sa opreasca la timp- fara a-l lovii pe cel din fata) ar trebuii sa achite daunele! Compania unde are tatal tau Casco in mod normal ar trebuii sa isi recupereze banii de la compania asiguratoare al celui vinovat, sau chiar de la el!

Share this post


Link to post

Din nou teribilism şi prostie cât încape pe A2:

 

"Două accidente grave s-au produs astăzi pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, soldate cu decesul a două persoane şi rănirea altor opt, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Primul accident a fost produs în jurul orei 4.1 de un tânăr de 20 de ani aflat la volanul unei Dacii Logan. Acesta a acroşat bordura alveolei de separare a benzilor de intrare în staţie şi a pierdut controlul volanului, lovindu-se de stâlpul metalic de susţinere a acoperişului staţiei de taxare.

 

Poliţia a precizat ca tanarul conducea cu viteză excesivă şi nu a respectat indicatoarele de limitare progresivă a vitezei amplasate în zona unei staţii de taxare aflate în curs de amenajare. În urma accidentului a fost rănit conducătorul auto şi încă patru persoane aflate în autoturism.

 

La scurt timp după acest accident, un alt tânăr, de 22 de ani, din Bucureşti, a acroşat bordura şi a intrat în coliziune frontală cu acelaşi stâlp metalic. În urma impactului, două persoane au decedat, alte trei fiind rănite grav, între acestea conducătorul auto." (adevarul .ro)

 

Ştirea există şi pe antena3.ro, dar cred că e redactată de un idiot. În fine, cel puţin acolo e şi o poză. Şi frigiderul din poză n-arată prea bine...

Share this post


Link to post

elprypas sa stii ca nu a fost vina lui taica`miu ca l`a lovit ala din spate si a intrat in cel din fata , legal vinovatul e cel din spate si el repara cu RCA`ul ambelor masini. Azi au vazut mecanicii masina si au spus ca e dauna totala sigur si reparatia costa peste valoarea masinii , ca s`o repare trebuie taiata de la jumatate masina si pusa jumatatea lipsa noua , in cazul de fata au spus ca RCA`ul va trimite un agent care va avea doua optiuni , una ar fi sa repare masina si a doua sa despagubeasca cu 75% din valoarea masinii + epava.Va alege cu siguranta cea mai ieftina solutie si aceea ar fi despagubirea.Aici sunt niste pasi care trebuie stiuti , chiar daca sunt cam offtopic incerc sa fac cunoscuta procedura poate va ajuta si pe altii cumva.

 

elprypas nu, n`a avut decat vanataile , dar nu pot sa nu iau in calcul si fierul.Tubul de GPL este atins ! pe fata are o zgarietura orizontala , toata lumea a spus ca daca avea viteza putin mai mare se spargea,cu toate elementele de siguranta care spun daewoo ca le au , tot sunt sansele foarte mari ca aceasta sa ia foc sau sa explodeze.Pentru cateva zeci de mii lei diferenta gazul strica motorul , masina merge ca o testoasa si e riscu` sa mori.

Edited by WRS

Share this post


Link to post

In cazul acesta WRS RCA-ul este oblugat sa acopere valoarea masini minus uzura ei care se calculeaza in functie de km si vechime. Nu are cum sa`i scada pretul asa de mult adica 25%. trebuie sa fie o solutie intradevar ... urmatoarea solutie ca sa poti recupera intreaga paguba este sa il dai in judecata sau sa pui diferenta de bani si sa iti iei alta masina

 

RM.POPA vesti din ce in ce mai trisste.. se pare ca acel stalp este prost plasat sau pur si simplu ghinion asta ramane de vazut pe viitor cati vor mai murii in aceea zona. Probabil cine trebuie au tras semnalele de alarma de rigoare si pe viitor vor lua masuri. RIP

 

:o fftopic:

Hai WRS nu mai fa atata caz ai sa vezi ca totul se va rezolva. timpul le va rezolva pe toate zi merci ca nu a patit ceva tatal tau asta e cel mai important lucru nu foierul acela nenorocit... eu am avut sapt trecuta accident cu duba de la munca paguba de vreo 6000 euro si cu toate astea am zis merci ca am scapat cu viata si 2 zgarietri .. puteam sa fiu mort acum ...chiar daca mi`am pierdut locul de munca.. asta e ...se mai intampla.. am prieten in care a intrat un logan la 160 KM/h dubita lui facuta praf el e in recuperare de mai bine de 4-5 luni l`am vazut sapt trecuta si era fericit ca totusi se poate misca si in carje asa cum o face acum

 

Cat despre cielo eu te contrazic total ... eu sunt super multumit de ea nu am avut nici o problema cu ea pana acum are un an sapt viitoare pe 29 si aproape 50mii Km 85% din ei facuti pe gaz ...

Share this post


Link to post

Ca un mic offtopic, si un cuvant de "lauda' la adresa Politiei Romane ... inca se mai gasesc fragmente de ramasite (craniu + piele + par) de la acel accident f urat de la Mc Donalds ... no comment !

Share this post


Link to post

Astazi, in timp ce doream sa traversez strada ( PE trecerea de pietoni!) un domn mai in varsta, cu un Citroen C3, a considerat ca nu merit sa primesc prioritate. Am mai facut un pas pe trecere, moment in care s-a razgandit si a trantit frana, pacat ca a oprit la o lungime de masina DUPA trecerea de pietoni; si mai pacat ca baiatul cu Nova din spate a oprit fix in fundul lui.

 

Nova avea botul praf, radiatorul spart (sper sa-si fi dat seama, fiindca ca plecat cu masina si dupa ce a plecat am vazut ca era balta sub ea).

C3-ul avea, aparent, doar bara sparta.

Edited by LYM

Share this post


Link to post
Ca un mic offtopic, si un cuvant de "lauda' la adresa Politiei Romane ... inca se mai gasesc fragmente de ramasite (craniu + piele + par) de la acel accident f urat de la Mc Donalds ... no comment !

:o fftopic: Crezi ca e vina lor? :scarpin: Mai degraba municipalitatea/serviciile publice se ocupa cu treburi d'astea!

Share this post


Link to post

Mi-am trosnit masina... azi dimineata pe la 5am, ma intorceam de la o nunta si cand sa intru in otopeni, imi sare un caine in fata din boscheti, alergand, incerc sa-l evit prin dreapta, da' n-am mai avut timp "si am hotarat" sa-l iau pe sub masina... s-a intamplat in vreo 10-12m toata nebunia, iar eu aveam vreo 90kmph  <img src= ("> Anyway, mi-am spart masca de pe linia cu proiectoarele, kktu' ala de scut de plastic, o tabla care acoperea partea de jos a radiatorului si ce-o mai fi pe sub masina, maine o s-o duc la un service. (sper sa nu mai am surprize neplacute legate de daune)... Drive safe!

Share this post


Link to post

ti-ai pus problema ca in locul cainelui putea fi un copil ?

 

 

bai fratilor da timpit sofer ala de pe autocaru ala, de a fost lovit de tren...

Edited by naylui

Share this post


Link to post

La 5 dimineata, un copil sa sara din boscheti ? :) 90 km/h este cu +20 km/h fata de limita legala, si multi o ard prin Otopeni cu peste 100, asa ca singura observatie in cazul pataniei lui Chip este ca ghinionul traieste si e printre noi.

Share this post


Link to post
ti-ai pus problema ca in locul cainelui putea fi un copil ?

bai fratilor da timpit sofer ala de pe autocaru ala, de a fost lovit de tren...

 

 

Ce-ai vrut sa zici cu asta... ai scris bolduit... inseamna ca insinuezi ceva...

Hai sa-ti dau eu niste repere: un copil dimineata in afara localitatii, fara trecere de pietoni... hhmm... era cam nasol...

 

@VAXXi: eram la vreo 300m dupa petromv ala dupa prisma, inainte cu vreo 500m de pod, nu eram in localitate, prin padure... deci aveam voie 110kmph ca e drum european...

Share this post


Link to post
... Ce-ai vrut sa zici cu asta... ai scris bolduit... inseamna ca insinuezi ceva ...

A scrie bolduit inseamna a evidentia, a reliefa. De aici si pana la a insinua exista doar o mare de suspiciune.

Share this post


Link to post

Chip, vezi ca trebuie sa declari accidentul la politie.

Share this post


Link to post
Chip, vezi ca trebuie sa declari accidentul la politie.

 

 

Ce sa fac?? Sa stau la coada & stuff doar ca am lovit un caine (pe care nici nu sunt sigur ca l-am omorat)?? O sa ma duc probabil ca sa-mi iau autorizatia de reparatie cand o sa-mi schimb spoileru'...  <img src= (">

Share this post


Link to post

Si eu am lovit un caine si pentru ca cei din serice sa-ti schimbe spoiler si restul le trebuie autorizatie de reparatie, cel putin asa se cere in mod normal.

Share this post


Link to post

Bun... deci am masina lovita.

Am de ales sa ma duc la un service care mi-o rezolva mai rapid dar care nu are decontare directa cu asiguratorul meu si sa ma duc la service care o rezolva mai greu (+1 luna, cel putin) dar care are decontare directa.

Ce aleg?

Share this post


Link to post

Ala fara decontare directa, clar. Ii pui tu, dar ti-i recuperezi rapid (teoretic). Depinde si de ce suma e vorba, dar n-ar trebui sa fie o problema.

Share this post


Link to post

Eu l-as alege pe cel care iti rezolva problema cat mai rapid cu putinta (banuiesc ca nu ai timp de pierdut fara masina). Chiar daca nu are decontare directa, banii ii recuperezi ulterior destul de usor (cel putin teoretic suna usor :scarpin: ).

Share this post


Link to post

Eu de fiecare data cand am avut cate o dauna, si am avut 3, m-am dus la service cu decontare directa, dar nu am stat sa primesc acceptul de plata, am luat masina urmand a-mi recupera banii. Banii i-am recuperat dupa cam 3-4 saptamani. Am casco la BCR.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Decontare directa. Abia ai timp si motiv sa mergi cu motorul  <img src= )">

Share this post


Link to post

@Leutzu: Ahamz... la asta ma gandeam si eu.. o sa iau autorizatia atunci cand va fi cazu', ca in nici un vaz n-o sa ma duc la politia din otopeni pt asta. Thanks  <img src= ">

Edited by Chip

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...